Tienduizenden Belgen betogen tegen bezuinigingen

Brussel – Onder het motto ‘Genoeg is genoeg’ hebben 60.000 mensen geprotesteerd tegen het wat zij noemen ‘antisociale beleid’ van de Belgische regering. Het protest richt zich met name tegen de afschaffing van de 38-urige werkweek.

Vakbondsvoorzitter De Leeuw reageerde scherp:

“Dit is een regering van fundamentele oneerlijkheid. Dit is de eerste dag van ons actieplan. Weg met het beleid van de regering-Michel-De Wever.”

Ook de Belgische regering is bezig met het koppelen van de tegenprestatie aan het geven van een uitkering, naar Nederlands recept. De Belgen noemen de tegenprestatie ‘gemeenschapsdienst’. Ook België straft werklozen en vergeet de werkloosheid te bestrijden.

Het Belgisch socialistisch vakverbond zegt:

¨In plaats van echt werk te maken van meer nieuwe en duurzame jobs zodat er eindelijk iets gedaan wordt aan de werkloosheid, gaat deze regering zijn energie steken in flutjobs. De taken die worden uitgevoerd, zijn niet alleen denigrerend voor de werklozen, zij geven hen ook geen enkel perspectief op een echte job.”

brussel240516De succesvolle demonstratie werd georganiseerd door vakverbonden. Zij veroordelen bezuinigingen op openbare diensten en onderwijs, het tekort aan banen en het ontbreken van een sociale dialoog en zij zijn tegen de wet Peeters die overwerk schrapt.

De vakbonden zeggen dat de vrije markt politiek van Michel de afgelopen twee jaar een gemiddeld Belgisch gezin 100 euro per maand heeft gekost, terwijl hij extra banen beloofde die niet zijn gekomen.

Na afloop van de betoging deden zich incidenten voor waarbij 8 demonstranten en 2 politiemannen gewond raakten.
Dit zal ongetwijfeld voor de mainstream media aanleiding zijn om dit aan te dikken, als er tenminste over wordt geschreven.

De tegenprestatie is door de Nederlandse bevolking heel wat gelatener geaccepteerd dan door onze zuiderburen. Zij verzetten zich met hand en tand hiertegen.

Rob Vellekoop, 24 mei 2016

steundlm336x140

5 Comments

 1. Ja, onze zuiderburen gaan er tenminste nog de straat voor op, de NEEderlander laat zich zonder slag of stoot in de zakken zeiken, mission accomplished door middel van het geesteskind van de Partij van de A- socialen bekokstoofd door de zieke breinen van Klijnsma en Asscher:

  http://nachthemel.nl/?p=91

  Leve ons stompzinnige calvinisme; “wie niet werkt, die niet eet”.

  En zijn en komen er geen banen meer, dan duwen we je de Arbeits Einsatz in, Arbeit Macht Frei!

  En inderdaad wat de vakbonden betreft, die dobberen in ieder geval in NEEderland al jaren lekker mee op het “succes” van het gepolder.

 2. Door de polderaanpak, helaas misbruikt door de elite, dreigt die in Nederland ook gedoemd te mislukken?

 3. Als mensen daarentegen dan uit eigen beweging de straat op gaan….
  Vaak moet men een duwtje krijgen om uiteindelijk iets te gaan doen. VOORAL NEDERLANDERS!!!!!!!!!!!!!!
  Wij zijn zo gedwee dat we zelf helpen om het schavot te helpen oprichten waarmee even later onze kop wordt afgehakt! T´is dat het niet kan anders hadden we achteraf de boel nog opgeruimd ook!
  Het lijkt wel afsof er een virus over dit volk is uitgesmeerd wat maakt dat iedereen in een soort trance raakt van apathie. Via de GSM masten misschien…

 4. De MSM vindt het belangrijk om te vermelden dat er een commisaris van de politie is neergemept met een baksteen omdat hij mensen aan het pepperen was. In mijn ogen heet dat dus zelfverdediging en dat het met een baksteen gebeurde is bijkomstigheid. Schrale troost voor die smeris, hij zal er geen hersenschudding aan kunnen overhouden aangezien men daar hersens voor nodig heeft.

 5. Als dit soort demon-straties door de vakbonden georganiseerd worden, weten we inmiddels wel hoe de hazen lopen niet?
  Het verleden heeft namelijk al meer dan eens aangetoond en bewezen dat de vakbonden er voor de werk’gevers’ zijn en niet voor de werk’nemers’.
  Als dat namelijk wel zo was, waren dergelijke demon-straties vandaag de dag al lang niet meer nodig.
  Blijf wakker !

  Jos.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.