EU wil cash geld beperken

Volgens het blad Zeit wil Duitsland een limiet invoeren op EU-niveau voor contante betalingen, daarvoor gaan zij aanstaande vrijdag een voorstel indienen tijdens de Eurogroep-vergadering. Duitsland is op economisch gebied het machtigste land en heeft de meeste invloed binnen de Eurogroep.

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble (CDU) zal het onderwerp naar voren brengen tijdens de vergadering van de ministers van Financiën van de EU in Brussel aanstaande vrijdag. De ministers van Financiën van de 28 EU-landen zullen onder andere het nieuwste plan van de EC bespreken hoe op te treden tegen de financiering van terrorisme. Uniforme bovengrenzen voor contante transacties zijn hierin nog niet opgenomen.

Het is een eerder toegepaste truc om het contante geld steeds meer terug te dringen en uiteindelijk te verbieden. Door de suggestie dat met cash geld terrorisme gefinancierd wordt. Enkele jaren geleden werden al maatregelen genomen om zogezegd de misdaad op deze manier te bestrijden.

Banken varen wel bij een verbod op contant geld. Het bestaan van een bank kan namelijk in gevaar gebracht worden door een bankrun. Dat betekent dat mensen massaal hun CASH tegoed bij hun bank opnemen. Als te veel mensen dit massaal tegelijkertijd doen is er niet genoeg contant geld om iedereen uit te kunnen betalen. Dit komt doordat 95% van al het geld dat in omloop is giraal geld is (dat op bankrekeningen staat) en slechts de overige 5% is aanwezig in de vorm van munten en bankbiljetten. Wanneer de banken hun klanten dus niet meer hun geld kunnen terug geven gaan ontstaat er paniek en kunnen zij failliet gaan.

20 Comments

 1. iedere vraag is de moeite van het nadenken over het juiste beantwoorden ervan wel waard !

 2. Zonder mensen aan te willen vallen, kan iemand mij aub vertellen hoe je dat dan ziet dat die zogenaamde bewustwording bezig is ? Want het is nl altijd hetzelfde liedje op dit soort sites. Aan de ene kant zegt men dat het niet lang meer duurt voor iedereen bewust is.. de verandering is gaande en meer van dat soort zweverige blabla. ( ik zeg dit met het grootst mogelijk respect hoor, dat ik het zweverige blabla vind wil niet zeggen dat ik geen respect voor de mensen die hierin geloven heb )
  En aan de andere kant beweert men, en ja ook hier, dat het volk steeds dommer word, de machtigen meer macht krijgen etc etc.
  WAT IS HET NOU DAN ??
  Is het niet gewoon zo dat we inderdaad moeten oppassen dat er niet teveel met de bevolking gesold word, maar dat er door dit soort sites schromelijk overdreven word ? En dat die zgn bewustwordings transitie meer een soort wens is ?
  Just asking….
  Ohjah.. hou je reactie netjes en helder. Met antwoorden als ” Roy is ook een onwetende slaaf van de elite” o.i.d. kan ik natuurlijk geen reet. Ik ben beter ingelicht dan de gemiddelde huis tuin en keuken internetter, ,maar ik ben ook behoorlijk sceptisch.

  • Beste roy,

   laat je niet door anderen voorkauwen en voorzeggen wat te moeten denken en vinden van de hedendaagse samenleving en creëer je eigen opinie aan de hand wat jij leest en ook op basis van wat jij zelf ervaart in het dagelijks leven en waarneemt om je heen. De onderstaande tekst gaat daarover en ik heb ik al vaker hier geplaatst

   Ieder individu kan zichzelf leren kennen als vrij van alle vormen van hiërarchische controle. Hiermee wordt niet bedoeld dat we anderen niet moeten vertrouwen of vriendschaps- of gemeenschapsbanden met hen moeten aangaan. Het is enkele een herinnering dat relatieve waarheid altijd verschuift in de handen van hen die controle willen. En zelfs als de motieven van hun controlerende gedrag van goede wil zijn, dan is het nog een vorm van controle. Wanneer de onthullers van “waarheid” binnen de hiërarchie informatie achterhouden en onderdrukken, positioneren zij gewoonlijk zichzelf om macht te behouden of meer macht te verwerven in plaats van dat zij krachtig zijn willen verspreiden onder allen.

   Zelf ben ik niet sceptisch aangelegd en ook niet pessimistisch, echter ik ben wel altijd kritisch. En als het internet jou niet bevalt en als tuin en keuken-achtig ervaart, dan kan je ook naar bibliotheken of boekenwinkels gaan om je daar te informeren. ik wil je wel meegeven dat de meeste boeken uit de bibliotheek tegenwoordig ook op het internet staan en die kan je ten alle tijden en meestal gratis raadplegen en/of downloaden.

   En wil jij echt onafhankelijk leven, vergeet nu onmiddellijk wat ik zonet hierboven heb geschreven en wat ik hieronder heb geplaatst en ga zelf onderzoek verrichten en vraag niet aan anderen:

   WAT IS HET NOU DAN ??

   Ik wens je veel verkenningsplezier en verbazing toe ten tijde van het creëren van je eigen mening en eigen leven. En in het Engels zeg ik dan:

   Get deep inside the rabbit hole and your person self decides if you take the Red Pill or the Blue Pill

   Blue Pill or Red Pill – The Matrix (2/9) Movie CLIP (1999) HD
   https://youtu.be/zE7PKRjrid4

 3. Nou als ze van gekkigheid niet meer weten waar ze zich mee moeten bezig houden, zoals dat Amerikaanse dinner gebeuren, dan worden we aardig als bevolking voor de gek gehouden?
  Dat is puur propaganda, stelen van de belastingcenten van de burger?

 4. – volgens mij kan het contant geld er niet uit ,ik weet bijna zeker dat het systeem dan instort.dat gebeurt toch wel maar dan sneller

  Fout, de kans om een cashloos systeem te laten instorten neemt aanzienlijk af aangezien het laatste machtsmiddel van het volk (bankrun) ontnomen is en er ook onmogelijk controle kan worden gevoerd op de financien van een bank (data in een computer is heel snel aangepast, zowiezo sneller als dat men geld drukt om een tekort te verdoezelen).

  – dan zullen ze ook overal de grondwet weer aan moeten passen
  Naar mijn weten is er geen Europees land met een soortgelijke wetgeving zoals de USA met betrekking tot het verplicht accepteren van ‘legal tender’. Het tafareel wat hier in dit filmpje getoond wordt kan en mag zowiezo in Nederland geweigerd worden.
  https://www.youtube.com/watch?v=1nZLSMRH6cM

  Het doel is tweeledig. 1, de laatste restanten onafhankelijkheid van het volk ontnemen. 2, volledige controle over de wandelgangen van het volk (digitale sporen die niet gewist kunnen worden).

  Slaap volkje slaap
  Daar buiten staat geen schaap
  Het schaap ligt op bed
  Het schaap wordt niet gered
  Morgen gaat het schaap naar het slachthuis
  Daar voelt het schaap zich zeker thuis
  Slaap volkje slaap
  Daar buiten staat geen schaap

 5. En ondertussen zien steeds meer mensen dat wij in een transitie leven met zijn allen, maar nog meer blijven ondertussen steken in het oude denken, het oude paradigma, de oude wereld die aan het verdwijnen is.
  In die nieuwe wereld die aan het ontstaan is, is geen geld niet meer het grootste belang.
  Een nieuwe wereld kan pas ontstaan als de oude verdwenen is.
  Dus, zolang men grote waarde blijft hechten aan zoiets onnozels als geld, houdt men die oude wereld in stand.
  Je kunt het vergelijken met het trekken aan een dood paard.
  Tracht te accepteren dat onze wereld aan het veranderen is, en dat het verdwijnen van cash geld daar een onderdeel van is.
  Ten tweede, begint die nieuwe wereld bij jezelf en niet langer meer bij de poppenspelers die de macht die je over jezelf hebt te misbruiken voor hun eigen macht om jouw leven te kunnen bepalen.
  Tracht te denken en te handelen vanuit het zelfvoorzieningheidsprincipe.
  Stap uit je slachtofferrol en neem de macht over jouw leven terug in handen.
  Want we doen het allemaal zelf, wij voeden het monster dat ons opvreet.
  Voed jouw Zelf en creëer de wereld die jij wilt zien én be-leven.
  Moeilijk?
  Wel, dan zul je een beetje beter je best dienen te doen, nietwaar?
  Het enige wat daarvoor nodig is, is een revolutie in het bewuste zijn.
  As things are not what they seem…….

  Stay Human,

  Jos.

 6. Goldman Sachs en de vernietiging van Griekenland——-of heel de wereld. volgens mij kan het contant geld er niet uit ,ik weet bijna zeker dat het systeem dan instort.dat gebeurt toch wel maar dan sneller,dan zullen ze ook overal de grondwet weer aan moeten passen .plus het is ook nog eens vrijheid hoe je betaald.wat ik er wil mee zeggen contant moet blijven. en zeg nou eerlijk het nederlands geld was toch ook een soort cultuur.het was toch mooi een geeltje juutje rooitje alles hebben ze weg gedaan.alles krijgen wij opgedrongen .niet leuk meer zo.

  • Beste meneer john,

   Geld is net zoals landsgrenzen bedacht door machtsgeile en hebzuchtige mensen. De denkbeeldige landsgrenzen van de Lage landen aan de Noordzee zijn zelfs bedacht door een Duitser daarom vraagt men zich ook af in het NLs volkslied, ben ik van Duitse bloed. En met een Frans Oranje kleurtje, want het zgn Nederlands Oranje heeft een Franse oorsprong, google maar het het Franse prinsdom Orange. Daarom is dit denkbeeldige land nog steeds een middeleeuws koninkrijk oftewel een polder dictatuur, waar een heeeeeeel klein deel van de ingezetenen voor het zeggen heeft en van de andere ingezeten beslist .

   Trouwens deze landsgrenzen komen alleen voor in de geest van mensen die erin geloven en op mappen, die door de menselijke geest van hebzuchtige mensen zijn bedacht. Daarom kom je landsgrenzen in de natuur nooit tegen. Hetzelfde geldt ook voor de waarde van valuta, welks tevens ook is bedacht door dezelfde soort hebzuchtige en machtsgeile mensen, want de waarde van valuta is net zo fictief en imaginair als landsgrenzen. Ben ik heel blij dat ik mij nooit met denkbeeldige landsgrenzen heb geïdentificeerd en mij ook nooit verbonden heb gevoeld met deze denkbeeldige landen. En zie waar zulke identificatie en verbondenheid toe leidt, want in het verleden had men boer Koekoek, Hans janmaat en tegenwoordig de valse polder profeet Blondie oftewel Geert Wilders en deze maakten en maken ook nog eens misbruik van iets wat in wezen niet in het echt bestaat, namelijk een nationaliteit en landsgrenzen, want beiden komen alleen voor op papier en in de menselijke geest die erin geloven..

   In de VS noemen de afstammelingen van illegale Europese kolonisten zich American / Amerikaan en niet blanke medelanders omschrijven zij als Native Americans, Mexican American, African American, Asian American, enz. Zo nu en dan spreek ik met zo een blanke nationalistische Yankee en dan deel ik aan zo een persoon mede, dat hij a Fake European American is en dat zij of hij illegal gestolen land bezet net zoals Israeli ook doen op Palestijns grond gebied. Ik vraag dan erbij, wanneer zij het gestolen land terug zullen geven aan de oorspronkelijke bewoners??? En hun reactie is dan altijd meestal altijd hetzelfde, heel dom en lachwekkend

   En betreft geld, op het moment dat ik geld als mooi zal gaan beschouwen, dan zou ik mij moeten afvragen of het wel mentaal goed met mij gaat. Maar ik ben bang, dat als ik in zo een geestelijke toestand verkeer, het spoor al bijster zal zijn en daardoor niet goed zal na kunnen denken voor mijzelf en waardoor ik afhankelijk zal zijn van anderen.

   En in grondwetten geloof ik ook niet, omdat ik NOOIT geloof wat de overheid aan mij mededeelt en ik beschouw ELKE politicus of politica als een liegende nationalistische narcist, die meent over anderen te mogen beslissen en daarom stem ik nooit, want wij allen moeten zelf gaan regeren en dat niet een ander voor ons laten doen. En dat is mogelijk en señor Rob heeft daar laatst een artikel aan gewijd.

   https://www.youtube.com/watch?v=AtgfzzwoyK4

 7. ! . . . TJAKKA . . . ! BETAAL BRUTAAL MET DI-VER-SE GEKLUTSTE EIEREN VOOR AL HET DURE GELD . . . !

 8. Afgelopen zondag was er The super Bowl in de VS in het kader van Panem et circenses oftwel boor den spelen, om de gunst van het volk te winnen door oppervlakkige behoeften van het volk te lenigen, namelijk eten en vermaak.

  Dit evenement werd massaal bekeken door de sheeple uit de VS en tegenwoordig ook in vele andere landen op onze planeet. Tijdens dit evenement werd er ook propaganda gemaakt voor een cashloze samenleving tijdens een commercial van PayPal

  PAYPAL USES SLICK SUPER BOWL AD TO PROMOTE CASHLESS SOCIETY
  http://www.thedailysheeple.com/paypal-super-bowl-ad-pushes-for-cashless-society_022016

  En tevens zat dit evenement traditiegetrouw vol met vrijmetselaarssymboliek

  Illuminati Halftime Show – Super Bowl 50 Symbolism, Secrets, and Analysis #SB50 #Halftime
  https://www.youtube.com/watch?v=kWVEPsNLOYM

  Zelf heb ik al vele jaren terug, de TV (liegbak, treurbuis) uit mijn leven verbannen. Echter het programma Tegenlicht van de VPRO had vaak interessante en informatieve reportages over The Banksters, echter tegenwoordig kan men die ook op het internet bekijken. En daarom raad ik iedereen aan om de onderstaande aflevering van VPRO’s Tegenlicht te bekijken, waarin onder meer ex werknemers van werelds grootste bank Goldman Sachs het volgende met U willen delen

  Goldman Sachs en de vernietiging van Griekenland
  https://www.youtube.com/watch?v=h06sgUjJSw8
  http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2011-2012/Goldman-Sachs-en-de-vernietiging-van-Griekenland.html

  In de nabije toekomst kan men alleen nog digitaal betalen en met de wereldmunt The Phoenix, want nog een groot deel van de mensheid laat zich helaas nu nog bedonderen door de parasitaire elite en the Banksters vanwege hun eigen oppervlakkige behoeftes

 9. Wat een onzin artikel weer. Pure paniekzaaierij! Als je zo nodig 15.000,= contant af wilt rekenen, dan maakt de leverancier toch gewoon drie facturen van 5000,= en probleem opgelost.

  • Weinig kennis van zaken John, lees aub eerst alles over cash geld en bepaal dan het standpunt voor de PVV.Ok?

   • Beste Rob,

    ik kan mij nog herinneren, dat je nog enkele decennia terug alleen bij de bank geld kon halen en dat was altijd cash, want de flappentapper (geldautomaat) bestond niet eens. Je kon tevens wel met een cheque betalen en internetbankieren bestond niet eens,

    Misschien is John nog heel jong en heeft hij dit zelf nooit ervaren of hij ….

 10. Tja het heeft weinig met terrorisme te maken, erger nog terroristen sluiten tegenwoordig een persoonlijke lening af om hen hobby in praktijk te kunnen brengen . Dan zouden we eigenlijk banken moeten sluiten . Het is puur lobby werk van de banken ( minderheid qua stemrecht )die heel goed weten dat er een gigantische probleem aankomt. De Deutsche Bank heeft alleen al voor 75.000 Miljard Euro aan derivaten die waarschijnlijk niet zo veel waard zijn. Dat is toch al snel een 40 x Lehman Brothers. Het is jammer om te zien dat overheden en regeringen steeds meer niet het belang van het volk dient. Het gaat zo snel achteruit het is gewoon eng om te zien

 11. http://volkstribunaal.net/asielaanvraag/

  We hebben van alles geprobeerd. Alles wordt zonder pardon van ons gestolen onder de noemer van gezag. Onze auto’s, huizen en andere persoonlijke bezittingen. Ons zuur verdiende geld. Onze kinderen worden ons afgepakt en vervolgens misbruikt. Onze gezinnen worden op straat gegooid. Alle voorzieningen worden afgebouwd, terwijl de lasten stijgen.

  Als we ons willen verweren of verdedigen worden we uitgelachen, bedreigd, mishandeld en opgesloten.

  De regeringen van Nederland en België schenden voortdurend onze mensenrechten, zonder dat wij ons daartegen kunnen verweren of aanspraak kunnen maken op een daadwerkelijk rechtsmiddel.

  De vertegenwoordigers van IJsland hebben in het verleden getoond dat ze de rechten van de mensen serieus nemen en het volk niet hebben verkocht aan de banken. Zij hebben de daders veroordeeld en de schulden aan de bevolking kwijtgescholden.

 12. Argument van financiering van terrorisme tegengaan is natuurlijk vreselijke onzin en weer gebaseerd op (aanwakkeren van ) angst.Staatsterrorisme wordt zo natuurlijk wel groter. Die gasten, waaronder ook veiligheidsdiensten, zijn echt wel slimmer. Die gaan echt niet met wat cashgeld lopen leuren. Financiering vind vaak via digitale weg met allerlei tussenstations plaats. En dan staat er heus niet op het afschrift: ‘Bestelling 4 F-16, 100 AK 37( nieuwste versie met lasergeleider), 5 tanks(divers). Contant betalen binnen 14 dagen. Groetjes van de CIA.’

  Tja, hoe bind je de murf geslagen burger aan je als hij al niet meer in de politiek geloofd. Hoe dom wil je de burger houden.

 13. Het Controle-net wordt steeds strakker aangehaald.Op T.V ( behalve een paar goede Zembla,Tegenlicht en zo) en Radio steeds dommere programma’s. Zo hou je de bevolking dom en kan je lekker de miertjes (wij) laten werken voor de meeste rijken ,Multinationals , die NIETS om gevoelens etc. geven. En er zelfs misschien om lachen!
  Maar…er wordt vergeten dat er over de hele wereld een soort Wave aan de gang is met als uitgangspunt ” het goede” .
  Het is nu alleen “welke bom barst het eerst”.
  Ik denk dat het goede overwint!! WIJ !!!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.

Welkom bij De Lange Mars. Op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming worden cookies als persoonsgegevens beschouwd. Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kan je vinden in ons privacystatement. Je wordt verzocht om kenbaar te maken dat je met het gebruik van cookies instemt. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "voor de beste surfervaring. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Dat is goed" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten