2016 Zorg voor elkaar

Waarom voelen wij, 7 miljard mensen, ons machteloos?

Waarom verdelen we niet alle rijkdom onder elkaar?

Waarom accepteren we dat onze medemens sterft van honger, lijdt aan armoede en leeft in ellende?

Waarom vermoorden we elkaar in krankzinnige oorlogen?

Waarom denken we deze ellende niet te kunnen veranderen?

Omdat we nog niet bereid zijn met elkaar te delen en nog niet genoeg inzien dat we elkaar nodig hebben.

Misschien gaan we in 2016 wel voor elkaar zorgen!

Rob Vellekoop, 31 december 2015

10 Comments

 1. De beste wensen en dat iedereen op een dag mag weten wat het non agressie principe inhoud, in zijn totaliteit.

 2. Rob, het is eigenlijk maar een klein groepje die deze aardkloot regeld en ontregeld.Uiteraard met millioenen meelopers en nog meer wegkijkers….zal voorlopig wel zo blijven HELAAS..

 3. Angst en haat geen stem geven.

  Naar buiten treden maar ook naar binnen gaan.
  Klein beginnen, klein eindigen.
  Je komt met niks en je gaat ook met niks weer weg.
  Armoede is relatief.
  Weten is meer dan meten.
  Reis in de geest en
  Doe wat je voelt, denkt en zegt

  Sla dus af bij het slingerweggetje
  Daar is het landschap als een jas die je altijd heeft gepast.

  Een hele uitdaging
  Ik ben al begonnen

 4. De meeste mensen hebben vast zelf nog niemand vermoord , rob ! . . . er wordt voor hun gemoord , dat gebeurt nog overal waar conflicten zijn tussen tegen-standers . . . goed en kwaad als partners !

 5. Ik sluit mij hierbij aan Rob, laat 2016 alsjeblieft het jaar van die broodnodige verandering zijn!

 6. Dat zijn heel wijze woorden, die woord voor woord waar zijn! Eindelijk eens iemand die door heeft hoe de wereld in elkaar steekt. Dat er (veel) de meerderheid in Nederland! niet wil delen met de ander zegt hoe het met de mensen (die niet willen) delen gesteld is en wat er nog moet gebeuren, om deze mensen ( liberalen van VVD, PVV tot en met CDA en zelfs… ja je leest het goed D’66 en PvdA te veranderen En wat ook nodig is ter linker zijde van de SP een nieuwe radikaal links politieke partij, door mij al sinds de oprichting van Duurzaam Nederland bepleit in 2002. Ik zou iedereen die voor recht, rechtvaardigheid, sociale gelijkheid, en een duurzame wereld wil oproepen mij te steunen in de oprichting van zo’n partij die basisinkomen, werknemerszelfbestuur, coöperatieve bedrijven/instellingen directe democratie, zorg voor dier, mens en milieu etc in het vaandel heeft bij mij aan te sluiten en mijn boek te lezen ‘Geloof in een duurzame wereld ISBN Uitgeverij Pirola 2002. Gelukkig Nieuwjaar! Co Meijer

 7. Rob, ik ben het hartgrondig met je eens. Laten we morgen meteen beginnen. Ik zie de noodzaak wel. Nu nog een goede manier weten te accepteren voor ‘de eerste stap naar bevrijding van het dwingende systeem’. En dan de tweede, enz.. Goede reacties lijken me goed, kom maar op lezer(es).

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.