Aanslagpleger Nice geen terrorist, maar verwarde man

De man die op de Franse feestdag, ter ere van de Revolutie in Nice, een bloedbad aanrichtte door met zijn truck op de feestvierende menigte in te rijden stond onder de psychologische hulp. IS heeft echter deze gebeurtenis geclaimd als een aanslag door een van hun soldaten. Deze verklaring lijkt de autoriteiten goed uit te komen.

In een bericht van 15 juli meldt de NOS dat Justitie in Frankrijk bevestigt dat de dader van de aanslag in Nice Mohamed Lahouaiej Bouhlel is, een 31-jarige Tunesiër die in Frankrijk woonde. Hij was getrouwd, had kinderen en werkte als bezorger-chauffeur. Volgens justitie lijkt het er niet op dat de aanslag het werk is van een islamitische terreurorganisatie.

Toch zegt de Franse premier Valls dat Lahouaiej waarschijnlijk banden had met radicaal-islamitische groepen. “Het is een terroristische daad, en we zullen zien welke banden er zijn met terroristische organisaties.” Ook President Hollande die als een van de eersten met een verklaring naar buiten kwam, suggereerde dat de dader Islamitisch was.

Dezelfde dag was het bericht gekomen dat de noodtoestand per einde juli zou worden opgeheven, direct na de aanslag is de noodtoestand echter met drie maanden verlengd.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve heeft “alle patriottische burgers” opgeroepen om reservist te worden bij de  landmacht. De president Hollande zei vrijdag al een beroep te gaan doen op de reservisten om de politie te ondersteunen. De aanslag in Nice van afgelopen donderdag was de derde in anderhalf jaar tijd.

Direct na de fatale gebeurtenis in Nice zie je, onder meer in de Nederland, dat in tal van tv programma’s voortdurend gesproken wordt over een terroristische aanslag, terwijl toen nog niemand wist wat de dader was.

Ook de Nederlands Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid neemt dit zonder enig onderzoek aan, op hun website melden zij: “Ook in Nederland vinden de komende tijd op verschillende locaties grote publieksevenementen plaats. Hiervoor gelden beveiligingsmaatregelen die passen bij het dreigingsniveau zoals dat afgelopen maandag door de NCTV is gepubliceerd. Burgemeesters en betrokken diensten zullen naar aanleiding van de gebeurtenissen in Nice bekijken of er aanvullende lessen te trekken zijn.”

mohamed-lahouaiej-bouhlel

Wat is tot nu toe bekend over Lahouaie?

Hij verloor zijn baan als vrachtwagenchauffeur nadat hij achter het stuur in slaap gevallen was en een ongeluk had veroorzaakt (The Telegraph), was veroordeeld voor diefstal en huiselijk geweld, maar had geen banden met terrorisme en werd evenmin in de gaten gehouden door veiligheidsdiensten. De buren vertelden dat hij ‘depressief was en labiel, zelfs agressief door zijn huwelijks- en financiële problemen’. De dader was een gescheiden vader van drie kinderen.

Lahouaie stond niet bekend als een religieus man, volgens zijn familie en buren. Volgens zijn nicht hield hij zich niet aan regels van de Koran (The Daily Mail), sloeg hij zijn vrouw en bezocht nooit de moskee. Hij dronk alcohol, at varkensvlees en gebruikte drugs.

Volgens een BBC-journalist had de vader Lahouaiej hem verteld dat hij leed aan psychische stoornissen en behandeld werd door een psycholoog.

Waarom willen media en woordvoerders dat dit een terroristische aanslag is zonder serieus onderzoek. Waarom wordt er een sfeer van angst gezaaid voor mogelijke terreuraanslagen? Is dit ziekelijke sensatiezucht of moedwillige angstzaaierij?

Natuurlijk wordt de daad niet minder ernstig en verdrietig of hij nu gepleegd is door een terrorist of een verwarde man.

Rob Vellekoop, 16 juli 2016

steunDLMnieuws336x140

12 Comments

 1. Aanslagpleger Nice geen terrorist, maar verwarde man? Droom fijn verder.

  • Ik verzamel feiten. Als jij dat als dromen beschouwt, ben ik benieuwd hoe jij droomt.

 2. luister naar OLE DAMMEGAARD op FINDING VOICES RADIO en lees zijn blogs. Wat gezegd wordt dat die man heeft gedaan KAN helemaal niet. Die arme sukkel is er weer in geluisd ( scape-goat) en heeft het met zijn leven moeten bekopen. Ze zullen hem véél geld hebben gegeven/beloofd.

 3. Waarom had hij meer wapens nodig? Hij reed alleen met de vrachtwagen in op de daar aanwezige mensen, aan wapens achterin de truck had ie niks…………
  Ik geloof het niet eens, ik heb die sms niet gezien…….

 4. er zitten verdacht veel verklaringen welke niet kloppen zo als u schrijft word aanslag toegeschoven aan IS en Is komt plots met verklaring welke elke gek kam maken zijn naasten zeggen wat anders en natuurlijk is angstzaaierij
  Helaas zijn nog aardig veel domme mensen welke dat niet zien ik vraag me openlijk af wanneer gaan burgers roze bril afdoen en zien wat daadwerkelijk aan de hand is

 5. Deze man was wel geradicaliseerd. Hij had via sms een oproep gedaan naar zijn contact voor meer wapens.
  IS heeft inmiddels de aanslag opgeeist.

  • Dat is allemaal nep…die gehele actie is staatsterreur.
   Dus alles wat je leest is pure propaganda voor de domme burgers.
   En jij trapt erin en de arme moslims zijn de dupe…alles loopt naar plan.

 6. Wat een gelukje voor het westerse propaganda machine, dat de dader hier een Middenoosterse naam had, want op die manier kan het haatniveau onder het volk weer wat opgeschroefd worden. Angst, armoede en onwetendheid zijn de hoekstenen van elke religie. Hoe zielig, dat in de 21ste eeuw dit soort discussie nog nodig is. Maar gezien de macht, die religie geeft aan de politiek, is het toch wel te begrijpen.

 7. is dit een sollicitatie naar een funktie in het campagneteam van mevr. Schippers?

  “de verwarde man”………….

 8. Of IS het gedaan zou hebben is ook nog maar de vraag. Er wordt wel vaker met feiten en gebeurtenissen gerommeld (helaas).

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.