Wil Nu wil voortdurende controle op politici

In een tijd waarin de ene doofpotaffaire na de andere de Nederlandse politiek besmeurt gloort er toch hoop.

De politieke partij Wil Nu wil dat de burger inzicht krijgt in alle zaken of wetten die in behandeling zijn bij de politiek en dat hij hierover voortdurend zijn mening kan geven. Dit noemt Wil Nu ‘doorlopende digitale toetsing’. Hiermee hoopt de partij de maatschappij een ‘stuk gezonder en democratischer’ te maken. Op alle niveaus moet de burger de politiek kunnen controleren, ook op EU-niveau.

Wil Nu vindt dat politici veel te veel opereren vanuit een ‘ivoren toren’, waardoor de kloof tussen de burger en de vertegenwoordigers te groot is. De invoering van referenda, zoals het het raadgevend Oekraïne-referendum, vindt de partij een mooi initiatief, maar daarmee wordt niet de controle van politici versterkt. De enige manier om de kloof echt te dichten is de invoering van een ‘online doorlopende toetsing‘.

Deze partij vindt het ‘opvallend dat steeds het stemgedrag van de bevolking de laatste drie weken voor de verkiezingen wordt gevormd na prachtige debatten, waarbij burgers ook nog worden gemanipuleerd’. Wil Nu staat voor ‘Wil=verandering’ en ‘Nu=direct’ en is opgericht in 2011.

arjangelderDe leider en tevens lijsttrekker is Arjan Gelder, een gedreven mens die zegt er niet tegen te kunnen dat mensen besodemieterd worden. Hij maakte persoonlijk mee hoe destijds zijn ouders door het ‘systeem’ gedupeerd werden. Hij vindt dat de menselijke maat terug moet komen. Ook wil hij eerlijke rechtsspraak, waarheidsvinding en het systeem nationaliseren, waarbij de overheid het geldsysteem beheert, de banken gesplitst worden in zaken- en nutsbanken.

De partij ondervindt nogal wat tegenwerking. Zo melden zij in januari van dit jaar op hun website: “Rond onze nieuwe website werd de nieuwsbrief vanuit onze Facebook pagina verstuurd naar allerlei groepen.
Tot onze verbijstering werd toen het bijna gereed was de melding door Facebook gedaan, dat onze voorzitter tot zondag geblokkeerd was te posten naar alle Facebook groepen. Duidelijk is dat iemand Wil Nu niet welgevallig is en ons werk onmogelijk probeert te maken. Zelfs is de aanhef tekst op beide Wil Nu Facebook groepen verwijderd. Wij kunnen niet achterhalen of Facebook dit veroorzaakt heeft, of dat het account is gekraakt. ”

Toch gaan ze door. Ze starten met de verkiezingscampagne op 5 maart 2016 in Alkmaar.

Arjan vindt dat politici als heel onbetrouwbaar gezien worden, als zakkenvullers en profiteurs. Hij wijdt dit aan het feit dat er te weinig transparantie is. ‘Onze vier steunpilaren zijn naast transparantie, rechtvaardigheid, duurzaamheid en democratisch denken’, zegt hij tegen DLM.

En vastbesloten: “Als mensen echt in dit land iets willen veranderen, moeten zij in maart 2017 op Wil Nu stemmen. De overheid moet in dienst zijn van de burger en daar streven wij naar. Al kom ik met 1 of 2 zetels in Den Haag dan zullen ze daar geen rust meer hebben. Wij blijven niet aan de oppervlakte, wij gaan de diepte in.”

Dit is het tweede artikel in de reeks over kleine politieke partijen, die in het algemeen door de massa media gemeden en genegeerd worden.

Rob Vellekoop, 16 februari 2016

steundlm

 

15 Comments

 1. Pabloelcampecino,

  Wat je heel goed inschat, het verdelen (kwaad worden op medemensen uit de USA) is een handige bliksemafleider van de werkelijke problematiek (geopolitiek is grootschalig en heeft andere belangen als mensen). De werkelijkheid is namelijk dat wereldwijd bijna alle noodzakelijke middelen gecontroleerd worden door een heel klein clubje die wereldwijd op een paar landen na de complete politiek geinfiltreerd heeft.

  Net als jou hecht ik weinig waarde aan cultuur.waarbij ik tevens moet opmerken dat de stelling dat Nederland van oorsprong Saksisch / Keltisch is wel juist is. Daarbij maakt men het wel lastig om waarde te hechten aan de huidige Nederlandse cultuur die volledig afgeleid is van Romeinse (katholiek en later christelijk) en Joodse invloeden en tegelijk te stellen dat Nederland van oorsprong Saksisch / Keltisch is. Daar is niets van Saksisch / Keltisch in terug te vinden tenzij men de gestolen heidense feesten zoals bijvoorbeeld kerst en oudjaar wenst mee te rekenen.

  Wat ik heel zorgwekkend vind in het Westen, gisteren nog uit iemand gehoord, door de vluchtelingen kan ik geen werk vinden. Niet in staat te bedenken dat die vluchtelingen geen werkvergunning hebben en zelfs voor baantjes zorgen (opvangcentra moeten wel bemand worden). Met die instelling komt er een andere vorm van werkgelegenheid, medewerker opbouw tuigdorpen, medewerker controleur tuigdorpen, activiteitenbegeleider tuigdorpen (waterboarding blijkt een hit te zijn).

  Te veel mensen die niet zelfstandig kritisch denken en dan notabene een staatssecretaris die propageert dat kritisch denken gestimuleerd zou moeten worden op MBO’s, dat wil die staatssecretaris echt niet, kritisch denkende mensen hebben geen leiders nodig.

 2. Beste meneer Stuurman,

  Goed verwoord, alleen is dit denken vanuit de huidige politiek. Mijn vertrouwen is vanuit de denkbeelden van Wil Nu dit te doorbreken. Ik zou zeggen bestudeer onze website en ga graag de dialoog met u aan!

 3. Is wel van harte welkom!
  Stemhokje worden gedecimeerd?
  Vreemd zeg als referendum het kabinet niet goed uitkomt?

 4. De politiek moet willen werken voor ons en zo altijd de mensen vooruit gaan helpen . . . in plaats van precies-anders-om : dat wij moeten werken voor de manische-pulerende-politicie !

  • De politici gaan nooit werken voor ons. NOOIT. Als iemand je met geweld kan commanderen, wat te doen, wat te laten, wat te betalen, over zo’n beetje elk aspect van je leven, is het per definitie niet je dienaar maar je meester. Een meester zal nooit zijn slaven dienen.

 5. Als persoon ben ik tegen elke vorm van partij politiek, echter het ideaal van de partij Wil Nu om de kloof tussen politici en burger te dichten door middel van de invoering van een ‘online doorlopende toetsing‘, daarin kan ik mij voor een groot deel in vinden. Echter de politici dienen te worden verwijderd en vervangen worden door personen die het volk dienen en daarbij dient het volk zelf voorstellen in te brengen en daarover ook zelf te beslissen. En deze door het volk zelf genomen besluiten moeten de personen, die de politici vervangen, uitvoeren. En hierbij dient dus het volk zelf actief, continu en doorlopend deel te nemen aan al deze activiteiten en waardoor anderen niet voor hen beslissen. En met de huidige stand van de techniek is dat ook een stuk eenvoudiger geworden en is het mogelijk om online een doorlopende en menselijke samenleving te creëren zonder politici, partij politiek en lobbyisten.

  En hopelijk zullen dan in de toekomst onze rechten als burger niet geschonden worden door o.a. de NLse belastingdienst, want de Nederlandse belastingheffing op vermogen, vermogensbelasting, is in strijd met het recht van eigendom. Als de huidige heffing op basis van een fictief rendement tot vermogensverlies leidt, kan de rechter beslissen dat de belasting niet mag worden geheven.

  ‘Belasting op vermogen in strijd met recht van eigendom’
  http://www.nu.nl/sparen/4215548/belasting-vermogen-in-strijd-met-recht-van-eigendom.html

  ‘Vermogensbelasting in strijd met eigendomsrecht’
  http://fd.nl/economie-politiek/1139778/vermogensbelasting-in-strijd-met-recht-van-eigendom

  En er dient wel een uitstekende digitale bescherming. ICT afdeling, te worden gecreëerd, zodat men niet onze besluiten en voorstellen kan hacken en manipuleren van buitenaf.

  En voor het rechtssysteem dienen wij met zijn allen ook een nieuw model te bedenken en creëren, waarbij dus rechters niet zomaar worden benoemt en naast deze werkzaamheden ook nog een andere functies bekleden. Want mr. A.H. van Delden voormalig president van de rechtbank te Den Haag zat toentertijd tijdens zijn presidentschap bij de Rechtbank te Den Haag tevens ook in de Raad van Commissarissen van De Nederlandsche Bank (DNB oftewel polder FED) en nu anno 2106 zit dit VOC heerschap nog steeds in deze Raad. Mr. A.H. van Delden is ook voorzitter van de Raad van de Rechtspraak geweest. Was de rol van Commissaris bij de DNB, het bolwerk van financiële macht toentertijd wel te combineren met zijn onafhankelijke rol als rechter???? Want een rechter dient volgens de wet, althans op papier, altijd onafhankelijk te zijn om rechtvaardig en onpartijdig te kunnen oordelen.

  Mr. AH van Delden was tijdens zijn presidentschap bij het gerechtshof van Den Haag ook lid van de commissie van Toezicht op de Inlichtingen en veiligheidsdienst (AIVD)

  Mr. Ah van Delden zit nu anno 2016 in de Raad van Commissarissen van de DNB en tevens ook in de Bankraad van de DNB en dit staat vermeld op de internetpagina van de DNB, zie

  Raad van Commissarissen en Bankraad
  http://www.dnb.nl/binaries/Kalender%20aan-%20en%20aftreden%20raad%20van%20commissarissen_tcm46-144500.pdf

  Mr AH van Delden is nergens democratisch voor verkozen. Want hij is overal ‘geplaatst’ door nog hogere machten. Vergis U niet, deze man is een van de machtigste Nederlanders die er rondloopt en vrijwel niemand van het volk die hem kent. Echter de Nederlandse Main Stream Media waaronder de staatsomproep de NOS zullen dat nooit aan U melden. Echter dankzij het internet is het fenomeen de Nieuwe / alternatieve Media uit de VS naar de Lage landen a/d Noordzee overkomen waaien en daardoor heeft de VS gelukkig niet alleen ellende naar NL gebracht en daarom bestaat er tegenwoordig in de polder en op het WWW (World Wide Web) pagina’s zoals die van Rob zijn DLM

  • Oeps er gaat iets fout met de link naar De Nederlandsche Bank en mr. AH van Delden, echter op de hieronder vermelde website staat desbetreffende info en zie onderaan bij downloads deze opties en daar dient U op te klikken:

   Profielschets Raad van Commissarissen (PDF, 161.8 kB)
   Leden bankraad met data benoeming en einde termijn per 1 september 2015 (PDF, 32.2 kB)
   Samenstelling commissie van de Raad (PDF, 19.8 kB)
   Overige functies Raad van Commissarissen DNB (PDF, 239.4 kB)
   Leden RvC met data benoeming en einde termijn (PDF, 21.9 kB)

   Raad van Commissarissen en Bankraad
   http://www.dnb.nl/over-dnb/organisatie/raad-van-commissarissen-en-bankraad/index.jsp

   O’ja ik was zonet vergeten te vermelden, dat mr. Ah van Delden ook een functie bekleedt in de Toezichtcommissie van De Nederlandsche Bank, zie de pdf “Samenstelling commissie van de Raad (PDF, 19.8 kB)” op de hierboven staande link. Mr. AH van Delden heeft het maar druk mee met al zijn functies bij de DNB en tevens moet hij ook nog eens daarbij toezicht houden voor dezelfde DNB…..

  • Kort en bondig. De enige politicus die niet beïnvloedbaar is voor corruptie is een computer.
   Velen zijn er gestart met nobele voornemens, allen kosten ze kapitalen aan gemeenschappelijk geld (ze worden stuk voor stuk betaald uit belastingen) en de enkeling die zich heeft verzet tegen de corruptie is onschadelijk gemaakt door a: in diskrediet brengen (meer een werkwijze in landen die slachtoffer worden van een economic hitman) of b: door degene om te leggen (Kennedy).

   • Hola aloha compadre anarkista Nico,

    Ik was gisterenavond buiten van het leven aan het genieten in el polder en wat mij opviel, dat bij het overgrote deel van de woningen de liegbak / treurbuis (TV) aanstond en mensen die de liegbak in anno 2016 nog in huis hebben en hebben aanstaan, die beschouw ik als verstandelijk minder bedeelt en heel dom. Ik liep gisteren zowel in arbeiderswijken als in locaties waar de middenklasse is gehuisvest en de buurten waar de elite decadent woont en in alle buurten nam ik dus waar, dat in de meeste woningen de treurbuis aanstond. Zelfs als de gordijnen dicht waren, want door het flikkerlicht afkomstig van de treurbuis is s ‘avonds alsnog waar te nemen of men zich laat voorliegen door de treurbuis. Op een enkele woning na, want daarvan waren de ramen goed afgeschermd en niet te vergeten de woningen waar niemand aanwezig was 😉 . Dus amigo Nco, ik ben bang dat voorlopig een groot deel van de polder sheeple-kudde niet actief en online zal deelnemen aan het creëren van hun eigen leven en toekomst, want die laten zich liever voorliegen door de treurbak en de (R)overheid.

    Ik zie hier op DLM weleens mensen schrijven dat het allemaal de schuld is van 1 land uit North America, echter dat vindt ik een slap excuus. Deze mensen beweren tevens dat de NLse TV vroeger beter was….. Ach vroeger werden omroepen als Veronica door de staat verboden en daardoor moest Veronica illegaal op de Noordzee zijn programma’s uitzenden en de zenders van RTL (Radio TV Luxemburg) mochten in den beginne niet hun programma’s over de kabel aanbieden in NL, want dat mocht niet van de staat (lees lakeien van de polder dictatuur / koningshuis) en daarom moest RTL uitzenden vanuit Luxemburg. Niet dat het veel uitmaakt, want hun programma’s zijn net zo een grote stinkende bagger en onzin als 95% van de programma’s die uitgezonden worden op de publieke kanalen en met het NOS journaal als de grootste bedrieger en leugenaar.. Trouwens ik las deze week hier op DLM, dat een medelander nog steeds gelooft in wat de NOS hem voorloog en hij is helaas niet de enigste.… En een ander persoon uit el Pais Bajo was het spoor ook al bijster, want die identificeerde zich met Germaanse volkeren en runentekens van vele millennia geleden ….

    Trouwens toen ik in de jaren 80 in Holanda arriveerde vanuit Venezuela, had je alleen nog de publieke (staats) zenders en toen werd een Nls programma herhaalt uit de jaren 70, want de gemiddelde kaaskop was dol op deze serie namelijk

    Drents: Bartje 1972
    https://www.youtube.com/watch?v=BAOJVkJJXtQ

    En amigo toen ik dat bekeek, dacht het volgende. Ik verstond er niks van, terwijl het een NLs programma is en ik dacht dat ik in de middeleeuwen was belandt en dat dacht ik toentertijd van de meeste NLse producties op de Nse treurbuis en in heden is dat onveranderd gebleven. En betreft de jaren 70 serie over het leven van een typisch Nls gezin, daarvan hoorde ik later van anderen, dat het Drents is wat zij spreken in betreffende serie en ondanks dat Holanda een piepklein landje is, heb je vele dialecten en daardoor verstaat een inwoner uit de randstad een Drentenaar die Drents spreekt totaal niet. Enneh in Brabant hebben zij ook zo hun (onverstaanbaar) dialect en dat geldt ook voor Overijssel , Limburg, Groningen en in Friesland hebben zij zelfs hun eigen taal…… En binnen de randstad heeft elke grote stad ook zo zijn eigen dialect. En bepaalde autochtone bewoners van stad moeten niks hebben van bepaalde autochtone bewoners van andere grote steden in de polder of uit die zelfde randstad. En die haat onderling van de autochtone Randstedelingen is het ziekelijkste en onmenselijk tussen R’dam en A’dam en dat leidt tot deze bizarre taferelen als men “gezellig” met elkaar gaat voetballen onder het mom van “Sport verbroedert”, althans dat beweert de NLse staat ,

    Feyenoord supporters – hamas hamas joden aan het gas
    https://www.youtube.com/watch?v=9gq8MhYT1cQ

    Feyenoord Rotterdam Hools/Fans singing
    https://www.youtube.com/watch?v=7Tzvhm7mhDk

    De meeste van de Feyenoord supporters schelden dus Amsterdamse voetbal tokkies uit voor joden en andere antisemitische opmerkingen, echter de meeste voetbalhooligans en waaronder ook die van Feijenoord stemmen allemaal op de polder Führer Geert W en Geert Wilders is wel een grote supporter van de illegale apartheidsstaat Israel en deze illegale nederzetting is toch ook joods..

    Trouwens ik denk over de illegale apartheidsstaat Israel exact hetzelfde als deze Jiddische medemensen, echter deze beelden zie je zowel niet op publieke omroepen en ook niet op de commerciële omroepen uit de polder.

    New York City: 10,000+ Jews Against Israel (U.S. Media Blackout)
    https://www.youtube.com/watch?v=nMQ9C6vni0w

    JEWS AGAINST ZIONISM/STATE OF ISRAEL !!! Exposing Rothschild Zionism!
    https://www.youtube.com/watch?v=3DM-3EEEamw

    Existence of Israel contrary to Torah teachings: Rabbi Weiss
    https://www.youtube.com/watch?v=WuAy2xkeniY

    Saludos en 1 boks,

    Pablo

   • Enneh amigo Nico,

    afgelopen weekend is in de VS een rechter van het Supreme Court / hooggerechtshof van de VS en tevens groot tegenstander van Obomba (multibomber Obama) onder zeer verdachte omstandigheden in een gehuurde room / kamer dood gevonden en wat zich er na afspeelde is helemaal vreemd… Les en kijk zelf maar

    Justice Scalia Already Embalmed, Obama Gets a THIRD Supreme Court Nominee
    http://truthstreammedia.com/2016/02/15/justice-scalia-already-embalmed-obama-gets-a-third-supreme-court-nominee/

    Ach het benoemen van rechters hebben de Yankees van de NL’ers overgenomen. Net zoals de hedendaagse constructie van de Fed oftewel de Amerikaanse Centrale bank, want de allereerste Centrale Bank ter wereld werd bedacht en gecreëerd door een van de voorvaderen van de huidigde polder dicitator WA met zijn Franse Oranje achternaam. De Nederlandse Centrale bank heet tegenwoordig De Nederlandsche Bank, echter in verleden was die anders…

    Enneh de allereerste beurs ter wereld is gelegen in de Hoofdstad van de Polder namelijk, de beurs van Amsterdam met tegenwoordig haar graadmeter de AEX – index.

    Ik noem kapitalisme, fascisme en het uitbuiten van je medemens ook wel de VOC mnetaliteit en deze mentaliteit is afkomstig uit NL. Net zoals het gedrag en politiek bestel genaamd Apartheid ook uit El Pais Bajo afkomstig is en in het Spaans en in het Engels bestond dat toen nog niet en daarom wordt zowel in de Spaanse talen als in het Engels en vele andere talen deze levenswijze ook als APARTHEID geschreven en in vele andere talen heeft men die Nederlands woord exact hetzelfde overgenomen in hun eigen taal, aleen de uitspraak is klinkt anders.

    Wauw Holanda is zo een piepklein landje, maar moet je zien wat voor ziekelijke mentaliteit NL over de hele wereld heeft verspreid

    Saludos en Inlakesh,

    pablo

    .

    Saludos en Inlakesh,

    Pablo

    • Perspectief,

     mensen die naar een computer luisteren die No mededeelt en tevens dat opvolgen, kunnen in mijn visie beter hun computer helemaal uit zetten tbv het vormen en creëren van hun eigen leven.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.