Strijd Syrië niet tegen IS maar voor olie- en gaswinsten

Rusland boekt enorme successen in de strijd tegen ”Islamitische Staat” in Syrië. In vijf dagen brengen de Russen IS een grotere slag toe dan de Internationale coalitie onder leiding van de VS in de afgelopen 14 maanden. Blijkbaar speelt hier iets anders dan een strijd tegen het oprukkende ‘Islamitische gevaar’ wat de mainstream media het argeloze publiek van het westen wil doen geloven.

Rusland verwoestte in enkele dagen een IS commandocentrum, drie munitieopslagplaatsen, alle IS luchtafweergeschut in Hama- en Homs en drie IS werkplaatsen voor bommengordels en autobommen.

Door de Russische acties wordt het toneelspel van de Internationale Coalitie duidelijk. Zij wilden blijkbaar de suggestie wekken dat er hard gevocht wordt tegen IS. Voor dit toneelstukje valt in een keer het doek. Dat nieuws blijkt niet te kloppen.

Wat is dan wel de bedoeling van het oorlogsspel in Syrië waardoor de bevolking platgewalst wordt tussen de meer dan 40 strijdgroepen die vechten tegen Assad en met elkaar, het leger van de Syrische dictator zelf en IS vanuit het oosten? Op papier wordt de Syrische oppositie gesteund door het Westen tegen Assad. We weten ondertussen ook dat IS opgericht is door de VS en door hen getraind en gesteund wordt. Wat voor spel wordt er dan in Syrië over de hoofden van de vluchtende bevolking gespeeld?

Syrië is belangrijk vanwege de geografische ligging tussen de olievelden in het oosten en het naar olie hongerende westen. Er lopen tweSyria_oil-map_03e belangrijke olieroutes naar Europa een vanaf Qatar en Saoedi-Arabië via Jordanië en Syrië en een andere van Iran via zuidelijk Irak en Syrië.

Daarnaast blijkt het zelf over niet onaanzienlijke olie- en gasvoorraden te beschikken: Syrische bewezen olie reserves zijn groter dan die van alle buurlanden behalve Irak.

Het belangrijkste doel van het Amerikaanse Rijk en zijn bondgenoten is de olie en gas voorraden plus aanvoerlijnen veiligstellen, dat wil zeggen er voor zorgen dat Rusland daarover geen zeggenschap krijgt en westerse maatschappijen er ongestoord hun slag kunnen slaan

Zij vechten dus geen heilige strijd tegen ‘Islamitische Staat’ maar stellen de belangen van de olie industrie veilig, met of zonder Assad. Zolang deze de doorvoer van olie en gas niet aantast blijft iedereen het spelletje meespelen ten koste van miljoenen die Syrië moeten ontvluchten.

Daarnaast is het Midden-Oosten natuurlijk een ideale proeftuin voor allerlei wapentuig dat anders toch ligt weg te roesten.

Miljoenen mensen zijn op de vlucht geslagen voor het oorlogsgeweld. Deze oorlog wordt niet gevoerd tegen een zogenaamde oprukkende Islam, maar uitsluitend voor de macht over olie- en gasbronnen in Syrië en Irak.

Rob Vellekoop, 9 oktober 2015

36 Comments

 1. Vooral niet te onderschatten,de intresse van voornamelijk de grootaandeelhouders van de Amerikaanse wapenindustrie in een lang dooretterend conflict………

 2. Beste Rob,
  Ik heb het niet over betaald worden, maar over de onafhankelijkheid van je nieuwsbronnen en de intentie die duidelijk uit je kolommen naar voren komt. Zijn je ongenuanceerde en bijna verheerlijkende schrijfsel over Poetin onafhankelijk, is je anti westerse houding dat? Nee, je schrijft vanuit je visie en dat is je goed recht. Maar noem het geen onafhankelijkheid. Zeg gewoon dat je Poetin een toffe vent vindt en dat het je helemaal niets kan schelen dat hij dictator is en mensenrechten onderdrukt, dat hij als een plaat achter Assad staat en medeverantwoordelijk is voor de 250.000 doden in dat land, de enorme vluchtelingenstroom die de EU uit balans brengt. Poetin heeft de pest aan democratie en vrijheid en doet er alles aan ons vrije Europa te ontwrichten. Waarom geeft hij anders 17 miljoen aan LePen en heeft zij toegegeven dat in ruil daarvoor als zij president is Frankrijk zal aansluiten bij een nieuwe Warschaupact onder leiding van Rusland. Leve de Koude oorlog. Je berichtgeving is zogenaamd kritisch, maar dat is ze niet. Anders zou je deze kwalijke kanten ook beschrijven.
  Trouwens ik ben maar een arme sloeber, ik wordt niet eens betaald om in leven te blijven, dat moet ik zelf doen. En dat MSM gepraat, ik word er zo moe van, het als allemaal Efteling tv, zoiets als RT. Speulklasje voor mensen die zo nodig interessante dingen willen doen. Kom op, durf echt kritisch te zijn, niet dat voorspelbare eenzijdige gedoe. Succes, met je site, ziet er goed uit. Ik heb hem net pas ontdekt via een goede vriend. Ga vooral door, en dat meen ik zonder ironie.

  • Beste Tony, ik vind Putin geen toffe vent, maar vind de berichtgeving nogal eenzijdig als het gaat over de verhoudingen met Rusland. Ik wil gewoon geen oorlog en wil niet mee doen aan de pogingen door de media die aansturen op WOIII.

   • Tjonge jonge jonge, uit welke klei komt deze nu weer vandaan?
    Schending mensenrechten?
    – Participatiewet is schending artikel 4 Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.
    – Iedere vorm van politiecontrole om welke reden dan ook is schending artikel 13 lid 1 Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.
    – Camera’s, afluisteren, opslaan metadata enz. schending artikel 12 Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.
    – Verplichte verzekeringen, belastingen en al die ongein schending artikel 20 lid 2 Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.
    – Het uitkleden van sociale zekerheid ten faveure van oorlogje spelen is schending artikel 25 Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.
    Artikel 23 Universele Verklaring van de Rechten van de Mens wordt door uitzendorganisaties, werkgevers, UWV en sociale dienst geschonden.
    Artikel 26 wordt weer genegeerd in combinatie met artikel 20 lid 2, er staat het recht op scholing. Lid 3 verklaart duidelijk dat ouders zich het recht mogen voorbehouden om thuisscholing te verkiezen boven staatsonderwijs, daar is de staat der Nederlanden druk mee bezig om ook dit artikel compleet te schenden.
    – Weigeren een legitimatie tonen omdat welke reden dan ook is blijkbaar een misdrijf op zich wat weer zorgt voor een schending van artikel 9 Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.
    – Wet Mulder is een schending artikel 11 Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

    Dit is alleen nog maar wat JOUW overheid in Nederland uitspookt (is niet mijn overheid aangezien ik de hele mikmak in Den Haag en bijbehorende wetgeving om morele redenen niet kan en wil erkennen). Daarnaast is Nederland deelnemer in een coalitie wat zonder enige echte reden meerdere landen heeft aangevallen / aanvalt.

    Zullen we het weer hebben over schending mensenrechten?

 3. En dit is een onafhankelijk blog. Laat me niet lachen. Hou je zelf voorde gek. De reden dat Poetin Assad in her zadel houdt is vanwege de gasleiding uit Qatar die Europa goedkoop gas levert. Assad houdt die leiding tegen in opdracht van Poetin. Omdat dat gas de helft goedkoper is dan het gas dat Rusland ons levert. Rusland is een bananenrepubliek die zijn laatste bron van inkomsten (gas) in gevaar ziet komen. IS aanvallen? Rusland bombardeert de vijanden van Assad weg. En gooit wat bommen op lege gebouwen. Je kijkt teveel RT. Pure propaganda, net als dit blog.

  • Beste Tony, dit is ondanks jouw gelach een onafhankelijk blog. Ik krijg geen cent van de overheid voor desinformatie zoals de NOS, het bedrijfsleven adverteert zeker niet op DLM en voor de rest moet ik het hebben van heel veel energie die ik put uit het onrecht dat zich dagelijks aftekent. Ik ben bang dat jij of wel betaald wordt door de overheid om dit te verkondigen of te veel je laat verleiden tot kritiekloos volgen van het nieuws dat de standaardpersbureau’ s over de wereld uitbraken.

   • Worden er teveel mensen wakker en moet er dan weer iemand langskomen met zijn staatspropaganda?
    Feit: olieconsumptie is hoger als het aanbod in het Westen (voornamelijk NAVO landen).
    Feit: Geen olie geen Westen.
    Feit: Invasie in Irak was vanwege olie en niet de onzichtbare WMD’s.
    Feit: Invasie Afghanistan was voor een pijpleiding tussen een of andere stan (Tachikistan?) en de Indische Oceaan.
    Feit: Het Westen heeft al meerdere regimes die niet conform het westen (de leiders en bijbehorende multinationals) werkten omver geworpen. (Economic hitman).
    Feit: Ten tijde van de koude oorlog heeft de USSR exact 1 land aangevallen (Afghanistan) en het Westen ondertussen zich bemoeid met Korea, Vietnam, meerdere landen in Afrika met zogenaamde politie en vredesmachten.

    Beide partijen verzorgen hun propaganda en het Westen is geen haar beter als wat nu bekend staat als Rusland, in tegendeel…..misschien wel hypocrieter, meer onvoorspelbaar en zeker gevaarlijker. Ik zie meer dreiging naar mijn medemens en mijzelf vanuit de Westerse overheden als vanuit ISIS, Rusland, China of Korea.

    Tip voor Tony om te onderzoeken:
    Operatie Gladio
    Operatie Northwood
    False Flag operaties
    Belangenverstrengeling politiek / banken / multinationals
    Economic hitman

 4. BEDANKT SPRING ….. OM AL DE “DISCUSSIES” MET EEN KUS VROLIJK TE EINDIGEN : HIER EEN POSITIEVE LACH MET EEN GRAPJE . . . “WELKE KOE MAAKT HET ZEKER WEL EENS EENS VEEL TE BONT ?” . . . DE : LAPJES-KOE ! ! ! HA-HA-HA ! ! !

 5. BESTE GERRIT EN ROB : OM JULLIE BETREKKINGEN STERK TE VERBETEREN IS HET FIJN EN ZINVOL OM : ALS ELKAARS VRIENDEN GEZAMENLIJK EEN MOOIE – OPEN – GEWERKTE – MANDELA TE GAAN TEKENEN EN DIE RUIMTE OOK VREDIG IN DELEN EN KLEUREN . . . !

  • 🙂 <3
   Geer,,
   Als ik een hartjes statistiek zou maken voor elk van jullie, zou die van jou snel stijgen..

 6. Brussel kan ons nog veel meer wijs maken, het enige waar ze op zinspelen zijn illussies en zakken vullen?

 7. Eerlijk gezegd is me niet duidelijk waarom DLM zo een artikel schrijft…
  Soms denk ik dat de bronnen van een artikel niet altijd de beste zijn.

  Denkt men nou echt, dat Poetin het voor of om het olie doet? (terwijl ik weet dat er door de VS was toen gezegd, dat IS zich via olieverkoop financeerde.)

  Ik heb een andere indruk van Poetin, nl een menselijke. Denk je niet dat hij het ook gehad heeft met het vermoorden van onschuldigen door de VS en de rebellen daar?

  Is er zo weinig mensenkennis om ‘slecht’ van ‘goed’ te kunnen onderscheiden?

  Wees blij met Poetin en ga hem niet een dolk is zijn rug steken, met zo een rare ‘beschuldigingen’ vanuit een ws betaalde site uit de VS, lekker vanuit een warm en veilig huisje….

   • Klopt Rob, heb het dus niet goed begrepen…
    Maar is het nou een toneelstukje of heeft Rusland (Poetin) wel echt gevochten?
    Is er werkelijk een gevaar door IS…? ja.
    Wordt het geloof gebruikt om dingen voor elkaar te krijgen en mensen te onderdrukken…? ja.
    Gaat er een bedreiging uit van mensen die jihadisten zijn….? Ja.
    Ook zijn het misschien aanslagen die de VS undercover doet, wat ik denk.
    Dus het is wel belangrijk dat er iets gedaan wordt daarginds, en dat de VS er alleen maar zijn voordelen in oorlog ziet, of net als de laatste 200 jaar alleen oorlog maakt om dingen voor elkaar te krijgen is zeker een feit.
    Daarom, Bedankt Poetin.
    Ik geloof niet dat Poetin erbij hoort…ik denk eerder dat vroeger of later weer alles verdraaid wordt wat deze man goeds heeft gedaan/wilde doen (intenties)…daar zijn de VS ook specialisten in…dat zou niet de eerste keer zijn.

 8. KAN ROB HET EVEN MET FEITEN ONDERBOUWEN HOE – EN – WAAROM HIJ BEWEERT DAT GERRIT ZOU INSINUEREN ?

  • Gerrit en ik discussieren al een tijdje, als je geinteresseerd bent kan je de discussie teruglezen.

 9. Beste Rob, zoals ik al meerdere malen heb aangegeven, DLM is geinfecteerd door een trol, de werkwijze is compleet kloppend om te voldoen aan de defenitie van een trol.
  Niet een post afbreken maar de poster in diskrediet brengen. Volgens mij is dat omdat een trol noch de intellectuele vermogens noch de feitenkennis bezit om bepaalde stellingen te weerleggen. Meerdere malen is er door de trol toegezegd dat hij / zij / het niet meer zou reageren op mij maar consequent onderneemt hij / zij / het een poging om mij te provoceren wat ook een methode is van een trol om de lezers op een verkeerd been te brengen. Het trolletje is compleet afwezig bij mijn post waarin ik heb aangetoond waarom de moslims het westen niet kunnen overnemen, om dat te doen moeten ze net als de westerlingen ten tijde van de kolonisatie een technologische voorsprong hebben.
  Doe ons een plezier en kom nu eindelijk je belofte na: ‘Vooralsnog reageer ik nier meer’.

  Nu even inhoudelijk over de opmerking mbt. de gekozen Assad, volgens de trol is die geen dictator omdat die gekozen is, dan was Hitler dus ook geen dictator want die was ook gekozen.

  • Het is aan ons om trollen te bestrijden op onze eigen manier, als hij het te bont maakt delete ik zijn commentaar.

   • Als ik schrijf dat ik voorlopig niet meer reageer, zegt dat niet dat ik dit weblog niet meer lees. Rob schrijft genoeg interessante artikelen die de moeite waard zijn om te lezen.

    Nu wordt ik echter gedwongen om toch weer te reageren. Niet door die rare Nico, want die ziet niet eens het verschil van inhoudelijk op hem reageren, en een opmerking plaatsen als hij weer eens iets idioots heeft geschreven. Nee, Rob dwingt me te reageren.

    ”Het is aan ons om trollen te bestrijden op onze eigen manier, als hij het te bont maakt delete ik zijn commentaar.” Geeft Rob als antwoord aan die Nico op zijn beschuldiging dat ik (en niet hijzelf) een trol zou zijn.

    Rob zegt: Als HIJ het te bont maakt. Rob zegt dus dat hij vind dat ik een trol ben. Dat is me nogal niks om dat tegen iemand te zeggen die zijn leven lang tegen dat tuig geknokt heeft en op de zwarte lijst van de AIVD staat. En dat ik aan de oprechtheid begin te twijfelen vanwege het halstarrige vasthouden aan je zielige vluchtelingen standpunt tegen alle geleverde bewijzen in en de bij het volk uiterst populaire Assad te beschuldigen een dictator te zijn, geeft mij reden om te twijfelen. maar twijfel is niet beschuldigen.
    ZOU JE DAT HARD WILLEN MAKEN WAAROM IK EEN TROL ZOU ZIJN ROB!

    Een andere beschuldiging is dat ik zou insinueren ”je insinueert graag”.
    Als Geer dan Rob uitdaagt om dat hard te maken, doet hij dat niet maar verwijst hij hem (of haar) naar eerdere discussies. Graag je bewering hardmaken Rob. Ik probeer altijd mijn mening te onderbouwen met controleerbare feiten. DUS WAAR INSINUEER IK?

    Ik heb 1x geinsinueerd en dat is, dat ik beweer dat Nico en Opgeruimd (staat netjes) (mogelijk een en dezelfde figuur) AIVD’ers zijn. Ik zal dat nu uitleggen.

    Is het jullie niet opgevallen, toen Opgeruimd staat netjes plotseling op het toneel verscheen, dat Nico totaal verdwenen was? Nou, dat is mij wel opgevallen. Toen ik hierover een opmerking maakte, was Nico er opeens weer, en nu samen met Opgeruimd. Het waren (was) net Snip en Snap, de ene was aangever en de andere voltooide de mop. En zo schreven ze het hele commentaar vol en sneeuwden ze de serieuze reacties onder. Bekende truck toch?

    Assad dictator? Pfffff Papagaai de MSN maar na

    Volksraad (Syrië)

    Grondwet

    President Bashar al-Assad

    Premier Muhammad Naji al-Otari

    De Volksraad (Arabisch: Majlis al-Sha’ab) is het parlement van Syrië. Het bestaat uit 250 leden die voor vier jaar worden gekozen in 15 kiesdistricten. De verkiezingen van 2012 resulteerde in een nieuw parlement dat voor het eerst in vier decennia is gebaseerd op een meerpartijenstelsel. Iedere kieskring in Syrië vaardigt vier gekozenen af naar de Volksraad. De Volksraad bezit wetgevende macht en kiest de president van de republiek voor een termijn van zeven jaar.[1][2]

   • Ik zie geenszins trollengedrag bij gerrit.
    Gerrit onderbouwt zijn mening met feiten.
    Ik vind hem zinvolle dingen zeggen, iets om over na te denken.
    Gerrit deleten zou ik niet juist vinden.
    Haatdragende comments heb ik bij hem niet gezien.

    Dus wat is dan te bont?? Een mening??

  • Nico, de technische voorsprong is het internet, dat was er b.v. 1992 nog niet. En daarmee alle sociale media, smartphones…etc. Kom op dat zie je toch wel…dat is een voorsprong en die blijft.
   Verder ben je tamelijk op de lijn van iedere gemiddelde, nog nooit iets van alternatieve media gehoorde, niets van mindcontrol afwetende ‘boerenlul’… 🙂

   • Even de volgende zak hooi de oren wassen.
    1: De IT voorsprong is voornamelijk in Azie en niet het Midden Oosten.
    2: Om een cultuur over te nemen is propaganda (internet / social media) niet afdoende en zal men machtsmiddelen nodig hebben (de wapens die ze gebruiken in het MO zijn eerder geschikt voor een guerillastrijd als voor het onderwerpen van een cultuur).

    “Verder ben je tamelijk op de lijn van iedere gemiddelde, nog nooit iets van alternatieve media gehoorde, niets van mindcontrol afwetende ‘boerenlul’… ”

    Lijkt gvd. wel een kleuterschool met al die ad hominem jurken en dan notabene nog een aanname waarvan meerdere posts van mij het tegendeel aantonen. Yuk…misselijk volkje die Nederlanders.
    Vergelijk mij trouwens niet met de gemiddelde zak hooi in Nederland want het is door die zakken hooi dat ik wordt afgeperst (belasting), opgelicht (boete) en onderdrukt (allerlei rare plichten) omdat die zonodig een stem moeten uitbrengen op de een of andere grotere zak hooi.
    (Inspiratie: Larken Rose – Het meest gevaarlijke bijgeloof (toch wel hele typische mindcontrol MSM lectuur)).

    “Is het jullie niet opgevallen, toen Opgeruimd staat netjes plotseling op het toneel verscheen, dat Nico totaal verdwenen was? Nou, dat is mij wel opgevallen.”
    Het tegendeel is terug te vinden, je kan eerder stellen dat sinds er een aantal constructieve ideeen worden geopperd er opeens een (AIVD) trol opduikt….is maar een detail.

    Lijkt wel alsof er zeer recentelijk een klas ZMLK is losgelaten om hier te posten.

    • Deze reacties beginnen echt beneden peil te raken.
     Respecteer elkaar eens, ga niet schelden. Dat is een zwaktebod en trolgedrag om serieuze discussie wel te verstoren.

     Even terug naar netjes, oke please?
     Meningen mogen verschillen, zienswijzen en inzichten ook. Het hoeft niet bevochten te worden tot een eensgezinde uniforme mening onstaat.Het mag divers blijven.
     En ik zou niet anders willen.
     Wie wil vechten gaat maar het leger in. 😛
     (Of liever ook niet… :-/)

     Peace.

  • Een trol hoopt op verdeel en heers. Dat zie ik niet bij die persoon waar jij op doelt.
   En dan mag jij even in de spiegel kijken.

   Ik zie liever een mooie inhoudelijke discussie met waardering voor elkaar zonder elkaar onderuit te halen voor grotere doeleinden.

   Divide et impera..
   jammer dat “men” die functie wil bekleden.

 10. Rusland,Israël,VS,UK,Nederland,China,Duitsland,Frankrijk,etc. Uiteindelijk zijn het allemaal ’top down’ samenlevingen waar een klein clubje het voor de rest van ons bepaalt en we zullen die ooit moeten veranderen omdat anders het verhaaltje nooit anders wordt (of het nu de VS,Rusland of wie dan ook is) maar wat wordt de ‘(niet zo)Internationale Coalitie’ door de Russen te kakken gezet!

  ‘Deze oorlog wordt niet gevoerd tegen een zogenaamde oprukkende Islam’ Als je met Islam, ISIS bedoelt dan had ik graag ook ISIS hebben zien staan want ISIS is geen Islam!
  Verder ben ik het volledig met je artikel eens maar ik zou er nog een reden aan toe willen voegen. ‘A clean break’ een plan voor de ‘veiligheid’ van Israël en de realisatie van ‘greater Israël’. Als Syrië valt hoeven ze zich ook niet meer druk te maken over de VN en de Golanhoogten. Wel zo makkelijk, nu ze daar ook olie hebben gevonden…..

 11. Dat was toch al wel duidelijk, Rob? De elite/cabal heeft echt helemaal niks met menswaardigheid; integendeel. Het gaat hen (en niet: “ze”) altijd en alleen om geld, macht aanzien (en sex[misbruik]).
  We zeggen altijd dat Amerika een sluw spel speelt, maar dat betreft natuurlijk niet de Amerikaanse burgers. Laten we dat goed in de kijker houden. Want de elite/cabal/illuminatie gebruiken heel de aarde als [hun] schaakbord. Althans, dat is hun streven.

  Daarom moeten we niet defaitistisch gaan doen en dienen we zoveel mogelijk tegengas te geven. Wij, als burgers, aardebewoners. Dat lijkt nu reeds enige vrucht af te werpen! Hoera (voor de waardigheid van ons mensenras)! Nu dienen we verder te gaan.

 12. Rob, je haalt weer eens 2 dingen door elkaae, de oorlog om olie en macht aan de russische grens en het oprukkend Islamitische gevaar. Hiervoor heb je echt oogkleppen op.

  En Assad ”Syrische dictator zelf ” Pfffff. Dictator????

  Er werden in Syrië op 3 juni 2014 presidentsverkiezingen gehouden. De president wordt gekozen voor een termijn van 7 jaar. De nieuwe grondwet, die is aangenomen na een referendum in 2012, maakt het mogelijk dat meerdere kandidaten kunnen meedoen aan presidentsverkiezingen.

  Bashar al-Assad Ba’ath-partij stemmen 10.319.723 %88,7
  Hassan al-Nouri NIACS 500.279 4,3
  Maher Hajjar Onafhankelijk 372.301 3,2
  Ongeldige/blanco stemmen 442.108 3,8
  Totaal 11.634.412 %100
  Geregistreerde stemmers/opkomst 15.845.575 %73,42

  Ben je nou echt zo naief of doe je aan bewuste misleiding

  Dat ook die 2 enge AIVD figuren als Nico en Opgeruimd (staat netjes) (of is het 1 en dezelfde?) je reacties vol mogen schrijven, zodat serieuze reacties ondergesneeuwd raken vind ik een veeg teken.
  Tot nu toe vond ik je blog meer dan uitstekend en zelfs over die nepvluchtelingen gaf ik je het voordeel van de twijfel, iedereen is uiteraard vrij om zijn mening te vormen, maar nu begin ik te twijfelen. De toekomst zal het leren. Vooralsnog reageer ik nier meer, ik sta toch al genoeg op de AIVD alarmlijst. Wat de toekomst brengt is voor mij afwachten.

  • Het is natuurlijk maar net wat je ‘serieuze’reacties vindt. Je insinueert graag, dat vind ik pas eng. Desondanks geef ik jou ook ruimte, zelfs al sneeuw jij met jouw reacties anderen weer onder.

   • Sorry Rob, maar ik heb eerder de indruk dat jij niet echt geïnformeerd bent, en eigenlijk niet meer dan een verlengstuk van de reguliere media. Er zijn mensen die hebben meer lef…en dat zijn dan meteen ‘dictators’??

 13. Denk dat VS en aanhang geheel uiteen gaan vallen, duidelijk de verdeeldheid die er heerst in Europa.Ze zouden kunnen aanschuiven bij Rusland?

 14. Ik ga het heel lomp formuleren Rob maar helaas….er wordt om gesmeekt. DE SUFKUTTEN EN KOEIEKOPPEN WILLEN HET NIET ZIEN.
  De propaganda van de MSM in combinatie met het belabberde niveau van onderwijs en de aansturing van de samenleving werpt zijn vruchten af. Het is helemaal niet meer nodig om zelfstandig te denken, daar heeft het volk een overheid met zijn hele rambam eromheen wel voor en dat gaat van zoiets simpels als oversteken bij een klaarover op een weg waar 2 fietsen en een auto per dag rijden tot en met het bepalen wat er met het afgeperste geld (belasting) gedaan wordt.
  Zoals robvdz regelmatig aangeeft, het volk wil stront dan mogen ze ook stront krijgen.

 15. Helder betoog. Het lastige is wel in welk verhaal je vertrouwen moet hebben. Twijfel en het zelf niet echt kunnen onderzoeken – dit geldt voor mij – maken het niet eenvoudig om de ultieme waarheid vast te stellen. Het is wel goed om ook een ander geluid te horen, dat zet mijn vizier toch wat breder, dus dank Rob. Je constateringen worden wel door eerdere berichten gesteund, want geld veiligstellen (banken ‘overnemen’) en grondstoffen ‘veiligstellen’, beide zijn redenen dat andere landen landen letterlijk dan figuurlijk plat krijgen, ook helaas met militaire tussenkomst. Er zijn meer journalisten die hier al niet alternatief via internet over rapporteren. Dus ja, de officiele nieuwsgaring en de echte werkelijkheid, ja mag licht aannemen dat daar verschil tussen kan zijn. We leven dus in een hebberige wereld (materiaal en macht) concludeer ik en waarom, als je weet dat er voor iedereen genoeg kan zijn, zie bijvoorbeeld dit rapport “Het schandaal van de 21ste eeuw: nog nooit was de kloof tussen rijk en arm zo groot” wat aantoont ‘dat oorlogen om het hebben niet nodig zijn’ (http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2014/02/28/het-schandaal-van-de-21ste-eeuw-nog-nooit-was-de-kloof-tussen-rijk-en-arm-zo-gro). Vrede op aarde, dat kan ook volgens mij.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.