EU parlement stiekem akkoord met voortgang van TTIP

Brussel – Hoogzomer en midden in de vakantie van de Tweede Kamer en andere nationale parlementen stemt het Europese parlement in met de voortgang van de TTIP-onderhandelingen. Daarnaast accepteren zij ISDS met een vage formulering.

Het Europees parlement stemde vóór het handhaven van een vorm van speciale geschillenbeslechting voor bedrijven in het TTIP, beter bekend als ISDS. Dit is een geheime rechtbank die geschillen tussen multinationals en deelnemende landen aan het handelsverdrag definitief regelt. De Nederlandse sociaaldemocraten, onder aanvoering van Agnes Jongerius, stemden tegen dit compromis. In het compromis ontbreken zowel de termen ISDS als de naam van het handelsverdrag zelf: TTIP. Op deze manier kunnen de politici later nog alle kanten op. De VS zijn mordicus voor ISDS, zonder zouden zij een handelsverdrag niet zien zitten.

De stemming is niet bindend, maar moet gezien worden als een signaal naar de Europese Commissie over de positie van het Parlement. Nadat de Europese Commissie de TTIP-onderhandelingen heeft afgesloten zal het verdrag door het Parlement nog moeten worden goedgekeurd.

Meer dan 2,5 miljoen mensen hadden een petitie ondertekend die oproept om de TTIP te stoppen.

Deze stiekeme gang van zaken is kenmerkend voor de manier waarop dit handelsverdrag tussen de EU en de VS, waarover al een aantal jaar onderhandeld wordt tussen met name multinationals en vertegenwoordigers van de Europese Commissie en de VS. Met mondjesmaat komen details over de onderhandelingen naar buiten. Meestal gebeurt dit dankzij de inspanningen van WIKILeaks.

Meer info TTIP o.a:
TTIP en TiSA middelen om landen arm en hongerig te maken
Hoe geheime ISDS tribunalen de burger aan de kant zetten

Rob Vellekoop, 9 juli 2015

10 Comments

 1. We schieten te hard door; Piketti econoom, beweerde dat een economie niet perse hoeft te groeien, stilstaan is niet altijd achteruitgaan.
  Mogelijk een bezinning op het te hard doorschieten en oververhitten van de economie.Nou wetern ze niet hoe gauw ze salaris-verhoging moeten geven, wat blijkt een greep uit de pensioenkas, blijkt dan een sigaar uit eigen doos te zijn?Dank je wel Rutte voor deze fenomenale groei waar jij voor gezorgd heb?
  Direkt aanbidden ze je nog als een GOD,jokkebrok?

 2. http://www.burgercomite-eu.nl/nieuws/

  OK IETS wat gedaan kan worden… AUB teken de papieren actie voor het referendum….. nog niet ideaal maar een begin en wie daar geen zin in heeft moet verder de mond houden en niet meer klagen…
  Zou zo zeggen .. hoort zeg en mail het voort….

 3. Komt m’n dertien jarige dochter naar me toe met de plannen om een vijftien centimeter groot hakenkruis op haar voorhoofd te laten tatoeëren en zegt ze.” voor een klein beetje meer geld pierst ie ook m;n tepels zodat de grootste maar vleeshaak van de slager er doorheen kan bij allebei”!
  “Oh ja zei ik, daar komt dan mooi niks van in”,! Dat gaat niet gebeuren zolang jij nog minderjarig bent”!
  Dochter brieft dit door naar de tattoe shopeigenaar en deze komt met het volgende verhaal:
  ” Gvd, omdat jij zit te zeiken en het kind dat verbiedt heb ik geen handel, dus…klaag ik je aan wegens obstructie van m’n handel”!
  Hetzelfde doet een sloopbedrijf die een sloopvergunning bij de gemeente aanvraagt voor een 1500 jaar oude kerk in de gemeente. Deze krijgt een verontwaardigd, “nee meneer natuurlijk wijzen wij de vergunning af op basis van het feit dat deze kerk een hoge monumentsstatus heeft en daarom is deze aanvraag onbespreekbaar”!
  Zegt die sloper.” dan klaag ik de gemeente aan wegens het tegenwerken van mijn zakendoen als sloper”!

  Als je in deze termen uitlegt wat die zieke TTIP rommel inhoud, snappen mensen het plotseling wel en raken heel kort in verwonderde verontwaardiging en schakelen daarna weer heel snel over tot de triviale lulligheid van alledag.
  Mensen zijn te stom om überhaupt te beseffen hoe het leven naar de klote geholpen wordt!!!!!!!!!!!
  Actie??????? Hahahahahahahahaha. Tour de france, veel belangrijker…..

  • Mensen gaan weer over naar triviale lulligheid…. ja hoe zou dat nou komen he…. wel eens van brainwashen gehoord .. sublimaties die verborgen in tv beelden zitten?????? wordt al jaren toegepast vandaar dat we gemiddeld ongelooflijk mak zijn .
   Hmmmm overigens weer een ander onderwerp dat te weinig aandacht krijgt en toch letterlijk op de achtergrond een grote rol speelt.

 4. Welke verandering dan ook deze MOET uit het volk komen… misschien dat er ergens wat mensen zijn die kunnen onderzoeken of wat hier allemaal gebeurd wel past binnen onze grondwet… en niet te vergeten de mensen rechten…. kan het zomaar dat een overheid zijn burgers in de afgrond stort en hun leven ondragelijk maakt…..Ik ben niet de grootse fan van het Burgerforum want ook daar heb ik vraagtekens.. maar….. er is een oproep om stemmen te vergaren voor de eerste de beste gelegenheid dat we een referendum zouden kunnen houden… Ok nog niet perfect maar we rammelen in ieder geval aan de kettingen.
  Doe onderzoek naar elke zich z.g. profilerende profeet… wat zijn de achtergronden waar komt het vandaan wie draagt financieel bij….. pas dan weet je waar je achteraan holt en dan noch kan het fout gaan.. we leven in de tijd van list en bedrog. maar ja we zullen toch ergens moeten beginnen.
  Syriza was precies zo een factor onderzoek wees al op gecontroleerde oppositie.. ene meneer Soros in het spel…. en als een ieder niet blind op de glamour kopjes vertrouwd had .. tja genoeg uitspraken uit hun kamp die je het ergste deden vrezen… \Beide heren hebben openlijk gezegd voor EU te zijn en voor een bankunie ze hebben nooit gezegd dat ze de Drachma zouden herinvoeren…en er waren toch al eerder documenten dat ze op de knieën gingen… nou op de knieën een beetje show hoort erbij nietwaar. Privatisering was ook aanvaardbaar… dus.. het Griekse volk is niet alleen door Brussel bij de neus genomen maar ook door hun eigen politici.
  Een hele grote theater show te walgelijk voor woorden. Als de sprinkhanen van het IMF klaar zijn is er geen Griekenland meer over alles wat waarde had is weggevreten….. zoals het er naar uit ziet zal deze ziekte langzaam maar zeker vanuit het zuiden optrekken…

  Dictatuur alom dus kan de TTIP kan er ook nog wel bij… gaat veel banen kosten het milieu gaat er extra onder lijden maar de grootgrutters vieren een feestje de laatste duiten kunnen nu zonder scrupules geoogst worden.

  Democratie is dood de burger is een schaakstuk … bruikbaar mag je nog meedoen oud ziek etc…. afschrijven armoede zal je deel zijn. Eigenlijk lijkt het beleid van de diverse overheden steeds meer op landverraad
  Uiteindelijk zal dit schip stranden maar ten koste van welke prijs……hoeveel petities moeten er nog lopen en welk beton blok hebben ook onze politici voor hun kop?
  Vooralsnog kunnen we hier de mond nog open doen… dus….hoe kunnen we het beste protesteren… een ouderwetse brieven bom met afkeuring naar de tweede kamer na het reces .. nu zit hun hoofd toch in de barbecue … email kan geblokkeerd worden vooral als het een vloed wordt.. post wordt gewoon bezorgd.. graag via een verzamel punt met dan heeeel veel volle zakken .. lekker ouderwets.

  een ander punt is ga niet mee in het zwarte pieten spel geen vingers wijzen…. we zitten allemaal in dezelfde rot situatie toon begrip en geef hulp waar dat kan. Er is geen overvloed aan luie mensen zieken stellen zich niet aan de meeste bejaarden kunnen nauwelijks rondkomen…. respect voor de medemens is al een stap.

  BLIJF ALERT OP ACTIES TEGEN DE TTIP geef je steun !!

  • Hoe je het keert of wend, vroeg of laat komt er een geweldsconfrontatie!
   Niet dat ik of wie dan ook erom vraagt maar niet meedoen is de knuppel voelen.
   Je hoeft niet heel erg intelligent te zijn of helderziende maar de koers die we nu varen en het karakter van de macht zegt dat de stem van de burger (klotewoord) er niet toe doet.
   Nieuwe regels worden doorgedrukt, stiekem of heel ondemocratisch. Men heeft (de types die menen aan het hoofd van de tafel te zitten) maar een doel en dat is ten koste van alles alle materiële vormen van welbevinden naar zichzelf toe te schuiven. Moraliteit is allang geen onderwerp meer. Slikken of stikken is het devies. Mag je ontkennen maar de realiteit dwingt toch de juiste conclusie te trekken. Het is veelal een kwestie van tijd totdat ze bij jouw persoonlijke grenzen komen en dan is het of meedoen of klappen krijgen. Net zoveel als je maar hebben kan totdat je dan uiteindelijk kiest voor , in vredesnaam maar meedoen. Wil je een slaaf zijn zonder enige vorm van eigenwaarde?
   Dus het geweld komt naar je toe. In de vorm van een controleur, deurwaarder maar uiteindelijk de agent met knuppel of vuurwapen.
   Die kant gaan we keihard op.
   Petities (smeekbede’s) mag je maken zoveel je wilt. Demonstreren zolang het mag. Maar alles is een idee wat nog waarde had in een tijd dat er nog enige invloed uitging naar deze acties omdat er nog rek was in de processen van de gang naar de NWO.
   Nu is de tijd gekomen om door te drukken want de duivel heeft ook een contract wat langzaam aan het aflopen is. 2016 gaat een heel cruciaal jaar worden. Velen moeten een keuze gaan maken hoe ze willen leven, de strijd aam willen gaan of meedoen.

 5. Het gros van de Eu-bevolking is , na het allereerst bedriegen met invoering van EURO, nu witheet als dit concept door het parlement goedgekeurd wordt!
  NU dat gelazer met Gr. kan Europa niet zomaar alles tegen zin van bevolking in doorvoeren

 6. Geld en winst maken door nog meer zakendoen te bevorderen, dat is denk ik de drijfveer achter dit handelsverdrag. Het zou meer werk en welvaart gaan brengen is de belofte. Maar als iedereen vindt dat de grote bedrijven jaarlijks al genoeg winst hebben, waarom dan nog meer? Want nog meer zakendoen is een race tussen bedrijven naar het uitputten van de aarde, en wie is dan de winnaar? Genoeg is genoeg en laten we alles wat we nu al op wereld aan spullen en rijkdom hebben verzameld zo houden en daar van gaan genieten. Ons langer met ‘meer en meer’ bezighouden is niet meer nodig. Natuurlijk moet wel de grote ongelijkheid tussen arm en rijk worden aangepakt. Wat dat betreft is er nog genoeg werkgelegenheid voor de mensen die naar meer rechtvaardigheid streven.

 7. Actie vraagt om reactie nu ga ik doen wat ik dacht te gaan doen en dat is een enquete in de deze gemeente. Als blijkt dat er meer tegenstanders zijn dan voor eis ik dat die vervloekte euro vlag uit die mast moet bij het gemeentehuis!
  Om te beginnen.
  Hang ik een vlag met hakenkruis krijg ik gezeik terwijl dat vod gewoon maar kan wapperen!??!?!???!

  Verder weet ik ook niet wat je kunt doen om die smeerlapperij te stoppen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.