Griekse premier verraadt en verkoopt zijn volk aan #Euro-dictatuur

In plaats van een premier die gesteund door zijn volk de euro de genadeslag geeft, komt Tsipras als Judas terug en verkoopt zijn volk aan de euro-dictatuur. Hij verdedigt nu een nieuw plan dat de Griekse regering heeft voorgelegd aan de Eurogroep om toch te bezuinigen en te privatiseren, tegen het NEE referendum in.

Sinds het moedige NEE van het Griekse volk tegen het nieuwe leningenplan van IMF, ECB en Europese Commissie van afgelopen zondag gebeurt het tegenovergestelde van wat de Grieken wilden. In dit referendum weigeren ze zich nog langer te laten vernederen door de Euro-dictatuur. Vijf jaar van onmenselijke bezuinigingen vinden zij genoeg. Zij willen een andere koers en gaven Tsipras daarvoor het groene licht.

Natuurlijk was de consequentie van deze uitslag dat premier Tsipras de banken zou nationaliseren met de centrale bank, de Drachme opnieuw zou gaan invoeren en op termijn uit de eurogroep zou stappen. De Euro zou dan als valuta geaccepteerd kunnen blijven, maar intern kan er met de Drachme gewerkt worden.

Tsipras handelt echter exact tegenovergesteld zoals de Grieken van hem mochten verwachten. Hij lijkt zich te verbroederen met uitgerekend de bezuinigingsplannen van Juncker, die hij daarvoor geweigerd had. Hij is te laf om net als zijn volk met hun NEE, zijn nek uit te steken en af te rekenen zoals IJsland met de bankenmaffia.

Ondertussen borrelt en bruist het binnen de linkse regering van Syriza. Zo’n 10 tot 40 van de parlementsleden van Syriza zijn fel tegen en willen terug naar de drachme. De meerderheid van het Griekse parlement heeft zich uitgesproken voor de nieuwe plannen van Tsipras. Daarvoor heeft hij steun gekregen van enkele oppositiepartijen.

Het lot van de Grieken wordt nu zelfs benarder. Er zullen meer bezuinigingen volgen in ruil voor een nog grotere Griekse schuld. De meeste Grieken zullen dit alles moeten betalen, met hun schamele pensioenen en van hun kleine loontjes. Het land wordt verder uitverkocht, met tal van op handen zijn de privatiseringen.

De verrader heet Tsipras, van Syriza. Een links politicus die de Grieken en tal van Europeanen moed gaf, maar zeer waarschijnlijk onder druk van krachten die buiten de openbaarheid blijven, niet alleen zijn ziel maar ook zijn volk verkocht.

Bankiers zijn naast politici de meest onbetrouwbare mensen. Welke Griek durft na dit schandelijke verraad nog ooit zijn vertrouwen te geven aan een politicus? De onbetrouwbaarheid van rechts is berucht. Ook links of nieuw links is minstens zo verraderlijk. De Grieken hebben dit met Syriza nu ook aan den lijve ondervonden.

Rob Vellekoop, 10 juli 2015

26 Comments

 1. Had je wat anders verwacht? Ons NEE! werd toch ook een JA!. Het plan moet doorgaan. En het plan is privatiseren. Om zo de democratie te ondermijnen. Coperate States of Europe. En hij zal wel een mooi baantje krijgen later voor zijn verdiensten. De volksverrader.

 2. Hem zal wel ‘het eeuwige leven voorgeschoteld zijn?’
  Misschien lieten ze hem de poort van de ‘ hel’ zien.
  Dat zou het einde van de NWO-hegemonie betekend hebben, dan volgen de andere landen ook met exit

 3. http://www.wsws.org/en/articles/2015/07/11/pers-j11.html
  Syriza’s betrayal of the Greek working class
  11 July 2015
  All those who function today as Syriza’s apologists—Podemos in Spain, the New Anti-capitalist Party and the Left Front of Jean-Luc Mélenchon in France, the International Socialist Organization in the United States, the Left Party in Germany—do so because, were they to come to power, they would behave no differently.
  This entire slew of petty-bourgeois groups can bring the working class nothing but disaster.

 4. Ben echt verslagen door zoveel onrechtvaardigheid, het kleine beetje hoop dat ik had is weg. Vertrouw alleen nog Maar op de bijbel, waarin dit alles wort voorspeld!

  • Laat de hoop weer terugkeren door de illusie van reddende politici achte je te laten, het is duidelijk dat we zelf een oplossing moeten gaan vinden. En wij kunnen dat.

   Stap 1= uit de eu

   Zo doorbreken we een vals machtsblok wat niet vooheeft met de mensen, dan hoeven we ons in eerste instantie te focussen om nederland weer een land te laten worden waar we een menswaardig bestaan kunnen hebben. We kunnen eerst eerst een ijslandje toepassen en gaan van daaruit verder..

 5. Al weer zo’n ‘onderbuikgevoelcolumn’…….Het waren de Grieken die Europa verraadde middels hun leugenachtige begrotingen tijdens ‘het instappen’ en al de jaren erna. De zaken hier omdraaien is wat al te makkelijk. Europa bezuinigde en de Grieken pasten hun begrotingen aan.

  • Kun je mij uitleggen wie ‘De Grieken” zijn? Is dat net zoiets als ‘we’ hebben de koloniën uitgebuit. En ‘we’ hebben er met z’n allen een zooitje van gemaakt!
   Naar mijn informatie was die hele godverdomme, sorry het moet er even uit, euro ambitie afkomstig van natuurlijk weer de kakkerlakken van de vierde kolonne. De Griek op eilandje poepkakkos was het geen onderwerp van gesprek (net zoals elders in Eurpa overigens!!!!) Het is steeds de ambitie geweest van een handje vol regenten die zo dachten warmer te komen zitten.
   ‘DE GRIEKEN’ zoals je dat beschrijft hebben toch recent aangegeven dat ze schijt hebben aan Brussel!!!!!!
   En waar zit het verraad? Weer…. bij die donkere kostuums!!!
   En nog iets, een onderbuikcolumn is het zeker niet!
   Het pavlofmatige ‘we’ denken is veel schadelijker want het geeft de verkeerde de schuld en houd de ploerten uit de wind.

 6. Hij heeft zijn ziel verkocht. Als Griekenland eruit was gestapt dan valt de NWO en dat kan niet.

 7. Ik weet het niet, want heb hier – en niet voor de eerste keer – een dubbel gevoel bij. Is Alexis Tsipras de boel aan het vertragen en is hij wederom bezig de Euro-dictatuur/karikaturen opnieuw in de gordijnen aan het jagen? Varoufakis is niet helemaal van het toneel verdwenen, want die zou de nieuwe min.fan. Tsakalotos bijstaan met adviezen las ik ergens, en die is daar onzettend goed in #speltheoreticus. Maar we gaan het a.s. zondag of maandag zien!

 8. Beide bovenstaande comments, verwoorden, alhoewel niet in bewoordingen die ik zou hebben gekozen, WEL mijn emoties.
  ik had zoveel hoop dat de Grieken met Tsipras en Varoufakis, het juk van de banken gingen afschudden en een voorbeeld van hoop voor ons allen zouden worden.,
  helaas.,,wij zullen zonder hen door moeten,
  ik had vandaag een enorne domper, maar ben nu weer zo strijdbaar als nodig is.

 9. Het gaat niet primair om Tsipras. Het gaat om Syriza. Alle vormen van pseudo-links vallen door de mand. Syriza in Griekenland, Podemos in Spanje, NPA in Frankrijk, Die Linke in Duitsland. Bernie Sanders in de USA heeft zich ook aangesloten bij dit rijtje maar dan als presidentskandidaat. De World Socialist Web Site heeft al heel vaak voorspeld dat dit zou gaan gebeuren vanwege het klassenkarakter van Syriza.

 10. Syriza is dan ook niet een echte linkse partij. Het is een soort PvdA of een Labour met een linker- en een rechtervleugel. Doordat de rechtse kant mooie praatjes verkoopt in de wetenschap dat ze deze toch niet hoeven na te komen, lukt het ze steeds weer om in deze partijen de macht te krijgen. Het zijn dan ook geen vertegenwoordigers van de arbeidersklasse maar vertegenwoordigers van de heersende klasse, en daar handelen ze in daad dan ook naar. Neem het voorbeeld Wim Kok. Luid schreeuwend als vakbondsleider en later in verschillende functies in de Kamer, beloofde hij ons koeien met gouden horens. Het bleek echter dat wij de koeien waren die naar de slachtbank moesten. Deze randfiguren zijn doodgewone klasse- en volksverraders..
  Toen ik las dat Yanis Varoufakis tot aftreden werd gedwongen voelde ik al nattigheid. Ja, het kon nog een tactische zet geweest zijn, maar toen ik op (de prima weblog) Gewoon Nieuws de reactie van Tsipras op de redevoering van UKIP leider Farage zag, wist ik genoeg. Deze man staat gewoon in dienst van het westen. En uit bovenstaand artikel blijkt dat ik gelijk heb gekregen. Een nieuwe Tony Blair is opgestaan. Moge het Griekse volk nu in opstans komen.

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2015/07/duitsland-en-goldman-sachs-forceerden-griekenland-in-eurozone/#.VaAV15VRFjo

  • Goede reactie Gerrit. Een verademing ten opzichte van hen die niet verder komen dan Tsipras uit te schelden. Schelden is een teken van onmacht. Je moet met argumenten komen. Jij herkent het klassenkarakter van Syriza. Dat is een compliment waard. Zo heeft de IMT (marxist.com) het over een communistische tendens binnen Syriza. Dan begrijp je het echt niet. Zoiets heeft het vroegere Offensief ((www.socialistworld.net en http://www.socialisten.net) geprobeerd binnen de SP. Het resultaat was een royement. IMT en CWI zitten allebei fout met hun strategie. De enige club, die trotskistisch is en wel begrijpt dat de arbeidersklasse zich onafhankelijk moet organiseren, is de World Socialist Web Site en de bijbehorende Socialist Equality Party. Die noodzaak werd vroeger ook gezien door Henk Sneevliet. Henk Sneevliet heeft in zijn tijd alles eraan gedaan om de arbeidersklasse uit het isolement te halen en onafhankelijke communistische partijen op te richten zoals in Indonesië en China. De arbeidersklasse moet niet wanhopen maar zich verdiepen in de materie. Daarbij wil ik van harte de WSWS.org website aanbevelen want zij zijn de beste in het verkondigen van de historische waarheid. Zo doen zij ook live verslag vanuit Griekenland en hebben zij verschillende WSWS pamfletten in de Griekse taal vertaald. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de SEP een sectie in Griekenland zal gaan ontwikkelen en dat zal geweldig goed nieuws zijn. Als men in België en Nederland de strijd daadwerkelijk wil aangaan tegen de bezuinigingen, staat men ook voor die keuze. Met name door het taalprobleem van het Nederlands wordt de wereldbevolking thans veel politiek nieuws uit Nederland en België niet verteld, Dat is echt een gemiste kans.

 11. Dat is nonsens. Tsipras is een held en red Griekenland in de EU.Politiek is ook concessies doen en je land uiteindelijk behoeden voor nog erger, bankroet! Natuurlijk ligt in Griekenland de schuld bij a-sociale zich zelf verrijkende rijken. Zij moeten berecht en de gevangenis in. En het is Tsipras die eindelijk optreedt tussen deze a-socialen. Griekenland hoort bij de EU en laten we opgetogen zijn dat dat zo blijft (voorlopig). Denk ook eens aan al die Griekse werklozen MKBérs die failliet dreigen door de btw verhoging, de ouderen met minder pensioen e.a. slachtoffers van vorige Griekse regeringen en hun a-sociale superrijken, ontduikers van belastingen etc!

  • Juist aan hen dacht ik. Zij betalen de komende bezuinigingsrondes en niet de monopolyspelende banken en graaikapitalisten.

  • “Natuurlijk ligt in Griekenland de schuld bij a-sociale zich zelf verrijkende rijken.” Absoluut Co, en dat is in [bijna] alle landen zo. In Nederland niet minder, immers.
   “Griekenland hoort bij de EU”; laten we beseffen, Co, dat de E.U. alléén een wens is van de elite. Middels het grotere verband van de E.U. kunnen zij de economie stroomlijnen (maximale belasting heffen) en de Europese legers aaneen smeden …. om de eigen bevolking in een harnas op te sluiten. Zoals Lucia de Berk zei: “Je kan geen kant meer op”. Tóch heeft Lucia gerechtigheid gezocht én gekregen. Dat kunnen wij zeker óók t.a.v. de E.U. Die dient afgeschaft of op zijn minst op zijn plaats gezet te worden (wát een arrogantie!), om de waardigheid van de Europese burgers niet in een gevangenis op te sluiten. Dus het beste: wég met de E.U.! Zo snel mogelijk.

   Één van de vele voorbeelden: http://newsmonkey.be/article/8188

 12. Het lijkt die smerige vuile stinkende AUTISTICHE LAMLUL van een BAKKIEVOLMETELLENDE wel , ze hebben hem en kompanen vermoedelijk ook stiekum al een wonderbaarlijk bellond vervolgbaantje in HET NAZI headquarter beloofd !

 13. Dus, net zo een slaaf van de EU dictatuur dan de rest van de regeringen. Hij moest zich schamen. Dit referendum had eindelijk het einde van deze dictatuur kunnen betekenen!!

  • Wilma hij zal wel gezwicht zijn voor de fantastische aanbiedingen die hem gedaan zijn door de BILDERBERGERS uit Brussel !

   orginele bron ; http://www.pateo.nl/duisternis.htm

   Huiver en lees , want is het zich NIET ALLEMAAL voor onze EIGEN OGEN aan het voltrekken ?

   Dit is het Duistere Plan van de Illuminati:

   Een illusie zal het zijn, zo groot, zo omvangrijk dat het buiten hun perceptie zal vallen. Zij die het wel zien, zullen als idioten bestempeld worden.

   Wij zullen aparte partijen vormen, wat zal voorkomen dat ze de verbanden tussen ons zien. Wij zullen ons gedragen alsof wij niet verbonden zijn, om de illusie in leven te houden. Ons doel zal druppel voor druppel behaald worden, opdat er geen wantrouwen kan ontstaan. Dit zal er tevens voor zorgen, dat ze de veranderingen niet zien terwijl ze gebeuren.

   Wij zullen altijd boven het relatieve veld van hun ervaring staan, omdat wij het geheim kennen van het absolute.

   Wij zullen altijd samenwerken en zullen verbonden blijven door ons bloed en geheimhouding. Hij die spreekt zal de dood vinden.

   Wij zullen hun levensspanne kort houden en hun hersencapaciteit zwak, terwijl wij het doen voorkomen dat wij het tegenovergestelde nastreven. Wij zullen onze kennis, wetenschap en technieken zo subtiel inzetten dat ze nooit in de gaten krijgen wat er aan de hand is.

   Wij zullen zachte metalen gebruiken, verouderingsversnellers en toevoegingen in voedsel en drinken, ook in de lucht. Ze zullen overspoeld worden door gif, overal waar ze gaan of staan.

   De zachte metalen zullen hen het verstand doen verliezen. Wij beloven hen geneesmiddelen te vinden, maar zullen hen nog meer gif toedienen via de geneesmiddelen. Het gif zal geabsorbeerd worden door hun mond, hun huid. Ze zullen hun hersenen vernietigen en reproductieve systemen.

   Hun kinderen zullen dood geboren worden en wij zullen de informatie geheim houden. Het gif zal verstopt zitten in hun eten, drinken, de lucht; zelfs hun kleren.

   Wij zullen gewiekst moeten zijn in het toedienen van het gif, want ze zien veel. Wij zullen ze met grappige plaatjes en leuke deuntjes aanleren dat het gif goed is. Zij die als vraagbaken dienen, zullen in onze dienst zijn om ons gif aan de man te brengen. Ze zullen onze producten zien in films, waardoor ze er aan gewend raken zonder ooit de echte effecten van onze producten te kennen.

   Bij de geboorte van hun kinderen zullen wij ze injecteren met gif, gevuld met metalen die hun hersenen zal aantasten, in de overtuiging dat het goed voor hen is. Wij zullen vroeg beginnen, als de hersenen nog jong zijn; wij zullen hun kinderen verleiden met wat ze het liefst hebben: suiker, snoepgoed.

   Als hun tanden aangetast raken door het suiker, zullen wij hen nog meer metalen toedienen die hun hersenen vernietigt en hun toekomst steelt. Als hun leervermogen aangetast raakt, zullen wij medicijnen aanbieden die nog meer schade zullen berokkenen en andere ziektes doen ontstaan waarvoor wij nog meer medicijnen voorschrijven. Wij zullen hen voor onze ogen zwak en gewillig maken door onze macht. Ze zullen opgroeien met depressies, langzaam en steeds dikker worden; ze zullen toevlucht tot ons zoeken en wij zullen ze nog meer medicijnen voorschrijven en verkopen.

   Wij zullen hun aandacht richten op geld en materiële goederen, opdat zij nooit contact zullen krijgen met hun eigen ik, hun innerlijk. Wij zullen hen afleiden met ontucht, brood en spelen, zodat zij nooit één zullen zijn met de eenheid van al dat is. Hun gedachten zullen de onze zijn en zij zullen precies doen wat wij zeggen. Als iemand weigert, zullen wij technieken op hen loslaten die hun gedachten doen veranderen. Wij zullen angst als ons wapen gebruiken.

   Wij zullen hen overheden maken en opposities binnen deze overheden; wij zullen beide kanten manipuleren. Wij zullen steeds ons doel verborgen houden, maar ons plan gewoon uitvoeren. Ze zullen de arbeid voor ons verrichten en wij zullen leven in overvloed door hun inspanningen. Onze families zullen nooit paren met hen, want ons bloed moet zuiver blijven, dat is onze manier. Wij zullen ze elkaar doen vermoorden als ons dit uitkomt.

   Wij zullen hen apart houden van de eenheid door dogma’s en religie. Wij zullen alle aspecten van hun leven controleren en ze vertellen wat ze moeten doen en hoe. Wij zullen hen aardig en rustig leiden, waardoor ze gaan denken dat ze zichzelf besturen en leiden. Wij zullen vijandigheid tussen hen door onze facties(???) stimuleren. Wanneer een licht onder hen zal glanzen, zullen wij het door spot, of dood doven, welke ons het best past.

   Wij zullen ervoor zorgen dat ze elkaar naar het leven staan en hun eigen kinderen vermoorden. Wij zullen dit bewerkstelligen door het creëren van haat als onze partner en boosheid als onze vriend. De haat zal hen verblinden en nooit zullen ze in de gaten krijgen dat door hun conflicten wij als hun leiders zullen opstaan. Ze zullen bezig zijn met elkaar vermoorden. Ze zullen in bloed baden en hun buren vermoorden zolang als wij dit willen.

   Wij zullen grote voordelen behalen uit deze strijd, want ze zullen ons niet zien omdat ze ons niet kunnen zien. Wij zullen door blijven gaan met het uitbuiten van hun oorlogen en hun doden. Wij zullen dit telkens weer herhalen tot wij ons doel bereikt hebben.

   Wij zullen door blijven gaan met het inboezemen van angst door beelden en geluiden.

   Wij zullen alle middelen gebruiken die wij tot onze beschikking hebben en zijzelf zullen deze middelen voor ons maken door hun arbeid.

   Wij zullen zorgen dat ze zichzelf en hun buren haten. Wij zullen steeds de absolute waarheid voor hen verborgen houden: dat wij allen één zijn. Dit mogen ze nooit te weten komen. Ze mogen nooit weten dat kleur een illusie is; ze moeten steeds denken dat ze niet allen gelijk zijn. Stap voor stap zullen wij ons doel bereiken.

   Wij zullen hun land overnemen, hun bronnen en hun welvaart om totale controle over hen uit te kunnen voeren. Wij zullen hen misleiden door het accepteren van wetten die het beetje vrijheid dat ze kennen helemaal te doen verdwijnen.

   Wij zullen een geldsysteem implementeren, waardoor ze voor altijd gevangen zullen zijn

   – samen met hun kinderen – in schulden en lasten. Als ze samen gaan werken, zullen wij hen beschuldigen van misdaden en aan de wereld een ander verhaal vertellen, want wij bezitten de media.

   Wij zullen de media gebruiken als controle over de informatievoorziening en hun sentiment; op onze manier. Als ze zich tegen ons verzetten, zullen wij ze vertrappen als insecten, want ze zijn minder dan dat. Ze kunnen niets ondernemen, want ze hebben geen wapens.

   Sommigen van hen zullen wij rekruteren om onze plannen uit te voeren; wij zullen hen het eeuwige leven beloven; maar het eeuwige leven zullen zij nooit bezitten, want ze zijn niet van onze soort. De gerekruteerden zullen wij ingewijden noemen. Zij zullen geïndoctrineerd worden om valse rites en passages tot hogere sferen te gaan geloven.

   Leden van deze groep zullen denken dat ze één zijn met ons, nooit de waarheid kennende. Ze mogen deze waarheid nooit leren, want ze zouden zich tegen ons kunnen keren. Voor hun werk zullen wij hen belonen met aardse zaken en mooie titels, maar nooit zullen ze net zoals ons worden, onsterfelijk. Nooit zullen zij het licht ontvangen en de sterren kunnen bereizen.

   Zij zullen nooit de hogere sferen bereiken, want het vermoorden van hun eigen soort zal de passage naar de sfeer van het licht tegenhouden. Dit zullen zij nooit weten. De waarheid zal recht in hun gezicht te zien zijn; zo dichtbij, dat ze zich er niet op zullen kunnen focussen totdat het te laat is.

   O ja, zo groot zal de illusie van vrijheid zijn, dat ze nooit in de gaten krijgen dat zij onze slaven zijn. Als wij klaar zijn, zal de realiteit – die wij voor hen geschapen hebben – hen bezitten. Deze realiteit zal hun gevangenis zijn. Ze zullen in een zelf gecreëerd waanidee leven. Als ons doel bereikt is, zal een nieuw tijdperk van dominantie beginnen.

   Hun gedachten zullen gebonden zijn door hun religie en geloof: de geloven die wij voor hen gemaakt hebben. Als zij ooit uitvinden dat zij onze gelijken zijn, zullen wij uitsterven. Dit mogen ze nooit te weten komen.

   Als ze er ooit achter komen dat ze ons samen wel aankunnen en actie ondernemen, zijn wij verloren. Ze mogen nooit te weten komen wat wij gedaan hebben, want als dit gebeurt zullen wij geen plek meer kunnen vinden om te vluchten, want het zal gemakkelijk zijn ons te herkennen als het doek is gevallen. Onze actie zal geopenbaard hebben wie wij zijn; ze zullen ons dan op kunnen jagen, want niemand zal ons nog onderdak bieden.

   Dit is het geheime convenant waarnaar wij zullen leven voor de rest van onze huidige en toekomstige levens, want deze realiteit zal vele generaties en levens overspannen.

   Dit convenant is bezegeld met bloed, ons bloed. Wij, degenen die van de Hemel naar de Aarde kwamen. Dit convenant mag nooit, nooit bekend worden. Het mag nooit opgeschreven of uitgesproken worden, want als dit gebeurt zal door die bewustwording de furie worden opgewekt van de Schepper en zullen wij terug geworpen worden in de dieptes vanwaar wij vandaan komen; voor alle tijden of de oneindigheid zelf.

   • Dit zijn de protocollen van ‘learnt elders of Zion’. Een heel erg satanisch talmoedische tekst. Pateo doet heel slecht aan bronvermelding waarmee het doet vermoeden dat inhoud van de site en ander ‘denkwerk’ uit eigen koker komt. Bedriegers zitten overal.
    Maar het is wel waar het op neer komt wat de tekst betreft en wij zijn de Gojim waar naar hartelust mee gegooid mag worden.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.