Bericht uit stedentour met 3e stop in Sneek

De karavaan rijdt Sneek binnen langs de Waterpoort. Wij rijden achter de rode brandweerauto aan met vooraan de bus. Deze wringt zich door de smalle straatjes in de richting van het plein. Peter heeft voor mij bedacht om op dit pittoreske punt zo’n tien interviews te houden met Snekers, liefst in het Fries. Ik ben enthousiast, maar we moeten eerst een verlengsnoer kopen voor de microfoon. De korte tijd tussen het uitbetalen van de subsidie en de start van de tour van twee dagen maakt dat we geen tijd genoeg hebben om al het benodigde op tijd te kopen.

Vanmorgen vroeg zijn we in de weer met fimpjes die we iedere dag maken en die op de site moeten komen. Het is een routine die nog moet komen. Elk van de 36 bezoeken aan een stad komt op film. Het is een hectisch geheel, als vier mensen in de camper aan een klein tafeltje elkaar verdringen met twee portables en mobieltjes om ook nog afspraken met allerlei gemeentes te maken, artikelen te schrijven en filmpjes te editen, website aanpassen, enzovoort. Buiten reutelt de generator terwijl we op een parkeerplaats staan in de buurt van het Abe Lenstra stadion.

waterpoort-sneekMet Marcel neem ik een uurtje pauze, we struinen naar het centrum van Heerenveen om de laatste inkopen te doen voor het middageten. Lekker om even de benen te strekken. Deze dagen zijn veel drukker, dan ik gedacht had. Er is veel werk te doen en we maken reistijd om van de ene naar de volgende stad te kunnen komen. Het stukje publiciteit wat ik op me genomen heb lukt nog niet optimaal.

Vandaag verloopt het allemaal wat chaotisch. We komen een uur later aan dan gepland, de microfoon werkt niet, dus gaan de interviews niet door. Dan maar flyeren in de stille straatjes van het centrum van Sneek ver van de bus. De moraal is goed. Amadon maakt een videofilmpje terwijl Rob, Marcel en ondergetekende over de Waterpoort hangen. Prachtige beelden moeten dit zijn. Drie dwazen in witte jassen met een gele punt.

Het is leuk dat steeds meer mensen zich melden om ons op te zoeken ergens op een van de 36 rustplaatsen van de tour.

Vandaag komt Gerrit spontaan langs. Wij kennen elkaar via DLM, hij stuurt mij geregeld informatie en daarna hebben wij contact. Tevergeefs was hij door zijn stad gefietst op zoek naar onze witte bus die op het plein zou staan. Toevallig herkent hij mij in mijn witte jas terwijl Amadon de bus die een extra ritje maakt aan het filmen is.

Zaterdag gaan we naar het Martiniplein in Groningen.

Vanaf 24 februari doe ik dagelijks verslag van de avonturen van deze unieke monstertocht van de beweging Vrede & Recht langs 36 steden in zes weken. Ik zal praten met mensen over het referendum en andere onderwerpen die DLM aan de orde stelt.

Rob Vellekoop, 26 februari 2016

steundlm336x140

2 Comments

    • Hoi Lammert, we proberen in elke plaats van 15:00 tot 18/19:00 uur te zijn. Ik zie je daar, leuk!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.