Daarom gedragen we ons als makke schapen

Hoe komt het toch dat we autoriteiten gehoorzamen,
dat we mee doen aan de nieuwste mode,
dat alles nieuw moet zijn?
Hoe komt het dat we mensen mijden die zich niet gedragen zoals ‘het hoort’?
Waarom staan we met zijn allen in de file?
Waarom lopen we met tienduizenden tegelijk de Vierdaagse?
Hoe komt het dat we ontevreden worden als we niet nuttig bezig zijn?
Waarom zijn we met zijn allen opeens bang voor terreuraanslagen?

Deze video geeft op een eenvoudige manier binnen 5 minuten het antwoord.

https://www.facebook.com/TheRealMatrix777/videos/vb.1734393256832227/1741507356120817/?type=2&theater

Dat is de reden dat de geschiedenis zich blijft herhalen: we blijven kringetjes draaien zonder er uit te komen en zonder te leren van onze blunders.

De geschiedenis wordt niet meer herhaald als we een andere weg in slaan.

Als we durven ons anders te gedragen dan ons is aangeleerd.
Als we regeltjes niet meer voor zoete koek aannemen.

Tot die tijd accepteert de meerderheid van de mensheid dat een kleine kliek van rijken hen een rad voor ogen draait, hen tegen elkaar uitspeelt, tegen elkaar opzet, de armoede en de oorlog in stuurt, voor ……. niets.

Rob Vellekoop, 3 augustus 2016

steunDLMnieuws336x140

9 Comments

 1. Psywar

  “If it is your desire to understand how we are manipulated into believing the things we do — watch this film. Every American should see it…for the sake of our future.”This film explores the evolution of propaganda and public relations in the United States, with an emphasis on the “elitist theory of democracy” and the relationship between war, propaganda and class.

  https://www.youtube.com/watch?v=2eB046f998U

  • The Century of the Self

   This series is about how those in power have used Freud’s theories to try and control the dangerous crowd in an age of mass democracy. Sigmund Freud, the founder of psychoanalysis, changed the perception of the human mind and its workings profoundly.

   His influence on the 20th century is widely regarded as massive. The documentary describes the impact of Freud’s theories on the perception of the human mind, and the ways public relations agencies and politicians have used this during the last 100 years for their engineering of consent. Among the main characters are Freud himself and his nephew Edward Bernays, who was the first to use psychological techniques in advertising. He is often seen as the father of the public relations industry.

   Freud’s daughter Anna Freud, a pioneer of child psychology, is mentioned in the second part, as well as Wilhelm Reich, one of the main opponents of Freud’s theories. Along these general themes, The Century of the Self asks deeper questions about the roots and methods of modern consumerism, representative democracy and its implications. It also questions the modern way we see ourselves, the attitude to fashion and superficiality.

   Happiness Machines. Part one documents the story of the relationship between Sigmund Freud and his American nephew, Edward Bernays who invented Public Relations in the 1920s, being the first person to take Freud’s ideas to manipulate the masses.

   The Engineering of Consent. Part two explores how those in power in post-war America used Freud’s ideas about the unconscious mind to try and control the masses. Politicians and planners came to believe Freud’s underlying premise that deep within all human beings were dangerous and irrational desires.

   There is a Policeman Inside All of Our Heads, He Must Be Destroyed. In the 1960s, a radical group of psychotherapists challenged the influence of Freudian ideas, which lead to the creation of a new political movement that sought to create new people, free of the psychological conformity that had been implanted in people’s minds by business and politics.

   Eight People Sipping Wine In Kettering. This episode explains how politicians turned to the same techniques used by business in order to read and manipulate the inner desires of the masses. Both New Labor with Tony Blair and the Democrats led by Bill Clinton, used the focus group which had been invented by psychoanalysts in order to regain power.

   https://www.youtube.com/watch?v=eJ3RzGoQC4s

 2. State of Mind: The Psychology of Control

  Are we controlled? To what extent and by whom? What does it mean for humanity’s future? The enormous implications of these questions deter most of us who must deal with the daily consequences of the answers. STATE OF MIND digs deeply into the sources to reveal that much of that which we believe to be truth has been deception, deliberately implanted in our consciousness to erect a “tyranny over the minds of men”. From cradle to grave our parents, peers, institutions and society inform our values and behaviors. But this process has been hijacked. STATE OF MIND examines the science that has evolved over generations to keep us firmly in place and maintain the status quo so that dictators, power brokers and corporate puppeteers may profit from our ignorance and slavery. From the anvil of compulsory schooling to media and entertainment, we are kept in perpetual bondage to the ideas that shape our actions. STATE OF MIND delves into the abyss to bring to light the manipulation and shocking and suppressed examples that reveal the true agendas at work. From the ancient roots of the control of human behavior to its maturity in the mind control experiments of intelligence agencies and other organs of manipulation, STATE OF MIND reveals a plan for the future that drives home the dreadful price of our ignorance. We are prepared for a new paradigm. Will we choose our own paths or have one selected for us? STATE OF MIND unveils the answers that may decide whether humankind will fulfill its destiny or be forever shackled to its own creation.

  https://www.youtube.com/watch?v=YkMkbr1x6f0

 3. Het moeilijkste is nog een andere weg zien.

  Het zicht is beperkt en alle opties lijken even onbetrouwbaar en eng. Enkel de reeds bewandelde weg of een variant hierop voelt vertrouwd.

  Hoe breek je los van die diepe programmering die de grootste, verlammende angsten oproept bij enkel de gedacht aan verandering?

 4. Heel leuk sociaal experiment. Nu nog een experiment waarbij de deelnemers feitelijke bewijzen te zien krijgen dat de aarde abrupt op warmt met enkele graden en iedereen om het leven komt voor 2030, om te zien of ontkenning een reactie is op angstaanjagend nieuws. Zouden de deelnemers de feiten accepteren of zouden zij weigeren tot eigen conclusies te komen? Ik pak direct het klembord er bij. Vervolgens gaan we de deelnemers ondervragen hoe ze reageren als ze er achter komen dat iedereen nog maar een paar jaar te leven heeft voordat de methaan bom barst en vrijwel de hele atmosfeer gevuld wordt met methaan. Zou men een plan maken of zou de radeloosheid de dominante emotie zijn? Lang leve de psychologie.

  • Een warme Aarde is juist goed voor leven. Voor bewijs hoef je alleen maar te kijken hoeveel leven er is op de polen en hoeveel leven er is in de warmere streken op Aarde. Het klimaat is wel aan het veranderen en daar heeft de mens wel een aandeel in. De mens is niet de veroorzaker van klimaatwijziging zoals de MSM propaganda ons wil wijsmaken, de mens is wel een onderdeel van hoe lokale klimaatwijzigingen plaatsvinden door natuurlijke klimaatregelaars te verstoren (ontbossing voor voornamelijk akkerbouw) en nieuwe klimaatregelaars te introduceren (opzetten van metropolen met veel hoogbouw).

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.