Meer dan 150.000 betogen tegen bezuinigingen en Cameron

Londen – Op zaterdag protesteren meer dan 150.000 mensen tegen de bezuinigingen en eisen het aftreden van premier David Cameron volgens Independent.

De mars door de straten van Londen voor Gezondheid, Huisvesting, Banen en Onderwijs is georganiseerd door de activisten van People’s Assembly. De demonstranten eisen het stoppen van de bezuinigingen en het vertrek van David Cameron na de publicaties over de Panama Papers waarbij zijn vader betrokken was.

People’s Assembly zegt dat het de hoogste tijd wordt dat politici niet langer de belangen van een kleine groep maar van de meerderheid gaan dienen. Bezuinigingen wijzen ze volledig af.

The People’s Assembly wil dat op het gebied van gezondheid de privatisering gestopt wordt, dat huren gecontroleerd worden en de sociale woningbouw beschermd.

Een demonstrant:
“Ik ben hier omdat ik David Cameron haat. Het gaat voor mij over bezuinigingen, It’s all about the cuts, belastingontwijking en het nationale gezondheidssysteem. Ze slopen de banen van de mensen en maken het onmogelijk voor iedereen.”

Ook in Engeland net als in Nederland doen steeds meer mensen een beroep op de voedselbank door de lage lonen, onzekerheid in werk en hoge woonlasten.

De demonstranten beklagen zich ook in Engeland over het feit dat de BBC de massa demonstratie compleet in de uitzendingen negeert.

 

Rob Vellekoop, 17 april 2016

steunDLMnieuws336x140