Voorbereidingen derde wereldoorlog in volle gang

Op de site 3de Wereldoorlog wordt duidelijk gemaakt dat de voorbereidingen voor Wereldoorlog III in volle gang zijn. Schrijver Willem Zweers toont dit aan door te laten zien hoe WOI en WOII zijn ontstaan. De overeenkomsten met de huidige situatie zijn onthutsend. De conclusie is dat de burgers niets hebben geleerd van de geschiedenis. Het heeft er alle schijn van dat we ons opnieuw naar de slachtbank laten leiden.

De Eerste Wereldoorlog die 30 miljoen doden tot gevolg had brak uit door een lokaal conflict tussen het Oostenrijk-Hongaarse Rijk en Servië. Engeland stapte vanwege een schending van de neutraliteit van België in het conflict. In 1939 was een conflict tussen Duitsland en Polen over een klein stukje grond Danzig en een corridor naar Oostpruisen de aanleiding voor WO II met 50 miljoen doden. Het voordeel van beide oorlogen kwam terecht via de door Zweers gesignaleerde Brain Drain van Duitse bedrijven naar de VS. Dit wordt op zijn site nader verklaard.

Aan beide wereldoorlogen ging een negatieve handelsbalans van Amerika vooraf en het land stikte in de schulden. De wereldvrede blijft bewaard tot het moment dat één van de economische grootmachten een eigen koers gaat varen, tegen de belangen van het Amerikaanse Rijk in.

Westerse beleggingsmaatschappijen, multinationals investeren in opkomende markten zoals Azië waar de bewoners  werken onder slechte omstandigheden voor lage lonen. Ook Europa gaat langzaam maar zeker bij die landen horen. De winsten komen via ingewikkelde constructies weer in Amerika terug. Dezelfde beproefde constructie wordt gehanteerd in China. Wat we echter zien is dat dit land zich losmaakt uit de invloedssfeer van de Amerikanen. Samenwerking met onder andere Rusland binnen de BRICS club is daar een goed voorbeeld van.

chinese-currency-100-yuan-front-sideChina stevent rechtstreeks af op de positie van een economische wereldmacht en zal zich op enig moment beslist niet langer door de USA de les laten lezen. Zwiers verwacht dat er een moment komt dat de Chinese Yuan (CNY)  een wereldmunt zal worden en de koppeling met de Dollar zal worden verbroken. Dat is voor hem het kritieke moment.

Daarnaast is Rusland druk doende de olie in Roebel te verkopen. Zoals ik al eind 2014 meldde sluiten bijna iedere week China, Rusland of een van de BRICS landen overeenkomsten met elkaar die niet in dollars luiden. Veel landen beginnen de dollar af te wijzen. Alternatieven zoals de Chinese Yuan worden steeds meer een levensvatbare optie, zeker nu de Aziatische reus ‘s werelds grootste economie is geworden en daarmee de VS naar de tweede plaats heeft verdrongen.

Net zoals Servië in de aanloop naar WO I en de 2de Republiek Polen vóór WO 2 de aanleiding of het excuus voor een wereldoorlog vormden zo is dat er nu ook weer. Aanvankelijk leek Oekraïne deze rol te gaan spelen, nu is Turkije in beeld, die de goden verzocht door een Russisch gevechtsvliegtuig uit de lucht te schieten. De huidige economische omstandigheden lijken voldoende aanleiding te bieden voor het Amerikaanse Rijk om zich in een WO III te storten.

Grote vraag is of miljoenen burgers zich opnieuw als kanonnenvoer zullen laten gebruiken om de hegemonie van de Amerikanen in stand te houden.

Rob Vellekoop, 29 november 2015

 

33 Comments

 1. @ John ik ben volkomen mee eens wat je schrijft
  vergeet niet dat voorspelling voor Euro niet bepaald rooskleurig zijn voor 2016 is 1 $ = 0.80 Euro cent en daarna kan je allen nog je achterwerk mee afvegen zal niet meer waard zijn

 2. Ik ben van mening, dat degenen die de oorlog mede veroorzaken in het westen (onze ‘leiders’. Maar ik noem hen liever landverraders), aan de hoogste boom op zouden moeten knopen.
  Dit zou miljoenen levens redden.

 3. Je moet ervan uitgaan dat ‘live goes on’ en dat het gesteggel van politici slechts schijnvertoningen zijn?
  Gelukkig hangt het van hen niet af of ik morgen nog te eten heb?

  • Ben ik het deels mee eens, echter wat doet zo’n symbolische status met de waarde van diezelfde munteenheid.

   Stel je hebt je spaargeld op dit moment in euro’s en dat geld verwacht je het komende jaar niet nodig te hebben. Dan zou je diezelfde euro’s op een Chinese bank in Yuan kunnen zetten. De waarde van de Yuan zal ongetwijfeld stijgen na toetreding tot wereldmunt.

   Dat zou betekenen dat ik nu 100 Yuan koop voor +- 14 euro, na oktober zou je voor diezelfde 100 yuan ineens 16 of 18 euro terug krijgen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is het geld van de Chinese bank terug te boeken naar je Nederlandse bank. Om die reden vind ik het erg interessant hoe de reacties van de overige landen binnen het IMF zullen zijn op zo’n toetreding. Het gebeurd tenslotte niet elke dag dat een munteenheid een andere status krijgt.

 4. Beste Rob,

  Gisteren las ik op de NOS dat de Yuan per oktober 2016 de status wereldmunt zal verkrijgen, de waarde zal uitkomen rond de 15% waarmee het direct een groter aandeel krijgt dan de Pond (11%) en de Yen (9%). De status wereldmunt is natuurlijk symbolisch, echter zal dit mijn inziens ook gevolgen hebben op hun positie binnen het IMF en zullen de andere landen daar niet blij mee zijn… Zou je hier eens een artikel aan kunnen wijden ?

 5. Beste mark en Nico klopt hoe ww4 gaat worden uit gevochten dat was wat Einstein heeft gezegd , maar de boodschap is over gekomen en ik ben bang dat het ook gaat gebeuren .

 6. Slordig dat de deskundige eerst Zweers wordt genoemd en daarna Zwiers. Misschien even aanpassen.

 7. Reactie op Ab, de 1e reactie:

  Je vertelt de mop verkeerd [Zoals Einstein het al zei WW 3 wordt uit gevochten met stokken en stenen.]…

  Volgens mij gaat ie zo:

  Hoe de 3e wereldoorlog uitgevochten zal worden weet ik niet.
  Maar wat ik wel weet, is, hoe de 4e wereldoorlog zal worden uitgevochten:
  Namelijk:
  MET STOKKEN EN STENEN !!!

 8. Dit is dan een oorlog zonder winners als de Rus zijn kernraketten inzet is het einde oefening, wat mij angstig maakt is dat de USA denkt dat het een beperkte kernoorlog in Europa gaat worden MAW zij blijven buiten schot alleen gaat dat niet gebeuren het is dan een totale oorlog. Zoals Einstein het al zei WW 3 wordt uit gevochten met stokken en stenen.

  • ‘Zoals Einstein het al zei WW 3 wordt uit gevochten met stokken en stenen’
   Ik vermoed dat je WO 4 zal bedoelen. Letterlijk was het: “Hoe WO 3 wordt uitgevochten zal ik niet weten, wel dat WO 4 met stokken en stennen zal worden beslecht”.

   Wat zal iedereen teleurgesteld zijn als blijkt dat het zowiezo geen conventionele oorlog (legereenheden tegen legereenheden) zal worden maar waarschijnlijk een burgeroorlog op hele grote schaal. En ja dan is inzet van een ander wapen wat niet behoort tot conventionele oorlogsvoering (atoomwapens) een serieze optie aangezien in een burgeroorlog inzet van standaard verdediging van de heersers (banken / multinationals / overheden) tekort zullen schieten. Die hele mikmak aan politie / leger en andere trawanten van het gezag hebben ook maar 1 doel en dat is niet beschermen van het volk maar voorkomen dat het volk ooit verhaal komt halen.

 9. We kunnen de schuld bij de burgers leggen, maar laten we de rol van de overheid niet vergeten: die maken óók dezelfde fouten als in de jaren ’30 van de vorige eeuw, toen de overheid zich óók drukker maakte over het hard houden van de gulden, (nu: de euro) dan over het welzijn van de vele slachtoffers van de crisis.
  Mensen liepen bij de voedselbank, en kregen, als teken dat ze “van de steun” leefden, een gaatje in hun fietsplaatje als ze dat niet konden betalen (juist ja, vanwege hun werkloosheid.) Vernedering dus van werklozen.

  Vergelijk nu: de overheid laat een situatie toe waarin mensen die van hun armoede geen belangrijke rekeningen kunnen betalen, boete op boete krijgen, zodat hun schulden torenhoog worden.
  Levensbehoeften als gezondheidszorg is voor veel mensen onbereikbaar, of slechts ten koste van het maken van schulden op een ander gebied… dat staat de overheid toe!
  Mensen gaan weer naar een voedselbank. Ook dat laat de overheid gebeuren in een “rijk” land als het onze.
  De overheid laat toe dat werklozen als fraudeurs worden behandeld, ook als dat ten onrechte is.
  Verder moeten mensen aan de slag in banen als papierprikker, zonder een redelijk loon te krijgen en liefst in de buurt van hun oude werkgever. Vernedering dus van werklozen.

  De overheid laat toe dat mensen hun betaalde baan verliezen en dan in de uitkering “gratis” weer bij de oude werkgever komen te werken, of anderen nemen de baan van ontslagen werknemers over en werken voor een uitkering.

  De overheid laat toe dat mensen die te ziek of te versleten zijn om te werken, geen arbeidsongeschiktheids uitkering krijgen, want vaak is de berekening zó dat alleen mensen met een inkomen van meer dan 3000 euro per maand in aanmerking komen voor afkeuring en dus een inkomen krijgen bij arbeidsongeschiktheid.
  Je komt dus in de bijstand terecht, maar moet eerst een maand solliciteren voor je in aanmerking komt. He, ik was toch te ziek om te werken? Ja, maar je moet toch solliciteren. Komt door de bureaucratie… zou de overheid daar echt niets aan kunnen doen?

 10. Dit verbaast me helemaal niets want de Heren en Dames Politici zijn al maandenlang uitputtend met elkaar aan het bekvechten in Brussel hoe het IS-probleem concreet moet worden aangepakt. De, veelal zwaar gedrogeerde, IS-strijders kunnen dan ook ongehinderd hun eigen goddeloze gangetje gaan. Het wachten is dan ook op het moment dat een en ander verder escaleert.

  • De reden waarom de meeste politici zulke laffe daadloze honden zijn komt omdat ze weten dat aan het einde van hun politieke carrière een doorstroom kan plaatsvinden naar het bedrijfsleven.
   Daar kunnen ze oogsten in de vorm van een leuk salaris (Balkeneinde KPMG)
   Dus in het ‘actieve’ deel van hun politieke leven kunnen ze niet al te veel trammelant trappen met het bedrijfsleven anders zien ze zich verworden tot een lullige zak stront met een wachtgeldregeling.
   De ontkoppeling van dit systeem zou beter zijn. Nog beter zou zijn om alle politieke partijen af te schaffen en invoering van directe democratie zodat niet meer om de vier jaar een stel liegende labbekakken op het pluche gaan zitten.

  • Aangepakt moet worden ze hebben daar in Brussel niets aangepakt aangevoerd wapens auto s enzijn enz ook onze regering is schuldig aan ontstaan iss met dank aan de familie rothild enz.

 11. Onze enige uitweg is een (r)evolutie van het bewustzijn anders blijven we Edward Bernays bitch!

 12. Wat Wuillem Zweers doet is bangmakerij. alleen wanneer atoomwapens in handen komen van terreurbewegingen, kan het goed mis gaan. Voorkomen van een WO III kan als we leren delen en in gelijkwaardigheid met elkaar omgaan. Daarvoor is het egoïstisch geïndividualisserde idelogie van het liberalisme debet aan. Deze aanhangers van zogenaamde vrijheid moet bestreden worden en gemarginaliseerd. Zij willen niet delen met anderen. Zij zijn a-sociaal en hebben de meerderheid in politiek en maatschappij. Zij zijn geraffineerd en gevaarlijk! En de meerderheid stemt ook nog op hen de VVD en aanverante partijen! Co Meijer

 13. Vs zal de heerschappij met andere werelddelen moeten leren delen en elkaars houding accepteren?

  • Handig om een land als pispaal te kiezen, is de ‘vijand’ in ieder geval zichtbaar zoals in dit geval de USA. Helaas is de ‘vijand’ dichter bij als menig doorheeft en een ‘vijand’ die in staat is om te opereren over landsgrenzen zonder ook maar 1 soldaat te gebruiken. De conventionele oorlogsvoering is om het gepeupel af te leiden terwijl ondertussen de plutocratie (corporatisme) de zogenaamde ‘democratie’ vervangt. Om dit heel eenvoudig aan te tonen hoeft men alleen maar te kijken wie de heersers over de EU zijn en welke invloed (zeggenschap) het gepeupel over deze mensen heeft. Waar de ‘democratie’ al nergens over gaat en de invloed niet verder komt als wie de figuren zijn die bepalen gaat Brussel nog een stapje verder en is er niet eens meer invloed op de figuren die bepalen. Voor de oligarchen is het juist zeer wenselijk om mensen op afkomst te hekelen. Veel veiliger voor de oligarchie om het gepeupel elkaar de kop in te laten meppen om ze daarna door hun eigen mensen (politie en legermacht) tevens te knechten. Veel beter geregeld als in de middeleeuwen waar mensen niet bang waren voor het gezag en zijn handlangers maar voor God en zijn afgevaardigden. Goden zijn namelijk makkelijker af te zweren als gezag.

 14. Als je nog verder kijkt is het met de 1e wereldoorlog begonnen die nog niet afgelopen is,zeker
  als je naar de grenzen verdeling in het Midden-Oosten kijkt.
  En natuurlijk het oprichten van de federale reserve bank in 1913 in de USA net op tijd
  voor de start in 1914 om de oorlogvoerende massaal van schuld met rente te kunnen voorzien

  maup

 15. Als ik de op niets anders dan propaganda gebaseerde anti-houding van het volk beluister tegen Rusland, zal men er wederom instinken

 16. Alleen is de tweede wereldoorlog nooit beeindigd. Tot vandaag is er geen vrede gesloten, alleen maar een wapenstilstand. Rusland heeft het Duitsland al in de jaren 90 aangeboden, maar de VS willen er niet aan meedoen. Zo kunnen ze elk land binnenvallen zonder oorlogsverklaring.

 17. Is het nu wel verstandig om ‘reclame’ voor WO3 te maken? Optie: stop de propaganda, redenen, en zo meer. “Vrede op aarde, heb ook je naaste – en daarnaast – lief gelijk uzelve”, dat vind ik nog steeds een goeie commerial.

   • “Ik doe beide. Het zijn twee kanten van dezelfde medaille.”

    Ja, Rob, dat lijkt ook mij nu juist waar het om gaat! Beide kanten [willen] zien: zon – én schaduwzijde. Door deze twee met elkaar te “verbinden”, te overbruggen, komen we in het midden uit. Dán is er balans en harmonie. (These + antithese leiden tot synthese, eenheidsbesef, samenwerking.)

    Maar zo lang er nog een kleine club mensen is, die multi-rijk wil zijn, en zo lang de miljarden burgers dat voort laten gaan (!), komt er dus geen overbrugging, blijft er [of neemt nog gigantisch toe] eerder uitbuiting, onderdrukking en oorlog plaats vinden.

    Maar ook onder de burgers zélf is er, wat dit betreft, nog veel te weinig saamhorigheid en onderling vertrouwen (handelen/leven vanuit angst, elkaar wantrouwen). Maar dát is nu juist een individuele innerlijke programmering (door opvoeding, scholing, krant & tv, …), welke éérst onder handen genomen dient te worden. Wanneer een individu zich zelf heeft “uitgezuiverd”, is ie een zeer krachtig persoon, handelend vanuit liefde, eenheidsbesef, vertrouwen, begrip, …. die de mensheid zeer positief ten dienste zal staan.

    Maar als we de onderdrukkende krachten niet willen zien, zullen we NOOIT tot oplossing komen.
    Anderzijds kan een mens ook makkelijk vervallen tot zwartgalligheid, voortdurend beklag, negativiteit, depressiviteit, defaitisme, lethargie, …. Dan is men “slachtoffer” van de “mind-controll”.

    Blijf daarom zo goed mogelijk bij je Zelf en ga in je kracht staan (o.a. door beide kanten van de medaille helder in beeld te hebben)! Besef dat je door allerlei propaganda makkelijk misleid kan worden, en dat je dat zeker wenst te voorkomen.

    Moeten wij niet terug naar het natuurlijke denken? Het leven in één-zijn-met, leven in liefdevolle verbondenheid, saamhorigheid? Hoe moeilijk dat ook is, hoeveel moed het ook kost om liefdevol je leven te leven? ! Heb je het lef?
    Lief/lef! Accepteren wij de natuurlijkheid van: oorzaak>>>gevolg ?

    Zo beschouw ik [de meeste] politici dan ook als slachtoffer van hun eigen krachteloosheid, moedeloosheid. Zij functioneren slechts ter eigen persoonlijke bescherming en bevoordeling. Hetgeen nu juist NIET de bedoeling is van een regerings- en parlementsfunctie. Maar zij hebben geen lef. Zij zetten zich niet in voor hun medemens.

    M.a.w., de meeste politici zouden met onmiddellijke ingang moeten aftreden. (Want zij aanbidden “het gouden kalf”.)

    Wat er nu wereldwijd gebeurt, is opnieuw de volkomen verkeerde ontwikkeling. De mensheid dient nú haar herstelproces te gaan beleven. Daar hebben we móedige mensen, medeburgers voor nodig. Vervolgens moeten we uitvinden, hoe dit [collectief] in praktijk gebracht kan worden. Met dit artikel heeft Rob daartoe een waardevolle voorzet gegeven! Toch?

    Ter info;
    http://www.boublog.nl/2015/11/23/isvw-manuscript-gestolen-uit-gevangenis/#more-22854
    http://de.sputniknews.com/politik/20151125/305907669/eu-rieselschwindel.html
    http://socialisme.nu/blog/nieuws/18053/spanje-1936-oorlog-revolutie-en-volksfront/
    http://www.dbnl.org/tekst/rooy011metk01_01/rooy011metk01_01_0004.php
    http://www.hethaagsecomplot.nl/20151121-totale-paniek-bij-overheid.htm
    http://www.hethaagsecomplot.nl/20150909-rechtshulpverzoek-demmink.htm
    http://www.zerohedge.com/news/2015-11-24/its-fake-fake-fake-america

   • Bedankt, Catharina; zo is het natuurlijk ook bedoeld. En zo heeft Rob V. het ook bedoeld, neem ik aan.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.