Klimaatparade Londen – Parijs – Berlijn – Amsterdam

Amsterdam – Ruim 7000 mensen nemen ondanks slechte weer deel aan de #klimaatparade Amsterdam in het kader van het internationaal protest tegen #klimaatverandering. De Demonstratie in aanloop naar de klimaattop COP21 in Parijs is onder meer georganiseerd door Greenpeace, Milieudefensie en Oxfam Novib. Ze willen dat mensen en bedrijven meer wind- en zonne-energie gebruiken en minder kolen, olie en gas.

Een Franse tvweerman is ontslagen vanwege zijn kritische kijk op de gangbare visie op het klimaat. De klimaattop wordt gehouden in Parijs op 7 en 8 december.

Dankzij demonstratieverbod

Rob Vellekoop, 29 november 2015

9 Comments

 1. De demonstranten verwarren de vonk met het buskruit. De broeikasgassen zijn op zich niet het probleem maar het vrij komen van al het methaan, met als gevolg dat de temperatuur met gemak wel op kan lopen met een graad of tien C. Ook is het zo dat dit niet meer te stoppen is als het methaan een kettingreactie op zichzelf vormt, zoals een cirkel zichzelf in gang kan houden. Men zou geen paniek willen veroorzaken. Nee, we moeten net doen alsof er geen probleem is, want dan gaat het probleem vanzelf wel weg. Daarom moeten we stoppen met al die flauwekul want tijd voor politiek debat is er toch niet. Dan gaat het al lang niet meer over een windmolen meer of minder. https://www.youtube.com/watch?v=5scGN6NDwgs

 2. welke geheime operaties, die ze zonder kennisgeving ervan gewoon blijven doorvoeren als Chemtrails, expirimenten met raketten chemisch materiaal in de ionosfeer ,stratosfeeretc.?
  Dit is een nikszeggend-plaatje van wereldtoneel?

 3. Jammer (putting it mildly!) dat deze ‘movement’ weer gebruikt wordt voor meer gecentraliseerde macht maar dat wil niet zeggen dat het niet meer als logisch is dat we afstappen van kolen/olie/gas en overstappen op wind/water/zon/etc.
  Vooral in het licht van al de problemen/oorlogen die (het leveren van) energie met zich meebrengt!
  En het opwekken van je eigen ‘schone’ energie lijkt mij een mooie manier om te beginnen met ‘decentraliseren’.

  • IK ben al 40 jaar bezig met schone energie, indertijd al bij De Kleine Aarde. Schone energie is schoon, maar de apparaten en materialen daarvoor niet. Zonnepanelen zijn na 25 jaar ongeveer chemisch afval, dat geld kost om te verwijderen. Windmolens moeten na 20 uit de roulatie vanwege materiaalmoeheid, en moeten dan tegen veel kosten en energie gerecycled worden.
   Kleine windmolens mogen burgers niet plaatsen, daarvoor heb je een bouwvergunning nodig die de gemeente niet geeft.
   Dus zelf kun je als burger niet zoveel. Zonnepanelen zijn een leuke hobby . Als je voldoende geschikt dakoppervlak hebt. Ik heb dat dus niet.

 4. Het is verbijsterend hoe makkelijk mensen voor de gek te houden zijn. Allerlei zaken die niks met elkaar te maken hebben wat betreft oorzaak en gevolg worden doorelkaar gegooid en misbruikt om onterecht angst aan te jagen.
  Het klimaat is een abstract begrip, je kunt het niet zien, horen, voelen of vastpakken, het is geen ding of zo. Het klimaat is een abstract begrip, en de verandering daarvan is ook abstract. Het heeft geen enkele zin om er voor of ertegen te zijn, maar het is er wel, al meer dan 1000 miljoen jaar. En het kan niet door de mens gestuurd worden, wat politici en andere malloten ook beweren. Het idee dat mensen het klimaat kunnen sturen is een waanidee, dat sterke trekken van een bijgeloof vertoont. Als je het er niet mee eens bent. deug je niet. Gelukkig dat vele honderden miljoenen NIET mee doen aan de onzin. De grote meerderheid blijft wel nuchter.

  • Eikels van de staatstelevisie willen nog steeds glashard beweren dat de Aarde aan het opwarmen is. Het klimaat is aan het wijzigen dat is iets heel anders en zoals je al meldt een natuurlijk proces, enige invloed die de mens daarop zou kunnen hebben is dat het proces versneld wordt.

 5. Van de NOS teletekst pagina:

  NOS Teletekst 127
  
  Klimaatactivisten betogen in Parijs

  
   Op de Place de la Republique in het centrum van Parijs heeft de politie traangas gebruikt tegen een grote groep klimaatactivisten.Ondanks het verbod op publieke manifestaties kwamen duizenden
  milieuactivisten op het plein bijeen.

  De betogers reageerden op het traangas door de politie met allerlei voorwerpen te bekogelen.De politie begon daarna met het ontruimen van het plein.

  Morgen begint in de Franse hoofdstad de klimaatconferentie COP21 met heel veel staatshoofden en regeringsleiders.Na de aanslagen van 13 november mag in Parijs nergens worden gedemonstreerd.De
  noodtoestand is nog steeds van kracht.
  

  Schrale troost. Als er 1 volk in Europa (EU) strontvervelend wordt bij een onderdukkend regime dan zijn het de Fransen wel. De aristocratie heeft dat mogen leren met een hele mooie uitvinding en de Duitsers werden min of meer verslagen dankzij de inzet van het Franse verzet waardoor tevens D-Day mogelijk werd gemaakt.
  Laat het maar goed escaleren aangezien dat hoogstwaarschijnlijk niet zal voorkomen in het draaiboek over hoe het volk geknecht zal worden / blijven. Daar hebben ze een (burger)oorlog voor nodig en niet een revolutie.

 6. Zo eenvoudig zijn massa’s mensen te misleiden, voor de gek te houden. Schrik!

  Je zal maar moedig zijn én ook nog een Franse tv weerman!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.