Gemeente Den Haag fraudeert voor 638 miljoen

De gemeente Den Haag presenteert een voordelig saldo van 249 miljoen euro, maar lijdt in werkelijkheid volgens de calculaties van Registeraccountant Verhoef een verlies van 389 miljoen euro in de periode van 2008 – 2015.

Gemeentes zoals Den Haag staan bekend om hun keiharde optreden tegen (vermeende) frauderende mensen met een uitkering. Zelf pleegt de gemeente ongestraft voor honderden miljoenen euro’s aan fraude.

Leo Verhoef komt tot zijn conclusie na onderzoek van de Jaarrekening over 2015 van de gemeente Den Haag. Hij noemt de cijfers misleidend omdat over de periode van 2008 tot 2015 de totale boekhoudfraude bij Den Haag is opgelopen tot 638 miljoen euro.

In de berichtgeving over de cijfers presenteert het gemeentebestuur een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van (afgerond) 38 miljoen euro. Onderzoek van de jaarrekening leert dat in werkelijkheid de gemeente een verlies leed van (afgerond) 68 miljoen euro.

Al decennia lang stellen gemeenteraden de financiële positie van hun gemeentes bewust verkeerd voor. Zij houden zich niet aan de financiële spelregels die voor alle andere burgers wel gelden. De jaarrekeningen van de gemeenten krijgen desondanks ieder jaar een goedkeurende accountantsverklaring! Registeraccountant Verhoef stelt dit al meer dan 20 jaar aan de kaak. Gemeenteraadsleden worden door hem ieder jaar op de hoogte gesteld van de fraude binnen hun eigen gemeente! Instanties geven hem geen ongelijk, maar desondanks neemt de politiek niet haar verantwoordelijkheid door dit aan te pakken zoals misbruik en fraude normaliter bestraft worden.

Artikel 336 van het Wetboek van Strafrecht
“De koopman, de bestuurder, beherende vennoot of commissaris van een rechtspersoon of vennootschap, die opzettelijk een onware staat of een onware balans, winst- en verliesrekening, staat van baten en lasten of toelichting op een van die stukken openbaar maakt of zodanige openbaarmaking opzettelijk toelaat, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vijfde categorie.”

Verhoef heeft de afgelopen jaren een kleine twintig delegaties van politici onderricht gegeven in overheidsfinanciën. Hij voerde talloze gesprekken met Tweede Kamerleden, gemeenteraadsleden en leden van de provinciale staten.

Verhoef in een interview met DLM hierover: “Iedereen loopt er voor weg. Als ze wel iets doen worden ze onthoofd. Want dat is de manier waarop onze maatschappij omgaat met mensen die misstanden aan de kaak stellen.”

Drs. L.W.Verhoef doet al jaren onderzoek naar de kwaliteit van jaarrekeningen en begrotingen van gemeenten en provincies. Meer informatie over het onderzoek van Den Haag zie de website.

De bevestiging van de uitkomsten van zijn onderzoek, bijvoorbeeld door het (vm) NIVRA, de Raad van Tucht voor Accountants, de Rekenkamer Amsterdam en de Rekenkamer Rotterdam en anderen zijn eveneens terug te vinden op zijn site leoverhoef.nl.

Rob Vellekoop, 23 mei 2016

steunDLMnieuws336x140

5 Comments

 1. ze kunnen inderdaad direkt de rekening aan de burger voorleggen, wie bepaalt tenslotte, wat wel of wat niet zinvol is?
  En weleens van creatief boekhouden gehoord?
  De staat is conform het handelen van de gemeenteambtenaar?

 2. Hola aloha amigo Rob V,

  Wanneer kan men op DLM foto’s plaatsen in een reactie en welks ook zichtbaar is in je reactie|??? Misschien is dat een idee en kan je de chat afschaffen, want ik keek zonet weer eens op je chat na een hele lange periode en dit is het infantiele en trieste niveau ervan:

  Gast Nico
  KoekKoek
  19:55
  Gast Daryl
  hey kijk nou daar is Nico
  19:56
  Gast Daryl
  lol, kan de uitgang zeker niet vinden
  19:56
  Gast Santana
  aaah nou zeg dan lijken jullie echt enorm op elkaar met dezelfde stijl en argumenten gekopieerd van larken rose
  19:56
  Gast Daryl
  heel misschien omdat er meer als 2 op deze planeet rondlopen die er zo over denken
  19:56
  Gast Remi
  goed geheugen jij santa
  19:57
  Gast Santana
  zou kunnen maar kans is zooo klein nico
  19:57
  Gast Daryl
  maar je ging toch weg?
  19:57
  Gast Santana
  ik blijf nog even.
  19:57
  Gast Remi
  /me pakt de popcorn
  19:57
  Gast Santana
  ga alleen niet diezelfde discussie zonder eind aan
  19:58
  Gast Daryl
  tussen 2 haakjes, heb een boek op hdd van een docent filisofie (Phd oftewel doctoraal) die ook zo denkt
  19:58
  Gast Santana
  kan ik net zo goed alle youtubes gaan kijken van larken
  19:58
  Gast Daryl
  nee omdat je geen tegenargumenten kan leveren
  19:58
  Gast Santana
  zullen er wel meer zijn die zo denken
  Gast Daryl
  en net zei je van niet
  19:59
  Gast Santana
  ow nou hebben we al eens gedaan he bij jouw en toen kwamen we bij sex en leeftijd
  19:59
  Gast Daryl
  selectief goed geheugen…..
  19:59
  Gast Santana
  en je stiefdochter
  19:59
  Gast Santana
  weet je nog?
  19:59
  Gast Daryl
  heb geen dochters
  19:59
  Gast Santana
  nico wil geen regels zodat ie kan doen wattie wil
  19:59
  Gast Santana
  das een dingetje
  19:59
  Gast Remi
  ah op pijphoogte nico
  19:59
  Gast Santana
  jup remi
  20:00
  Gast Daryl
  kijk…echte trollen
  20:00
  Gast Daryl
  en daarom is deze chat gecastreerd
  20:00
  Gast Daryl
  we hebben geen noten op onze zang, dan het enige middel wat een trol graag toepast
  20:00
  Gast Spring
  zo
  20:00
  Gast Spring
  even laten zien welke trol ik ben
  20:00
  Gast Daryl
  ja dat wist ik ook wel
  20:00
  Gast Spring
  ja he tuurlijk wist je dat
  20:00
  Gast Remi
  lol
  20:00
  Gast Spring
  want we hebben het gepsrek samen tig keer gevoerd
  20:00
  Gast Spring
  nico
  20:01
  Gast Remi
  hatsikedeeeeeeeeeeeeeeeee
  20:01
  Gast Daryl
  lees al enige tijd mee in deze chat
  20:01
  Gast Spring
  jah
  20:01
  Gast Spring
  sure
  20:01
  Gast Spring
  -)
  20:02
  Gast Spring
  nou ik vond het reuze gezellig
  20:02
  Gast Spring
  ik ga maar weer eens
  20:02
  Gast Spring

  20:02
  Gast Daryl
  maar ik zal met jouw fiets meefietsen, wie bepaalt je regels?
  20:08
  Gast Remi
  en wedergekeerd is weer de rust

  Ps. is dat dezelfde Spring die zich druk maakt omdat er geen linkjes mogen worden geplaatst op je chat????? Ennehhhhhh ach als je de DLM chat laat staan amigo Rob, zal ik ook in de toekomst traditie getrouw de DLM chat nauwelijks bezoeken…. Want wat is het commentaar daar heeeel ……. met of zonder linkjes

  Saludos en een boks,

  Pablo

  • Beste Pablo, net zoals je video’s kan plaatsen is het volgens mij ook mogelijk dat met foto’s te doen. Ga je gang zou ik zeggen.

   • Om Pablo aan te vullen. Of je bent voor vrijheid voor alles en iedereen (anarchist) waarbij ook taboes (uitvinding van de kerk en overgenomen door de staat) bespreekbaar blijven of je bent een statist waarbij een select groepje bepaalt wat wel en niet mag. Spring is een echte statist pur sang (ja het is dezelfde spring) die samen met zijn vriendjes die waarschijnlijk van Urubin komen de gesprekken in de chat richting geven. Aangezien in de chat een directe reactie mogelijk is is de kracht van de meerderheid vaak de dominante factor en op zich is er niets mis met verschil van inzichten maar wel als de inzichten worden onderbouwd met drogredenen.
    Daarnaast was er gisteren een meten met 2 maten van Remi uit die voor het gekopieerde stukje vrolijk vermelde dat er niets mis is met de natuurlijke werkwijze (het recht van de sterkste) in geval van anarchie maar zodra de natuur in werking komt op een gebied wat gevoelig ligt moeten er bepalingen zijn vinden de heren. Opeens menen ze dat er dan iemand het recht heeft om tegen mensen dat ze een handeling niet mogen verrichten of ze nu wel of niet geestelijk en lichamelijk daar aan toe zijn. Een chat is pas nuttig als het een open discussieplatform is waarbij mensen inzichten delen met elkaar en daar ontbreekt het aan in de chat van DLM. Gezweef over het belang van kleuren, geluiden en dat soort ongein wat 1 van de vele gereedschappen is bij de opgediende propaganda in plaats van constructief kijken hoe het wel kan maar ook wat dat allemaal zal betekenen. Overduidelijk is aangetoond hoe het niet kan en zal werken en dat is zoals het nu draait, ook niet met een minimale overheid (USA).
    Ik durf zelfs grif te beweren dat mensen die claimen dat er een overheid nodig is om sociaal te zijn (elkaar te helpen) waarschijnlijk gigantisch met zichzelf bezig zijn en alleen wensen sociaal te zijn als het onder dwang van een overheid moet.

    Ik mag aannemen dat je de chatlogs ergens hebt staan en zou zeggen, verifieer zelf maar of gesprekken door 1 maar meestal meerderen gestuurd worden. De modus operandi doet sterk vermoeden dat er meerdere trollen rondspoken in de chat en trollen verliezen hun kracht als er uren voorbij gaan voor een reactie geplaatst wordt.

    Boks voor Pablo en humor dat je gisteravond een soortgelijk bericht hebt gedumpt als ik vanochtend in contact.

    • Hola aloha amigo Nico,

     Boks terug en muchas gracias voor jouw anarchistische visie.
     Zelf bekijk ik bijna nooit meer de DLM chat vanwege alle onzin die erop wordt geplaatst met of zonder linkjes. Enneh reageren doe ik daar al lang niet meer.

     En wat je terecht op merkt over dat gezweef mbt het belang van kleuren, geluiden en dat soort ongein is weer dat typische westerse New Age gebrabbel en bedacht door de elite om het plebs bezig te houden met ….. Mensen moeten zich eens bewust van worden, dat zij zelf van binnen volledig zijn en zich zelf eens moeten gaan verkennen ipv anderen afhankelijk te zijn.

     Je hebt ook de website Bovendien en waar men diehard fan is van de huidige Russische dictator Pussy Putin en daar laat een van de schrijvers, Nexus, zich adviseren door Pussy Putin betreft vitamine gebruik. Dan moet je echt hopeloos en onzelfstandig zijn als jij je tot dit soort ongein wendt… Enneh op die site is ook nog eens een huis-channelaar genaamd Elias actief en die beweert met Jezus in contact te staan en als je bij Elias een 2-uurs sessie wil volgen, dien je €135,- neer te tellen. Dat noem ik zuivere oplichting en Elias zijn uurloon lijkt wel op die van de oplichters van BIG PHARMA. En statist Spring communiceert ook vaak met dhr Elias over Jezus Ceeee.
     Maar ja ieder heeft zijn eigen vrije keuze amigo Nico… Ik heb in het verleden op Bovendien gereageerd dat ik de tarieven van dhr. Elias oplichting vind en toen werd ik verbannen en ik kreeg zelfs een email van Nexus, dat als ik zou blijven reageren via email, zij aangifte tegen mijn persoon zouden doen bij de politie… Ach daarmee moet je mij niet gaan bedreigen, want dan zal juist het tegenovergestelde plaatsvinden…. Enneh na vele emails heb ik nooit een uitnodiging van de politie mogen ontvangen.. hi hi hi.

     Enneh amigo Nico betreft politici en verkiezingen kan ik je dit debat aanraden om eens te bekijken te beluisteren.

     Interview 1172 – The Newsbud Roundtable Debates Elections
     https://www.corbettreport.com/interview-1172-the-newsbud-roundtable-debates-elections/

     Saludos y abrazo,

     Pablo

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.