Meer acties voor behoud contant geld

De stichting Handjecontantje.org organiseert op zaterdag 30 januari in Maarssen de Bewust Wakker bijeenkomst om een een netwerk door heel Nederland op te richten dat in actie komt om te voorkomen dat contant geld verdwijnt. De stichting riep al eerder de maandelijkse pinloze zaterdag uit.

Het doel van de stichting is het behouden van het contante geld, omdat met het verdwijnen van cash geld de privacy en vrijheid van de burger ophouden te bestaan.

Flyerpinloze-zaterdagHandjecontantje: Op de pinloze zaterdag wordt verschillend op gereageerd. Mensen begrijpen over het algemeen waar het om gaat, maar blijven een beetje achter met daadwerkelijke acties. We merken dat het moeilijk is om van achter de computer mensen in beweging te krijgen. Vandaar dat we op de 30e de Bewust Wakker bijeenkomst hebben georganiseerd met een groep van maximaal 50 mensen; daarmee beogen we om met een overzichtelijke groep mensen elkaar zo te inspireren dat we aan het eind van die dag een actieplan georganiseerd hebben.

Nee, we hebben geen termijn gesteld waarop we bereikt willen hebben dat ideeën om cash geld af te schaffen van de baan zijn, maar we hebben ontzettend zin om weer gewone dingen te doen: groente verbouwen, mensen coachen, boek schrijven. En voor de rest is het de dood of de gladiolen. Of we winnen of we verliezen en beide is goed.

Banken of de vereniging van banken hebben niet op onze acties gereageerd dat hebben ze niet gedaan en wij hebben ze ook nog niet van onze acties op de hoogte gebracht. De belangrijkste overweging daarbij is effectiviteit: de banken gaan de wereld niet veranderen, de mensen wel. Dus we richten op de mensen – en het is a hell of a job om de mensen zover te krijgen dat ze de wereld veranderen. Wel hebben we contact met de Blije B, maar dat is een bank ik oprichting.

Handjecontantje legt op de website uit waarom het belangrijk is dat we ons contant geld behouden.
Om volledige controle over mensen te krijgen door de machtselite moet het contant geld verdwijnen. Dan kan de macht van de elite over het monetaire systeem worden gebruikt om ieder individu, bij ongewenst gedrag, uit te sluiten van toegang tot de levensbehoeften. Wie niet gehoorzaamt, zal niet eten. Het is noodzakelijk dat er voor de bevolking geen ontsnappingsmogelijkheid meer is en gehoorzamen de enige optie.
Essentieel voor het voltooien van dit plan, is het verdwijnen van contant geld en het volledig invoeren van digitaal geld.

DLM signaleerde al eerder in een reeks artikelen de geleidelijke afschaffing van het cash geld, lees verder, waaronder dat naar verwachting Zweden het eerste land wordt met een cashloze samenleving.

Oproep van handjecontantje:

Laten we voor één keer kiezen voor het nemen van onze verantwoordelijkheid voor onszelf en onze kinderen. Laten we deze laatste en beslissende stap in het proces van steeds verder verdwijnende vrijheid, deze keer niet toestaan.

Bewust Wakker Bijeenkomst

 • Zaterdag 30 januari 2016 van 12.00u -17.00u
  daarna gelegenheid voor borrelen (voor eigen rekening)
 • Wilhelminakapel, Wilhelminaweg 7 – 3603 CR Maarssen
 • Aanmelden: info@handjecontantje.org
 • Bijdrage € 5,- voor huur van locatie en koffie/thee

 

Rob Vellekoop, 9 januari 2016

steundlmabonn

3 Comments

 1. We hebben reeds lange tijd contant geld, dat pakken ze zomaar ons niet Af?
  Dan breken er rellen Uit!
  We leven niet vlg een beleid dat een klein elite groep je ons wil opleggen?

 2. Entree €5,-.
  Heeft handjecontantje een lege koekjestrommel,een kassa of een pin-apparaatje?
  M.a.w. is de entree betaling cash of pinnen?
  Of moet dit bedrag via internetbetaling aan de stichting gedaan worden?
  Weet handjecontantje dat ook alle internetbetalingen ook is opgezet door de bank-elite en net zo goed tot digitale betaling behoort,dus afschaffing cash ?
  Afschaffing cash,waar handjecontantje dus tegenstander van is.
  Ik ben benieuwd hoe handjecontantje hierop reageerd.

 3. Beginselen verkopen niet. Voordelen wel. Dus waarom zou HandjeContantje de voordelen van contant geld niet (beter) promoten?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.