Hoe komen we van de EU af? #Nexit

Er zijn tot nu toe twee landen die voor het het EU-lidmaatschap hebben bedankt, nadat ze hiervoor een aanvraag hadden ingediend. Daarnaast is er slechts een land dat zich heeft kunnen bevrijden van de Europese Unie, want wanneer je er eenmaal aan vastzit kom je er niet gemakkelijk meer los van. Allemaal lessen voor Nederland om uit de EU te stappen en te blijven.

Groenland

Sinds 1957 toen de voorloper van de EU werd opgericht, de Europese Economische Gemeenschap (EEG), is geen enkel land uit de gemeenschap gestapt. Groenland kwam aanvankelijk als onderdeel van Denemarken in 1973 bij de Europese Gemeenschap. De Groenlanders waren destijds massaal met 70% tegen. Nadat het land een onafhankelijk gebied binnen het Deense Koninkrijk is geworden, hebben zij zich sinds 1985 los gemaakt. Zij hebben nog wel een samenwerkingsverband met de EU. Zo ontvangt het grootste eiland ter wereld met een bevolking van rond de 60.000 inwoners voor de periode 2014-2020 een bedrag van 217.8 miljoen euro. Toen het eiland zich afscheidde is er met de gemeenschap overeengekomen dat tegen een jaarlijkse vergoeding Europese schepen in de Groenlandse wateren mogen vissen.

IJsland

De IJslander is opgelucht dat zijn land zich nooit bij de Europese Unie heeft aangesloten. Ondertussen gaat het economisch met IJsland beter dan met de EU.

Sigmundur Davíð Gunnlaugsson zegt in een interview met Politico in 2015:
“Ik ben er zeker van dat ons economisch herstel niet had kunnen plaatsvinden als we onderdeel van de EU zouden zijn geweest. We zouden zelfs failliet zijn gegaan als al onze schulden in euro’s zouden zijn geweest en we gedwongen waren hetzelfde te doen als Ierland en Griekenland en de verantwoordelijkheid op ons genomen hadden voor de schulden van de falende banken. Dat zou voor ons een economische ramp zijn geweest.”

Het land voerde echter zijn eigen koers, pakte de schuldige bankiers op en zette ze achter de tralies.

kronaBelangrijke steunpunten voor het IJslands herstel waren hun eigen munteenheid, de krona, een onafhankelijke wetgeving die hen de ruimte gaf te manoeuvreren en de controle over de natuurlijke hulpbronnen van het eiland.

IJsland heeft een aantal jaar geleden wel aansluiting gezocht bij de EU, maar deze ondertussen ingetrokken. De premier zegt hierover:

“De belangrijkste reden voor onze aanvraag in 2009 was een economische. De IJslandse economie doet het veel beter dan die van de EU, wij hebben enorme verbeteringen gezien de afgelopen jaren terwijl de EU te maken heeft met voortgaande crises en moeilijkheden.”

Samen met Noorwegen en Liechtenstein maakt IJsland onderdeel uit van de Europese Economische Ruimte (EEA), waardoor zij toegang hebben tot de Europese markt zonder ondergeschikt te worden aan de machtsstructuren van de EU.

“Onze relatie met de EU, het model dat we hebben met Noorwegen en Liechtenstein, via de EEA overeenkomst, werkt voor ons,” zegt Gunnlaugsson. Op deze manier houdt IJsland afstand en kan toch profiteren van de markt.

Zwitserland

De Eerste Kamer van het Zwitserse Parlement heeft afgelopen woensdag het verzoek tot aansluiting bij de Europese Unie ingetrokken. De aanvraag loopt sinds 1992. De Zwitsers zijn nooit lid geweest van de Europese Gemeenschap, maar hebben wel een vrijhandelsverdrag met de EU en nemen deel aan het Schengen akkoord over het vrije verkeer van mensen tussen de landen.

Groot-Brittannië

Op dit ogenblik laat Engeland ons zien op welke manier wij een Nexit moeten voeren. Of zij wel of niet uittreden is eigenlijk niet van belang. Bestudering van Brexit leert ons voor de toekomst heel veel.

Het Verenigd Koninkrijk maakt gebruik van het recht dat leden van de EU hebben om de Unie te verlaten. Volgens artikel 50 van het Verdrag van de Europese Unie, “..ieder lid kan beslissen om zich terug te trekken uit de Unie in overeenstemming met zijn eigen grondwettelijke vereisten.” Als de beslissing tot terugtreding definitief is moeten er regelingen getroffen worden voor de toekomstige relatie met de Unie.

De Engelsen kunnen op 23 juni in een referendum kenbaar maken of ze de EU willen verlaten. De laatste peiling van Guardian/ICM laat een nipte meerderheid van Engelsen zien die de EU willen verlaten. De publieke opinie is opgeschoven naar een meerderheid die uit de EU wil.

In Engeland speelt zich al maanden een enorme worsteling af tussen voor- en tegenstanders van de EU. Vanuit het buitenland wordt door allerlei landen veel druk op het Verenigd Koninkrijk gelegd om toch maar te blijven binnen de EU. President Obama en ook Rutte en vanuit de EU zelf worden allerlei waarschuwingen geuit om lid te blijven.

NEXIT

Wanneer je kijkt naar de landen die zich niet aangesloten hebben bij de EU zoals Noorwegen, IJsland en Zwitserland vertonen zij geen tekenen van economisch verval. Zij zijn geen lid, maar wel hebben zij nauwe banden met de EU zonder dat zij hun onafhankelijkheid daarvoor hebben moeten inleveren. Dat is nu precies waar het Nexit over gaat: NL moet zijn onafhankelijkheid weer terug krijgen en daarvoor kunnen we natuurlijk nog steeds blijven samenwerken met de andere Europese landen. Daar is geen EU voor nodig.

Rob Vellekoop, 17 juni 2016

steunDLMnieuws336x140

 

20 Comments

 1. We zijn allemaal een pionnetje in een spel.. Stratego en monopoly… De burgers dienen alleen als een hulpmiddel de grote heren te verrijken, als beloning krijgen we allemaal salaris dat we daarna cent voor cent weer moeten terugbetalen aan de hoge heren. We zijn er niet voor gemaakt om een bezit te hebben, want wees reëel , alles kan je ook zo weer ontnomen worden. ( ga naar de gevangenis of ga terug naar start). De enkeling die wel wat heeft te vergaren wordt geacht naar het buitenland te vertrekken, want ze willen niet dat de gewone mens zeggenschap krijgt. De slavernij is er nog steeds en nee, niet alleen de zwarte mensen,misschien de blanken nog wel meer… Het maakt allemaal niet uit wat je doet of zegt. Het eigen plan wordt toch wel getrokken. Dat dit democratie wordt genoemd dient alleen maar als afleiding. Of we gaan er allemaal tegenin en ontketenen een burgeroorlog, dan is het arm tegen rijk of we spelen het spel mee.. Tja, ik weet het niet meer, zoals het nu gaat worden onze kinderen nog meer de dupe dan wij dat nu zijn..

 2. Ik voel mij al een aantal jaren geboeid ( mijn handen ) door de EU, en daarom kies ik persoonlijk voor een Nexit.

 3. LOL ‘zonder dat ze de onafhankelijkheid hebben moeten inleveren’….

  Je weet wel toch dat bijvoorbeeld in Noorwegen het merendeel van de wetgeving vanuit Europa komt? Het enige verschil is dat ze géén inspraak meer hebbemet betrekking tot die wetgeving.

  Ik ben ook niet blij met het huidige Europa. Maar eruit stappen is wat mij betreft niet de oplossing. Hervormen wel.
  En stoppen met Europa de schuld geven van rot wetgeving die onze eigen politici via Europa invoeren….

  • Ik ben warm voorstander om uit de ondemocratische Europese Unie te stappen en uit de Euro-groep. Dat wil niet zeggen dat ik tegen Europese samenwerking ben, maar dan wel op vrijwillige basis en zonder de dominantie van de grote Europese landen Duitsland en Frankrijk die de Europese agenda bepalen.

 4. Liever gisteren dan vandaag! Anders worden we tot de bedelstaf veroordeeld?

 5. 1984, opgeteld, 1+9+8+4= 22
  Was Orwell visionair (22+) of een planner (22-)voor de poppenspelers?

  Het getal 22: Deze energie duidt op grote plannen en eventueel op gemeenschappelijke projecten.

  22: DE BOUWMEESTER
  Deze vibratie ontwikkelt grootse plannen die tot ongelooflijke resultaten leiden. De 22 wordt geïnspireerd door visioenen die hij daarna in praktijk weet te brengen. Hier is sprake van kracht en macht op elk niveau, inzicht in de menselijke aard, doelgerichtheid en morele verheffing. Een 22 heeft organisatietalent, een haarfijn ontwikkelde intuïtie en beschikt over tact en kundigheid. De 22 is de mensen welgezind, houdt van reizen, bekwaamheid en samenwerking.
  Hanteer men dit getal in zijn meest positieve zin, dan kan men op elk terrein de positie van een meester analist verwerven.

  Een negatieve 22 echter uit zich in een bombastische taal, hij klopt zichzelf voortdurend op de borst en bewandelt allerlei slinkse wegen om zoveel mogelijk geld te verdienen. Is dan onverschillig en een dienst bewijzen aan anderen wordt met grote tegenzin gedaan. Een negatieve 22 lijdt niet zelden aan een minderwaardigheidscomplex, is wraaklustig en vervalt soms tot zwarte magie en misdadige praktijken.

  Het is aan de persoon zelf om uit te maken of en hoe de grote macht en kracht van dit getal gebruikt wordt; want alles kan (in zekere mate) in positieve of negatieve zin aangewend worden.

  De opdracht voor het getal 22 is: Net zoals voor de 11 staat de opdracht ook hier hoofdzakelijk in het teken van: de mensheid onzelfzuchtig te dienen.

  Jos.

  • Orwell had een onvoorstelbare vooruitziende blik. Zijn “Animal Farm” is tot in bijna alle details werkelijkheid geworden in Roemenië, om maar iets te noemen. “1984” had hij gewoon gevormd door de laatste 2 cijfers van het jaar om te draaien van toen hij het boek schreef: in 1948. Maar ook dat bleek van een enorme vooruitziende blik te getuigen. Orwell had echter een paar dingen niet kunnen voorzien: Kennedy sprak zijn veto uit over “Operation Northwoods”, dat het begin van de totale politiestaat had kunnen zijn. 39 jaar nadien hebben ze het alsnog gedaan, dus we mogen wel oppassen voor wat er voor en in 2023 gaat gebeuren! Hoewel… ook de komst van het internet had Orwell niet kunnen voorzien, waardoor het volk gauwer de leugens van de overheid kan doorzien, dus misschien spat de hele agenda uiteen…

 6. Zie hoe een moord op een Brits parlementslid wordt misbruikt en geëxploiteerd door de pro EU politici. Wat mij ook niet verbaast, want alle politici zijn bedreven in manipuleren en liegen.

  Brexit: Vote Remain Exploits Jo Cox Murder | Paul Joseph Watson and Stefan Molyneux
  https://www.youtube.com/watch?v=QtDKfd-pEGw

  En de Banksters, de financiers en opdrachtgevers van politici, besodemieteren en bedreigen het Brits volk en worden daarbij bijgestaan door de Main Stream Media zoals Bloomberg.

  Banksters Threaten Brits: Don’t Brexit!….or else!
  https://www.corbettreport.com/banksters-threaten-brits-dont-brexit-or-else/

  200 Economists Sign Letter Warning About Brexit (BLOOMBERG)
  http://www.bloomberg.com/news/videos/2016-05-13/brexit-warning-from-tony-yates-and-195-other-economists

  De oer-Hollandse VOC mentaliteit leeft voort en nu in de gehele EU en niet te vergeten in de VS en Canada dankzij de nazaten van illegale Europeanen.

  • De moord op Jo Cox is iets verschrikkelijks. Deze moord is nu een politieke moord geworden zonder dat we de motivatie van de dader echt kennen. Waarschijnlijk zullen we ook in deze zaak het naadje van de kous niet gaan vernemen. Dat zijn we wel gewend, criminele zaken die een maatschappelijke invloed hebben verdwijnen onder diepe sluiers van geheimzinnigheid.

   De EU laat geen moord onbenut
   http://www.loyalist.nl/de-eu-laat-geen-moord-onbenut/

    • Beste Freddie,

     mensen die zich zelf tot Koning / King uitroepen zijn narcistisch en ongeloofwaardig. Enneh verkondigen meestal onzin, want Jo Cox (RIP) was pro EU en dus tegenstandster van Brexit… Ach misschien is je Engels niet al te best beste Freddie :p

     • Je kent me helemaal niet en je weet dus niets over de kennis die ik van het Engels heb. Dat ik mezelf tot koning “kroon” is gewoon omdat ik als musicus de naam King Fred II hanteer. Het “King” gedeelte slaat op het feit dat ik een fan ben van Chuck Berry en ook op dezelfde dag jarig ben met de echte(!) King of rock&roll. Je hebt dus een mening gebaseerd op onwetendheid.
      En inderdaad: ik had het fout wat betreft anti-Brexit van Jo Cox. De elite heeft deze moord inderdaad gepleegd en dat blijkt uit het feit dat sindsdien een sfeer heerst van “als je voor Brexit bent, sta je dus achter de moord”. Gelukkig heeft dat trucje niet gewerkt.

    • Dictator (King) Freddie,

     mensen die zichzelf tot koninkje kronen zijn in mijn visie net zoals de polder dictatuur (koningshuis) volkomen de weg kwijt en dat is ook duidelijk te lezen aan je reactie betreft Brexit… Maar ja net zoals met de Oranje polder dictatuur trek ik mij niks aan van zelf benoemde koninkjes 🙂 .

 7. Geef drie kwartier aan deze video: http://topdocumentaryfilms.com/all-wars-are-bankers-wars/ en het is meteen duidelijk, waar het grote probleem in de wereld zit. Dit is geen angstaanjagend sprookjes verhaal; dit is de werkelijkheid. De reden dat we er niets over horen of lezen in de MSM is, omdat die allemaal eigendom zijn van de kliek, die de hele wereldbevolking in slavernij wil dompelen. Lees Orwell`s ‘1984’ en dan krijg je een idee, wat dystopia betekent.Europa is een verzameling van vazalstaatjes, die elkaar onderling naar de keel staan, precies volgens het motto “Divide et impera” en verbonden zijn met de VS via de navelstreng van de NAVO. En de VS wordt weer geregeerd door de internationale bankiers. Zoals de oud prime minister van Israel zei op 3 October 2001: “Every time we do something, you tell me Americans will do this and do that. I want to tell you something very clear; don`t worry about American pressure on Israel; we the Jewish people control America and the Americans know it”. Dit behoeft geen verdere uitleg.

  • Omdat de burgers daarvoor niet hebben gekozen. Een groot deel van de Nederlandse bevolking wil een monarchie en gelooft in de sprookjes die daar bij horen.

   • Ze gedragen zich als ratten. Parasiteren, schijten de boel vol en vreten je waardevolle spullen aan, maken gebruik van het voedsel wat is aangevoerd en brengen ziektes over.
    Maar sommigen vinden dat ze ‘ook wel heel lief zijn’.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.