Beste Diederik,

Beste Diederik,

Als ‘partijlid’ neem ik even de vrijheid je te schrijven over je zaterdagbrief. Het kan zijn dat je niet beter weet, maar dat betwijfel ik. Persoonlijk vermoed ik dat je van een bepaalde kant onder druk wordt gezet (dat kan ik mis hebben) om het huidige beleid dat gericht is op strijd en concurrentie voort te zetten en/of bewust opzettelijk aanstuurt op een steeds groter groeiende kloof tussen arm en rijk, tussen werkenden en niet werkenden.

Ik heb opgemerkt dat u het ‘woordje’ verbinding bent gaan gebruiken, maar volgens mij is dit erg misplaatst in de context van uw zaterdagbrief. Uw partijpolitiek draait volgens mij niet om verbinding, maar om steeds de ‘beste’ te zijn! Jullie zaaien enkel verdeeldheid! Hoe kan deze discrepantie bij individuen leiden tot verbinding?

Wanneer kruip je eens achter je altijd glimlachende breedsprakige masker vandaan dat ons allerlei schijnidealen en beloften over werk en gelijke kansen voor tovert, maar dat nooit de gefundeerde waarheid laat zien? Hoe lang blijf je in de greep van zogenaamde ‘grotere’ belangen, van het grote geld, en dergelijke? Hoe ver sta je eigenlijk van de gewone burger af?

Hoe lang moet de huidige verdeel- en heerstactiek nog doorgaan? Hoe veel mensen moeten nog worden worden geïndoctrineerd tot slaaf van het systeem, dat de waarde van een mens totaal veronachtzaamt, geen belang meer aan wordt gehecht?

Hoe lang moet getolereerd worden dat je je eigen volk misleidt door slechts verdeeldheid en afscheiding te prediken terwijl het om Eenheid, Harmonie met je jezelf en verbinding gaat? Hoe kun je nog in vrede met je zelf zelf zijn, als je vrijwel geen oog meer hebt voor de werkelijke noden van de bevolking?

antwoordHoe kun jij je een leider noemen, terwijl je zelf zwemt in weelde en luxe en terwijl je grote delen van je eigen bevolking aan hun lot overlaat? Hoe kun jij je nog een leider noemen?

Hoe ver moet de onvrede groeien van de bevolking, die zich in een keurslijf gedwongen voelt van immer groeiende tijdsdruk en inspanning en prestatiedrang, waarin iedereen mee moet, omdat er anders geen brood meer op de plank komt in verband met de enorme prijsinflatie van huren en andere vaste lasten waardoor veel mensen hun hoofd nauwelijks boven water kunnen houden.

Terwijl bij andere groot verdieners het geld binnen blijft stromen. En nee, het is geen afgunst van mij op hen die het beter dan ik hebben. Het is de ongelijkheid en de onrechtvaardigheid die mij aan het hart gaat. Welvaart dient gelijk te worden verdeeld en niet zoals de VVD propagandeert alleen aan de “sterksten” ten goede te komen.

Je hebt je mond vol van gelijkheid en rechtvaardigheid, maar tegelijkertijd hou je het zelf in stand dat het andersom werkt door wat je doet en aan wiens hand jij meeloopt.

Hoe lang wil je daarmee doorgaan? Wanneer durf jij eens het echte verhaal te vertellen. Ik schrijf mijn verhaal maar het is ook jouw verantwoordelijkheid wat je er mee doet.

Harold Botter

Diederik Maarten Samsom (Groningen, 10 juli 1971) is een Nederlands politicus. Namens de Partij van de Arbeid maakt hij sinds 2003 deel uit van de Tweede Kamer. Op 16 maart 2012 werd Samsom door de leden van de partij gekozen tot fractievoorzitter en politiek leider.

7 Comments

 1. Ben benieuwd hoe zijn voormalige secretaresse zich nu voelt toen hij een verhouding met haar had uit de periode bij Greenpeace. , en zijn 2 kinderen gebruikte voor zijn verkiezings campagne voor de PvdA als een degelijke huisvader. Wat een nagemaakte kwal is deze politieke misfit.

 2. Omdat “het beste kabinet sinds WO II zóóó overtuigd is van zijn “gelijk”:

  http://www.politalk.nl/2016/05/23/rutte-over-zijn-kabinet-we-hebben-geleverd/

  “Ze hebben geleverd”, inderdaad, voor megalomaan Brussel met hun totaal gestoorde heersers, de ondemocratische geplaatste technocraten met Jan Kloot Druncker voorop.
  Het gros van onze KAPITAAL vertegenwoordigers, met misbaksels zoals Prutte van Vereniging Van Dieven, Samsam van Partij van de A- socialen en Arrogander Peggold van het ultra eurofiele OnDemocraten 666 staan te trappelen om ook dat vorstelijk betaalde circus van ‘Manneken Bepist Ons” te betreden!
  En wat de gefundeerde waarheid betreft:

  http://www.pensioenleugen.nl/nieuwsberichten/bedrijven-gematst-burger-genaaid.aspx

 3. Hij is een icoon in andere een worst vóór te houden, waarbij achteraf gebleken dat niet zo te zijn?
  En vele van deze elite partij volgen zijn voorbeeld Vb kleinstra, Asscher die staan te dringen hun leugens voor te houden nu net voor de verkiezingen?

 4. Beste medeslaaf,

  Hij is een heerser geen leider!
  Heersers dienen niet, heersers heersen en jij bent hun dienaar.
  Hij is een menshouder geen liefdadigheidsinstelling medewerker.
  Hij is ervoor om “gratis” dingen te beloven die niet/nooit gratis zijn waardoor jij op hem gaat stemmen, zodat hij zijn drugsverslaving (poitieke macht) kan bevredigen.
  Ondertussen leent hij geld en jaagd de staatschuld omhoog.

  Het is zijn taak jou een “gratis”wortel voor te houden zodat hij zijn politieke macht behoud, dit kost bergen geld dit geld wordt geleent en moet in de toekomst terugbetaald worden door jou/de kinderen, in slavernij. Er zijn namelijk geen “gratis” wortels

  Maar je wil zo graag je “gratis” wortel dat je je kinderen en hun toekomst er voor verkoopt.

  Maar ga nog maar lekker door met je geloof/ ideologie.

  Oh ja en feminisme was heel handig want dan krijg je nog meer belastinggeld, plus je krijgt als staat heel snel de macht over de kinderen, want kinderen die geen band met de ouders opbouwen zijn een makkelijke prooi voor de staat.
  Ze hebben veel geld geinvesteerd in social engeneering om het feminisme/emancipatie verder te helpen.

 5. . . . politicus zijn is nooit simpel en geen makkelijk beroep voor de moedig-zwoegende-mens die zich moet zien te bewijzen en kunnen vertonen aan het veelkoppige publiek . . .

  • Klopt geer……………….een zin vol ontkenningen eerstens en tweedens, hoe denk jij dat het is voor mensen om dit soort brieven/epistels te schrijven?
   En potiticus spelen is een keus, toch? Dan mag je je verantwoorden voor dat werk, zoals loonslaven dat ook …………MOETEN….,. En mensen bedonderen, is dan van een andere orde, denk/vind ik.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.