Verbod van marihuana voorbeeld van wereldwijde corruptie

Er is geen zinnige verklaring voor het decennialange hysterische verbod van marihuana/wiet/cannabis/hennep. Cannabisgebruik is namelijk niet schadelijk voor de mens, kost geen mensenlevens en is als medische toepassing juist een panacea. De enige verklaring voor het verbod van marihuana kan zijn dat vrijgave van cannabis de winsten van de farmaceutische en petrochemische industrie en werkgelegenheid van de hulpverleners en justitie bedreigt.

Cannabis of hennep is verboden. In NL is aan een Gronings bedrijf, dat zijn locatie angstvallig verborgen houdt, toestemming gegeven om hennep voor medicinale doeleinden te produceren.

Sinds het begin van de 20e eeuw wordt de hennepplant (marihuana) gepresenteerd als een gevaar voor de volksgezondheid. Dit volledig foute beeld leeft nog steeds bij de politiek. Ondanks dat de VS, de grote initiatiefnemer van de verbanning van hennep hierop schoorvoetend terugkomt, blijft NL stug volharden in het verbod er van (met vocuitzondering van het gedogen van de particulier die 5 planten buiten in zijn tuin mag hebben).

Hennep is eeuwenlang gebruikt in de scheepsbouw, boekdruk, als kleding en medicatie vanwege zijn ontgiftende en helende werking. In 1400 droeg het gebruik van hennep bij aan de snelle groei van het boekdrukken. Het eerste boek, de Gutenberg Bijbel werd gedrukt op hennep papier. In 1600 waren de VOC schepen uitgerust met zeilen en touw van hennep, een beetje schip had circa 15 mijl aan touw en vele vierkante meters aan canvas (gewoven hennep). Aan het einde van de 19e eeuw verkochten Nederlandse drogisten extracten van cannabis. Het medicijn was bekend onder de naam Extraxtum Cannabis Indicae. Het werd gebruikt voor toevallen, astma, krampen, slaapstoornissen en migraine.

Begin 20e eeuw lukte het multinationals om het publiek te laten geloven dat hennep een bedreiging was voor het volk.
Krantenmagnaat Hearst wilde oliezijn kranten op papier drukken en chemie concern DuPont wilde aardolie gaan verwerken. Zij zagen hennep als concurrent van hun plannen. Later volgde Big Pharma (3000 miljard grote farmaceutische industrie) die medicinale wiet beschouwt als een winstbedreiging, omdat het eenvoudig te verbouwen is en doordat mensen er werkelijk baat bij kunnen hebben. Zij lopen winst mis wanneer meer mensen beter worden.

Marihuana was nooit een probleem in Amerika geweest, totdat het plotseling met een slimme mediacampagne gelinkt werd aan illegale Mexicaanse immigranten die door marihuanagebruik waanzinnig en agressief zouden zijn. Het Amerikaanse publiek werd overdonderd met een hetze tegen “The Killer Weed”. Met succes, want de weinig kritische volksvertegenwoordigers stemden in met dit vervalste beeld en verboden daarop de hennepteelt.

De rest van de wereld volgde het anti-marihuanabeleid van het Amerikaanse Rijk.

Diverse Europese landen hadden grote inkomsten uit drugs waaronder Nederland. In 1912 kwam het in Den Haag tot een internationale conferentie waarin diverse landen, waaronder Nederland, het Internationale Opiumverdrag opstelden. In Nederland leidde dit tot de Opiumwet van 1919. De eerste wet van 1919 diende om de illegale handel in opium tegen te gaan, aangezien het opiummonopolie (opiumregie) in handen was van Nederland. Het ging in deze wet alleen om opium en cocaïne. Het bezit hiervan werd strafbaar gesteld, tenzij voor handelsgebruik. De Opiumwetten maakten geen einde aan de staatshandel in opium in de Nederlands Indische koloniën. Tussen 1904 en 1940 bedroeg de winst op opium 456 miljoen gulden. Pas in 1942 maakten de Japanners een einde aan de Nederlandse opiumhandel in de Indische archipel.
De Opiumwet van 1928 ging een stap verder, hasj/marihuana werd aan de lijst toegevoegd, omdat hasj krankzinnigheid zou veroorzaken. Autoriteiten zagen hasjgebruikers als oproerkraaiers. Het bezit en het gebruik werden strafbaar.

Tijdens WOII had de VS hennep nodig voor oorlogsvoering. Voor de hennepfabricage van parachutes, brandstof, scheepstouw en uniformen werd het verbod tijdelijk buiten werking gesteld. Boeren werden aangemoedigd om weer hennep te gaan verbouwen. Direct na de Tweede Wereldoorlog werd het hennepverbod weer van kracht.

Autoriteiten kunnen echter niet langer verbergen dat hennep juist de volksgezondheid kan dienen. De Amerikaanse regering heeft toegegeven dat marihuana bepaalde kankercellen kan doden en andere doet krimpen. Aldus een studie van het NIDA – National Institute on Drug Abuse (informatie over medische marihuana).

Deze boodschap heeft meer dan 40 jaar op zich laten wachten. In 1974 was dit al bij de Amerikaanse regering bekend. Destijds gaf de regering opdracht voor een studie over hennep, maar blokkeerde verder onderzoek toen bleek dat de plant een enorm positief potentieel bezat. Opnieuw in 1990 werden bewijzen hiervoor ontdekt, maar die opnieuw ontkend werden. Je vraagt je af hoe een regering tot twee maal toe een beslissing kan nemen die het belang van de bevolking schaadt door hen een plantaardige remedie te ontzeggen die kanker kan bestrijden.

taeflOndertussen rommelt de Nederlandse regering door, zeker sinds zij per 2012 de wietpas hebben ingevoerd, waarmee het bestaan van coffee shops, een voorbeeld van tolerantie van hennep-gebruik, bedreigd wordt. De mogelijkheid om voor eigen gebruik wiet te kweken met maximaal 5 planten wordt gedoogd, maar de mogelijkheden om het zaad voor deze plantjes te krijgen worden ondertussen bemoeilijkt.

De vraag is in wiens belang verbiedt de Nederlandse regering de hennepteelt eigenlijk?

Verbod van marihuana
Het bezit van 5 gram cannabis (of minder) voor eigen gebruik is strafbaar, maar leidt niet tot vervolging. Het bezit van 5 tot 30 gram is een overtreding en daarop staat maximaal een maand hechtenis en/of een boete van  € 3.350. Wie meer dan 30 gram in bezit heeft, begaat een misdrijf en dat leidt tot maximaal twee jaar gevangenisstraf en/of een boete van € 16.750. Wat mag en wat niet mag op het gebied van cannabis in Nederland is geregeld in de Opiumwet. Deze wet maakt een onderscheid tussen harddrugs en softdrugs (lijst I en lijst II). Cannabisproducten zijn softdrugs. Voor alle drugs geldt dat bezit, handel, verkoop en productie strafbaar zijn. Niet-strafbaar is het gebruik voor medische, diergeneeskundige  en wetenschappelijke doeleinden.

Vergelijking alcohol en wiet

Cannabis Alcohol
Matig cannabisgebruik (hasj of wiet) is schadelijk voor de longen (bij roken) Matig alcoholgebruik levert nauwelijks schade op
Alcohol veel schadelijker dan overmatig blowen Overmatig alcoholgebruik is zeer schadelijk
Er is geen sterfte als gevolg van hasj of wiet. Jaarlijks overlijden 4000 mensen als gevolg van ziekten door alcoholgebruik
 Blowen is vooral geestelijk verslavend Alcohol is verslavend, zowel geestelijk als lichamelijk
Bij eenmalig gebruik is alcohol schadelijker dan cannabis. Alcohol leidt tot agressie, ongelukken en alcoholvergiftigingen.

Bron: Jellinek

Rob Vellekoop, 2 januari 2016

9 Comments

 1. Heel simpel “Illegaliteit leidt tot criminaliteit” en met het illegaal houden van cannabis is veel, héél veel geld te verdienen.
  Door de farmaceut, de crimineel, de oliehandelaar en door de politicus die betaald wordt om de status quo te behouden. het volk is de gebeten hond want wordt voor de handel en het gebruik vervolgd en betaald zich blauw aan belasting voor de repressie door justitie en mist de voordelen van de legio industriële en farmaceutische toepassingen.
  Tijd voor volledige decriminalisatie omdat elke volwassene heel goed zelf kan bepalen wat hij/zij in zijn/haar lijf stopt, we hebben toch zoiets als zelfbeschikking opgenomen in de universele rechten van de mens?! en omdat justitie zich dan met echte criminaliteit kan bezig houden zoals corrupte bankiers, bestuurders en politici!

 2. Alle drugsproblematiek tezamen is slechts een marginaal verschijnsel t.o.v. de alcohol problematiek en krijgt desondanks onevenredig veel aandacht.Het hanteren van een dubbele moraal.

 3. “Met uitzondering van gedogen mag een particulier vijf plantjes buiten in de tuin hebben staan”, dat klopt, maar houd er ook rekening mee dat mensen die een woning huren, hun huurdersovereenkomst moeten checken of dit door de verhuurder wordt toegestaan. Vele sociale woningcoöperaties hebben hiervoor een apart artikel in de huurovereenkomst vermeld. Indien je 3 planten buiten kweekt op een goeie plek en de juiste verzorging geeft, dan kun je makkelijk 800 tot 1500 gram oogsten. Van het kniprestafval kun je thc/cbd olie maken of gebruiken voor thee ( heel erg goed voor de ondersteuning van je immuunsysteem). Vul een thee-eitje driekwart met knipafval , leg het ongeveer 2 uurtjes in diepvries ( dan breken de kristallen van het plant) en dan 2 minuten in kokend water en kokend houden. Dan thee maken en afwerken op smaak ( rietsuiker en citroen).

 4. Schippers en de VOC

  Slechts voor een kleine groep mensen kunnen zuivere cannabis producten schadelijk zijn. Alcoholische dranken,frisdranken, sigaretten en koffie zijn veel schadelijker voor de volksgezondheid. Waarom er op deze producten geen verbod komt laat zich natuurlijk makkelijk raden. Natuurlijk spelen belangen van de farmaceutische industrie een hoofdrol in het tegenhouden van legalisatie van cannabis producten

  Duurzame henepteelt.
  Wat de wietteelt betreft ben ik voorstander van volledige legalisatie maar dan wel duurzaam dus zonder al die energie verslindende lampen. Dat kan best want zo deed onze Robin Hood uit Appelscha het ook. En hennep is een milieuvriendelijk product wat een enorm toepassingsgebied heeft. Ik gebruik hennepstrooisel bijvoorbeeld voor mijn 14 biologisch gehouden kippen. Composteert samen met de kippenstront enorm goed. En stel je voor wat een geld het bespaart in de zorg en maar ook in de rechtspraak en het opsporingsapparaat.

  VOC en de Schippers?
  Of de hennep nu als positief moet worden gezien in het historisch licht van de VOC is natuurlijk wel even de vraag. Diezelfde VOC-mentaliteit van graaien en uitbuiten waart namelijk grootschaliger dan ooit rond in onze westerse wereld met als nationale aanjagers Minister Schippers( en haar scepsisman natuurlijk). Als het aan hen ligt, heel liberaal allemaal, geen spacecake, geen homeopathische middelen of alles wat als alternatief of afwijkend kan worden aangemerkt. Terwijl een ieder toch weet dat er o.a. heel veel kruiden, bessen, vruchten, noten, streekeigen honing uit ons eigen omgeving enorm gezond zijn(Oei, krijg ik nu een proces aan mijn kont!).

  Maar goed dit gedijt allemaal nog even prima onder ook de gechloreerde socialistische vlag van PvdA en gedoogpartijen.Een waterpijpje of wat paddo’s zouden hun goed doen. Ik durf te wedden dat dat alleen al tot meer helder besluiten zal leiden. Laat staan als ze echt los komen van hun VOC-schippertjes van de vervreemding.

 5. Pleit voor vrijheid van drugs, maar dan vrees ik dat politici niks meer doen n hebben?

 6. Dank voor alle onderzoek, zo worden dingen duidelijk. Daar is grote behoefte aan: duidelijkheid zonder terughoudendheid of reserves, want iedereen wil uiteindelijk de echte waarheid over zaken.

 7. Nergens wordt zo goed verdiend als met drugs, wat anders hebben ze in Afghanistan te zoeken?

 8. Laat 2016 het jaar zijn dat de mensen massaal wakker worden please er lopen zoveel schapen rond, ik val er bijna door in slaap

 9. Naast alle onlogische argumenten om dit plantaardige product in de taboesfeer te houden is er ook nog het geestverruimende element wat niet mag en het geestvernauwende element van alcohol juist wel.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.