VS: van politiegeweld naar burgeroorlog

In Texas hebben scherpschutters het vuur geopend op de politie. Vier agenten werden dodelijk geraakt en zeven anderen raakten gewond. Gisteren waren er in heel de VS protesten tegen het politiegeweld dat in twee dagen twee dodelijke zwarte slachtoffers had geëist.

Op de site killedbythepolice.net worden sinds 2014 de dodelijke slachtoffers van het politiegeweld bijgehouden. Voor 2016 staat de teller tot en met 7 juli al op 604 slachtoffers. In 2014 kwamen 1.111 mensen om en in 2015 zelfs 1.208.
De site houdt nauwgezet de dodelijke incidenten bij inclusief de video-beelden. Wat bij deze aantallen slachtoffers opvalt is dat de kans dat zwarten door de politie worden doodgeschoten vijf keer zo groot is als van blanke Amerikanen.

Aanleiding van de protesten zijn het dodelijke incident in Baton Rouge waar op 5 juli volgens de lijkschouwer een man uit Baton Rouge meerdere keren in de rug en in de wang was geschoten door een agent uit dezelfde stad. (schokkende beelden van dit incident). Het zou om een 37-jarige zwarte man Alton Sterling gaan.

dodelijkincidentDaarna werd op 6 juli de 32-jarige Philando Castile in Falcon Heights, Minnesota door de politie doodgeschoten in zijn auto terwijl hij zijn portemonnee uit zijn broekzak wilde halen onder de ogen van zijn vriendin en haar kind. Ook dit is vastgelegd op een aangrijpende video.

De burgers hebben politie-agenten aangesteld via de overheid om het verkeer te regelen en hen te beschermen tegen misdadigers. In de VS weten veel agenten blijkbaar niet meer wie zij moeten dienen met hun werkzaamheden.
Dan Sanchez schrijft in The Antimedia dat agenten onverantwoordelijk handelen omdat hun daden meestal geen consequenties hebben. In het uiterste geval worden zij ontslagen. Alton Sterling en Philando Castile werden beiden meerdere keren in de borst geschoten. Agenten hebben het privilege om gewelddadig te mogen optreden, terwijl dezelfde acties uitgevoerd door burgers misdaden zouden zijn.

De gebeurtenissen in de VS bewijzen dat overheidsgeweld nog meer geweld veroorzaakt. De protesten in Dallas lokken zelfs burgers uit om politie-agenten dood te schieten. Dat is de start van een oorlog tussen burgers en politie.

Rob Vellekoop, 8 juli 2016

steundlm336x140

9 Comments

 1. optie 1: Burger neemt heft in eigen handen..
  optie 2: Ingehuurd door de Elite macht zich indekken tegen..

  Minder realistisch
  optie 3: The Matrix The Pills and the Rabbitholes
  Optie 4: De aanval werd vanuit mars uitgevoerd door Aliens?

 2. Giulio Di Napoli

  Het zijn juist dictaturen geweest,zoals moa,stalin en hitler,die het volk hebben ontwapend,en miljoenen mensen hebben vermoord.
  Een wapen hebben,is pure zelfverdediging.

  Dan de vraag wie nu eigenlijk de slachtoffers zijn in het algemeen.
  Dat zijn vooral drugsdelicten,en slachtoffers van politiegeweld.

  Als je de wapens gaat verbieden,deze drugscriminelen,of andere criminelen gewoon op de zwarte markt aan deze wapens kan komen,en de bevolking machteloos is geworden.
  En dan kom ik weer bij stalin/mao en hitler.
  De VS en ook europa een dictatuur aan het worden is.Er zitten corrupte politici in de politiek,die vooral centrale banken en wallstreet hun belangen dienen,en de bevolking verarmen.Kwestie van tijd,waarneer het economische systeem ineenstort,en de VS/eu een open dictatuur is geworden.

  Overigens vallen er meer slachtoffers door het verkeer,of door roken,dan door wapens.

 3. Ik vermoed wel dat de agenten die nu beschoten worden juist degene kunnen zijn, die dit dan weer niet verdienen.

  Want de goede agenten reageren vaak als eerste om hun leven ergens op t spel te gaan zetten voor een ander.

  Die laffe honden die onschuldige mensen verweerloos afschieten liggen in hun kelder te schuilen totdat hun betere collega’s het probleem dat zij zelf hebben gecreëerd, hebben opgelost.

 4. Die beelden zijn echt afschuwelijk. Wat een laffe lui zijn die “agenten” echt. Ik denk dat t tijd word om die wapens voor iedereen daar, inclusief agenten te gaan verbieden.

  Want laten we eerlijk zijn. Je kunt in Amerika een sluipschuttersgeweer bij de WALMART kopen, een warenhuis zoals de V&D of Bijenkorf gecombineerd met een bouwmarkt als de Gamma of Hornbach hier…

  Absurd.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.