VS voert oorlogsdruk Rusland op via Europa

In de nieuwe oorlogsretoriek heet het dat de VS bezig is Ruslands agressie te stoppen. Dit doen ze onder meer door 12 F-15C Eagles als onderdeel van de Operation Atlantic Resolve (OAR) naar IJsland en Nederland te sturen. De Amerikanen stationeren steeds meer personeel en wapens in Europa.

Ook drones zijn onderdeel van het Amerikaanse ‘steun’ programma. De Amerikaanse vliegtuigen zullen trainen naast de NAVO bondgenoten. Volgens de USAF:”..om de Amerikaanse betrokkenheid te demonstreren aan een Europa dat compleet is, vrij, in vrede, veilig, welvarend en om voortgaande Russische agressie te voorkomen”

Er is meer inzet van materieel en troepen gepland. Zo worden er ook zes F-15 jagers naar Finland gestuurd, wat helemaal geen NAVO lid is.

IJsland is het enige NAVO-lid dat geen eigen strijdkrachten heeft. op een kleine kustwacht na. Het land had een Amerikaanse basis tijdens de Koude Oorlog, maar deze werd gesloten in 2006. Twee jaar later begonnen Amerikaanse oorlogsvliegtuigen in het IJslandse luchtruim te patrouilleren.

De VS en NAVO willen een krachtiger militaire aanwezigheid in Europa, met name in Oost-Europa en de Baltische staten aan de Russische grens. Zij zeggen dat dit nodig is ter afschrikking van Russische agressie. Volgens Moskou wordt dit als argument gebruikt om meer militaire uitgaven te rechtvaardigen.

De VS gaat 3,4 miljard euro stoppen in meer militaire aanwezigheid in Europa vanwege de ‘groeiende Russische bedreiging op de lange termijn van Amerikaanse belangen in Europa’. Volgens de voorgestelde begroting voor 2017 zal het budget van ERI (European Reassurance Initiative) worden verviervoudigd ten opzichte van de 789 miljoen dollar in 2016, aldus het CSIS. Decennia na de terugtrekking van het Amerikaanse Rijk uit Europa is het nu weer aan het terugkomen.

Voor het komende jaar heeft de VS plannen om de oude voorraden van de Koude oorlog weer aan te vullen. Een bedrag van 1,9 miljard dollar is bestemd voor onderhoud en uitbreiding van oorlogsmateriaal. In het verleden hadden de Amerikanen grote voorraden wapentuig in Europa om snel te kunnen reageren. Er zullen meer tanks aangevoerd worden, zware artillerie, wapens, munitie en dergelijke, zowel in West Europa als de Baltische staten.

De druk op Rusland wordt groter, de kans op een oorlog met hen ook. Alleen een machthebber of een gek kijkt hier naar uit.

Rob Vellekoop, 6 april 2016

steundlm336x140

9 Comments

 1. Beforeitsnews vandaag 14-04-2016

  Civil War in America Within 90 Days – Get Ready! (Video)
  Thursday, April 14, 2016 8:34

 2. Wat we geleerd zijn de bevrijding te noemen is niets meer dan een regimewissel. We leven nu onder het amerikaanse juk wat door sommigen de ´amerikaanse droom´ genoemd wordt maar meer lijkt op een nachtmerrie.
  Er zijn ook mensen die menen tot de ´wakkeren´te horen en hebben hun mond vol over de NWO en menen ook de Illuminati door te hebben maar doen toch mee aan hun agenda door de door hun gepropageerde 1 wereldtaal te spreken, het Engels. Te pas en te onpas wordt beetje voor beetje de Nederlandse taal ingeruild voor een soort Engels wat het meeste lijkt op de spraakvervorming wat de amerikaanse tongval genoemd wordt met een vreemd woord heet dat ´sleng´. Met grote zorgvuldigheid is men al jaren bezig Rusland en zeker Putin te demoniseren net zoals dat is gebeurd met Saddam Hoessein, Kadaffi en Assad. We weten welk lot hen is beschoren. Maar iedereen stinkt erin en valt ervoor alsof ze er zelf zijn geweest of de man kennen. We laten ons massaal piepelen door de grootste propaganda kanalen van dit land en ons willoos de volgende oorlog in rommelen.
  Wanneer worden we nu echt eens wakker…

  • Een plutocratie verschuilt zivh achter naties maar is eigenlijk een zakelijk bestuur wat grensoverschrijdend kan opereren. Dus eigenlijk is het yuk meer Nederlands als je beseft (Unilever, Ahold, Heineken, ABNAMRO en Shell zijn een paar bekende bedrijven die een ikke vinger in de wereldpolitiek te brokkelen hebben. Het gebruik van de USA is een gevolg van de vele kennis die daar na operatie paperclip is geplaatst met als bijkomstigheid dus het meest geavanceerde militaire apparaat wat niet ingezet wordt uit landsbelang maar financieel belang.

 3. Dat kan de grootste sul nog bedenken!
  VS houdt zich niet voor niks op de achtergrond?

 4. Het Amerikaanse Rijk heeft zich nooit terug getrokken uit Europa, daarom ook de 2e oorlog, puur economische en strategische redenen. Wat bevrijders…
  De enigen die weggingen uit Duitsland, zich dus aan de afspraak hebben gehouden, zijn de Russen geweest. De VS (Angelsaksen) zijn nog nooit hun afspraken nagekomen, kijk naar al die landen die gebruikt (misbruikt) zijn voor de belangen van hen. Ondertussen moet ook Europa zo een valse rol spelen.
  Er zijn nog meer dan 85.000 soldiers in Duitsland. Vanuit de vliegbasis Ramstein en ook Stuttgart worden aanvallen met drones gecoördineerd en uitgevoerd. AfriCom b.v.
  Ook de Engelsen zijn er nog, en dan hebben we het niet over alle NGo´s, verstopte (zionistische) propaganda en als er iemand iets van zegt, komt men met het antisemitisme…het is niet makkelijk in Duitsland de waarheid te spreken.
  Duitsland is nog steeds een bezet land (en ook de anderen Europese landen) en daarom ook alle media in de handen van de ´bevrijders´.
  Je ziet echt wel, wat voor een smerig systeem het is, want ook de VS regering is ingenomen door dezelfde lui die al eeuwen de mensheid onderdrukken, door deceptie en oorlogen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.