Honderdduizend Belgen betogen wel tegen afbraakpolitiek

In Brussel hebben woensdag 100.000 mensen betoogd tegen de afbraakpolitiek van de regering Michel en voor een rechtvaardig beleid nadat de drie grote vakbonden ABVV, ACV en ACLVB daartoe hun leden hadden opgeroepen. Zij komen ook met een alternatief.

Het vakverbond ABVV: Na 1 jaar antisociaal beleid blijven er voor de mensen alleen maar kruimels over. En dat pikken we niet. Daarom trakteren we de regering-Michel vandaag op een nationale betoging in gemeenschappelijk vakbondsfront en met vele andere sociale bewegingen. Zo’n 100.000 betogers tonen vandaag opnieuw dat ze niet akkoord gaan met de afbraakpolitiek.

De afbraakpolitiek is als volgt samen te vatten: minder koopkracht maar hogere rekeningen (zoals verhoging van BTW op elektriciteit, duurdere zorgverzekering, hoger inschrijfgeld onderwijs), langer en harder werken voor minder pensioen, minder sociale bescherming wanneer die nodig is, zware besparingen in de sociale zekerheid, jacht op werklozen en zieken, meer voordelen voor bedrijven/werkgevers en vermogenden.

De voorzitter van dit Belgische vakverbond vat treffend samen hoe het asociale beleid ook in België net als in ons land wordt doorgevoerd.

ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw: “Harder en langer werken voor minder loon en minder pensioen? Mensen 20.000 euro afpakken van hun toekomstig loon door een indexsprong en nog eens 20.000 van hun toekomstig pensioen door het rendement van hun groepsverzekering te halveren? Pensioen op 67, zieken een deel van hun uitkering afpakken als een arts vindt dat ze niet gretig genoeg ingaan op een jobaanbod? Dat kan zomaar.” “Terwijl werkgevers maar met hun vingers hoeven te knippen om hun zin te krijgen. Eén vingerknip en ze waren af van de tweede maand loon die ze hun zieke werknemers moeten wanationalebetogingarborgen. Een vingerknip en de belasting op de winst bij ontbinding van een vennootschap is tot een minimum herleid. En onder de noemen ‘loonlastenverlaging’ moeten ze minder bijdragen, zonder enig engagement om jobs te behouden of te creëren. De winst die ze boeken gaat naar de aandeelhouders. Jobs? Geen garanties.”

Niet de oorlogsvluchtelingen zijn het grootste gevaar voor onze sociale zekerheid, wel de regering-Michel”, zei  De Leeuw.

Als alternatief voor de bezuinigingen stellen de vakbonden voor te investeren in de openbare sector en de non-profit, het behoud de automatische indexering op de uitkeringen en het invoeren van een vermogensbelasting.

Actievoerend Nederland kan alleen maar vol bewondering kijken naar de actiebereidheid van onze zuiderburen. Zij laten het niet bij deze nationale demonstratie maar hebben al een voortzetting aangekondigd via provinciale acties.

Opvallend is de lauwe berichtgeving van de NOS over deze betoging: zij koppen met ‘Relletjes bij Belgische demonstratie tegen regeringsbeleid’ waarmee zij net als de Belgische pers proberen de aandacht af te leiden naar wat opstootjes aan het einde van de demonstratie.

De parallel met Nederland is opvallend. Ook in België vindt de afbraak van de verzorgingsstaat plaats, ook daar wordt drastisch bezuinigd op uitkeringen en worden de hogere inkomens en vermogenden  ontzien. De Belgen ondergaan echter niet hun lot zoals in ons land, maar verzetten zich, net als vorig jaar.

Rob Vellekoop, 8 oktober 2015

31 Comments

 1. In het voordeel van de Belgen en andere landen waar men in de benen klimt: Het volk heeft door dat er iets niet klopt.
  In het nadeel van al die demonstranten: Het volk begrijpt niet dat ze de leiders erkennen als hun meesters met alle gevolgen die daaraan vastkleven.

  Demonstreren is hetzelfde als massaal offers brengen naar de vulkaangod ‘Bimbiwaba’ die het allerhoogste ‘gezag’ is om hem gunstig te stemmen. Ieder weldenkend mens zal begrijpen dat die vulkaangod niet bestaat en de vulkaan met of zonder gebrachte offers toch wel kan uitbarsten. Weinig mensen hebben door dat overheid een vervanger is van religies met een afgod zonder persoonlijkheid (gezag).Velen vinden het achterlijk om mensen te verbranden vanwege ketterij (middeleeuwen) maar heel normaal om mensen in een hok te gooien voor het beledigen van een ambtenaar in functie of minachting van het hof. Het normaal vinden van mensen in hokken gooien voor belediging van ambtenaar in functie of minachting van het hof is zelfs onbewust toestaan van een omgekeerde wereld aangezien de mensen die aangesteld zijn om het volk te beschermen zoals dienders (agenten). rechters en zelfs overheidsmedewerkers (ministers en de hele rambam) opeens meesters zijn in deze constructie. Meesters beschermen hun onderdanen (slaven) niet maar buiten ze uit.

 2. Gepakte ISIS strijder heeft kaart met plan voor verovering Berlijn door migranten
  Xander 08-10-2015 17:13- in Algemeen Nieuws, EU, Islam & Terreur, Maatschappij, NWO-Complot
  Plan omvat gedetailleerde plannen voor aanslagen op gebouwen, leegroven wapendepots en opblazen bruggen en spoorlijnen.

  Wakker worden!!!!

  • Ik ben wakker, maar zie dat jij dit alleen maar kan geloven uit angst, anders zou je je gezonde verstand gebruiken.

   • Niet atoomwapens maar propaganda is het krachtigste wapen ooit ontwikkeld door de mens. Zie hier hoe effectief propaganda werkt, men mag aannemen dat we na een rondje Goebbels het lesje wel heeft geleerd maar helaas…….

 3. Meld je aan bij De Patriotten.weebly.com. Zaterdag is er een eerste spoedbijeenkomst, waarom dit een spoedbijeenkomst is, wordt ons zaterdag uitgelegd. De aantal leden groeit met de dag, nee het is geen Wilderspartij, want daar kan ik niet achter staan. Het wordt de hoogste tijd om maar eens te kijken hoe we de problemen kunnen oplossen, is niet gemakkelijk, Nederland is toe aan nieuwe bestuurders, We moeten opkomen voor onze cultuur, onze normen en waarden. Kijk op de site waar zij voor staan! Het is alles of niets, we kunnen niet lijdzaam blijven toekijken wat er allemaal gebeurd in ons land en andere Europese landen, het kan en mag niet zo zijn dat de elite zijn nieuwe agenda 2030 ons door de strot gaat duwen, we mogen en moeten niet langer in onze stoel blijven hangen, wordt tijd voor actie of revolutie?? Daarom een oproep om sowieso eens op deze site te gaan kijken en meld je aan of vraag via de mail informatie aan. Er zullen toch mensen moeten opstaan, zich gaan groeperen, om het heft in eigen hand te nemen, dit kabinet moet sowieso weg, inclusief die Wilders, de man bralt maar wat, maar is ook een puppet van de elite, anders hadden ze hem al lang vermoord, Wilders is een ophitser, mocht hij ooit gaan regering, hij zal het nooit kunnen oplossen, daarnaast zal geen enkele partij met hem in zee willen gaan.
  De beste oplossing is om helemaal nooit meer te gaan stemmen, voor de meesten een lastige gedacht, het zit zo geprogrammeerd in ons brein, dat men denkt dat denkt, als ik niet stem, dan gaat die naar een grote partij, is ook niet waar, is angstzaaierij, daarnaast wordt ook in dit land gefraudeerd met de verkiezingsuitslagen, politiek is er nooit voor mensen geweest, dacht men…., helaas gebakken lucht, de agenda is de afgelopen jaren zichtbaar geworden, afbraakbeleid, alles afbreken en….dit alles in opdracht van die bewuste elite/Brussel/EU, Amerika en nog meer van deze criminele organisaties. De elite lacht nog steeds om al die domme Europeanen, de schapen die blijven slapen, we laten ons toch niet naar de slachtbank afvoeren? We moeten NU in actie komen!! Dus meld je aan bij De Patriotten!

  • Ik moet eerst de kat nog wel even uit de boom kijken wat betreft De Patriotten.
   Wat mij wel lekker in de oren klinkt is republikeinse gehalte ervan want we hadden de Bataafse republiek na Lodewijk Bonaparte in dit land en is toen na de coup d’etat verworden tot een koninkrijk en in 1945 nog een keer.

   • De homepage was voor mij al duidelijk zat, gewoon een variant van de PVV. Als mensen zo graag wensen te de-islamiseren laten ze zich lekker aanmelden bij het leger, het blijkt dat Nederland zich al meerdere jaren samen met de coalitiemaatjes prima vermaakt in het Midden Oosten.

    • De-islamiseren, bedoel je dan de religieuze versie of de politieke versie van dit verschijnsel?
     Dat hebben we toch weer mooi aan ‘onze bevrijders’ de Amerikanen te danken dat de Islam gepolitificeerd (zojuist verzonnen woord) geraakt is dankzij de wijzende vinger i.v.m. 9-11.
     Het allerdomste is wel dat er legioenen zijn die er niet mee kunnen omgaan en alleen een vijandbeeld willen zien.
     Al zo vaak aangegeven dat onder die mensen juist veel kennis aanwezig is en dat zij ook beseffen dat er een zwart programma loopt en dat we juist om die reden een alliantie dienen te sluiten.

 4. Demonstreren is niets anders als erkenning dat er machthebbers zijn die het recht hebben om te bepalen wat goed en fout voor je is. Die machthebbers buiten spel zetten door niet te stemmen is veel effectiever maar dat moet wel massaal gebeuren om effectief te zijn.

  • Hahaha gestemd: link op ,n coalitie die munt slaat uit werkelijk alles waar aan te verdienen valt. (goeie foto ook!) Hand erop! Over veiligheid gesproken, ongeveer alle kopstukken van de VVD werkzaam in die dicipline hebben het veld moeten ruimen. Het lag aan de geleverde botte speerpunten geloof ik.

   Wanneer Mark Rutte ’n Wilders pruik opzet is het precies Sidonia uit suske en wiske. In feite draagt hij die pruik al maar omdat professor Barabas ‘m met ’n elixer heeft bewerkt waardoor het voor journalisten niet meer waar te nemen valt, speelt de VVD nog altijd ’n rol van betekenis in de welbespraakte nietszeggerij. Als ik uit m’n bek stink komt dat niet omdat ik ’n baviaan gebeft heb. Ik studeer gedragskunde. en doe empirisch onderzoek. Niet met statistieken zoals Maurice d’Hondt maar gewoon in ’n plaatselijke dierentuin. Dat je dan ’n beetje ergens naar gaat ruiken komt door de omgang zeg maar.

   • @ Opgeruimd.

    Stemmen op een volksvertegenwoordiger is als kiezen wie je nieuwe meesters worden aangezien je geen enkele invloed hebt op het uitgevoerde beleid (zie recente referendum Griekenland of referendum Nederland / Frankrijk over de Europese Grondwet). Demonstreren is dan ook niets anders als vragen aan je meesters of ze iets milder willen worden maar wel degelijk deze meesters erkennen als je meesters (of je ze nu wel of niet hebt gekozen) en de daarbij opgelegde regeltjes (wetten) te erkennen.
    Het heeft ook heel veel nut om een wet te hebben die iemand verbied te stelen want een mens met een moraal zal met of zonder die wet toch niet stelen en omgekeerd een immoreel mens heeft geen boodschap aan die wet. Zorgwekkender wordt het als datzelfde wetboek allerlei wetjes heeft die gewoon je meesters het recht zouden verlenen om iemand af te persen als die zo een regel breekt (wet Mulder bijvoorbeeld).

    Standaard drogreden van de stemmers is dat niet stemmers geen recht van spreken zouden hebben wat ik heel eenvoudig weet te weerleggen op meerdere fronten.
    – 1: Wie heeft het recht een ander zijn spreekrecht te ontnemen vanwege het feit dat hij / zij juist niet wenst datzelfde spreekrecht te overdragen dmv. een stem?
    – 2: Als er al een groep mensen is die dat spreekrecht heeft opgegeven is dat de groep stemmers aangezien die groep een spreekbuis (vertegenwoordiger) heeft gekozen om te spreken uit hun naam.

    Als je wenst te spreken over handelingen die effect kunnen sorteren dan staat helaas op de eerste plaats een revolutie maar helaas worden dan de eikels na de revolutie vervangen voor een nieuwe groep eikels. In de tweede plaats is massaal niet stemmen een oplossing (bij een te lage opkomst zijn verkiezingen niet eens geldig wat een hele vreemde situatie op zal leveren). Ons grote probleem is dat we niet meer op elkaar (onze directe omgeving) durven / kunnen bouwen en eerder vertrouwen overdragen aan een overheid met zijn hele club aan huurlingen (leger / politie / belastingambtenaar / gerechtsdeurwaarder). Stuk voor stuk mensen die immorele daden verrichten uit naam van de wet. Het ergste volk is in mijn optiek dan ook de groep die als standaard opmerking “het is de wet” hebben. Ik ken namelijk ook een hele goede wet, laten we alle Joden voorzien van een gele ster op de borst…….want het was toen de wet. Wetten zijn er alleen maar om een volk onder de duim te houden en niet om een volk te dienen. Niet voor niets zijn ze in de USA druk bezig het tweede amandement uit de Bill of Rights te slopen die het Amerikaanse volk letterlijk opdraagt de wapens te pakken en een eventueel onderdrukkend regime per direct desnoods hardhandig weg te werken. Niet alleen in Europa wordt het volk hard genaaid met allerlei privacy schendingen, schendingen van basisrechten en een overspoeling van immigranten, ook de USA heeft zijn gevaarlijke intocht van verkrachters en dieven zoals Trump dat zegt…de Mexicanen. Ook de USA wordt het volk basisrechten ontnomen door bijvoorbeeld de Patriot Act en tot overmaat van ramp heeft de USA zelfs een modern concentratiekamp (Gitmo).

    Van mij mag je blijven vasthouden aan je meesters en je stem eraan blijven geven maar houdt wel in het achterhoofd dat je diezelfde meesters het recht geeft om je medemens op te lichten (belasting), af te persen (bekeuring) en zelfs te vermoorden (oorlog waaraan ook Nederland meewerkt in het Midden Oosten).

    Inspiratie: Larken Rose – Het meest gevaarlijke bijgeloof

    *Op de een of andere manier plaatst mijn laptop dit bericht bovenaan ipv. op de juiste plek waar ik op reply heb gerost….excuses voor dat ongemak.

  • @ Nico

   Dus niets doen is de ultieme demonstratie?
   Komop nou zeg. Zo maak je je er wel heel makkelijk vanaf, bovendien is het koren op de molen van de onverschillige meute die niet gaat demonstreren maar bijvoorbeeld wel naar de sportschool gaat om in beweging te komen. Het lijkt mij juist fantastisch wanneer ineens tegen de verwachting in plotseling allemaal mensen uit hun luie stoel komen! Politieke partijen die het protest opeisen massaal uitfluiten!!! Heerlijk!

  • Weet je wat,laat maar staan staan. Dubbele betekenissen spreken schizofrenenen aan. Het effect daarvan valt niet te onderschatten. (niet dat ze daarmee uit hun luie stoel komen)
   Tussen de theorie en de praktijk staan wetten in de weg en practische bezwaren.

   Wie kan weten wie dit gezegd heeft verdient ’n prijs , het is echter vooral bedoelt als aanmoediging ONVERSCHILLIGHEID te verwerpen door echt iets te doen. Een kwestie van het hier en nu en aanwezig zijn waar het kan en dan vooral waar het verschil kan maken. En daarbij sluit ik mij volledig aan bij de oproep tot massaal protest, zelfs voor cynici die ik ook begrijp!. We hebben overeenkomsten, die zijn groter tenzij we achterover hangen, het ultieme cynisme.Toch?

  • Zorg stelsel samengevat door oorspronkelijk denkers.

   Kamadeeldra

   “Dag dokter”

   – Dokter! Dokter! U moet mij onmiddelijk helpen!
   – Er zijn nog twintig wachtenden voor u
   – Daar kan ik echt niet op wachten!
   – Er zit niks anders op
   – Maar het is een kwestie van leven of dood!
   – Dat maak ik wel uit…
   – Maar dokter…
   – Als u aan de beurt bent
   – Dan is het te laat dokter, geloof me..
   – Wat mag u dan wel schelen?
   – Ik heb een mes in mijn rug, kijk maar..
   – Ik zie het ja.
   – Maar krijg ik dan geen voorrang?
   – Nee, daar kan ik echt niet aan beginnen
   – Maar dokter, ik sterf!
   – Ik weet het goed gemaakt..

   ( Dokter trekt mes uit rug van patient en steekt het in diens oog.)

   – Probeert u het eens bij de oogarts schuin tegenover.

   (Kamagurka en Jules Deelder, Humo Mei 2003)

  • Hoogstwaarschijnlijk ook meer intelligentie. Daar is naar mijn mening ook niet veel voor nodig. We beginnen al met het simpele feit dat Nederlanders consequent een overheid beschuldigen van -vul maar in welk gevoerde beleid- wat het volk niet aanstaat. Een beetje logisch denken laat iedereen met wat werkende grijze massa concluderen dat als hij / zij naar een stembureau is geweest om daar een stem uit te brengen (ook blanco of ongeldig is een geregistreerde stemmer) ook zelf verantwoordelijk is door zo achterlijk te zijn om zijn / haar spreekrecht en verantwoordelijkheid over te dragen aan 150 pannenkoeken in de 2e kamer en 75 drollen in de 1e kamer. Geef mensen macht en je kan er donder op tegen zeggen dat mensen deze gaan misbruiken, tot op heden weinig tot geen uitzonderingen. Dat gaat van zoiets simpels als een stadswacht of een klaarover tot een smeris en uiteindelijk tot overheidsmedewerker. Macht en mensen gaan niet samen omdat mensen dan de neiging hebben hun verantwoordelijkheid af te schuiven aan allerlei zaken die zogenaamd buiten hun macht liggen zoals de wetgeving, hun meerdere of internationale afspraken zoals het opkomende TTIP verdrag met daarin een clausule die de mensen in Groningen echt zal moeten wakker schoppen (de rest van Nederland ook als de overheid tekent en achteraf besluit om geen gas te winnen in Groningen aangezien het volk de eventuele boete aan ExxonMobil mag ophoesten. Boete aan de staat is eigenlijk een afpersing van het volk).

   Ben geen fan van de MSM maar hier staat wel iets zinnigs over de ISDS clausule: http://economie.eenvandaag.nl/blogs-economie/58403/ttip_vanwaar_alle_ophef_

   • Ik heb het een-vandaag stuk gelezen maar kan daarin GEEN enkele geruststelling vinden, ondanks de hoopvolle titel: ‘Vanwaar alle ophef” De argumenten van de tegenstanders van TTIP en ISDS staan nog steeds als een huis.

    • Ik ben er net aan begonnen. Aan meteen klim ik al in de gordijnen.

     ”Het voornaamste doel van een vrijhandelsverdrag als TTIP is het stimuleren van handel tussen landen. Dat is niet nieuw. Overal ter wereld hebben staten onderling tal van afspraken gemaakt over het opheffen van belemmeringen op het gebied van handel. Zo kent Noord-Amerika de NAFTA (North American Free Trade Organization), Azië de AFTA (ASEAN Free Trade Area) en is de EU in feite een uit de kluiten gewassen Europees vrijhandelsverdrag.

     Concluderend zou je kunnen zeggen dat met dit vrijhandelsverdrag de EU er met de VS, puur op het gebied van de vrije markt zonder binnengrenzen, een enorme lidstaat bij krijgt.”

     Dit is werkelijk vanuit zo’n simplistisch perpectief opgeschreven dat mijn haren er meteen recht van overeind gaan staan op grond van zowat alles wat er in practisch 1 alinea beweerd word. De fundamentals vooral, volstrekt over het hoofd ziend. Analoog in hoe er in Nederland door het journaille over ’n ‘woningmarkt’ gerept word terwijl het een volstrekt circus van gesubsidieerde constellaties betreft en men werkelijk niet van een ‘markt’ kan en zou mogen spreken doet de media er alles aan om het sprookje in stand te houden. Een journalist die zich overigens niet aan de gedragscode houdt deze terminologie te bezigen kan meteen ander werk gaan zoeken want zulks niet op prijs gesteld kritisch vermogen is onwenselijk. De zelfde zelfopgelegde censuur van de in dienst zijnde broodschrijver treffen we dus gewoon hier aan.

     Knappe kop die mij kan uitleggen waarom wij een ‘handelsovereenkomst’ nodig zouden hebben als wij al leven in ’n ‘democratie’ waar, volgens de definitie, uitgerekend een ‘vrije markt’ al opereert. ‘N fundamental, de eerste, over ’t hoofd zien is op zichzelf al knap (dom).

     Het tegenovergestelde (van vrije markt principe’s) is het geval. Er worden miljoenen uitgeven door multinationals om met geavanceerde juridische denktanks (lobbies) ontwerpteksten doorgang te doen vinden in te ontstane regelgeving die, niet burgers – om het even waar ze leven – rechten te verlenen en de economische vruchten daarvan te plukken maar het is de industrie zelf, die zich er rechten en verdiensten mee toe eigend en dan heb ik heb ik het nog niet eens over wie er momenteel, eerlijk handelend, buiten spel gezet worden.

     Dat daarbij ook nog (euro)parlementariërs omgekocht worden door ze (persoonlijk voordeel) dingen in het vooruitzicht te stellen heeft te maken met hoe loyaliteit in de maffia werkt, je gaat niet meteen beloond worden maar uiteindelijk na bewezen diensten verschijnt er op termijn geen paardekop in je bed zeg maar. Dat valt nu nog niet te bewijzen immers.

     Frank Zappa: ‘Politics is the entertainment branch of industry’

     Voor domme journalsten geldt hetzelfde. Natuurlijk bepaalt de hoofdredactie welke kop er boven je stukje komt te staan maar wanneer de redactie gegronde kritiek negeert je stukje niet eens overweegt omdat het niet aan haar eisen voldoet, dan stap je toch zelf op? Een treffend voorbeeld in deze: Marc Chavanne van de NRC die afgelopen week z’n congé nam en overstapte naar De Correspondent. Na jarenlange trouwe dienst!

     Als de lezer/nieuwsvolger dat eveneens doet, is de televisie of de krant niet meteen veranderd maar begint ze wel steeds meer achter te lopen bij wat wij met z’n allen al ’n tijdje weten: Plat, eenzijdig, vooringenomen en suggestief positie innemend.
     Er mag dan ‘inhoudelijk’ geen ‘markt’ of ‘democratie’ of ‘waardevrije wetenschap’ bestaan, onafhankelijke nieuwsvoorziening is ’n gotspe!

     Neem het met ’n flinke korrel zout de NOS en consorten en steek je licht elders op waar nog sprake is van behoorlijk kritisch vermogen. De Correspondent en Follow The Money http: wijzen ons de weg. Nederlandse waar want dan helpen wij elkaar! Fantastisch artikel: LINK van Erik Smit (voormalig topsquasher/atleet) slaat de bal hier spreekwoordelijk finaal in de nick! Heerlijk om te lezen zeg dit! Waarvoor dank!

     Ik hoop wel dat ze beiden gratis content blijven aanbieden voor de armoedzaaiers die ondanks dat ze minder te makken hebben niet dom hoeven te blijven.
     Er zijn meer redenen, voor ’n consult dient u mij te betalen! 😉

     • Trouwens, bij ‘jullie’ zet ik de adblocker wel uit hoor, mocht het nodig zijn.

     • Ik blijf boos. In het artikel op 1 vandaag geen woord over Monsanto (world food prize) of de andere spelers in het veld van het biotechnologisch industrieel complex met hun tentakels diep in de ( het Amerikaanse equivalent van de voedsel- waren autoriteit in Nederland) FDA etc. en hun onophoudelijk omkopingspraktijken en geldverslindende campagne’s om het publieke domein te vergiftigen met hun propaganda. Het is zo ongeveer ’the posterchild’ van wat er mis is bij machtige bedrijven die aan invloed willen winnen om de winsten te vergroten voor henzelf en hun aandeelhouders, en geld speelt en enorme rol het voor elkaar te boksen! Het blijft in het artikel volstrekt onopgemerkt.

      Afleiden is de kunst van ergens anders de aandacht op vestigen. Vooral de de-bunkers geen aandacht schenken (Monsanto verkeert momenteel in zwaar weer door het ene na het andere schandaal over misleiding en falsificatie van onderzoeksrapporten en omkoping van zowel wetenschappers (malversaties of achterhouden van onderzoeksgegevens) als politici, in vooruitgeschoven posities) helpt. NOT! Door wie zou zo’n journalist beloond worden? Door de NOS ook, zoveel is zeker.

      Dit geeft ’n beter idee over hoe we dom gehouden worden met alle schadelijke gevolgen voor onszelf als consequentie, wanneer we er niet tegen protesteren: LINK van wikileaks

     • ’n tussendoortje over tradities: LINK

      Ik kon er wel om lachen, Britse humor: John Cleese die over het fenomeen Donald Trump zegt: “His campaign symbol will be a Red Squirrel – in memory of the dead one he keeps on top of his head” en “I have finally understood Donald Duck’s hairpiece.It’s there to cover up the colour of his neck”

      Marvellous! kom daar nu eens om in Nederland. In the UK hebben ze tenminste . Hear hear! Dat word voor ons verzorgd door niet het acht uur journaal helaas. Denk ik dan, en ga over tot de orde van de dag. Hoeveel brood heeft ’n cabaretier eigenlijk nodig om ’n meesterwerk te kunnen scheppen?

      Hard voor weinig?

 5. Nou ik heb hier ook geen grote demonstraties tegen de vluchtelingen gezien alleen lokaal geharrewar..
  ERGO…. Nederland bestaat uit toetsenbord helden…. er zijn in de afgelopen jaren zat momenten ZONDER vluchtelingen overdosis geweest om tegen de roverheid te protesteren…. geen succes..
  Misschien omdat veel mensen die al in armoede leven dat vervoer naar een grote stad waar gedemonstreerd zal worden niet meer kunnen betalen????
  angst voor represailles van uitkeringsinstanties????
  Of gewoon helemaal gedemotiveerd? murf van de zorgen en overheden die ALLES aan hun laars lappen ????

   • Niet helemaal waar. Ik heb laatst meegelopen samen met mijn ega in de tocht tegen de afbraak van de zorg, georganiseerd door het FNV (mumpff…lol)
    Maar ik kan niet anders zeggen dat dit tot in de puntjes geregeld werd incl. vervoer, lunch koffie en thee enz. enz.
    Toch maar…….15.000 deelnemers!!!
    Komt natuurlijk omdat die mensen ook moeten werken dus niet allemaal bij de hulpbehoevenden weglopen. Want zo zijn die mensen dan ook wel weer.
    Komt die schoft van ’n Van Rijn gewoon vertellen dat hij er ook nix aan kan doen en gaat gewoon verder met z’n gore streken. Da’s dan PvdA!!!! Mag ik even een teiltje?!?!?
    Demonstreren in een dictatuur zoals deze heeft weinig zin maar de fysieke aanwezigheid van veel mensen doet andere ingesufte slachtbankschapen wel beseffen dat er iets aan de hand moet zijn.

   • nou dat heet toch tegenwoordig niet meer pvdA… maar partij van de armoede zowel financieel als moreel…. wat verwacht je dan nog van dit soort goed betaalde nullen!!

    Misschien is het handig om provinciale hoofdsteden tot demo doel te maken???? Den Haag en Amsterdam zij dure reisjes voor de kleine openbaar vervoer mensjes.

    EN DAAR GA IK WEER… als toetsenbord held is het HELEMAAL niet moeilijk om de politiek bij de les te houden… allemaal even mailen wat je dwars zit aan ALLE partijen… reageren misschien niet altijd MAARRRRRR gaat toch wel irriteren want ja ze hebben straks toch weer stemvee nodig… HET PUNT IS de politiek bemoeit zich te vaak negatief met ons dus tijd voor tegenactie… wie schrijft die blijft!!!!!!!.
    Niet ergeren gewoon lekker je verhaal doen geeft ze toch minder rust op hun blauwe leer…. zie het maar als een spelletje jij sart ons ..mooi ik pak je terug… niet opwinden lekker zeggen wat je te zeggen hebt meer niet…

 6. Ik Belgie, Duitsland en de UK hebben ze de vakbonden wel geinfiltreerd, maar niet kapot gekregen. In Nederland hadden we de Wim Kok’s. Dat is het verschil. Een nieuwe beweging oprichten is de boodschap.

 7. Misschien is de nood in België nog hoger dan hier?
  Hier komen mensen alleen massaal op de been om te protesteren tegen de opvang van asielzoekers.
  Velen zijn bang dat deze hun banen en hun huizen zullen inpikken. In plaats van vingers te wijzen naar vluchtelingen zouden ze zich moeten richten op de overheid die verantwoordelijk is voor het tekort aan betaalbare huurwoningen en acceptabele banen en arbeidsvoorwaarden. De vluchtelingentoestroom maakt dit pijnlijk duidelijk.

  • Nederlanders zijn zo achterlijk dat ze liever Zwarte Piet met hand en tand verdedigen omdat ze zogenaamd aan onze kinderen komen maar ondertussen vergeten dat we beter huis en haard kunnen verdedigen omdat onze kinderen weinig aan Zwarte Piet (Sinterklaasfeest) hebben zonder huis en haard.
   Ik ben trouwens geen Nederlander, ik associeer mij met geen enkele natie op deze planeet, ik ben een mens. Conform UVRM (Universele Verdrag van de Rechten van de Mens) zijn er bepaalde momenten dat ik geen gebruik wens te maken van een natuurlijke persoon voor de wet (Artikel 6), natuurlijke personen hebben een nationaliteit.

  • En wanneer stond het museumplein hier in (Amsterdam) Nederland vol met honderdduizenden mensen? In de jaren ’80 vanwege de neutronenbom, ban de bom, kernwapens de laatste keer. Meer dan dertig jaar geleden!

   Waar Rob met zoveel woorden op wijst imho is onze wijdverbreide onverschilligheid de straat op te gaan. En ondertussen wel van alles roepen. Alsof het vergelijkbaar is je te verschuilen achter ’n toetsenbord of daadwerkelijk in praktijk door ‘aanwezigheid te zijn’ in lijf en leden, onze betrokkenheid te tonen. Let op het cynisme van deze blogger in de volgende reactie op ’n onlangs geplaatste reactie op ’n gepost artikel van hem waarin hem werd verweten dat ie zich druk zou moeten maken om andere dingen met ’n oproep om daarover te gaan demonstreren, dit veelzeggende commentaar:

   “Rob Vellekoop: ‘Er is in 2013 op 1 mei een lange mars naar Den Haag georganiseerd. Er liepen vanaf Utrecht welgeteld 10 mensen mee! Vervolgens liepen we van het Malieveld naar het Plein in Den Haag. Dank voor je bijdrage en motivatie.'”

   Harry: ‘Misschien is de nood in België nog hoger dan hier?’

   Harry, sinds wanneer wonen er meer mensen in België dan hier? Ik ben dol op de Ardennen, echt de natuur, m’n eerste vuursalamader ooit daar vastgehouden, al heb ik er ook nare herinneringen aan, door de nare nationalistische en racistische sentimenten die daar opspelen door ’n handjevol wereldvreemde de grond kussende en met nazi sympathieën behepte dorpsbewoners. (Niet allemaal natuurlijk 😉 en ik hoor wel wat je zegt, je hebt ook gelijk in zekere zin maar het zit helaas nog dieper, nog ingewikkelder in elkaar. Aan het elkaar ontbreekt het! Onze nood stoelt in ’n andere.

   Ons kent ons.

   De massa, op schoot bij de opiniemakers en nationale pers de (propaganda) kanalen. Voor de gek gehouden, door achter de televisie, krant en radio plaats te nemen, hebben eventueel ’n vaag (intuïtief) idee hoe het werkelijk zit en het tegelijkertijd te druk in ’n samenleving waarin de eisen zich te conformeren aan de opgedrongen vermarkting, de veranderingen van ons zorgstelsel, participatie vs privatiseringen, de gesubsidieerde volkshuisvesting met alle gevolgen van dien, tax havens, de vrije handel (hoezo zijn lobby clubs de grootste geldverslindende partijen indien er werkelijk sprake was van ’n vrije markt….). Universiteiten die zich de wet laten voorschrijven door de corporatiesector e.d. Waardevrije wetenschap. Politici die na hun politieke carrière sleutelposities innemen bij de financiële sector, accountancy’s of multinanationals zoals Shell, Schiphol e.d. Democratie? Lol!

   Vandaag weer in het nieuws, ‘woningmarkt trekt aan maar niet genoeg’. What’s new. De als slachtoffers ‘aangemerkte’ van deze waanzin, zijn de speculanten die van eeuwig stijgende huizenprijzen uitgingen, die er niet in slagen hun huis zonder verlies door te verkopen. In plaats van dit fenomeen te kenschetsen als een resultaat van falend overheidsbeleid gekoppeld aan dat het steeds de banken de makelaardij en aanverwante industrieën zijn die hun geld verdienen aan de gesubsidieerde woonellende, die en dat, blijft buiten schot. Evenals het feit Nederland zo ongeveer kampioen persoonlijke schuld is die het bruto nationaal product overstijgt. Daar gaan we het niet over hebben. Of in wiens belang gehandeld wordt. We gaan het niet hebben over de LTV ratio en lonen die niet stijgen of dat wat men kwijt is aan woonlasten geen bijdrage is de economie omdat het geen productie betreft maar eerder ’n vervalsing van de realiteit. Alsof goedkoop wonen ’n slechte zaak is. Er dan dan niet meer geld uitgegeven werd aan aan wat de economie werkelijk zou kunnen gebruiken om iets te produceren behalve schimmige verslavende gesubsieerde hypotheekproducten en compenserende huursubsidieproducten in het theater van het keurslijf daartooe gedwongen. Goedschiks dan wel kwaadschiks. De fundamentals afgeschreven. Het kenschetst eventueel de behoudende, calvinistische, hypocriete nederlandse mentaliteit. Zo schuldig als de pest ’n grote bek opzetten over profiteurs gedekt door een voorwaarde scheppend establishment dat zijn medeplichtigen schuldbekentenissen laat tekenen. Hoe verwonderlijk het is reageren van hen die hun eigen onafhankelijkheid hebben opgegeven om daarnaast over niets anders dan dat te prediken. ‘Wij, onafhankelijk, onze waardigheid, onze rechten’ precies waar men het anderen overliet. Het is zo wijdverbreid dat deze schizofrene tweespaltig heid niet eens meer opvalt. We het gewoon zijn gaan vinden.

   Laat de eerste die geen WOONSUBSIDIE in enigerlei vorm heeft ontvangen de eerste steen werpen!

   In praktijk bewijst men lippendiensten aan de industrie die wonen onbetaalbaar maakt enzelf te groot is om te falen is gebleken waaruit geen conclusies zijn getrokken. Men snapt zelfs niet dat de woonsubsidie niet aan HEN uitgekeerd wordt (blij met financieel voordeel) maar via hen, aan de bank, alleen voor wat betreft HRA al zo’n slordige 12 miljard op jaarbasis gratis en voor niets (want belasting geld word uit het niets geschapen) waar de banken daadwerkelijk geld uit het niets mee scheppen! Nieuwe leningen, nieuwe schuldenaren! En marketing en propaganda om het voor de burger gecompliceerder en onbegrijpelijker te maken met behulp van rechtsgeleerden en accountants zou ik er aan toe willen voegen.

   Een mogelijke metafoor.

   We gaan niet de club de schuld geven, niet de trainer of de technisch directeur we gaan naar de wedstrijd om achteraf via social media en de mainstream pers ons beklag te doen. Wanneer hooligans de boel vervolgens onveilig maken zeggen we: zie je wel, dat komt er nu van! En distantiëren we ons in een klap van hun methoden die we nodig hadden om ons argument kracht bij te zetten. We hadden echter gewoon weg kunnen blijven om ’n echt signaal af te geven, maar de clubcard was al betaald en het feit dat er dan anderen blijven zitten is genoeg voor ons om hetzelfde te doen. Schreeuwen vanaf de zijlijn als alles wat ons te doen staat?

   Zonet vernomen van de schrijver van dit blog:

   Het moge duidelijk zijn dat de burger volledig buiten spel staat. Toch zullen de gevolgen van TTIP de burger keihard raken, vandaar dat een signaal aan de EU-autoriteiten meer dan nodig is.
   Demonstratie tegen TTIP

   Datum en tijd : zaterdag 10 oktober 2015 – 13:00 uur
   Plaats : Amsterdam – Jonas Daniel Meijerplein

   Iemand nog ’n illusie om te posten?
   Of gaan we echt iets laten zien.

   Ik neem in elk geval ’n heel klein demonstratiebordje mee met kleine lettertjes.
   En zal mij netjes gedragen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.