Stapt Rutte ook op na Van Miltenburg?

Tweede Kamervoorzitter Van Miltenburg(VVD) is opgestapt en dat is maar goed ook want ze kon niet worden afgezet. Politici komen ongestraft weg met de grootste blunders. Volgens een peiling van Maurice de Hond vindt een meerderheid van de kiezers dat ook Rutte vanwege de Teeven-deal moet aftreden.

Onder verantwoordelijkheid van Van Miltenburg werd een kopie van het bonnetje over de Teeven-deal door de versnipperaar gehaald omdat er geen afzender op stond. Aan dit bonnetje verbond een minister zijn lot waarvoor later 50.000 euro is betaald om uit oude computers halen.

Van Miltenburg (VVD) heeft gisteren aangekondigd per direct op te stappen als Kamervoorzitter. Ze doet dit schrijft ze omdat “De harde woorden van de Commissie Oosting en de voortgaande discussie rond mijn persoon doen het ambt van voorzitter teveel geweld aan.” Verder bekend ze geen schuld, maar zegt “zorgvuldig” te hebben gehandeld “maar wil de functie van voorzitter niet langer belasten met deze discussie”.

Hiermee is ze na Opstelten en Teeven de derde VVD-er die dankzij de Teeven-deal de functie neerlegt. Teeven en Van Miltenburg blijven echter gewoon kamerlid alsof er niets gebeurd is.

De Tweede Kamer benoemt de voorzitter zelf, eveneens de Eerste Kamer. De Tweede Kamer heeft geen regeling om een Voorzitter te kunnen ontslaan. In 1912 creëerden de leden uit protest tegen hun zwakke Voorzitter zo veel chaos dat Van Bylandt aftrad ‘wegens gezondheidsredenen’. Dat lijkt zich gisteravond te hebben herhaald.

In haar afscheidsbrief schrijft Van Miltenburg opvallend genoeg over het parlement:
Ik houd van dit parlement. Dat krachtig, zelfbewust en effectief opereert;
Dat eerlijk en open discussieert; Dat echt een afspiegeling is van alle meningen in onze samenleving.
Rob Vellekoop, 13 december 2015
steundlmabonn

10 Comments

 1. HET IS STINKEND-GEMEEN OM MENSEN EN DIEREN OP TE SLUITEN EN TE LATEN WEG-ROT-TEN . . .

 2. Deze sociopaat is nog gekker dan de rest van dit Parlement, de VVD en PvdA zijn in mijn visie twee criminele organisaties het aantal VVD en PvdA bestuurders die moesten aftreden wegens fraude, oplichting, valsheid in geschrifte is onvoorstelbaar hoog.

 3. Mijn eten komt omhoog als ik de kreten van van Miltenburg lees. Dat zij moest aftreden lijkt mij logisch, in andere dagen zouden dit soort mensen gewoon gefusilleerd worden hoor.
  Dus dat ze tegenwoordig zelfs in hun partijen mogen blijven… tja toppunt van corruptie?
  Aan de andere kant, laat al die galbakken lekker bij de VVD blijven, dat maakt het voor ons makkelijker om ze te zien voor wat ze zijn. En wellicht daardoor steeds meer mensen?

 4. Rutte is gekocht door de multinationals! Hij heeft niets in te brengen, hij moet en zal naar de pijpen dansen van deze maffia i het kwadraat. Hij, samen met alle zogenaamde leiders zijn marionetten aan het touwtje van de maffia. De mensen in donkere maatpakken die je zelden of nooit ziet staan aan het roer en leiden de wereld met opzet naar een catastrofe!

 5. “Ik houd van dit parlement. Dat krachtig, zelfbewust en effectief opereert;
  Dat eerlijk en open discussieert; Dat echt een afspiegeling is van alle meningen in onze samenleving.”

  Ojee..

  en met onze samenleving bedoelt ze denk ik, simpelweg, het politieke milieu en geheime ambtenaren, denk ik dan.

  Want ik zie mijn mening nergens weerspiegelt in de daden van dit kabinet?
  En mijn mening is eer en herstel de Grondwet maak voedsel weer een recht net als huisvesting, herstel de zorg en de zorgzaamheid in de zorgstaat.
  Herstel meteen even de soevereiniteit van Nederland, respecteer dat een kabinet bestaat bij gratie van het volk voor het volk.

  Dienend. Welteverstaan.

  DAN zou ik zeggen, ja ze heeft gelijk, ook ik hou van jullie…

  Maar:

  nee. 🙁

 6. Hij gaat de geschiedenis in, die het gepresteerd heeft de sociale structuren van ons Nederland te vernietigen en relatief er weinig voor terug heeft laten komen.
  Alleen maar een hoop gekakel en gebluf met pvda-coalitie!
  Wie staat nou voor de waarden die hij toegevoegd heeft?
  Dit gewoon een pact met de duivel!

 7. Met zo’m enorm bord voor z’n kop lijkt mij dat ie te weinig zelfreflectie kan opbrengen om de consequentie te trekken en af te taaien. Inherent aan een rechts onmens.

  • P.S. quote: [“Reageren / Doe het met respect voor je medemens”]
   Ik kan voor een hoop medemensen vandaag de dag steeds minder respect opbrengen.

 8. Rutte aftreden en niet alleen dat maar ook vervolgen en voor de rest van zijn leven in een TBS kliniek laten weg rotten en dan komt hij er nog steeds heel goed ermee weg

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.