Vandaag 13u Amsterdam demo tegen TTIP, kom je ook?

Meer dan 3 miljoen mensen hebben al het Europese Burger Initiatief (ECI) ondertekend, 700 gemeentes inclusief hele steden en regio’ s hebben zichzelf tot “TTIP-vrije zone” uitgeroepen en recentelijk heeft een netwerk van kleine en middelgrote ondernemingen zich bij de actie aangesloten. Op 10 oktober zullen de straten van grote steden als Berlijn, Amsterdam, Londen, Parijs, Oslo en vele andere plaatsen in Europa weer het toneel van protest zijn. Kijk welke plaatsen meedoen tijdens de internationale dag van actie tegen TTIP!

Stop TTIP!
TTIP is een handelsovereenkomst tussen de EU en de VS die ons, onze burgerrechten, onze gezondheid en onze planeet reduceert tot handelswaar

 • Organisatoren: Transnational Institute, Milieudefensie, FNV, SOMO, Greenpeace en meer
 • Datum en tijd : 10 oktober 2015 – 13:00 uur
 • Plaats : Amsterdam – Jonas Daniel Meijerplein

https://stop-ttip.org/sign/
Meer over TTIP

17 Comments

 1. https://go.thetruthaboutcancer.com

  HEEL belangrijke info…. en wie heeft niet iemand in de omgeving met dit probleem…
  Veel nieuws over alternatieven
  Sorry niet on topic maar helaas dit onderwerp raakt ons allemaal … bekijk en wordt wijzer.

 2. Mooie Demo!
  Een mooie videocompilatie van milieudefensie om erop terug te zien ook, sommige toespraken had ik gemist:
  https://youtu.be/LfVjhyieT0w
  Die pop van Rutte in het paard van Troje, hilarisch!
  En wat ’n herrie in de onderdoorgang van het Rijksmuseum was dat!
  Ook nog een heerlijke catering waarop ik gehoopt, niet gerekend had!
  Erg van iedereen genoten. Mijn aangekondigde miniatuur demonstratie bordje werd ook nog door veel fotografen opgemerkt. 😉 Het aantal van 7000 mensen viel mij nog mee, maar het boek is nog niet dicht. Als demonstreren ook nog zo leuk kan zijn zijn het er de volgende keer vast meer. Iedereen bedankt!

 3. Vorig jaar misschien een kleine 100 in de regen, nu een dikke 7000 in de zon! Het was een mooie demonstratie waar ik af en toe een goede (vreedzame) strijdlust voelde. Viel me wel op dat (volgens mij) veel mensen langs de kant niet eens weten wat TTIP is. Maar er zit dus wel een stijgende lijn in. Of we uiteindelijk genoeg mensen op de been krijgen om het tegen te houden? De lange mars van de revolutie van het bewustzijn… I’m In!!

   • Indrukwekkende opkomst, daar in Duitsland! Maar daar zijn ze dan ook al veel breder en langer, veel kritischer dan hier. En waarschijnlijk is het volk beter op de hoogte en is de journalistiek kritischer naar politici.

    Overigens een prachtige en inzichtelijke infographic die ik vond, over de (ontbrekende) TRANSPARANTIE bij de totstandkoming van dit akkoord (NOT) staat hier:
    LINK

  • Zegt m’n dochter,”pap ik laat een levensgroot hakenkruis op m’n voorhoofd tatoeëren”!
   Ik zeg,”als je het maar uit je hoofd laat, ik verbied het je”!
   Krijg ik de volgende dag een telefoontje van de tatoeerbaas, dat ie me voor de rechter wil trekken vanwege obstructie van zijn handel!!!
   Goeie demo verder alleen hadden het er 100x zoveel moeten zijn!

 4. Dit heeft de NOS erover te zeggen. Geen woord gerept over hoe de ISDS clausule in elkaar steekt. Tussen neus en lippen een opmerking over de Amerikaanse claimcultuur maar het ‘hoe en waarom’ wordt achterwege gelaten. Het volk mag niet begrijpen dat als TTIP doorgaat en de staat besluit om gaswinning in Groningen te verminderen of zelfs te stoppen dat ExxonMobil een claim van een paar miljard neerlegt via een tribunaal wat het volk ook mag ophoesten. Met alle respect voor de demonstranten maar het is ongeveer net zo effectief om aan Zeus te vragen of hij Nederland nooit meer wil laten overstromen, ook niet in Limburg. Dan notabene de FNV erbij die er alleen is om brandjes te blussen zodat er geen uitslaande brand (revolutie) komt.

  NOS Teletekst 107
  
  Duizenden demonstranten tegen TTIP

  
   Duizenden mensen hebben in Amsterdam
  gedemonstreerd tegen het handelsverdrag
  TTIP tussen de VS en de Europese Unie
  dat in de maak is.De demonstranten
  waren onder meer van de FNV,Foodwatch,
  Milieudefensie en Greenpeace.

  De betogers liepen van een plein in
  Amsterdam-Oost naar het Museumplein.
  Volgens de organisatie waren er zo’n
  7000 mensen.Ook in andere Europese
  steden waren er protesten.

  De betogers vrezen dat multinationals
  te veel macht krijgen.Ze zijn bang dat
  er producten op de markt komen die niet
  aan de Europese normen voldoen.Ook
  vrezen ze de Amerikaanse claimcultuur.

  • Humoristisch detail, terwijl er gezapt werd op de zeikbuis kwam toevallig het journaal van 20:00 voorbij flitsen en daar werd letterlijk mijn voorbeeld van Groningen uit de doeken gedaan (wel zonder de opmerking dat het volk dit bedrag mag ophoesten).

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.