NL verliest 1,5 miljard per jaar door EU-boycot Rusland #nexit

Nederland verliest sinds augustus 2014 ongeveer 1,5 miljard euro omzet per jaar aan de boycot die door de EU aan Rusland is opgelegd, omdat de EU boos is over de relatie die Rusland heeft met Oekraïne. Door deze boycot verbood Rusland op zijn beurt invoer van landbouwproducten uit de EU. De EU heeft eind juli de boycot met zes maanden verlengd.

De Europese Unie is bereid de sancties op te heffen als Rusland ‘actief en ondubbelzinnig gaat deelnemen om een oplossing voor de Oekraïense crisis te vinden’. Tot die tijd lijdt de Nederlandse economie enorme schade en bepaalt de EU ons buitenlandse beleid met Rusland.

Vaak wordt door voorstanders van de EU als argument gebruikt dat NL de EU nodig heeft, omdat we een handelsland zijn. Blijkbaar kan het lidmaatschap ook miljarden kosten aan sancties, doordat de export van onder andere zuivel, bloemen, varkensvlees en groente en fruit getroffen wordt.

De Nederlandse overheid licht de reden van de boycot als volgt toe:

“Vanuit de Europese Unie (EU) zijn er 4 verschillende sanctieregimes van kracht in verband met verduistering van Oekraïense staatstegoeden, de illegale annexatie van de Krim en de destabilisering van Oost-Oekraïne.”

Welk belang heeft Nederland bij Oekraïne om zichzelf voor honderden miljoenen in de vingers te snijden?
Wat schiet Nederland er mee op nu de Russen door de sancties op eigen kracht zuivelfabrieken aan het opzetten zijn? Helpt Nederland hiermee de Oekraïense bevolking?

nexit_fb_476x249_down_the_drainDeze sancties hebben negatieve gevolgen voor onze werkgelegenheid. Voor zeker één op de vijf Limburgse fruittelers dreigt een gedwongen beëindiging door de Russische boycot. Dat stelt Frank Hoeymakers, vicevoorzitter van de Vakgroep Fruitteelt van de LLTB. Hij zegt dat in regionale Limburgse media.

Osinga van LTO wees er in de uitzending van BNR op, dat ondanks de sancties Nederland jaarlijks voor 9 miljard euro aan aardolie importeert uit Rusland. ‘Die handel gaat gewoon door. Maar wij worden als boeren en tuinders gebruikt als politiek drukmiddel. Dat vinden we volkomen onterecht.’

Oekraïne is geen lid van de EU noch van de NAVO. De EU spreekt over een ‘annexatie van de Krim’, maar de bevolking van de Krim zelf wil bij Rusland, welk land voor hen een stabielere factor is dan het door een burgeroorlog verscheurde Oekraïne. Dit hebben ze kenbaar gemaakt in een referendum waarin de bevolking voor meer dan 90 procent aangaf zich bij de Russen te willen aansluiten. Niet veel later gaven de mensen in Oost-Oekraine aan dit zelfde te willen doen. Toen hield Poetin echter de poort gesloten, hij wilde de spanning met het Westen niet opdrijven. Vandaar dat er tot aan vandaag een burgeroorlog woedt omdat de voornamelijk Russisch sprekenden in het oosten niets van Kiev moeten hebben.

Rob Vellekoop, 4 augustus 2016

steundlm336x140

 

5 Comments

 1. Het heeft er veel van weg, dat de nederiglander het nog steeds TE goed heeft. Met een beetje zoeken is er genoeg info te vinden/halen om helder te krijgen dat de Krim via een referendum koos voor aansluiting bij rusland, zoals in dit artikel staat. In een gesprek van willem middelkoop met karel van wolferen, die er gelet op zijn staat van dienst, veel van weet te vertellen, met name ook verbanden legt, wordt eea. nogmaals benadrukt. Ja, hoeveel duidelijker mag het worden, voordat de nederiglander …wakker…wordt? hartegroet….

 2. Dat komt omdat we gedwee het protocol van de VS volgen, mn liegen en bedriegen en oorlogvoeren!
  Nexit en onmiddellijk de banden met Rusland aanhalen!

 3. Als de berg niet naar Mohammed komt moet Mohammed naar de berg les 1 ondernemen!
  Wij zijn verhuisd naar Rusland.(de wereld is je speeeltuin).
  Topkwekers ex De Lier

 4. En de overheid werkt en denkt niet mee:

  http://www.bnr.nl/nieuws/economie/10308659/russische-sancties-tegen-nederlandse-exporteurs-steeds-meer-volbaar

  Nee, natuurlijk niet, die voert immers de AGENDA van de macht achter de schermen uit!

  http://www.marketupdate.nl/nieuws/geopolitiek/karel-van-wolferen-navo-is-uiterst-gevaarlijk/

  De video laat duidelijk zien wat de tumor is; neo- liberalisme, neo-cons, Navo en star Atlanticisme.

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2016/08/hillary-clinton-een-bedreiging-voor-de-mensheid/

  http://www.informationclearinghouse.info/article45198.htm

  “Proud to be American”.

  En het is ronduit misselijkmakend hoe met name “onze onvolprezen NOS” de Killary/Hitlery Clinton campagne via brainwash loopt te promoten en souffleren:

  http://www.blikopnosjournaal.blogspot.nl/2016/07/snoeiharde-kritiek-van-binnenuit-op.html

  Ook bekende MSM vertegenwoordigers krijgen er blijkbaar genoeg van!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.