Angstmonitor: 5 vluchtelingen fabels die angst aanwakkeren

Met dank aan de Hoax-wijzer een kleine greep van vijf fabels uit talrijke hoaxes over vluchtelingen die de angst voor het zogenaamde islamitische gevaar en islamisering tot ongekende hoogten aanwakkeren.

Foto’s van overvolle boot met Syrische, Libische of Europese asielzoekers

Bewering:
Foto’s tonen een boot die overladen is met mensen, die allemaal vluchtelingen zouden zijn. Volgens sommige bronnen zouden het Syrische of Libische vluchtelingen zijn die naar Europa proberen te komen, anderen beweren dat het gaat om Europese vluchtelingen die tijdens “de Wereldoorlog” tot in Noord-Afrika proberen te geraken. Dit zouden hoegenaamd de “grootouders” zijn van de mensen die nu in Europa de grenzen willen sluiten voor vluchtelingen uit Syrië.

Weerlegging:

De foto’s tonen het vrachtschip Vlora, dat in 1991 werd geënterd door duizenden Albanese vluchtelingen, en vervolgens werd gedwongen om naar Italië te varen. Het communistische bewind was toen ten val gekomen in Albanië, waarna velen het land ontvluchtten omwille van de instabiele economische en politieke situatie. Een uitgebreide bespreking van dit onderwerp vind je in het artikel van Hoaxmelding.

Syrische vluchtelingen willen allemaal naar Europa, Europeanen weldra in de minderheid

refugeecampBewering:
De Syrische vluchtelingen verkiezen schijnbaar allemaal om te vluchten naar Europa, omdat de sociale voorzieningen hier beter zijn. Deze toestroom zou ervoor zorgen dat Europeanen weldra in de minderheid zijn.
Weerlegging:
Het was de Hongaarse premier Viktor Orbán die beweerde dat de toestroom van vluchtelingen ervoor zou zorgen dat de Europeanen weldra in de minderheid zijn, en meer bepaald dat ze “een bedreiging vormen voor Europa’s christelijke identiteit“. Hoewel de toestroom van asielzoekers ongezien groot is sinds de vluchtelingencrisis van 2015, bestaat hier nochtans geen reëel gevaar voor. Met een totale Europese bevolking van zo’n 743 miljoen inwoners vormen de 350.000 Syrische vluchtelingen die tussen april 2011 en juli 2015 naar Europa kwamen een groep van amper zo’n 0,05%. Aan dit tempo duurt het nog minstens 500 jaar vooraleer ze de helft van de Europese bevolking zouden vormen.
Het is eveneens onjuist dat Europa de meest favoriete bestemming zou zijn van de Syrische vluchtelingen. Turkije mag dan wel de meeste instroom hebben met zo’n 1,9 miljoen asielzoekers, de rest van de top 10 bestaat niet uit Europese landen, zoals Libanon (1,1 miljoen) en Jordanië (1,4 miljoen). Hieruit blijkt heel duidelijk dat de hoeveelheid Syrische vluchtelingen in Europa relatief klein is in verhouding tot de hoeveelheid in sommige niet-Europese landen. De Europese landen waar de meeste asielzoekers naartoe gaan zijn o.a. Duitsland, Frankrijk, Italië en Zweden; de instroom in België en Nederland is in verhouding slechts minimaal.

Tentenkamp in Saoedi-Arabië staat leeg terwijl het land asielzoekers weigert op te vangen

Bewering:

Foto’s tonen een gigantisch groot maar leeg tentenkamp in Saoedi-Arabië, wat plaats zou moeten kunnen bieden voor duizenden asielzoekers. Toch zou het land weigeren om Syrische vluchtelingen op te vangen en het tentenkamp leeg laten staan. De reden hiervoor is dat de Arabieren de asielzoekers naar Europa zouden sturen om de landen daar tot Islamitische staten om te vormen.

Weerlegging:

De foto’s van het tentenkamp tonen geen recente situatie, maar dateren reeds van 2010. De zogenaamde “tentenstad” bevindt zich in Mina, in het westen van Saoedi-Arabië en niet ver van de stad Mekka. De tenten werden er geplaatst voor de pelgrims, die er verblijven tijdens de “Hadj“, een vijfdaagse pelgrimstocht naar Mekka. Hoewel deze tenten in theorie inderdaad zouden kunnen worden gebruikt voor de opvang van vluchtelingen, vindt het verblijf van de pelgrims voor de Hadj van 2015 plaats van 21 tot 25 september. Dit zou voor een overbevolking zorgen indien de tenten ook nog eens bezet zijn door de pelgrims, aangezien er vaak verschillende mensen samen in één tent verblijven.

De bewering dat Saoedi-Arabië vluchtelingen zou weigeren om Europa tot de Moslimwereld in te lijven is op geen enkel gegrond bewijs gestoeld en is louter een propagandistische, islamofobische theorie. Zulke beweringen worden dan ook uitsluitend verspreid door websites zoals Speisa en Infowars, die vooral paranoïde berichten verzinnen zoals blijkt uit verschillendevoorbeelden. In werkelijkheid hebben de Golfstaten reeds $900 miljoen USD (800 miljoen euro) verzameld voor Syrische vluchtelingen. Hoewel Amnesty International beweert dat Saudi-Arabië zowaar nul asielzoekers heeft opgevangen, zijn er sinds 2011 reeds 500.000 Syriërs in Saudi-Arabië opgevangen met een werkvisum. Het huidige beleid is dat Syrische vluchtelingen er enkel worden opgevangen indien er reeds familieleden in Saudi-Arabië wonen. Deze vluchtelingen krijgen dan het recht om te werken, evenals gratis scholing en gezondheidszorg.

IS heeft 4000 strijders Europa binnengesmokkeld met de vluchtelingenstroom

strijders_isBewering:
De terreurgroep Islamitische Staat heeft gebruik gemaakt van de vluchtelingenstroom om zo’n 4000 strijders binnen te smokkelen in Europa.
Weerlegging:
Dit bericht werd in september 2015 vooral gepubliceerd door onbetrouwbare sensatiegerichte media zoals Het Laatste Nieuws, Express UK en Fox News, alsook tal van obscure en dubieuze “nieuwssites”, en websites zoals Speisa, WorldNewsDaily en InfoWars die vooral paranoïde berichten verzinnen zoals blijkt uit verschillendeanderevoorbeelden. Allemaal verwijzen ze naar één en dezelfde bron voor hun informatie: Buzzfeed. Dat artikel dateert echter van november 2014, en was dus reeds bijna een jaar oud wanneer andere media het begonnen over te nemen. Buzzfeed is bovendien geen professioneel en betrouwbaar nieuwsmedium maar slechts één van de meer bekende clickbait-websites, en wordt dan ook geregeld helemaal achteraan de lijst van nieuwsmedia geplaatst. Het lijkt erg onwaarschijnlijk dat IS-strijders uitgerekend Buzzfeed zouden kiezen om een interview te geven, als het hun bedoeling is om Europa angst aan te jagen met zulke berichtgevingen. De berichtgeving kon dan ook niet worden geverifieerd met andere, meer betrouwbare nieuwsbronnen.

Foto’s van IS-strijder die zich voordoet als asielzoeker

Bewering:
Een circulerende afbeelding toont een foto van een IS-strijder en een foto van een vluchteling. Het zou telkens dezelfde persoon zijn, en bewijs moeten tonen dat deze IS-strijder in Europa is geraakt onder het mom van asielzoeker.

Weerlegging:

Beide foto’s tonen wel degelijk dezelfde man, genaamd Laith Al Saleh, maar hij is geen IS-strijder en is dat ook in het verleden nooit geweest. De foto links werd gemaakt toen hij in het verleden heeft gevochten voor het Syrische vrijheidsleger, dat streed tegen het regime van Bashar al-Assad. Hij was nooit lid van een religieuze extremistische beweging. De rechtse foto werd genomen toen hij in Kos aan het wachten was om het vliegtuig naar Athene te nemen. Een uitgebreide bespreking van dit onderwerp vind je in het artikel van That’s Nonsense.

77 Comments

 1. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/10/07/notruf-einer-mutigen-polizistin-bericht-aus-dem-rechtsfreien-raum/

  https://www.unzensuriert.at/content/0018952-Gruene-Forderung-Polizisten-sollen-im-Einsatz-bei-Muslimen-die-Schuhe-ausziehen

  de realiteit van een Duitse Politiecommissaris tegenover de vervreemde politicus…

  Misschien is het nu juist het gedrag van politici wat aan de basis van het ongenoegen ligt.

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/10/09/verhaftung-in-stuttgart-tuerkei-schiebt-terror-kaempfer-nach-deutschland-ab/

  Kijk dit soort dingen helpen niet om ergens vertrouwen in te hebben….
  Feit is dat het grootste deel hier naar toe komt om geld te verdienen en is niet op de vlucht voor het geweld maar ja wie nuchter vragen stelt en zich afvraagt wie gaat dit betalen wordt prompt neergezet als iemand die discrimineert….alle negatieve bijverschijnselen worden onder het tafelkleed geschoven.
  DAAR zit nu de bron voor frustratie…de migrant heeft een hoog aaibaarheids gehalte en de autochtoon met nuchter verstand is gewoon een doemdenker en moet de mond houden…. dat kan alleen maar tot problemen leiden.
  Wie 1400 migranten door de keel van 140 bewoners schuift maakt een flagrante miscalculatie en laat duidelijk zien dat er totaal geen begrip is bestuurlijk wangedrag en dictatuur ,burgers horen hierbij betrokken te zijn en moeten duidelijk aan kunnen geven waar voor hun genoeg genoeg is…. uiteindelijk zullen ZIJ er mee moeten leven.
  Wij zijn hier inmiddels meesters geworden in het ontkennen van onze eigen cultuur als we AUB maar lief gevonden worden

 2. Ter attentie van alle ‘We worden overgenomen en onderworpen aan de moslim cultuur’ figuren.

  Westerlingen trekken al sinds de kolonisatie naar Afrika en Zuid Amerika. Beide continenten spreken je stelling tegen dat het volk van Europa wordt vervangen door een andere cultuur. Continenten die wel zijn overgenomen door een andere cultuur en waar de oorspronkelijke cultuur het onderspit heeft mogen delven zijn Noord Amerika en Australie met als belangrijk detail dat de overnemende cultuur (de blanken) technologisch enige jaren voorliepen op de oorspronkelijke cultuur (Indianen en Aboriginals).
  Dus de enige keren dat een cultuur vervangen werd door een nieuwe cultuur had de vervangende cultuur een technologische voorsprong. Tenzij de invasie van moslims stiekem het sterrenschip Enterprise ergens cloaked hebben hangen zie ik ze niet echt in staat om de Europese cultuur over te nemen gezien het gebrek aan onderwerpingsmiddelen (technologische voorsprong).

  • Zojuist geplukt van NOS teletekst en natuurlijk kijk ik verder als mijn neus lang is. Als die drol van een Dijkhoff zijn zin krijgt en landen van herkomst sancties gaat opleggen zal dat wel weer uitdraaien op economische sancties met als gevolg: een vracht economische vluchtelingen. Let trouwens goed op zoals de eerste regel staat, letterlijk staat er eigenlijk: Landen die weigeren slaven terug te nemen. http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/onderdaan

   
   Dijkhoff:sancties voor weigerlanden

   
   Landen die weigeren onderdanen terug te nemen die elders zijn geweigerd als asielzoeker,moeten harder aangepakt worden.Daarvoor heeft staatssecretaris Dijkhoff gepleit bij overleg met zijn Europese collega’s in Luxemburg.

   Veel Europese landen worstelen met een grote instroom van asielzoekers.Een van de problemen is dat mensen vaak niet terug kunnen als ze worden afgewezen, omdat hun vaderland niet meewerkt.

   Europa is het erover eens dat er extra geld en mankracht nodig is voor een beter terugkeerbeleid,maar Dijkhoff wil ook met de vuist op tafel kunnen slaan.
   “De tijd van netjes vragen is voorbij.”

 3. …in het dorpje ORANJE met 150 inwoners, hadden ze al 700 vluchtelingen in een opvang van de COA en nu komen er nog een keer 700 erbij. Dus 1400 asielzoekers in een dorp met 150 inwoners. Zou dat niet anders kunnen?

  Verder wil ik graag deze man onder de aandacht brengen. Een kanadische journalist, Ezra Levant, over Merkel en de Duitsers.
  https://www.youtube.com/watch?v=j_8kc19DL70

  • Valt het jou ook niet op dat er in verhouding maar weinig mensen opgevangen worden in ‘De Staten van Holland’ En dat het merendeel on het noorden en oosten wordt geplaatst, de wingewesten.

   • Wat mij opviel is dat het een dorp met de naam Oranje is. Het kan een toeval zijn, maar ergens zou het me niet verbazen als het bewust gekozen is. Het waarom laat ik aan mijn fantasie over…

 4. Er zijn mensen die geloven dat het wel mee zal vallen met de islamisering. In de UK is het vaak de gewoonte om bij een bedrijf je lunch in de koelkast te bewaren. Nu hebben een aantal bedrijven hun werknemers verboden om lunch waarin varkensvlees zit, bijv, een saucijzenbroodje of ham daar in te doen. Want anderen (ra ra wie) zouden zich hierdoor beledigd kunnen voelen. Ja ja, het gaat leuk worden in dromenland.

  • Laat je niet opfokken. Welke bedrijf kan dat nou hardmaken en,.. welke lul de behanger van een werknemer gehoorzaamd nu eigenlijk tegenover zoveel onzin.
   Is het niet een staaltje stemmingmakerij van de bovendste plank?
   Ik zoek an een tijdje zo’n St. George lintje om mijn solidariteit met Rusland te benadrukken in weerwil met wat die vreselijke media hier iedereen willen inpeperen.
   De bumpersticker moet maar weer eens uit de mottenballen.

   http://sputniknews.com/middleeast/20151004/1028015116.html

 5. (Bedoeld of onbedoeld leidt de massamigratie naar Europa tot het vervangen van de bevolking)
  Demografie en etniciteit is de essentie van de discussie, en juist dat is dan ook tegelijk het grote taboe. Wie de bevolking van Afrika overzet naar Europa verandert Europa in Afrika met Europese decorstukken. Op den duur zullen ook die decorstukken verdwijnen en zien we in Europa dezelfde kaalslag ontstaan als in al die Afrikaanse steden waar de laatste koloniale huizen wegrotten en veranderen in de wrede chaos van de urban jungle. Wie de bevolking van het Midden Oosten overplaatst naar Europa, verandert Europa in een islamitische kolonie. Maar dat mag niet openlijk zo benoemd worden. Want wie over etniciteit spreekt, die heet een ‘racist.’
  Dat proces van demografische vervanging, en dus van de ondergraving van de Europese beschaving, is al tientallen jaren gaande. Maar nu gaat het ineens absurd snel. We zien deze versnelling plaatsvinden in het hart van de Europese beschaving en in de motor van de Europese economie. Duitsland.
  Dit is een kopie van arabist J.Jansen

  • Thanks, overigens best jammer dat mensen boeddhisme als ’n religie zien, is ’t niet, al wordt het er door sommigen van gemaakt. Het is ’n leer, ’n filosofie en hoewel hij, de boeddha nooit iets ter schrift heeft gesteld (net zomin als Abraham, Jezus of Mohammed trouwens) is de aan hem toegeschreven opmerking daar : “Geloof niets, zelfs mij niet maar onderzoek.”
   Heb ’n zen studie verleden. Dat gaat niet zomaar weg.

   ff kijken hoe dit uitpakt, plaatjes:

   Schijnheilige Shapeshifters:

   1 – href=”http://s21.postimg.org/4fhj8c3xj/wilders_keppel1.jpg
   2 – http://s24.postimg.org/6rywjn1lh/king.jpg
   3 – http://s14.postimg.org/46e9fri4x/Zalm_wie_anders

 6. Nee Rob, ik laat me niet meeslepen door die blonde van de PVV, ik weet ook wel dat hij werkt voor de elite, een zionistische agenda erop na houdt, maar toch krijgt hij steeds meer stemmen en is hij de grootste partij in dit land en dat vind ik niet raar. Ik stem al jaren niet meer, maar ik maak me ernstig zorgen, wetende dat George Sorros Europa dwingt om meer asielzoekers op te nemen, velen belanden allemaal in de bijstand, er is geen werk, ook al voor de Nederlanders niet, daarnaast spreken ze de taal niet, dit is een onbegonnen taak. Een vriend van ons heeft zich verdiept in de koran, die verbonden is aan de sharia, dat is echt een haatdragende ideologie, ze hebben geen respect voor andere religies, hun streven is één kalifaat en dat weet jij ook. Daarnaast ken ik ook vredelievende moslims en die willen dit helemaal niet. Mijn kapper is moslim, maar een vredelievend mens, hij wil dit ook niet en hij schaamt zich ook wat er nu plaatsvindt in ons land, de haat die men heeft t.o.v. ons volk, hij staat er niet achter, maar raakt inmiddels ook klanten kwijt omdat hij een moslim. De situaties krijg je nu ook in ons land, ze worden nu allemaal over één kam geschoren en ik keur dat absoluut af. Ik heb zelfs les gegeven, inburgeringscursus van moslims die hier al enige jaren wonen en ja, hun verhalen zijn triest om te horen. Ze hopen, wishfull thinking, nog steeds om hier een baan te vinden, allen, de klas van 20 mensen, de jongste 20 jaar en de oudste 56 jaar, zitten allemaal in de bijstand, het zijn mensen die in hun thuisland een baan hadden, een eigen zaak, maar ze komen hier niet aan de slag, vanwege de taal en vanwege het feit dat er gewoon geen werk voor hen is.
  Deze mensen respecteer ik echt, lieve mensen, niks mis mee, maar het gaat om degenen die nu instromen, waarvan nu blijkt dat 80% gelukszoekers zijn, ik heb filmpjes gezien waarbij journalisten getuige waren van het feit dat ze alleen maar komen vanwege “the money”, daarnaast zijn het mensen die goed hebben betaald voor hun overtocht, er goed uitzien, allen hebben een mobiele telefoon, waarvan men zelfs velen hebben betrapt op het hebben van videofilmpjes van onthoofdingen, dat er wapens in een container zijn gevonden in Griekenland bestemd voor vluchtelingen, dat ze, de jihadisten, die ook nu binnenkomen, kunnen beschikken over nucleaire bommen, dat klinkt niet goed en daar maak ik me zorgen om.
  Wij zijn een zeer tolerant land, menig Christen voelt het ook een taak om te helpen, maar ik sprak vanmiddag een dame die Christen is, ze vroeg zich ook af of wij hier niet het paard van Troje hebben binnen gehaald, eerst pamperen, verzorgen en wie weet…straks nog worden onthoofd door deze asielzoekers?
  De tijd zal het ons leren, maar alles staat in openbaringen en eindtijden van de bijbel, Nostradamus en Cacey hadden dit lang geleden al voorspeld.
  Ik vrees dat we hier volgend jaar burgeroorlogen gaan krijgen en wat denk je als straks de dollar gaat crashen en ook de euro instort, wat voor situaties krijgen we hier dan. Maar dat is nu juist de bedoeling, agenda 2030 nietwaar? Action, reaction, solution, Martin Vrijland heeft het aardig scherp wat dat betreft.
  Dus ik denk dat wat we ons geen illusies moeten maken, het komt allemaal wel goed…nee het wordt nog veel en veel erger, we praten volgend jaar wel weer en ben benieuwd hoe je er dan wel naar wilt of durft te kijken!

  • Je hebt net als zovelen volkomen gelijk.
   We gunnen ieder het beste, zelfs onze grootste vijand?
   Maar…, er komt een grens, die we inmiddels al bereikt hebben!
   En dat we zorgen maken is niks vreemd, en hiervoor mogen we nooit onze ogen sluiten!
   Dat je dit aankaart wordt door de linkse politiek niet omarmd, “Je komt toch niks te kort, of wel?”
   Maar dat we op overbevolkings-sunami oplopen en dat op 3 meter onder NAP is geen sinecure?

 7. Dit is ook interessant…
  Isis-strijder, is geen Isis-strijder maar… “De foto links werd gemaakt toen hij in het verleden heeft gevochten voor het Syrische vrijheidsleger, dat streed tegen het regime van Bashar al-Assad.”

  Dus je vindt het normaal, dat een gewone burger met een AK 47 rondloopt, en tegen zijn regering vecht, en dus zijn eigen landgenoten, die toevallig voor Assad zijn, vermoordt??

  Stel dat zou in Nederland het geval zijn. Iemand ziet de regering niet zitten, en wil dat WIlders op de troon komt, en begint dan met een wapen ervoor te strijden…wel een gekke gedachte, vind je niet?

 8. De ‘gutmenschen’ hier moeten zich beseffen dat een extreme moslim geen genade kent, en al helemaal niet als het om zijn geloof gaat.
  Dat de Saud’s in het Jemen tig duizenden Huthis hebben vermoord, staat hier nergens. Waarom?
  Dat men doodstraf toepast op een achterlijke manier, ook niet.
  De Saudís horen bij de Soennieten zijn van het wahabisme geloof, zeer streng en shariawetgeving.
  De Huthis in het Jemen b.v. zijn sjiieten, dus een minderheid. Ook die ene jongen die ter dood is veroordeeld en ook zijn oom, die al dood is, leefden in het Osten van Saudi Arabië waar de sjiieten als minderheid voor hun (mensen) rechten binnen SA strijden.
  De Soennieten zijn extreem konservatief en vormen de grootste groep moslims, en die waar de meeste aandacht naar toe gaat. Alle extremisten, haatpredikers etc zijn soennieten.
  De Sjiieten leven in de minderheid en worden onderdrukt, want ze zijn veel gematigder. Een Soenniet mag geen druppel alcohol drinken maar een sjiiet mag het wel drinken, maar niet dronken worden.
  Assad is een alawiet, die 15% van de bevolking in Syrië stellen, deze zijn nog gematigder. De rest van Syrië is Sjiiet. Dat is ook de reden hoezo de Saudi’s tegen Syrië zijn, en ook dat er steeds onder deze groepen vluchtelingen ruzies en onrust ontstaat.
  In het Iran is de grootste groep Sjiiet, met een minderheid van Soennieten.
  Dat is wat speelt, waar wij geen enkele invloed op hebben.

  Maak daar eens een mooi artikel over. 😉

  • ‘gutmenschen’, het kan aan mij liggen, klinkt mij tamelijk extreem in de oren.

   Een gevolg van de extreme manufacturing consent technieken van rechts extremisten eventueel? Verder is er aan je betoog nauwelijks ’n touw vast te knopen, ik zou zeggen meer oefenen of er langer over doen als het resultaat tegenvalt.

   Dat kan deze man beter:
   Naom Chomsky – The United States, Not Iran, Poses Greatest Threat to World Peace

   Nederland kan er trouwens ook wat van. Eerst in de VN een motie indienen om de oorlogshandelingen annex mensenrechtenschendingen in Yemen te onderzoeken om die vervolgens weer in te trekken vanwege het gevaar niet meer in aanmerking te komen voor ’n zetel in de veiligheidsraad. De koning erop af sturen. Van die dingen.

   • Haha, omdat jij beperkt bent, is aan mijn ‘betoog’ nauwelijks ’n touw aan vast te knopen…hmm interessant.
    En als je niet weet wat ‘gutmensch’ betekent, dat zijn fascisten die niet weten dat ze fascisten zijn. Noam Chomsky is zeer zeker een intelligente man, en beschaafd. Leuk dat je hem in de context van mijn ‘betoog’ noemt. Dank je wel.
    Op je dommige, mij in een rechts extremistische hoek willen duwende opmerking, ga ik maar niet reageren. Energie verspilling en het zegt meer over jou dan over mij.
    Opgeruimd staat netjes als nickname klinkt in mijn oren iig niet echt gezond…ga maar verder met opruimen…de klus is nog niet klaar. 😉

 9. Ik wacht nog steeds tot deze site eindelijk een keer een Lange Mars organiseert, waar men door Nederland loopt en zich iedereen kan aansluiten die TEGEN de systeemoorlogen is, en VOOR vrede voor alle volkeren!!

  Nee, ze gaan hier nou weer de ‘schuld’ meer of minder bij het eigen volk zoeken…schandelijk!
  Ja, het volk laat zich manipuleren…zijn ook zo dom,hé die schapen, maar wij van de site weten het beter. Wij weten dat het allemaal ‘meevalt’ en er eigenlijk niemand een bedreiging vormt….ja ja.

  Wat spreekt ervoor die mensen in hun eigen land te laten en voor vrede te zorgen, waar ze een recht op hebben en zo kom ik weer bij het begin van mijn verhaal…organiseer een mars voor vrede!

  • Er is in 2013 op 1 mei een lange mars naar Den Haag georganiseerd. Er liepen vanaf Utrecht welgeteld 10 mensen mee! Vervolgens liepen we van het Malieveld naar het Plein in Den Haag. Dank voor je bijdrage en motivatie.
   Er pleit niets tegen een mars voor vrede! Lijkt me een uitstekend plan. En ja ik ben het met je eens de problemen moeten daar opgelost worden, helaas werkt het westen er juist aan om daar chaos en oorlog te creëren.
   En ja ik denk dat de dreiging vanuit het oosten voor ISIS strijders die hier naar toe zouden kunnen komen meevalt. Sorry dat ik niet je mening daarmee volg.

   Ik begin zo langzamerhand de balen te krijgen van mensen die op deze site regelmatig hun mening geven, wat een goede gewoonte is, maar die dermate intolerant zijn om een van hun afwijkende mening te horen. Dat is all in the game he.
   Ik zal het nog een keer herhalen: Ik ben niet bang voor een zogenaamde tsunami van ISIS strijders naar Europa en ook niet voor een destabilisatie door de komst van vluchtelingen naar Europa.

   • Rob, je moet niet balen…dat is wat ‘ze’ willen toch?!
    Je moet het samenhang snappen, dat het niet zo zwart wit is, hoe je het probeert neer te zetten. Het is super complex…nu is het nog niet zo zichtbaar, maar het komt nog op ons af de komende jaren. Dat is ook de opzet van alles.
    Ik ben niet bang voor donkere mensen, of van een moslim maar ik ben ‘bang’ voor een gemind-controlled mens. Als je denkt dat dat daar niet plaats vindt, ben je naïf.

    Met al die alternatieve sites bij elkaar zou er toch een nieuwe mars kunnen georganiseerd worden, waar meer dan 10 mensen komen…we zijn ook meer dan 2 jaar verder.
    Vanuit het Zuiden, vanuit het Noorden, net als de vluchtelingen…lopen voor Vrede.

    Alleen wantrouwen maakt meer kapot dan een mens lief is. Er zijn altijd 2 kanten van een medaille.

   • Rob schrijft: “Ik begin zo langzamerhand de balen te krijgen van mensen die op deze site regelmatig hun mening geven, wat een goede gewoonte is, maar die dermate intolerant zijn om een van hun afwijkende mening te horen.” Waarom niet gewoon de reactie mogelijkheid uitschakelen ? De fans vallen slechts in herhaling en mollen willen slechts sabotage plegen. Zie ook http://www.socialisten.net en http://www.marxisten.nl en http://www.rodemorgen.nl Daar kun je ook niet reageren maar het is wel informatief.

   • Rob, je moet niet balen maar openstaan. Ik zie niet veel intolerantie, wel veel gefundeerde meningen.
    Jijzelf haalt de discussie aan door controversiele artikelen te plaatsen en daarbij de commentaren open te zetten.
    Dan moet je niet gaan klagen als de meesten een ander standpunt dan jij innemen.

    ”MET DANK AAN de Hoax-wijzer een kleine greep van VIJF FABELS uit talrijke hoaxes over vluchtelingen die de angst voor het ZOGENAAMDE islamitische gevaar en islamisering tot ongekende hoogten AANWAKKEREN.”, kan je moeilijk een neutrale mening noemen. Zo geformuleerd is het niet alleen de mening van Hoax-wijzer, maar bevestig jij die mening.

    Laat de discussie nou maar gewoon open, het is uiterst interessant en vaak ook leerzaam.

  • Toe maar! En wie is GREX verantwoordelijk voor deze racistische montage met materiaal van onder meer RT en Juliana Ruhfus / Al Jazeera ? Als dit de veelzeggendheid moet onderstrepen dan zit u eventueel preciesj in het kamp van precies diegenen die ’n Armageddon nastreven. Leve de nuance.

   Laat dit nu uitgerekend zijn waar Rob Vellekoop voor waarschuwt, dat we uit moeten kijken om niet in die hatelijke val te trappen van de angst die ons word aangepraat. Opruiende stigmatiserende propaganda gaan niemand zeker niet helpen!

   Overigens, over nuance gesproken: De GGZ over dat Deense onderzoek?
   Al jaren zijn er theorieën over ’n genetische component die ’n rol zou kunnen spelen maar dat is moeilijk zijn aan te tonen. Eigen schuld?

   En dan nog iets, de Amerikaanse historicus en journalist Carl Sandburg (1878-1969) zei ooit: “Stell dir vor, es ist Krieg und keiner geht hin”

   Wanneer je nu de verwoesting en het geweld ziet in de landen ziet waar mensen voor vluchten is dan ’n Post Traumatisch Stress Syndroom bijvoorbeeld niet voor de hand liggend? Ik bedoel maar.

   Fijn dat je meedenkt en zoveel empathie met je minderbedeelde medemens kunt opbrengen.
   Het maat mij ’n stuk geruster. NOT!

  • Nee, Opgeruimd staat netjes, Fleur laat de andere kant van de medaille zien, die wij hier in het westen, dus blijkbaar ook van jou, niet mogen zien en weten.

   ”racistische montage met materiaal van onder meer RT en Juliana Ruhfus / Al Jazeera”
   En jij durft te spreken over nuancering??

   ”De GGZ over dat Deense onderzoek?
   Al jaren zijn er theorieën over ‘n genetische component die ‘n rol zou kunnen spelen maar dat is moeilijk zijn aan te tonen. Eigen schuld?”

   Is dat zo?? Ik hoef je alleen maar te wijzen op de (ervarings)boeken van John Baselmans
   Fijn dat je meedenkt, maar denk in het vervolg wel wat beter na.

   Rare schuilnaam overigens.

   • @ Gerrit

    “Rare schuilnaam overigens”

    >in ’n tijdperk waarin provoceren de nieuwe norm lijkt te zijn geworden is het geen rare ironische stijlfiguur lijkt mij (ik kan mij vergissen). Eerder is het tegenwoordig bon ton te provoceren op zichzelf een na te streven narcistisch principe, zoals het recht op het hebben van ’n mening die radiomakers kennelijk dwingt om ruimte te maken voor de standpunten van burgers zonder zich van haar eigen taak te kwijten, te weten: Journalistiek bedrijven en dan vooral onderzoeksjournalistiek! De peiling-pijpers ( © joris luyendijk, antropoloog!) als Maurice d’Hondt dwingen een en ander in kaart te brengen als verdienmodel en hup ze hebben weer iets om te gebruiken zonder er zelf voor te hoeven werken, ziet u het patroon? (Edward Bernays)
    Ik zal er hier niet dieper op ingaan het voert te ver. Niemand lijkt echter nog te snappen dat zowel die inspraakrondjes als de polls koren zijn op de molen van hen die het beste de propagandakanalen voor zich weet te winnen. Manufacturing consent Het gebeurt allemaal analoog aan elkaar. De peilingen, de blonde god en de presstitude bevestigen elkaar. Zelfs waar het amusement op de radio betreft is de ironie tegenwoordig ver te zoeken. Je zou er sarcastisch van worden.

    Voor velen gaat dat dus ook op dat ze zich afzijdig houden en zich niet slechts beperken maar zich dubbel inspannen met hun core business de problemen te overwinnen, ora et labora. God zegen de greep en na ons de zondvloed, het zal mij niet gebeuren. Nihilistisch eventueel maar vooral cynisch en niet minder narcistisch. Gedreven door misplaatst optimisme zou je ook kunnen zeggen maar me doet het voor zij/haar kinderen. Geen tijd voor bezinning.
    Wat zeg ik? Ook daar zou ik uren over uit kunnen wijden.

    Als er zoiets bestaat als ’n komplot om mensen tegen elkaar op te zetten, sinds een Saoediër het onlangs schopte tot hoofd van de mensenrechtencommissie van de VN houdt ik alles plotseling komplot theorieën voor mogelijk (niet dat ik niet wist dat er heel wat komplot theorieën jaren later uiteindelijk op bewezen bewaarheid bleken te berusten). Het is de ultieme krankzinnigheid, de volstrekte waanzin ervan die mij deed besluiten nog veel minder waarde te hechten aan wat ons in de mainstream media word voorgeschoteld om ter kennisgeving aangenomen te worden of zonder analyse of verontwaardigde kritieken, van dit krankzinnige event waarbij bij mij de schellen definitief van de ogen vielen. Onbestaanbaar is niet. Welhaast een soort verlichtingsmoment voor mensen zoals ik. Wanneer dit mogelijk is, wat dan te denken van…?!

    Dat je het 4 keer moet lezen voor ’t tot je doordringt daar kan ik niets aan doen maar evengoed bedankt voor de moeite die je doet. Niemand is perfect maar wij beschikken over zelfreflectie, (ironie aan) vluchtelingen niet. Het kwam allemaal uit de lucht vallen. (ironie uit) Afgezien van de mijnen die geplaatst werden om mensen tegen elkaar uit te spelen. Wie heeft ze gelegd?

    Het is werkelijk buitengewoon jammer dat nu de focus ligt op de vluchteling en niet op wie of wat hen heeft doen vluchten. Laat je niet gek maken door de (georkestreerde) verwijzing naar fundamentalisme maar koester de overeenkomsten met verdrukten. Het imperialistische westen heeft zijn rijkdom (dus ook jij) te danken aan uitbuiting. Daarnaast collaboreert het tot op de dag van vandaag met elites in oliestaten die religie gebruiken als dekmantel om haar macht te kunnen blijven uitoefenen. Onze lippendienst daaraan, die van onze zogenaamde volksvertegenwoordigers. De hypocrisie van de regering en de meer dan belachelijke rol van de koning daarin (’n kalifaat is ook maar ’n metafoor, n sprookje, ’n sultanaat a la Erdogan is veel waarschijnlijker) om te lobbyen voor om het even. Zullen we het daar over hebben? Om dat te veranderen?

    Het lijkt mij al met al verstandiger ons neer te leggen bij dat wij hoe dan ook met de vluchtelingen opgescheept zitten. De focus moet uitgaan naar a) Hoe is dat zo gekomen.
    b) Wie is de hoofdschuldige. c) Hoe kunnen we voorkomen dat het ooit weer gebeurt.
    En verder moeten we de menselijkheid betrachten die voor zich zou moeten spreken en waar niemand patent op heeft (behalve bedrijven en financiële instellingen en wapen industrieën natuurlijk ).

    In plaats van nationalistische bullshit moet je je dan ook vragen stellen over waar het naar toe moet in de wereld nadat corpocratië ( © ewald engelen) er in geslaagd is de mensheid te verdelen ter eigen gewin of dat van haar nageslacht. En onze volgzaamheid in deze.

    Ik kan nog wel even doorgaan en er valt meer over te zeggen wat zich absoluut niet tot mij beperkt maar nu even wel. Een andere keer meer.

    Naschrift.
    Rob,hoe kan ik mijn posts zo formateren dat tekst zichtbaar als hyperlink verschijnt?
    Nu dringt het pas door wanneer men erover ‘hovert’, als u begrijpt wat ik bedoel. Ik vraag mij af of mensen dat beseffen, dat er links onder kunnen zitten.

    • Je hebt niet veel mogelijkheden in het commentaar-deel, maar http enz er voor werkt natuurlijk altijd.

    • Is er onder de lezers nou iemand die zijn wartaal begrijpt? Zen beinvloed griezelig mannetje met die griezelige schuilnaam, misschien zou het goed zijn om wat minder troep te gebruiken.
     Ik weet niet of jij dezelfde bent als die rare Nico, dat moet Rob kunnen zien aan het IP adres, maar het blijkt weer eens dat er rare mensen op de wereld lopen die blijkbaar een uitlaatklep nodig hebben,
     Net als eerder bij die Nico, stop ik verder met op de onzin van hem te reageren.
     Nog 1 ding. Even op internet zoeken dan vind je John Baselmans. Dat moet zelfs jou wel lukken.

   • Wat zeg je nou? En wie mag John Baselmans dan wel zijn? Waar verwijs je naar? Wikipedia 1200 boeken geschreven… Wat is je opgevallen? Je zegt niets. Beweert van alles en haalt er anderen bij waaronder Fleur die die niets anders zegt dan op grond van ’n smerige, insinuerende montage van ’n video waaraan elke context ontbreekt met het vizier op effectbejag probeert te overtuigen om de massa op het verkeerde been te zetten.
    Wie diskwalificeert zich hier als serieuze gesprekspartner?
    Het oordeel is aan de iets minder bevoordeelde zou ik zeggen.
    Fijn hè een uitlaatklep.

    Parasiteren op het werk van ’n ander zou ik er aan toe willen voegen.
    En nogmaals, geen wonder dat Rob baalt! Ignorant cunt. (soms is dat nodig)

    Je vergeet eventueel dat het recht zich eeuwig belachelijk te maken onderhevig is aan de wetten van de internet robotica. Best jammer, eventueel.

 10. WE LEVEN MET ONS ALLEN IN HET WERELD-DORP GENAAMD “AARDE” IS EN MOOIE EN GERUSTSTELLENDE EN ZACHTE “HOOPGEVEND-BEZINNENDE” GEDACHTE . . . !

  • Ja het wordt steeds rarer. Merkel zei ook een tijd geleden ‘angst, is een slechte raadgever’…ze draaien het gewoon om. Des te meer denk ik ook aan een ‘spirituele’ invloed bij de politici…dat is de nieuwe kerk. Als Merkel ‘het wandelnde driehoek’ binnenkort over channelings begint, dan weten we waar de wind vandaan waait. Een nieuwe wereld-religie is geboren. New Age of the golden Dawn.

 11. Je wilt dus zeggen dat deze psycholoog niet goed bij zijn hoofd is, het niet goed ziet.
  Droom rustig verder, de islam is een doodordinaire haatdragende politieke ideologie en de dag zal komen dat ook jij heel erg onrustig gaat worden.
  Terugsturen die lui, een hek om dit land zetten, genoeg is genoeg!!!

  • Dat zeg ik niet. Ik zeg dat ik het niet met hem eens ben.Voor de rest denk ik dat het verstandig is je niet al te zeer te laten beïnvloeden door het blonde gevaar uit Limburg.

 12. Rob, lees even het artikel op xandernieuws.nl, waar een Deense psycholoog uitlegt waarom juist de islam psychopaten en monsters voortbrengt. Misschien gaan je ogen dan eens open, ik heb de indruk dat je nu een houding aanneemt, het valt nog wel wat mee, ja het zijn inderdaad mensen van vlees en bloed, maar vanaf kinds af aan wordt men daar gehersenspoeld. Het paard van Troje is binnen en binnenkort wordt het een slagveld in dit land, wat nu al gaande is in Duitsland en andere landen. Ik voel me als vrouw, moeder en oma niet meer veilig in dit land en dat zijn er heel veel met mij en ik zie de toekomst voor hen donker in.
  Maar misschien heb jij een oplossing voor dit land, zodat we ons straks weer veilig kunnen voelen?
  Daarnaast meer artikelen in EJBron, waarin ook Joost Niemöller en Karskens hun verhalen vertellen, laatstgenoemde wordt uiteraard niet meer uitgenodigd bij de propaganda praatshows! Dit zegt al genoeg, daarnaast krijg je ook een tweespalt in de samenleving, de meerderheid is tegen de komst van nog meer asielzoekers, maar durven dit ook naar familie niet eens meer uit te spreken, dat is weer dan linkse gutmensch denken, Burgeroorlogen gaan straks komen, Nostradamus en Cacey hebben het al gezien, we zitten precies op die tijdslijn en het tij is niet meer te keren, helaas.

  • Iedere ideologie of godsdienst kan monsters voortbrengen. Daarnaast kan je je natuurlijk ook een heleboel onzin laten aanpraten. Deze Deense psycholoog neemt waar en plakt daar een mening op. Datzelfde doe ik en dat doe jij ook.
   Blijf je verstand gebruiken, angst is een slechte raadgever!

 13. @Rob 9.23

  OK als jij dus beseft en ziet dat het hier om kwade opzet gaat… waarom moedig je de instroom van vluchtelingen dan aan???? waarom besef je dan ondertussen niet dat een grenscontrole een spaak in het wiel van de agenda zou kunnen zijn…Wat is er mis met het stellen van voorwaarden en een limiet???
  Waar haal je het vandaan dat ik niet zou beseffen dat het om medemensen gaat??

  Hoe vaak heb ik geroepen dat zij ook de dupe zijn hoe vaak heb ik gezegd dat hulp nodig is maar niet op deze manier doe meer terplekke…stop de Agenda stop oorlog en destabilisatie… dat los je niet op met eindeloos veel vluchtelingen die we dan maar allemaal binnen moeten laten ten koste van.
  Mogen wij nog kritiek hebben of moeten we sociaal en politiek correct spreken en de vluchtelingen alleen als slachtoffers en heiligen gaan beschouwen…
  Helaas is de trieste realiteit dat een groot aantal van deze mensen geen respect hebben voor onze manier van leven… vele vele artikelen zijn daarover geplaatst … maar ja dat is dus niet gewenst in de openbaarheid… nee lief zijn voor elkaar sta je plaats maar af en klets niet….
  Verdikkeme… er is toch ook nog zoiets als de realiteit!!! de waarheid die gezegd moet kunnen worden zoals een Duitse politiechef in wanhoop uitsprak…
  Niemand hier haat andere mensen we zijn alleen uitermate voorzichtig… daar waar oprecht hulp nodig is GEVEN daar waar dit bij het spel hoort WEIGEREN…. zeg het nog maar een keer… welk land dan ook er is een limiet aan wat men kan doen een limiet aan middelen en bereidheid omdat op een bepaald moment teveel van de burgers geëist wordt…

  DUS KRITIEK is lastig maar heel erg noodzakelijk… een kind kan zien dat dit een heel foute kant opgaat niet alleen door een aantal mensen die hier komen maar ook door het beleid van de overheid… dit gaat mensen heel erg tegen elkaar opzetten.. en dat is wat we hier eigenlijk allemaal proberen duidelijk te maken.. het valse plan van meten met twee maten door onze eigen bestuurders.

  DUS eigenlijk vragen we om een stukje eigen bescherming… is het niet te triest voor woorden dat we zo moeten gaan denken….we kunnen en mogen niet blind zijn voor de consequenties van dit rampbeleid, grenscontrole is een manier om dit nog enigszins te normaliseren.
  Europa als overloopvat voor alles en iedereens in de wereld die een beter bestaan zoekt gaat echt niet en alleen wij met onze kritiek kunnen nog een beetje bijdragen om dit te stoppen… als wij niet protesteren vindt onze overheid het wel prima… uiteindelijk zit dit allemaal in de Brusselse agenda en ja wij zijn het braafste jongetje uit de klas.
  Zet de deur maar open en we zien wel waar het schip strand????? belang van de Nederlanders c.q. alle Europeanen in de vriezer?????

  • Ik moedig niets aan. Ik neem waar en doe verslag vanuit allerlei gezichtspunten.

  • “…DUS eigenlijk vragen we om een stukje eigen bescherming… is het niet te triest voor woorden dat we zo moeten gaan denken….we kunnen en mogen niet blind zijn voor de consequenties van dit rampbeleid… ”

   Daar sla je denk ik wel de spijker op den kop madelief, top reactie.

 14. Hoe is het nu in Frankrijk bij de tunnel naar Engeland? Daar werden we mee doodgegooid op tv, nu niks meer, zijn zij ook naar Duitsland , Belgie”, Nederland of Zweden? Hebben Truckers nog steeds last van ongewilde meereizigers? Niemand op tv of waar dan ook vertelt er meer iets over. Ik vind het gewoon allemaal een vaag zooitje en ik ben absoluut op mijn hoede (er is een vluchtelingen opvang in deze stad) Een degelijk netjes en verwarmd helemaal verbouwde oude school waar men intern verbleef dus iedere familie kan daar een eigen kamer krijgen en ook hier de politie rijdt af en aan. Geen onzin maar feit. 4 hulpverleners zijn al opgestapt idd omdat ze het zat waren uitgescholden te worden 1 van hen heeft het lef gehad te zeggen dan sodemieter je toch op weer terug naar je eigen land werd ie ontslagen. Ik kan het me voorstellen als je de hele tijd heel veel energie en tijd in opvang en voedsel voor die mensen zorgt en je krijgt vaak dit naar je hoofd dan baal je flink hoor! En idd ze sissen naar meisjes die schaarser gekleed gaan . Ik vertrouw ze niet.. Maar wat ik erg vind is voor de kinderen en ouderen in die centra’s dat die gasten daar lopen te vechten onderling die kids denken veilig te zijn en dan begint het gesodemieter weer in de centra’s her en der. Weg ermee die gasten moet je als land niet binnen je grenzen hebben (de relschoppers bedoel ik dan) Normale vluchtelingen hebben opvang nodig maar dat tuig weg ermee.

  • Lasash, het was mij ook al opgevallen, temeer omdat ik in Engeland woon. Toen alle aandacht op Hongarije gericht was, hoorde je opeens niets meer van Calais. Nu staat Hongarije niet meer alleen, meerdere landen willen hun grenzen sluiten, dus moet de aandacht daar van afgeleid worden. En zowaar, eergisteren kwam het bericht dat midden in de nacht een groep van 100 vluchtelingen de Kanaaltunnel had bestormd. Toevallig he. Zo kan je zien dat ze de vluchtelingen zowel voor destabilisatie gebruiken als voor afleidingsmanoeuvre en propaganda. Denk bijvoorbeeld aan de vele knuffeltjes die onder het oog van de camera werden uitgereikt om maar te laten zien hoe zielig ze waren. En dat terwijl dezelfde hyena’s geen moer om een mensenleven geven. Pure propaganda.

 15. Gerrit: ‘Met 2 man en een paardenkop is het ze al gelukt om ons sinterklaasfeest te ondermijnen. Dit ondanks dat de Surinamers, negers dus, hier nooit een echt probleem van hebben gemaakt buiten een beetje mopperen.’

  Hier ga je volgens mij echt te ver. Er zit wel degelijk een racistische kant aan deze zwarte piet blackface ’traditie’. Het stigmatiseerd en het rolmodel in dit sprookje voor kinderen is wel degelijk aan herziening toe al was het alleen maar omdat het zwarte kinderen verward en daar kan ik helemaal inkomen (Bovendien bagatelliseer je de protesten alsof het hier slechts ’n marginaal groepje betreft). En het kàn, dat veranderen. Ook dat nog. Ondanks ons gepolder lopen wij ook niet meer op klompen. Het ontbreekt aan creativiteit en oorspronkelijk denken, kortom aan visie en doortastende, charismatische opiniemakers en politici.De technologie bestaat al en de pakjes afgeleverd met drones door de schoorsteen dat snappen kinderen onmiddellijk of in elk geval beter..

  Een pleidooi dus voor de vervanging van pieten door robotica (lees Robert Went en verken de toekomst) dus, en ik voorspel dat iedereen blij zal zijn met de ongekende mogelijkheden die het schept en omdat het veel beter aansluit bij de huidige tijd en de beleveniswereld van het moderne mensenkind waarbij volwassenen met hun hang naar gadgets zich ook nog eens uit kunnen leven.

  Hoewel Stars Wars alweer jaren geleden zijn intrede deed zijn kinderen werkelijk dol op robots! M3PO en zo, of geloof je mij niet? Zijn we er nog niet want over ’n tijdje staat de masculiniteit van ’t feestje weer ter discussie of het feit dat het hier een ongetrouwde oude bisschop uit ’n religieuze traditie betreft. Waar zijn de vrouwen in het sprookje? Het voordeel van robots is dan ook nog, dat wanneer wij ze geen gender aanmeten, ze ook nog geslachtsloos zijn. Tel uit je winst!

  Nu ik het topic hiermee toch gekaapt heb, precies hetzelfde zouden wij natuurlijk moeten doen met die andere ’traditie’ ’n sprookje voor, voornamelijk, volwassenen: Ons koningshuis robotiseren!

  Een neo-feodaal sprookje waarbij de kinderen van de koning, de koning en koningin zelf, veroordeelt zijn hun leven lang een rol te spelen (vorstelijk beloond weliswaar maar nog steeds mismakend) als acteurs in ’n archaisch sprookje voor volwassenen. Het is geheel niet meer van deze tijd. Het slaat volstrekt nergens op die ceremonie van ‘doen alsof’ in stand te houden, ze gewoon lezen ’n script van de regering voor, Het staat dus een gezonde evolutie in de weg. Er aan vast houden, kost een vermogen, geld dat beter aan noodzakelijke dingen kan worden besteed. Afschaffen en deinstalleren maakt enorm veel middelen vrij om onze eigen virtuele vorst vorm te geven. Een robot, een hologram, een avatar. Hoe leuk is dat? Genieten we meteen meer aanzien in de wereld. Zijn we meteen weer modern en terug gidsland. Dan kan het koningshuis inburgeren en hoeft ze niet bij alles wat ze doet op haar tellen te passen, zorgen wij dat ze weer gewoon mens kunnen worden. Wij blij zij blij.

  Een robot is het mooiste sprookje dat er is. Het wordt nooit oud, gaat nooit dood, veroorzaakt geen schandalen en leeft werkelijk nog lang en gelukkig tot in de eeuwigheid, enkele updates in de toekomst daargelaten.

  Ik hoop dat ik met dit out of the box denken wat mensen op ’n positiever spoor gezet te hebben en dat deze visie zich snel verder verspreid..Het zou enorm leuk kunnen zijn beladen onzin om te denken in werkbare vernieuwende initiatieven en een krachtig signaal zijn, dat vernieuwing werkelijk ongekende mogelijkheden in zich bergt en ’n onvermoede.creatieve en feestelijke revolutie kan herbergen. Laten we vooral eens ophouden krampachtig aan kansloze fossiele tradities vast te houden en oorspronkelijk gaan denken. We lijken wel verwende kinderen die bang zijn. Geheel ten onrechte volgens mij!

  • ”Hoewel Stars Wars alweer jaren geleden zijn intrede deed zijn kinderen werkelijk dol op robots! M3PO en zo”

   Tsjonge tsjonge zeg, wat ben jij eng. Ik heb mijn kinderen (2 jongens) nooit naar dat soort, niet eens bedekte, oorlogspropaganda laten kijken, Ook niet naar andere geweldfilmpjes. Het zijn 2 lieve vredelievende jongens geworden die mede hierdoor, een goede kijk op het wereldgebeuren hebben. Er ze zijn ook niet in militaire dienst geweest om te leren hoe ze anderen dood moeten schieten en zichzelf te laten vermoorden.

   Robots, ik heb wat van die dingen die jij noemt op internet bekeken Enge dingen die geweld uitstralen en als zodanig invloed hebben. Wat ook de bedoeling is, want wij. jij en je kinderen dus ook, zijn het slachtvee voor de 1%.
   Robots propageren is het volledig uitschakelen van het zelfstandig denken van de mens. Robots voeren blindelings jouw opdracht uit.
   Nou, Opgeruimd staat netjes, dat is nou net het tegenovergestelde wat wij zouden moeten willen. Weg met al dit soort robots. Opgeruimd staat netjes, dat zou onze kinderen geestelijk gezonder maken.
   Ik wil hier gewoon geen woorden meer aan vuil maken, zo eng en krom.

   Nu over de Zwarte Piet. Het zou eens goed, maar dan onpartijdig, onderzocht moeten worden of Zwarte Piet echt op racsisme gebaseerd is. Ik betwijfel het. Haal het smink van hun gezicht en het kind zegt meteen: dat is niet Piet, maar tante Jo, of neefje Piet. Dag gezellig Sinterklaasfeestje! Bij Sinterklaas kan je ook niet zien dat het ‘ome Jan’ is.
   Er zijn al Jaren gekleurde Pieten. Heeft niemand bezwaar tegen.
   Nee hoor, het vernietigen van het kinderfeestje is een onderdeel van het bewust vernietigen van onze cultuur. Raad maar wie daar achter zit

  • Een woord: Nee.

   Tradities mogen van mij blijven bestaan ik zou niet weten waarom niet.
   Sinterklaasfeest is niet rascistisch, surinamers vieren het zelf exact zo.
   Het is het plan van de elite om tradities kapot te maken om plaats te maken voor hun wereld regering met geloof in Lucifer.
   Binnenkort mag de kerst niet meer, en paas, en en en …
   En robots vriend??

   Ook nee.

   • Eigenlijk wel verwacht dit soort reacties.

    Inhoudelijk kwalitatief uiterst teleurstellend, dat dan weer wel. En als kind ook nooit cowboytje gespeeld lijkt mij overigens uiterst onwaarschijnlijk. Voor het geval dat je ’n jongen bent dan, wat meisjes niet vrijpleit van geweldadig gedrag of terroriserende uitingen zie de op-FLEUR98ende reaktie hierboven waar vrijwel niemand de moeite voor nam erop te reageren, wat natuurlijk helemaal nietszeggend is! En wat was en ben ik daar sodeju boos over!!! (Normaal maak ik niet eens zoveel spelvouden en ik had ook nog eens geen tijd voor proof reading).
    Geen wonder dat Rob baalt, me dunkt!

    @Gerrit @Spring
    De angst voor robots is net zoiets, alhoewel niet geheel vergelijkbaar zijn de reakties eveneens primair en getuigen niet van het openstaan voor een afwijkend gedachtegoed maar eerder van een soort angst zoals dat ook onder de bevolking bestond toen de tv z’n intrede deed. Het zou de moraal vernietigen. De angst bij de intrede van Internet was net zoiets, in wezen vergelijkbaar met de teloor gegane bibliotheek van Alexandrië zoveel als er te vinden is in dit archief, blijken mensen niet in staat de juiste informatie te vinden maar facebooken en reageren/oordelen er maar ’n beetje op los, primair en zonder inhoudelijke, noemenswaardige argumentatie.

    @ Ook de rest.
    Wat mij bang maakt is dus niet de tv of internet of de robot (Ga er maar aan wennen. Je realiseert je ook niet hoeveel er al gerobotiseerd is. Lees, volg links of hints, onderzoek!) maar mensen (ok, ook hacks, reverse engineering, instituties zie Snowden/Assange/Manning etc.) die er slecht mee om kunnen gaan en bij het minste of geringste beginnen te flamen. Afbranden (eng mannetje ed).

    Verder is het ook nog zo dat hier de mogelijkheid bestaat een eigen betoog met gefundeerde inhoud te posten in plaats van de maker van deze site te vertellen waar hij over zou moeten schrijven. Je schrijft zelf, en als het er ’n beetje incoherent uitkomt krijg je ook nog eens de feedback waar je om vraagt, reageert er bijvoorbeeld niemand. Leer je ook van. Hopelijk!

    Nu kan kan ik wel ’n lijstje gaan posten van sites waar regelmatig doordachte artikelen met interessante analyses op staan of boeken van schrijvers. Maar deze site is er ook een en Rob schrijft zelf boeken. Het gaat er volgens mij dus vooral om dat iedereen eerst eens goed nadenkt, goed leest en onderzoekt voordat men overhaast ondoordacht reageert. Daar word iedereen beter van, veroorzaakt minder ruis en is zodoende ook nog oplossingsgericht, iets waar het, wat betreft het laatste, in de meeste reakties nogal aan schort. Sorry voor de lengte.
    Dus…
    Ik snap wel dat Rob regelmatig baalt, het zij zo, hij mag het altijd uitten! 😉

    Bedankt voor de uitlaatklep Rob, en voor het uiterst nuttige leesvoer dat je hier telkens verzorgt om ons te prikkelen, ons tot nadenken aan te zetten en empathie op te wekken!

    • Opgeruimd staat netjes, jouw star wars en andere gewelddagige robotten hebben niets te maken met wat robotten genoemd wordt in de wetenschap.
     Ik moet jouw bijdragen altijd 2x lezen voor ik het volledig begrijp. En dat ligt niet aan mijn bevattingsvermogen, Niet Nica schrijft wartaal, die begrijp ik verdomd goed, maar aan jouw schrijfsels is vaak geen touw aan vast te knopen.

     ”‘gutmenschen’, het kan aan mij liggen, klinkt mij tamelijk extreem in de oren. Een gevolg van de extreme manufacturing consent technieken van rechts extremisten eventueel?”
     (Ik heb dit 4x moeten lezen voor ik begreep wat je precies bedoelde)
     Je bent trouwens wel heel erg makkelijk om mensen een stempel op te plakken. Is dat om je onkunde te verbergen?

     Eerst hadden we die Nico die op deze manier reageerde en nu jij.

     Trouwens, kun je mij uitleggen om welke reden je de schuilnaam ”Opgeruimd staat netjes” hebt gekozen. Het komt bij mij heel eng over. Deze term is in het verleden maar al te vaak ge(mis)bruikt.

  • Mooi dat je de indruk maakt van frank en vrij te willen zijn met een vleugje zin in de toekomst. Verbetering is pas echt verbetering als het verandering is. Helaas moet ik je afremmen door te stellen dat niet iedere verandering een verbetering is. Vooral als die verandering voortkomt uit een in en in zieke tijd waarin we nu leven.
   Wat koningshuis heb je wat mij betreft gelijk maar de lippendienst richting transhumaniteit doen mijn tenen krommen.
   Fossiele tradities. Wat moet je dan met religies? Weg met Budha en Jesus? Of dan liever zo’n hippe gloednieuwe een-wereld religie?

 16. Ik denk dat, gezien we in staat van oorlog leven, er alles aan gelegen is om maximale chaos te creëren.
  Of dat nu door terugdringen van de rechten, korten op inkomsten en duurder wordende artikelen, of instroom van menselijk wapenmateriaal waarbij ‘de vluchteling’ als wapens gebruikt worden als het er maar veel in een korte tijd zijn, ’t is allemaal klote. Ik wil het niet eens meer hebben over ‘de goeien en de kwajen’, angstig gezinnetje of door ’n fanaticus opgehetzte bende geloofsgekken. Het zijn allemaal gereedschappen om het doel te bereiken en dat doel kennen we nu wel al te best.
  De minimumlonen raken los van de realiteit en de sociale onrust wordt prima gevoed door de verborgen hand die op afstand zit te kijken hoe mensen elkaar in de haren vliegen. Let op: het is wel de VS geweest die de moslims bestempeld heeft als boeman van de 9-11 aanslagen en daarmee een horde fanatiekelingen gekweekt waar ze nu prachtig ge(mis)bruik van maken.
  Het spel zit magnifiek in elkaar dat moet gezegd maar wel ten behoeve van een hele zwarte agenda.
  Vraag is, wat doen we ermee?
  Hoe gaan we deze aanval verwerken?
  Gaan we elkaar al op het internet te lijf en gooien met stront over en weer (precies wat ze willen) of blijven we koel en laten ons niet gek maken, of bang of boos om met Vellekoop te spreken?
  Mochten er in onze steden wantoestanden uitbreken zoals dat schijnbaar bestaat in Duitse steden,(waar of niet waar daar komen we weldra achter) wat doen we dan?
  Nu is het moment aangebroken om te laten zien wie of wat je bent.
  Ik ben niet vies om, hoe bizar het ook lijkt… om met de politie in een burgersamenwerking te zorgen voor orde.
  Ik hoor het geknarsetand alweer vanwege het ‘gecollaboreer’ met de gevestigde macht maar zie het ook eens anders. Onder de hermandad zitten niet alleen maar fanatieke befehl is befehl mannetjes maar ook mensen zoals jij en ik.(die zijn er ook)(te weinig) maar ze zijn er.
  Er komt misschien ook een tijd dat we elkaar hard nodig hebben en dat is het goed dat men aan die kant ook weet dat al die alternativo’s niet altijd ploerten hoeven te zijn ook zijn het anarchisten of republikeinen maar mensen die een betere samenleving willen.
  We moeten wel bereid zijn wat ruimer te denken en vooral richting toekomst.
  Vijanden maken is super makkelijk, allianties smeden een kunst.

  • Rob, ik sta helemaal schter je betoog. Alleen vind ik niet dat we hier de andere Rob (Vellekoop) op het internet te lijf (gaan) en gooien (we) met stront over en weer (kromme zin geworden, maar je begrijpt het denk ik wel). Misschien op een enkel woordje na, maar dat gebeurd altijd wel eens onbewust.
   Ik respecteer Rob’s mening, maar ik ben het gewoon niet met hem eens deze keer. En daar is toch over te discussieren?
   Weet je wat ik met heel mijn hart hoop? Dat ik Rob over 5 jaar de hand kan schudden en kan zeggen. JIJ hebt al die tijd gelijk gehad en ik had het fout. Daarna gaan we gezellig een biertje drinken. En dan is de andere Rob, jij dus, ook van harte welkom.

   • Let wel op het gaat over geschreven meningen en dan is geen goeie raadgever om je je te identificeren met ’n betoog op basis van jouw emotie. Bovendien heb je het over ‘we’. Wie zijn dat?
    Als ik Rob zo beschouw zal het hem een reet roesten wat mensen diep van binnen beroerd als het maar leidt tot een zekere mate van bewustzijn wat de fundatie is voor een samenleving die niet zo vatbaar is voor sociale ziekten zoals nu dat het geval is. De soep zou niet zo heet gegeten moeten worden zoals het is opgediend. Ik merk dat de discussie tot grote hitte raakt terwijl we Nog niets gezien hebben. prognoses en speculaties brengen niets naar mijn idee. Wat wel soelaas kan bieden is zien hoe we omgaan met een opduikend probleem zodat we geen achterhoede gevecht hoeven te leveren. Je kunt duizend maal schreeuwen om minder vluchtelingen maar je weet net zo goed als ik dat men NOOIT luistert en het volk in een kolkende razernij wil storten van haat en doodslag, angst en wantrouwen. Energetisch gezien gaat dit een feestmaal worden voor de archonten als we maar doorgaan en de blauwdrukken voor de slechtste scenario’s klaar te stomen alvoor ze werkelijkheid zijn. Daarmee sluiten we een eventuele sisser helemaal uit. Klinkt zweverig maar goede dingen komen vaak voort uit mildheid en het hoofd koel houden. Er komen nog veel meer klote dingen op ons pad want het doel wat de kwade genius voor ogen heeft kent nog veel ergere middelen. Wat ik over alles bedoel, hoe maken we ons sterk zodat we als overwinnaar uit de strijd komen en niet bij voorbaat als de grote verliezers!
    In een eerder betoog stel ik een mogelijkheid voor om een burger alliantie te scheppen met een overheid die steeds maar weer laat zien dat ze op twee sporen lopen.
    Vergelijk het met de meesterlijke zet van Putin om ‘mee te doen’ in de strijd tegen ISIS in Syrie maar daarmee aan de wereld laat zien dat het zionistische Amerika het is wat olie op het vuur gooit.
    Ik ben een fervent voorstander van co-creatie en op die weg moeten we onze eigen samenleving gaan vormgeven en niet afwachten wat de overheid aan de leiband, nu weer gaat klaarstoven aan ellende met kennelijk doel.
    Dan laat je zien dat het ernst is met de intentie voor een betere wereld. De mensen zien het voorbeeld wat je leeft.
    Ooit wel eens gehoord van het aikido principe waarbij je defensief bent en de kracht van de vijand gebruik om deze in het stof te laten bijten. Dit kun je doen door de tsunami van vreemden toe te spreken en deze op te nemen in het legioen der wakkere mensen. De houligans gaan hier niet in mee en afficheren zich daardoor zelf wan de bokken en geiten moeten gescheiden worden.
    Vergis je niet in het gegeven dat onder de moslims veel mensen verkeren die verdomd goed beseffen dat er een zwarte agenda bestaat waar ook zij onder gebukt gaan. Ik noem maar weer eens: Sjeik Imram Hoessein!!!!
    Wat zouden ze balen wanneer blijkt dat de vermeende vijanden onderdeel blijken van een alliantie wakkere mensen die niet meer slachtoffer willen zijn maar leerlingen. Leerlingen in die zin dat bewustzijn en vindingrijkheid en samen werking toch beter blijken te werken dan het recht van de sterkste in weerwil tot wat Darwin predikte. Evolutie der soorten komt juist voort vanuit samenwerking!!!
    Typisch te zien dat op deze site de polarisatie al is uitgebroken nog voordat er echt diepe ellende is uitgebroken.
    Tot zover heeft de NWO al resultaat.
    Laten we ze dat plezier niet gunnen en om op bier drinken terug te komen, daar is altijd een gelegenheid voor alleen al vanwege het feit dat we allemaal nog ademen en in staat zijn goede dingen tot stand te brengen!

    • Precies. Samen zijn we sterk, individueel kunnen we nog geen deuk in een pakje boter schoppen.

    • Rob, ”we” tussen aanhalingstekens staat voor ”wie de schoen past trekke hem aan”. Als ik had geschreven: gooien WIJ met stront, zou ik mezelf en degenen die hetzelfde idee of standpunt hebben bedoelen.

     • Ik denk dat we ”we” in maatschappelijke zin kunnen betitelen als de gewone (weer zo een abstracte benadering) mensen aan de ene kant, die allemaal hun eigen mening, goed of fout, kunnen hebben en ”ze” de kliek aan de andere kant van de maatschappij, de overheden met hun hulpjes en de machtigen van de 1%.

      Het is zeker dat ”wij” niet de veroorzakers zijn van deze vluchtelingenstroom, dat zijn ”zij”.
      ”Wij” in minder abstracte vorm, zijn bijv de supporters van dezelfde voetbalclub of politieke partij.
      Je, jij, me en mij is weer persoonlijk.

      Maar misschien is dat een foute benadering. Dan bied ik bij deze mijn excuses aan aan ieder die zich hierdoor gekwetst voelt. 🙂

     • Nou, gekwetst, da’s wel wat erg zwaar aangezet.
      Ruimhartigheid is de basis om de vrede te bewaren.
      We hebben nu eenmaal te maken met symantiek waarbij we met letters een idee willen overbrengen en de schrijver kan het anders bedoelen dan de lezer leest. Daarom is woordkeuze en de ambiance van een zin ook zo belangrijk. Er is soms sprake van geschreven retoriek die uit maakt welke emoties er ontstaan. Niets bijzonders want gedichten moeten het er hoofdzakelijk van hebben.
      Wat ik in deze discussie nog veel belangrijker vind is het geduld opbrengen om een stap terug te doen om zodoende in alle nuchterheid de situatie te overzien en een tijds en volgorde der dingen te ontdekken. De puntjes met streepjes verbinden om het plaatje te ontdekken net zoals schilders doen door zo af en toe een aantal passen van het doek te verwijderen om te zien of het geheel strookt met de grote lijn.
      Door met de neus plat op het doek te blijven doorpeuteren maakt dat na afloop het totale beeld vervormd lijkt. Dat is hetgeen ik opgemerkt heb aan de hele discussie over het vreemdelingen vraagstuk.
      Veel eerder zouden wij ons moeten afvragen hoe we de toekomst tegemoet gaan met de houding die ‘we’ nu aannemen!! Is DAT niet de bron van angst??
      Zo verdomde weinig zelfvertrouwen in steun van de allochtonen om ons heen inclusief de ex vluchtelingen die nu het NL staatsburgerschap hebben en die zich stilhouden dat men nu al onbewust kan constateren dat het onder huids wel fout moet gaan wanneer de chaos kaart gespeeld gaat worden door de kwade genius.
      We laten ons maar piepelen en het is de facto onze ongeorganiseerdheid wat ons het gevoel geeft een tocht door de Sahara te maken zonder reservebanden water en gereedschap. Alles komt naar de bevolking terug door maar te blijven vertrouwen op de daadkracht van een door en door onbetrouwbare kliek. Blijven stemmen en ontzag blijven hebben voor labbekakken. Daar komt de oerangst vandaan. Met een bloedgang door de storm en ijsvelden met een zwak schip en en dronken kapitein.
      Ik zeg organiseren! En ophouden elkaar de vliegen af te vangen.

 17. ah ja .. de hoax wijzer…

  hoe dacht die ook al weer over jouw en andere anlternatieve stukkies
  van de niet msm volgers…
  een artikel van de lange mars zoals deze
  https://delangemars.nl/2015/06/21/analyse-complotdenken-van-de-nos-bang-voor-kritische-volgers/

  bijvoorbeeld, lees mee op deze hoax wijzer:

  “Slechts in een klein aantal gevallen kan blijken dat een complottheorie aanleunt bij de werkelijkheid en gestaafd is op fundamentele argumenten. Het is raadzaam om voorzichtig om te springen met complottheorieën, en steeds degelijk onderzoek voert naar de bronnen, vooraleer je iets voor waar aanneemt. In sommige gevallen kan blijken dat aanhangers van complottheorieën een psychiatrisch syndroom ontwikkelen dat kan uitmonden in paranoïa. Dit is bv. het geval bij mensen die geloven constant thuis en elders te worden afgeluisterd, of in het oog worden gehouden door geheime overheidsagenten. Het is dan ook belangrijk om je goed te informeren, zodat je met je twee voeten op de grond blijft staan en de werkelijkheid niet uit het oog verliest.

  Op zich grappig dat ze het afluisteren als paranoia beschouwen terwijl dit lang en breed bekent is dat men dat dus gewoon doet. En deze site neem jij als bron?
  😉

  Overigens rob reageer je niet op het FEIT dat de meeste geen vluchtelingen zijn maar op uitnodiging van europa hier zijn? Met als direct gevolg, dat in duitsland men mag gaan werken voor de helft van het minimumloon, wat ten koste gaat van de duitsers die dus uiteraard als gevolg DAARVAN, geen baan meer krijgen mits zij dus voor diezelfde oprijs gaan werken.
  Waar je ook nog niet op hebt gereageerd, is dat zij hier komen om te werekn terwijl wij hier geen werk kunnen vinden ( behalve particrepeerbanen voor niets werken.)
  Nog een gevolg is dat men per vluchteling per huis plus minus 500 euro krijgt en de vluchteling krijgt 670 pp.
  WAAR komt dat geld vandaan? Wij mogen keer op keer de broekriem aanhalen
  Het autochtone volk krijgt geheel niets meer, geen recht op wonen zelfs, en voor de uitgenodigde bevolking kan er ineens van alles? Neem ze in huis?—> Refugee hero????
  En dat als men voor de eigen familie wil zorgen omdat de staat het laat afweten men ineens met de kostendelerwetgeving zit zodat het financieel niet op te brengen is om hulp te bieden aan je eigen vlees en bloed.

  Logisch dat men erop reageerd lijkt me , doe ik zelfs!

  Dit is inderdaad een hoax ( het gaat niet om vluchtelingen maar om destabiliseren van europa) maar de grap ontgaat me.

  Ik ben verdrietig… 🙁

  • De Hoax wijzer hoeft het niet met dlm of wie dan ook eens te zijn, het vertegenwoordigt een mening. Het is goed om daarvan kennis te nemen, dat wil niet zeggen dat ik het dan met hen eens ben. Zij spitten berichten van FB uit en helaas laten ze die van de MSM ingemoeid, alsof daar wel de waarheid verkondigd wordt.

   Ik voel me niet geroepen om op alle gestelde vragen antwoord te geven. Ik hoef mensen niet perse te overtuigen, ik wil slechts dingen naar voren brengen in de hoop dat er meer bewustwording en meer bewustzijn komt.

   Wat mij verbaasd is dat mensen in paniek raken of juist boos wanneer anderen het niet met hen eens zijn. Het lijkt mij doodnormaal dat mensen het niet op ieder gebied met elkaar eens zijn. Met jou Spring, ben ik het soms eens en soms pertinent oneens, dat maakt mij niet verdrietig noch boos.

   • ”Zij spitten berichten van FB uit en helaas laten ze die van de MSM ingemoeid, alsof daar wel de waarheid verkondigd wordt.”

    Nou Rob, dan weet je toch wel door wie ze betaald worden. Lekkere bron zeg. Verder commentaar overbodig.

    • Dat wil niet zeggen dat alles wat ze brengen per definitie onjuist is. Datzelfde geldt voor MSM. Het probleem is echter zo vaak dat het heel moeilijk is de oorspronkelijke bron te achterhalen. Het enige dat vaak resteert is het gezonde verstand te gebruiken zonder dit te laten vertroebelen door negatieve emoties als boosheid, angst en verdriet.

     • nou als we het dan over gezond verstand hebben…….kijk even naar het gedrag wat er getoond wordt… dat liegt er niet om.
      Ze slachten elkaar , verkrachten mag ,hebben een arrogant eisen pakket zijn onverdraagzaam en agressief en oh ja natuurlijk niet allemaal maar toch zijn veel hulpverleners inmiddels helemaal zat van hun houding.
      Hoe gek is het te veronderstellen dat dit geen oorlogsvluchtelingen zijn maar economische vluchtelingen en is het dan gek dat men zich zorgen maakt over het aantal en de invloed hiervan op onze eigen samenleving.
      Hoe komen ze aan het waanidee dat ze 2000 euro netto per persoon gaan krijgen bij aankomst en een huis??????IEMAND heeft dat ingefluisterd.
      Hoeveel links hebben hier al gestaan over dit onderwerp die toch echt laten zien dat er iets helemaal niet klopt. Niet uit haat of angst maar uit nuchter nadenken en bezorgdheid

      gezond verstand zegt… dit is opzet van de NWO… breng de volkeren op drift ontregel elk land zodat er geen volksindentiteit meer is en de saamhorigheid verdwijnt… als een iedereen dan alleen losgeslagen rondloopt kan de NWO haar wereld regering inzetten want nee niemand komt dan nog in opstand we zijn al vermalen. DAT is het spel en het plan achter deze stroom mensen destabilisatie , lonen omlaag meer armoede en loonslavernij… hopen dat we gaan rellen en dan Marshal law.
      Maar nee wij moeten de deur open houden knuffel vluchtelingen en ga lachend je ondergang tegemoet.
      Trouwens wie garandeert ons dat hier geen ISIS mannen bij zitten .. want ja 80% van wat binnen rolt is man en jong wat voor vent is het die zijn familie in een oorlog achter laat???? Hoe kom je schoongewassen fris na een lang vlucht hier aan… niks stoffig en moe… geen honger geen dorst nee praatjes het kamp is niet goed genoeg. Kijk dat schiet dan toch echt wel even in het verkeerde keelgat bij heel veel mensen.
      Deze week zijn er 100 000 via Kroatië binnen gekomen… wanneer is genoeg genoeg waar ligt de grens van het haalbare.

      http://www.globalresearch.ca/who-is-twitter-luring-refugees-to-germany/5477477

      Hoe zou JIJ het vinden als je te horen krijgt dat je je huis uit moet omdat de huisjesmelker het nu lucratief aan vluchtelingen kan verhuren die dingen gebeuren
      er is iets heel erg mis in dit gebeuren en nuchterheid kan helemaal geen kwaad en dat betekent dat we misschien beter de grenzen kunnen sluiten en selectief gaan kijken wie ECHT op de vlucht is voor oorlogsgeweld

     • Hoe kom je op de gedachte dat ik niet vermoed dat er achter de vluchtelingenstroom een kwade opzet zit?

      Mijn punt is echter dat hoe groot de vluchtelingenstroom ook moge zijn, we hier wel te maken hebben met mensen van vlees en bloed. Jouw medemens.

      Ieder tegengeluid dat ik laat horen is bedoeld om jou daar op te wijzen.

      Vluchtelingen worden net zo goed besodemieterd als wij hier in Europa.

     • Bedankt voor de link.
      Valt het jou ook zo op dat het sterkste land in Europa de grootse aanval in de zin van humane wapens te verduren krijgt. Het ISIS (vs wapen) is gericht tegen Duitsland want inmiddels is mij wel klip en klaar geworden door de info die ik direct krijg van kennissen uit dat land. Op sommige plaatsten loopt het aardig uit de klauwen,vooralsnog.
      Duitsers zouden duitsers niet zijn als ze op termijn de boel niet ‘im,Griff’ gaan krijgen.
      Wat mij betreft staat het als een dikke vette paal boven water dat Europa kapot moet. “Fuck the EU”, zei Victoria Nuland!
      De VS moet en zal de hegemonie verwerven en dan MOET Europa kapot en de sterkste natie eerst.
      Nl staat niet eens op het lijstje….hummm, coalition of the willing??

     • @robvdz | 04/10/2015 at 11:38 |
      Inderdaad lijkt het er op (is het zo volgens mij zo) dat Duitsland momenteel de grootste klappen moet krijgen. Mevrouw Merkel staat zo goed als alleen met haar politiek. Zelfs de Duitse president keert zich tegen haar. De grote vraag is, wat weet de VS van haar. Hoe kunnen ze haar zo chanteren dat ze zelfs gaat zeggen dat: ze niet 1 vluchteling zal weigeren en, wat dacht je van: Het kan me niet schelen als het ten koste van het Duitse volk gaat. Kwade tongen beweren dat Angela de dochter van Hitler is. Ik zou het niet weten, ook al vind ik de gelaatstrekken behoorlijk overeen komen. Maar ik zal me aan deze conclusie niet wagen.
      Wel is het zo dat Duitsland nu gestraft gaat worden omdat ze weigerden Rusland te trotseren in Oekraine. Ook weigeren ze mee te doen aan de VS veroveringsoorlogen, en gaan ze handelsbetrekkingen aan met de vijanden van de VS. Redenen te over dus.

     • Een ding zijn we met elkaar eens, het VS/zionistische pact is al decennia lang een bron van heel veel leed en ellende wat zo snel mogelijk gestopt dient te worden!!!!!!

     • Beste Rob,

      Geen ander artikel heeft zoveel los gemaakt als de reeks over de vluchtelingen problematiek. Nu vraag ik je niet om een stellingname maar gezien de controverse rond jouw opmerkingen zou een slotconclusie wel toepasselijk omdat je als beschouwer dit kan doen.

      Laten we de feiten nuchter op een rij zetten.

      Er is in navolging op de arabische lente veel reuring ontstaan in het midden oosten.
      Libië is ten prooi gevallen aan de bankaire maffia en gekoloniseerd.
      Egypte is gedestabiliseerd.
      Kortom alle omliggende landen zijn het mikpunt geworden van laten we het onderkoeld zeggen, veranderingen.
      Syrie is uitgegroeid tot een humanitaire ramp.
      De VS en de zionisten etaleren hun agenda meer dan duidelijk.
      De rode draad wat door dit alles loopt is chaos.
      Rusland wordt gedwongen tot stellingname na zoveel beschuldigingen.
      Europa lijkt een briefing te hebben ontvangen van hoe om te gaan met de situatie.
      Hier en daar wordt melding gemaakt van wanorde.

      Om er maar een paar te noemen.
      Naast dit alles loopt de camera en delen van europa wat nog geen vluchteling heeft gezien wordt psychologisch bewerkt om de emoties los te krijgen waardoor er naar mijn idee een mechanisme gaat werken wat onder de noemer valt, zelfvervullende profetie of de wet van de aantrekking etc.
      Tevoren de boel gaan invullen en conclusies trekken is het middel om de massaslacht voor te bereiden. Dit werkt al eeuwen zo.
      De kokende vaten met teer staan al boven op de muren te borrelen terwijl de ‘vijand’ nog niet in zicht is. Adrenaline giert door de halsslagaderen.
      De ingrediënten voor een confrontatie lijken ideaal voor de maximale chaos van waaruit weer de lang verwachte orde zal moeten zegevieren.

      Maar dit is niet de orde die wij voorzien.
      Europa moet kapot, Fuck Europe zei Victoria Nuland en ik denk dat het ze het meent. De unie heeft de briefing ontvangen trouw als ze zijn aan de Bilderbergers dus de VS en Israel. Maak de deuren open en laat de meute binnenrollen wat dat is de agenda. Maak het volk gek van angst en kwaadheid en film zoveel mogelijk tumult, zet er bedreigende muziek onder en schop nog een keer tegen Rusland.
      Iemand zich trouwens wel eens afgevraagd waarom er geen asielzoekers naar Rusland, Israel of de VS gaan? Niet dat Rusland in het rijtje thuishoort maar die ‘komt later nog aan de beurt’ volgens de bekokstovers.
      Europa en haar bevolking is te sterk dus die moeten dimmen. Daar gaat nu voor gezorgd worden.
      De grote vraag is; laten we dit gebeuren?
      Ik pleit niet voor knokploegen om de salafisten op straat te lijf te gaan maar laten we deze meesterzet van de NWO op deze manier toe?
      Dat is steeds de vraag.
      Laten we toe dat alles wat de laatste jaren met de bevolking is uitgevreten zomaar toe?
      Waar is de georganiseerde stem van de route naar een toekomst zonder alle facetten waar we nu en in de nabije toekomst mee geconfronteerd worden?
      Tot nu toe hebben we iedere vorm van beleid overgelaten aan anderen die blijkbaar een andere agenda hebben dan wij. We zien waartoe dat voert.

     • In je analyse kan ik me helemaal vinden. Tja, wat is het antwoord op deze malaise….

   • Ik raak niet in paniek of wordt boos omdat jij de feiten negeerd , nu maak je iets van mij wat ik niet ben.

    Ik ben verdrietig omdat er een hele nare situatie aan het ontstaan is waarvan het bestaan met man en macht wordt begraven. En dan doet men alsof WIJ de kwaaie pier zijn.
    Nee nee. Ik ben een heel sociaal bewogen mens, zie de vluchtelingen als mens, zie ook de niet vluchtelingen als mens, maar weet genoeg om te zien dat er tussen de niet vluchtelingen mensen zitten die ik hier niet niet wil zien destabiliseren en mensen aan gaan vallen. Noch wil ik gaan meemaken dat ook hier nog meer armoede en huisuitzettingen komen omdat het geld naar uitgenodigden kan en niet naar de autochtonenen Lijkt mij niet meer dan reeel dat we daarop reageren.

    Ik heb het gevoel dat jij blijft hangen in een “knuffel ze” Mode..
    0-O

 18. Sorry hoor, maar dit zijn wel zeer zwakke tegenargumenten. Ten eerste kan ik mij niet herinneren dat zich hier ook maar iemand gebaseerd heeft op deze foto’s. Het staat dus los van de vele ingebrachte en onderbouwde argumenten.

  ”Foto’s van overvolle boot met Syrische, Libische of Europese asielzoekers”

  Een foto van de overvolle boot. Wat wil je daar nu mee beweren? Dat de vele foto’s en filmpjes van vluchtelingenbootjes en beelden van de vele duizenden die in de richting komen of in Europa zijn ook vals zijn? Toon dat dan eens aan.

  ”Syrische vluchtelingen willen allemaal naar Europa, Europeanen weldra in de minderheid”

  Ten eerste heb je kortgegeleden mij in de mond willen leggen dat ik wilde beweren dat het allemaal Syrische vluchtelingen zouden zijn. Ik had het over de instroom van moslims uit meerdere landen. Nu beweer jij het zelf.
  De massale plotselinge instroom is georganiseerd door de Imams en de IS(IS), dus indirect door de VS. Oproepen hiertoe zijn te vinden op internet. Ik heb elders al zo’n oproep getoond. Hoe kan een gezin met een inkomen van 75 euro per week 2000 euro per persoon betalen om ’te vluchten’. Laat staan een vluchteling die al een paar jaar zonder inkomen in een vluchtelingenkamp zit.
  En nee, het zal niet nodig zijn dat ‘wij’ getalsmatig in de minderheid moeten zijn om onze cultuur, of zoals jij het noemt ‘onze christelijke identiteit’ te verliezen. Met 2 man en een paardenkop is het ze al gelukt om ons sinterklaasfeest te ondermijnen. Dit ondanks dat de Surinamers, negers dus, hier nooit een echt probleem van hebben gemaakt buiten een beetje mopperen.
  Overigens is de oproep openlijk gedaan om in het westen zoveel mogelijk kinderen te verwekken (uit de mond van een Imam, te vinden op internet). Het resultaat laat zich raden.

  ”Tentenkamp in Saoedi-Arabië staat leeg terwijl het land asielzoekers weigert op te vangen”

  Lezen we even de Telegraaf op internet: ”2,5 miljoen vluchtelingen in Saudi-Arabië’
  Saudi-Arabië heeft sinds het uitbreken van het geweld in Syrië 2,5 miljoen Syrische vluchtelingen opgenomen. Dat meldde het Saudische staatspersbureau SPA zaterdag op basis van een overheidsbron”
  Een nergens op slaand argument dus.
  Ik wil iedereen er toch op wijzen dat Saudi-Arabie de grootste financier is van de koppensnellers (en niet alleen in de oorlog tegen Syrie zoals je hoort te weten). Het salafisme, de fanatieke Islam, de koppensnellers dus, is een uitvinding van EN de officiele godsdienst van dit misdadigersland
  In dat land is onthoofding normaal en wordt zeer vele malen per jaar uitgevoerd
  Wat een slecht voorbeeld. Ik raad iedereen met klem aan om regelmatig op https://willyvandamme.wordpress.com/ te kijken.

  ”IS heeft 4000 strijders Europa binnengesmokkeld met de vluchtelingenstroom”

  Volgens jou is dat dus helemaal niet waar omdat het een ‘onbetrouwbare bron’ betreft. Je komt echter met niet een enkele ontkrachting dan deze bewering. Ook een onbetrouwbare bron volgens jou) kan het wel een bij het rechte eind hebben. Bovendien wordt deze bewering gestaafd door vele anderen die midden in de situatie zitten en het is inmiddels zelfs het officiele standpunt van een aantal landen. Alleen iemand die doof en blind is gelooft dat de uit Syrie en Irak geramde koppensnellers niet met valse paspoorten naar het westen vluchten.

  ”Foto’s van IS-strijder die zich voordoet als asielzoeker”

  Ik zal niet bestrijden dat het een strijder van het Syrische vrijheidsleger is, dat weet ik niet. Aleen, het Syrische vrijheidsleger is, vanaf de eerste dag een creatie van Saudi-Arabie en de VS geweest. Het Syrische vrijheidsleger IS HETZELFDE ALS DE I.S, DE I.S.I.S. AL-QUAIDA EN AL DIE ANDERE HUURLINGENBENDES. Alleen kiezen ze een andere naam als ze het te pas komt. Of geloof je ook nog in het verschil tussen de ’terroristen’ die in het begin door het westen gesteund en bewapend werden en nu gebombardeerd worden en de uit het niets ontstane door het westen openlijk opgerichtte ‘gematigde rebellen’ bende, die nu gelukkig door de Russen gebombardeerd worden en waardoor het westen woest is omdat ze die bendes nog steeds en nog openlijk ook, steunen. Er is een verschil tussen gematigde koppensnellers en fanatieke koppensnellers dus volgens jou. Moet ik nou lachen of huilen. Kom nou Rob, ik had je wijzer verwacht.

  Nog 1 ding. Waarom staat mijn bijdrage (hieronder) nog steeds te moderatie? Het past trouwens beter bij dit onderwerp

  Ik weet dat dit over een ander onderwerp gaat, maar omdat het ‘oude’ onderwerp inmiddels ver in het verleden ligt en er geen kip meer naar kijkt, lijkt het me toch nuttig om een van de grootste hete hangijzers dan maar via een ander onderwerp verder uit te discussieren. Een idee is misschien om verschillende onderwerpen in blokken te plaatsen, zodat het altijd actueel blijft? Het is zeker niet zo, zoals Rob beweerd dat ik ieder onderwerp aangrijp om hier op terug te komen, ik schrijf alleen als ik iets te melden heb. (Beste Gerrit, ik begrijp dat je iedere aanleiding te baat neemt om te waarschuwen tegen het gevaar van instroom van vluchtelingen.)
  Ik weet ook dat Rob en enkele anderen de waarheid niet onder ogen willen zien. En nog erger, omdat ik de mening van Rob hier niet ben toegedaan (wat overigens een zeldzaamheid is) wordt ik er zelfs direct en indirect van beschuldigd een Trol te zijn. Die personen moeten eerst maar eens naar hun eigen bevattingsvermogen kijken.
  De werkelijk in deze kwestie is echter dat de zogenaamde vluchtelingen zich overal misdragen. Ze vechten met iedereen en zelfs met elkaar. De Duitse politie heeft al gezegd dat als ze geen versterking krijgen, ze de boel niet meer de baas kunnen.
  Rob geloofde mij niet toen ik zei dat ‘ze’ hele gebieden annexeren. Nou, lees onderstaande dan maar eens. Ik denk dat ik toch wel het recht heb om de lezers op feiten en nieuwe onthullingen te wijzen.
  Duitse politie waarschuwt voor no-go gebieden met immigrantenbendes
  08aug
  In steeds meer gebieden in Duitsland durft de politie niet meer te komen. Het geweld is er te heftig. Het betreft vooral gebieden met grote aantallen immigranten uit het Midden-Oosten en van de Balkan. In delen van de industriestad Duisburg bijvoorbeeld heerst totale wetteloosheid.
  Volgens een vertrouwelijk rapport van de Duitse politie in Noordrijn-Westfalen, dat gelekt is naar het Duitse blad Der Spiegel, zijn delen van de stad voor de politie geworden tot zogenaamde ‘no-go area’s’, gebieden die de politie niet meer binnengaat.
  ‘Er zijn gebieden waar immigrantenbendes hele metro’s opeisen voor zichzelf. Autochtone bewoners en zakenmensen worden geïntimideerd en tot zwijgen gedwongen. De reden: grote werkeloosheid, nauwelijks vooruitzichten op een baan en etnische spanningen onder immigranten’. Aldus het Duitse blad Der Spiegel.
  (De laatste ‘politiek correcte’ zin neem ik met een berg zout)

  • Prima, Gerrit om hier op in te gaan. Ik geef slechts door wat de Hoax-wijzer voor antwoorden op jouw vragen heeft gegeven. Voor de rest probeer ik met mijn nuchtere verstand te bekijken wat ik er zelf van vind. Mijn mening is minder belangrijk. Het gaat om het bewustwordingsproces waar we met z’n allen in zitten.

 19. Heel goed stuk, Rob! Ik wantrouw dan ook alles wat er zg. gaande zou zijn. Ik ga hier ook wat mee doen (uiteraard met bronvermelding)!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.