Frankrijk staakt opnieuw massaal tegen arbeidswet

De acties beginnen vroeg wanneer 200 studenten van een universiteit in Parijs een toegangsweg tot de stad blokkeren met autobanden voordat de politie arriveert. Een paar honderd dokwerkers werpen wegblokkades op voor de belangrijkste toegangsroutes tot de haven van Le Havre. Later breken rellen uit in Nantes met traangas van de politie en stenen, verf en rookbommen van de betogers.

De hervormingen die de regering heeft aangekondigd maken het bedrijven gemakkelijker om werknemers aan te nemen en te ontslaan. De werknemers vinden dat niet zij, maar de werkgevers de prijs voor werkloosheid moeten betalen via korting op hun winstmarges.

 

In maart waren er al drie grote demonstraties die aan het einde van die maand uitmondden in de #Nuitdebout protesten. De staking van vandaag zal in de maand mei door meer actie gevolgd worden. De Franse werknemers, scholieren en studenten hebben verzet en opstand in hun DNA, zij geven anderen in Europa moed en hoop dat verzet altijd mogelijk is en burgers zich niet naar de neo-conservatieve slachtbank hoeven te laten leiden.

Rob Vellekoop, 28 april 2016

steunDLMnieuws336x140

2 Comments

  1. Die socialistische partij van Hollande luistert teveel naarde wil opgelegd door VS,EUc.s.?
    Het wordt eens tijd dat dat ‘ janken’ weleens nader wordt dan dat lachen ?
    De regerende partij is bepaald niet de spreekbuis van het volk???????

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.