Armoede in VS een op 5, Europa een op 4 inwoners

Een op de 5 Amerikanen leeft in armoede of op de grens er van aldus de Financial Times, In Europa is dat 1 op iedere 4 inwoners. Blijkbaar gaat het huidige bejubelde economisch herstel voorbij aan grote groepen inwoners in het rijke Westen.

Bijna 5,7 miljoen Amerikanen voegden zich bij de groep met de laagste inkomens sinds de start van de wereldwijde economische crisis. De helft van de nieuwe armen werd dit na 2011.

Net zoals in 2013 leven in Europa in 2014 nog steeds 1 op de 4 mensen op of onder de armoedegrens. Opvallend is dat de grote Europese landen zelfs boven dit gemiddelde zitten, de armoede is daar nog groter. Ondertussen hebben de rijken hun rijkdom vergroot, de 1% rijksten van de wereld bezitten meer dan de helft van de wereld.

Duitsland heeft volgens Eurostat 16,5 miljoen inwoners (21%) die leven in armoede en het Verenigd Koninkrijk 15,2 miljoen (24%), Frankrijk 11,5 miljoen (19%) en Italië zelfs 28%. In Bulgarije (2,9 miljoen) en Roemenië (8,5 miljoen) is dat ruim 40% van de totale bevolking die op of onder de armoedegrens leven.

Rob Vellekoop, 13 december 2015

steundlmabonn

3 Comments

  1. De vraag is wat is armoede, betekend armoede het niet hebben van bepaalde comsumptie goederen of een tekort aan noodzakelijke goederen. Ik leefde lang in een huis dat niet voldeed aan de huidige normen, maar dat betekende geen armoede, integendeel we leefden samen in een stabiele omgeving met mensen die op elkaar vertrouwden en elkaar verder hielpen.

  2. En dan te bedenken dat men keer op keer bij G20 vergaderingen leutert over de doelstelling om armoede de wereld uit te bannen. Blijkt overduidelijk niet echt te lukken. Het beoogde jaartal verschuift elke keer weer naar de toekomst. Ondertussen groeit de armoede alleen maar en liggen er nieuwe (nog grotere) crisissen op de loer

  3. Vind ik in het geheel niet vreemd, allemaal het gemanipuleer dat de VS uitoefenen op de betreffende werelddelen.
    Zo is nu ook US,midden-oosten aan de beurt?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.