Stapt NL ook uit de EU #Nexit ?

Nadat je de film ‘Brexit, the movie’ hebt gezien is het moeilijk positief over de EU te blijven. De film is een aanmoediging voor de Britten om te stemmen tegen de EU, maar ook voor Nederlanders om zo snel mogelijk de EU te verlaten. (Nexit)

Op 23 juni 2016 spreken de Britten zich in een referendum uit over het lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk van de Europese Unie. Groot-Brittannië is heel erg verdeeld over de Brexit. Vooral politici van buiten Engeland zoals de Amerikaanse president Obama en EU-functionaris Juncker dringen er bij de Engelsen op aan het Europese huis niet te verlaten. Ook de Engelse premier Cameron is fervent voorstander van de EU.

Wat blijkt onder andere:

 • de EU is een macht zonder dat deze verantwoording verschuldigd is aan de Europese kiezer hoeft af te leggen
 • in ruil voor onze democratie, heeft de EU ons welvaart en veiligheid beloofd
 • de EU heeft 4 presidenten
 • het EU parlement kan geen wetten maken, dat kan alleen de Europese Commissie
 • de EU is daardoor zelfs anti democratisch
 • EU-functionarissen hebben hun eigen privé winkelcentrum
 • de EU is de elite die beslist hoe de ‘kleine man’ zijn leven moet leiden
 • de regulering door de EU is zo enorm van omvang dat zij niet kunnen vertellen hoeveel wetten er zijn
 • voedsel is door toedoen van de EU 20% duurder geworden
 • een grote meerderheid van de Europese bevolking is in verzet tegen de dictatuur van de EU, voorlopig zonder resultaat

Bekijk de complete door Irma Schiffers in het Nederlands ondertitelde film Brexit, the movie

Tal van organisaties die pro-EU zijn worden financieel door de EU in de watten gelegd. Erg veel goed betaalde functionarissen hebben er belang bij dat de Europese Unie in tact blijft. Toch groeit de weerstand ook in ons land.

Dat blijkt woensdag uit een peiling van Ipsos. Volgens de steekproef zou op dit moment 36% voor een exit van Nederland uit de Europese Unie stemmen.

Op dit moment loopt er een actie voor het houden van een burgerinitiatief van de ReformPartij om een landelijk referendum te organiseren over de vraag of Nederland lid van de Europese Unie en de Euro moet blijven, of dat wij de EU en de Euro moeten verlaten.

Rob Vellekoop, 21 mei 2016

steundlm336x140

9 Comments

 1. Na het zien van de Film Brexit ja er uit en nog sneller dan een ventilator die op de hoogste toeren draait. Het is toch niet te filmen de EU word geregeerd door 4 niet gekozen soort presidenten , er is een parlement die geen wetten kan of kunnen maken/aanbevelen of wat ever dat kunnen alleen die 4 niet gekozen salon pooiers. Maar de EU is wel transparant , maar niet de diarree die ze schijten

 2. Nederland stapt pas uit de EU als de EU instort. De meer relevante vraagstelling is: “Wanneer stopt het volk met het overdragen van macht en rechten aan wildvreemden”?

 3. zoals altijd met een in de Basis Goed Idee vindt er CORRUPTIE plaats, stel je de vraag Waarom, mogelijk is er een Connectie met de LORD MONEY in de Realms of COMMERCE.
  als dit correct is, laten we dan Streven naar Opheffing aller ARTIFICIËLE LIMITERINGEN.
  niet langer GECHIPT, vrij Rondwandelend op onze ‘aardkloot’, Delend in Overschot, zonder dat er iets wordt terug gevraagd, als Levende Man/Vrouw op het Land, niet langer DOOD PERSOON OP ZEE …

 4. Reageren / Doe het met respect voor je medemens,daarom is er maar een weg naar genezing van het kankergezwel wat EU heet en dat is EXIT! Uit respect voor alles wat ons lief is!

 5. Het Europees parlement heeft 751 parlementsleden sinds 2014 en het aantal lobbyisten wordt geschat op 15.000 – 30.000..

  Putting Brussels’ lobbyists on the map
  http://corporateeurope.org/power-lobbies/2011/09/putting-brussels-lobbyists-map

  30.000 lobbyisten overspoelen Brussel: voor elke EU-ambtenaar een lobbyist
  http://www.demorgen.be/tvmedia/30-000-lobbyisten-overspoelen-brussel-voor-elke-eu-ambtenaar-een-lobbyist-baa34ed1/

  Lobbyisten regeren in Brussel
  Tegenwoordig zijn belangengroepen in Brussel nog veel invloedrijker dan in Washington. Bij gebrek aan strikte regulering van hun activiteiten blijven ze de Europese besluitvorming naar eigen goeddunken beïnvloeden.
  http://www.voxeurop.eu/nl/content/article/282931-lobbyisten-regeren-brussel

  Je hebt tegenwoordig the BDS movement, Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) movement against Israel, en de illegale apartheidsstaat Israel is niet zo blij met deze acties en die lobbyen nu in de EU met hulp van de Amerikanen enneh de polder Zionist Geert Wilders ondersteunt hen ook, want de Zionisten steunen de Valse polder profeet Geert weer financieel omdat zijn partijkas meestal bijna leeg is…

  Billionaire Republicans and Professional Islamophobes: The Pro-Israel Lobby in Brussels
  http://www.globalresearch.ca/billionaire-republicans-and-professional-islamophobes-the-pro-israel-lobby-in-brussels

  De oer-Hollandse VOC mentaliteit + Apartheid viert heden ten dage hoogtij in de EU net zoals in de Lage landen a/d Noordzee al eeuwen.

  + Bonus materiaal:

  The Brussels Business – Who Runs the EU ? – 2012 HD
  https://youtu.be/xMuUEd6w54E

 6. De EU heeft een parlement en daarin zitten gekozen vertegenwoordigers van de landen binnen de EU.
  De EU-commissie is iets anders, die worden niet gekozen, maar bepalen wel.
  Naar mijn mening is de EU met de euro doorgeslagen, en een groep van valsspelers heeft de commissie gecreëerd (want de zij is pas later geïnstalleerd) om meer macht zonder toestemming van het volk te kunnen handhaven (dat is idd ondemocratisch, maar he, wat niet als je alles bekijkt. Engeland is zeker geen democratisch land en Nederland ook niet, anders zouden dingen anders lopen, toch?)
  Ik zou me goed kunnen indenken dat ook in GB mannen zijn die graag (meer) macht willen hebben, en al lang weten wat er na een Brexit gaat komen.
  De EU op zich is niet het ergste, maar het economische concept klopt niet, de banken hebben te veel invloed op het geheel, ook multinationals. Het wanbeleid binnen de economie blijft ook met Brexit en Nexit en weet ik wat. Het is meer van ‘Europa moet moet naar de filistijnen’, dat is wat ik denk.
  En of Obama of Cameron werkelijk vóór Europa zijn, dat is nog de vraag.
  p.s. ik heb de docu bewust niet gekeken…

 7. Verstandig als Nederland mee aansluit, of er moet een noordelijke euro of zuidelijke euro komen?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.