Amerikanen sleuren Europa mee een nieuwe oorlog in

De VS gaat 3,4 miljard euro stoppen in meer militaire aanwezigheid in Europa vanwege de ‘groeiende Russische bedreiging op de lange termijn van Amerikaanse belangen in Europa’. De Russen voelen zich bedreigd. De burger wordt meegesleurd in een volgende wereldoorlog?

Volgens de voorgestelde begroting voor 2017 zal het budget van ERI (European Reassurance Initiative) worden verviervoudigd ten opzichte van de 789 miljoen dollar in 2016, aldus het CSIS. Decennia na de terugtrekking van het Amerikaanse Rijk uit Europa is het nu weer aan het terugkomen.

ERI werd gestart in 2015 met een budget van 1 miljard dollar als antwoord op de ‘Russische aggressie’. Rusland was toen de Krim binnengevallen. De Amerikanen breidden hun militaire aanwezigheid uit in Polen en de Baltische staten, Estland, Letland en Litouwen. Ook Georgië, Oekraïne en Moldavië kregen militairen. In 2016 werd 789 miljoen geïnvesteerd in oorlogsfinanciering.

Voor het komende jaar heeft de VS plannen om de oude voorraden van de Koude oorlog weer aan te vullen. Een bedrag van 1,9 miljard dollar is bestemd voor onderhoud en uitbreiding van oorlogsmateriaal. In het verleden hadden de Amerikanen grote voorraden wapentuig in Europa om snel te kunnen reageren. Er zullen meer tanks aangevoerd worden, zware artillerie, wapens, munitie en dergelijke, zowel in West Europa als de Baltische staten.

Op deze manier wordt de druk op de Russen jaar na jaar opgevoerd en neemt de spanning in Oost-Europa toe. Wanneer Duitsland en België ons land zouden beschuldigen van agressie en een budget reserveren om democratie in Nederland te gaan promoten, zouden wij ons ook bedreigd voelen.

navoZo slepen de Amerikanen ons jaar na jaar dichter bij een oorlog met Rusland, zonder dat hierop ook maar een enkele burger zit te wachten.

De Russen zeggen dat de toename en modernisering van het wapentuig de veiligheid van de wereld in gevaar brengen. De uitbreiding van de NAVO aan de Russische grenzen is een bedreiging voor de nationale veiligheid. Daarnaast zien de Russen de ‘kleuren revoluties’ zoals deze in de Arabische landen en Oost-Europa hebben plaatsgevonden als een gevaar dat opdoemt aan hun duizenden kilometerslange grenzen. De groepen die aanzetten tot deze revoluties gebruiken nationalistische en religieuze ideologieën om Rusland politiek en sociaal te destabiliseren.

Volgens Sputnik Nieuws is de situatie in Oekraïne onvoldoende gemonitord. Op een gegeven moment bereikte de revolutie een kritisch punt waar het moeilijk is om nog dingen te bereiken, aangezien redelijke argumenten het niet meer kunnen winnen en de stemming omslaat in agressie.

Waar is de burger, die absoluut geen geweld wil, maar op deze manier dreigt meegesleurd te worden in een krankzinnige oorlog met als enige doel staatshoofden een egotrip geven, meer winsten voor de wapenindustrie, meer leningen aan het oorlogsapparaat voor banken. Met als prijs voor de burger: dood en verderf.

Waarom zou je als burger hiermee akkoord gaan, terwijl jij altijd de rekening hiervoor betaalt? Alleen uit pure waanzin hebben miljoenen mensen elkaar als kanonnenvoer in (wereld)oorlogen afgeslacht.

Zijn we werkelijk overgeleverd aan de grillen van regeringen die voor ons in actie komen terwijl we dit niet willen? Hebben we niet zelf gekozen om slaaf van het systeem te zijn en voor regeringen als onze meesters?

Het wordt de hoogste tijd dat Nederland zich serieus gaat afvragen of zij wel mee willen gaan in de oorlogsbehoefte van de Amerikanen.

Lees ook: Ik wil helemaal geen oorlog met Rusland

Rob Vellekoop, 14 februari 2016

steundlm

 

9 Comments

 1. De VS stelt zich anti-Rusland op met de herbewapening van Europa. Stel het, zeer waarschijnlijke, geval dat Trump aan de macht komt in de VS, Het is echter algemeen bekend dat Trump ‘door één deur kan’ met Poetin. Hoe dan de situatie gaat worden, lijkt mij interessant !

 2. Ook wij zijn decennia gehersenspoeld, van lagere school t/m hoger onderwijs: Rusland was slecht en Amerika was goed. ‘Dream on’ oftewel ‘мечтать’ (Russisch).
  Mijn vertrouwen in Putin is inmiddels (veel) groter dan in Obama, ik raak langzaam ‘onthersenspoeld’, en u?

 3. Vind dat A., die een dubbelspel hierin speelt, zelf de kolen uit het vuur moet halen en Europa, die het toch al moeilijk heeft met zijn ‘kleuren rangschikken’ , met rust moet laten?
  Eu wordt niet gegund alles op der rails te krijgen, te grijpgraag? Of terrug zonder Schengen?

 4. Rusland is de Krim nooit binnengevallen. Het was zeker geen annexatie, al wil men u dat graag doen geloven.

  Wie verlegt er nu steeds grenzen?

  http://themillenniumreport.com/wp-content/uploads/2015/06/russia-wants-war.jpg

  Waar het om gaat:

  De Krim wilde niet meer bij de Oekraine omdat de nazi’s daar de macht gegrepen hadden. Er is toen een referendum gehouden en de keus viel op Rusland. Er zijn voor die tijd mensen in oekraine vermoord maar ook mensen van de Krim vermoord door de Nazis azov bataljon.
  Deze mensen van de Krim zijn doodgeknuppeld door de nazi’s..
  Het gaat de boeken in als de Korsun massacre.
  Ik zal u deze link geven omdat de beelden gruwelijk zijn, deze kan alleen bekeken door 18 +
  http://www.liveleak.com/view?i=05b_1440240310

  Iets wat de Europese pers niet gehaald heeft net zo min als de slachting in Odessa.

  http://bovendien.com/laatste-nieuws/oekraine/1750-odessa-de-bewijzen-van-een-gruwelijke-misdaad-en-meer

  en er waren al meer uitingen van geweld , zeker NIET door de Russen.

  http://slavyangrad.org/2014/08/01/ukrainian-journalist-openly-calls-for-genocide-on-hromadske-tv-financed-by-us-and-netherlands/

  Dat het gesteund wordt financieel door Nederland voelt vreselijk.

  Ik zou graag zien dat het pad van moorden en oorlog verlaten werd naar een van vrede.
  Nu zijn er nog steeds mensen die zijn opgevoed of hebben geleerd via hun studie of ,ook wel indoctrinatie programma van de elite genoemd, dat oorlog nodig is om de economie aan te zwengelen.Ik zeg dan sinds wanneer zijn wij gaan accepteren dat het vermoorden van de medemens onderdeel is van onze welvaart?? Persoonlijk vind ik dit onacceptabel.

  Hier die mythe debunked:

  http://www.washingtonsblog.com/2012/02/debunking-the-myth-that-war-is-good-for-the-economy-once-and-for-all.html

  De wapenhandel verdient echter geweldig aan oorlog wereldwijd, echter als wij niet meer meewillen schieten…if pons refuse to play, dan is het spel niet alleen afgelopen maar zou het niet eens kunnen beginnen.

  https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/75/3c/a1/753ca1409bde04401398d2555d962904.jpg

  Love is the Key.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.