Amsterdammers betalen braaf 17 jaar lang onnodig belasting

De gemeente Amsterdam heeft vanaf 1998 de burgers ten onrechte 2,5 miljard euro aan belasting(OZB) laten betalen.

Leo Verhoef komt tot deze onthutsende conclusie, die blijkbaar niet doordringt tot de normaal gesproken vrij opstandige Amsterdammer want zij blijven braaf doorbetalen.

Registeraccountant Verhoef volgt al vele jaren Amsterdam (en de overige gemeenten in ons land). Hij waarschuwt de raad van Amsterdam steeds voor misleidende jaarrekeningen. Want wat in hun jaarrekeningen als saldo van opbrengsten en kosten wordt gepresenteerd, is niet het echte saldo en de financiële positie klopt ook niet.

amsterdammerIn reacties op de brieven die Verhoef ieder jaar aan de gemeenteraad schrijft wordt niet inhoudelijk ingegaan of botweg niet gereageerd. Als zij wel met een reactie komen dan is het verweer dat de jaarrekeningen zijn goedgekeurd door accountants. En daar laten ze het bij. De Rekenkamer Amsterdam heeft in een brief op 2 juni 2006 Leo Verhoef gelijk gegeven.

Amsterdam (Bron Leo Verhoef)
Opbrengst OZB 1998-2014: € 2,5 miljard
Amsterdam hield in deze jaren € 4,8 miljard over.
Conclusie: OZB was volstrekt onnodig, want zonder OZB-heffing hield Amsterdam al 2,3 miljard over, dus betaalden de Amsterdammers in de afgelopen 17 jaar ieder jaar onnodig Onroerendezaakbelasting!

De gemeenteraad trekt zich echter hiervan niets aan. Zo schrijft Verhoef jaar na jaar brieven aan de raad. Die moddert gewoon door en maakt zich met meerderheid van stemmen steeds schuldig aan bewuste boekhoudfraude.

De huidige vice-premier en minister PvdA-er Lodewijk Asscher deed als wethouder Financiën van gemeente Amsterdam daar eveneens aan mee.

En het gaat gewoon door, want het zal niemand meer verbazen dat de begroting van 2016 weer misleidend is. Het gemeentebestuur meldt een saldo van begrote opbrengsten en kosten van € 0 miljoen. In werkelijkheid is het een nadelig saldo van € 294 miljoen. Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw met zijn brief van 31 oktober 2015.

Bron: Leo Verhoef

Rob Vellekoop, 12 februari 2016

steundlm

2 Comments

  1. GESCHROKKEN OP DE HOL GESLAGEN PAARDEN GAAN DOOR ZEER FERME TIKKEN AL VAST NIET MEER STIL-STAAN EN MOETEN VIA DE TEUGELS DAN RONDDRAAIEND WORDEN GEREMD OP EEN VEILIGE PLAATS ! . . .

  2. Daar weten ze wel raad mee, de hoogstaandefestiviteiten worden ermee vergoed, met dank aan de gemeente?
    Terugbetalen?Daar hebben ze nooit van gehoord, net als met veel van die conglomeraten!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.