Video: #Democracy Spring 6e dag geweldloos verzet

Onder het motto ‘ Soms is het nodig massaal geweldloos in actie te komen om de democratie te beschermen’ gaat de Amerikaanse beweging Democracy Spring stug door met het protest op de stoep van het parlement Capitol Hill in Washington op zaterdag de zesde dag. Ook nu worden demonstranten opgepakt.

De demonstranten zingen: ‘Zo ziet democratie er uit’  terwijl betogers zich gewillig en vooral geweldloos laten afvoeren door de politie.

Het protest, georganiseerd onder de naam Democracy Spring, brengt activisten samen uit 140 organisaties die een week eerder marcheerden van Philadelphia naar Washington. Vanaf maandag zitten ze iedere dag op de stoep van het parlementsgebouw in Washington dat verboden terrein voor demonstranten is.

De initiatiefnemers zeggen dat de Amerikaanse verkiezingen worden gedomineerd door miljardairs en het grote geld, die onbeperkte bedragen kunnen spenderen voor politieke campagnes om hun belangen te beschermen. Deze corruptie bedreigt de kern van de Amerikaanse democratie en houdt hervormingen tegen zoals economische ongelijkheid, aanpak klimaatverandering en massale opsluiting.

KAI NEWKIRK: Het Amerikaanse volk pikt het niet langer! We gaan de corruptie stoppen! Dit is pas het begin! Dit is pas het begin! Sluit je aan! Sluit je aan!

Rob Vellekoop, 17 april 2016

steunDLMnieuws336x140

2 Comments

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.