Adeliens noodkreet gehoord: door tijdelijke hulp niet op straat

Sinds Adeliens noodkreet in DLM van begin december heeft ze tijdelijk onderdak gevonden in een leegstandswoning. Helaas zit Adelien eind januari weer met hetzelfde probleem.

Zij dreigde net als eind 2014, ook aan het einde van dit jaar op straat gezet te worden. Adelien is 32, heeft de chronische ziekte van Lyme en kan opnieuw haar huur niet betalen. Na inhoudingen op haar inkomen houdt ze minder dan de bijstandsnorm over om van rond te komen. Geld voor medicijnen heeft ze al helemaal niet. Lees hier haar verhaal waarin zij zich afvraagt of zelfdoding de enige uitweg is.

Gisteren schreef Adelien ons het volgende.
“Op dit moment ben ik door lieve mensen weer tijdelijk geholpen. Ik heb de huur kunnen voldoen en ik heb een aantal kleine donaties gekregen onder het mom van de kerstdagen. Ik woon nu al in een leegstandswoning die niet gezond is voor mij, daarom zou ik ook weer moeten verhuizen. Eind volgende maand zit ik weer met hetzelfde probleem. Ik heb alle instanties in dit land gehad, een aantal zelfs meerdere malen. Hier heb ik bewijzen van. Ook kan ik niet naar een therapeut omdat ik voor zowel behandeling als reiskosten geen geld heb. Ik heb meerdere keren geprobeerd om mijn situatie op te lossen, maar dat is nog steeds niet gelukt.”

Zij licht graag haar situatie toe naar aanleiding van de vragen die mensen gesteld hebben als reactie op het artikel in DLM.
Veel gestelde vragen:
Je kunt toch prima rondkomen van een uitkering?

Als je helemaal gezond bent, geen speciale dingen nodig hebt en niet de pech dat er dingen kapot gaan, dan kan je met moeite een paar jaar van een uitkering leven. Leef je al tientallen jaren van een uitkering dan wordt het moeilijk. En als je ook nog eens veel speciale dingen nodig hebt die vier keer zo duur zijn, dan is dit niet te doen.

Waarom kom je niet in aanmerking voor de schuldsanering?

Omdat mijn inkomsten en uitgaven niet stabiel te krijgen zijn. En omdat ik niet 3 of 5 jaar kan leven van 300 euro per maand. Dit moet minimaal 600 euro zijn, vanwege mijn speciale voeding, speciale huidverzorging, alle medicatie. Heb ik alle bewijzen voor! De gedeeltelijke dieet vergoeding die ik wel krijg wordt dan ook van mij afgenomen en gaat rechtstreeks naar de schulden toe. Ik kan nog geen ‘dag’ zonder mijn dieet, laat staan 3 of 5 jaar.
Daarbij heb ik mij in 2012 al persoonlijk failliet laten verklaren. Zoals op mijn website te lezen is, is dit geen oplossing volgens de rechter! Dit omdat mijn inkomsten en uitgaven niet stabiel te krijgen zijn. In 2013 is dit dan ook ongedaan gemaakt en heb ik geen ‘bescherming’ meer en ook geen bewindvoerder! Zij kunnen mij dus niet helpen.

Hoezo niet?

Omdat mijn hoge ziektekosten (bijna) niet vergoed worden.

Waarom niet?

Omdat de reguliere geneeskunde mij niet kan (wil) helpen moet ik het zoeken in de ‘alternatieve’ hoek. De natuurlijke medicatie/ supplementen worden niet vergoed.

Waarom kunnen zij jou niet helpen?

Omdat in dit Land de Ziekte van Lyme niet goed getest kan worden. Testen zijn tot 80% onnauwkeurig. En 100% onnauwkeurig als je pas na jaren getest wordt. Als deze test negatief is, heb je geen Lyme in NL. Ook de behandeling is niet goed. Volgens hen zou alleen een antibiotica kuurtje volstaan. Dat is ook niet correct. Er is in het buitenland duidelijk Lyme bij mij getest. Net als bij vele duizenden andere Lyme patiënten.

Is er geen Lyme vereniging?

Die zijn er, maar zij hebben ook geen geld voor de Lyme patiënt zelf.

Kan de gemeente jou niet helpen?

Nee, hier heb ik al tientallen keren aangeklopt, zelfs met twee wethouders gesproken. Zij kunnen niets doen. Ik heb alle instanties in dit land gehad. Dit kan bevestigd worden door MEE Drenthe.

5 Comments

 1. Wat vreselijk voor zo, n kind, wij zijn zo hygiënisch opgevoed, dat we geen weerstand meer hebben tegen natuurlijke infecties, of door manipulatie zijn deze verspreid, net las Aids?

 2. Het schrijnende verhaal bewijst eens te meer dat de hokjes in dit land voorbij gaan aan wat nodig is en hoe de overheid in alle gevallen een vangnet dient te zien, als sociale zekerheid. De ambtenaren zijn geestesziek als ze iedereen in een hokje willen drukken, omdat mensen die bureaucratie gebruiken om andere mensen dwars te zitten eigenlijk wel grote misdadigers zijn. De sociale zekerheid is bewust zo ontworpen om mensen dwars te zitten, al was het maar vanwege de negatieve energie die het bij mensen op wekt, waar de reptielen buiten de grens van het zichtbare licht wel raad mee weten. Men kan ook zeggen dat de samenleving ingericht dient te worden naar gelang de behoeften van de mens, op humanistische grondslag. In het anarchisme gaat het geld niet in de zakken van de ambtenaren maar naar wie het nodig heeft, als een onderlinge sociale afspraak. Wethouders onderdrukken hun volk, en ik ben er nog veel meer van overtuigd dat burgers die samenwerken, de misdadige regering omver werpen, zodat we ons los breken van de formulieren van de ambtenaren. Alleen een misdadiger onderdrukt anderen om hun fundamentele vrijheid, gezondheid, af te pakken. – Ongetwijfeld zal dit verhaal een derde artikel opleveren als mevrouw straks dood ligt te vriezen onder de brug, en de wethouder zijn starre hokje blijft verdedigen.

 3. Moest niet mogen, dat mensen tussen wal en schip vallen… frown-emoticon 🙁
  Helaas, een huis heb ik niet voor Adeliens!
  Eventueel wel 2 kamers te huur, (met gebruik van badkamer, keuken en een stuk van de zolder).
  bij eventuele interesse: stuur maar even een mailtje of een Facebook Pb-tje, naar mij.
  Adeliens, sterkte gewenst!!

  • Allereerst alle medewerkers en lezers een bijzonder gezond 2016 toegewenst.
   Een heel menslievend aanbod van je Lapje. Echt top.
   Ik begrijp uit deze verhalen dat dus inderdaad de vaste lasten weer veel te hoog zijn om eventuele ongelukjes en extra kosten op te vangen. Dat is voor mensen met een uitkering niet mogelijk, zo blijkt.
   Een grote reden om zo snel mogelijk toch dat basis inkomen Door te voeren.
   De problemen voor mensen met een uitkering beginnen nu toch echt nijpend te worden. Zij kunnen zichzelf niet beschermen, daarom moet de samenleving dit doen.
   Uiteraard onder leiding van onze regering want…Waarom zitten zij anders dan daar in Den Haag?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.