Illusie van succes: 25 manieren om je een loser te voelen

Hier 25 manieren om je een loser te voelen of zo door je omgeving bekeken te worden. Waarom? Omdat onze voortdurende pogingen om succesvol te zijn ons zo verward maken dat we niet meer kunnen ZIEN wat we echt doen.

 

Voortdurend vergelijken we onze prestaties met die van anderen. Hebben zij een grotere auto, of een groter huis? Verdienen zij meer? Zijn zij gelukkiger? Hebben zij nog wel werk?

We rennen als mieren achter elkaar aan, bang om te stoppen. En voelen constant de hete adem in ons nek om goed te blijven presteren zodat we niet een van de volgende 25 punten moeten ondergaan.

25 manieren om je een loser te voelen

1. Raak je baan kwijt, ongeacht door eigen schuld of niet
2. Verlies je geld, ongeacht hoeveel
3. Lever loon of inkomsten in
4. Zak voor je examen
5. Verlies je partner, doordat hij of zij jou in de steek laat
6. Ga in een kleinere auto rijden
7. Je kan geen auto meer betalen
8. Draag een oranje hesje terwijl je in het gemeentepark moet schoffelen
9. Je moet kleiner gaan wonen
10. Je kinderen kunnen niet naar de universiteit
11. Je partner is ontslagen
12. Je kan niet werken omdat je ziek bent
13. Je ziet er niet gelukkig (genoeg) uit
14. Word arm
15. Leef van een uitkering
16. Woon in de ‘verkeerde’ buurt
17. Wees een nietsnut en hang de hele dag een beetje rond
18. Loop niet in de laatste mode of merkkleding
19. Je kan geen mobieltje betalen
20. Je bent niet populair
21. Je gedraagt je niet ‘normaal’
22. Volg een re-integratie-cursus als uitkeringsgerechtigde nadat je 20 jaar gewerkt hebt
25. Draag een T-shirt met ‘Ik ben een loser’

loserDus let op, wanneer mensen praten over veranderingen of hervormingen dan zijn deze opnieuw gericht op SUCCES. Kan je je voorstellen hoe gek we zijn?

Tot nu toe is het enige dat ons van dit krankzinnige streven naar succes en nut en prestaties kan afhouden het einde van onze gezondheid, de natuurlijke hulpbronnen van de aarde zoals de olie die opraakt, water, voedsel.

Totdat we beseffen waarom we succes willen hebben. Dan kunnen we genezen van deze ziekte.

De oorzaak hiervan is ons gevoel van eigenwaarde. We hebben succes nodig, omdat we onszelf anders niet genoeg waarderen. Succes maakt ons populair en gewaardeerd bij onze vrienden. Het geeft ons het gevoel dat we ergens bij horen en het ‘goed’ doen. Dit gevoel hebben we nodig als we die waardering en liefde niet aan onszelf kunnen geven omdat we negatief zijn over onszelf.

Succes heeft niets te maken met wie we zijn, het is niets anders dan een reactie op onze behoefte aan liefde en waardering. Deze behoefte kunnen we nooit afdoende bevredigen met het behalen van succes. Elk succes verhaal heeft een vervolg nodig dat beter was dan de vorige. En elk succes verhaal was achteraf nooit goed genoeg.

Bron: Iedermensisliefde.nl

9 Comments

 1. Succesvollen denken dat hun succes louter te danken is aan eigen inspanningen. Dat is een denkfout. Persoonlijk succes in materieel en maatschappelijk opzicht is mede te danken aan de offers van anderen in combinatie met factoren die op geen enkele manier aan persoonlijke inspanningen zijn te danken. Factoren zoals gezondheid, talenten, aanleg, het gezin waarin je geboren bent, geld en allerlei voorrechten die je geniet. Offers komen van al die mensen die voor weinig het werk doen of jouw producten en diensten kopen, je vrouw en kinderen, etc. Niemand heeft succes alleen aan zichzelf te danken. Anderen veroordelen op hun gebrek aan succes is niets anders dan niet zien dat niet iedereen met dezelfde mogelijkheden en kansen geboren word.

  En wat is nou succes?

 2. In dit stuk staat veel “je” , dit bedoel ik algemeen. Niet op de schrijver gericht ofzo.

  Perceptie perceptie heel veel van deze punten merk ik bij mezelf aan als succes.

  Loser, slachtoffer, succesvolle, allemaal rollen. En het is maar net hoe je er zelf naar kijkt.

  Succes is op zich niet iets, of te meten. En uit dit verhaal merk ik dat de meetlat van de “tegenstander” gebruikt wordt om zichzelf mee te meten en het slachtoffer te maken van het andere systeem. Je kunt toch ook je eigen meetlat gebruiken maar gebruik hem niet om de ander mee te slaan door hem schuldige aan te wijzen.

  Het is niet de schuld van de succesvolle, dat je in de knoop komt, de succesvolle zorgt voor het geld waar jij mee betaald wordt. Het is de staat die de elende veroorzaakt maar zolang jij de succesvolle de schuld geeft van jou armoede of zoiets en bij de staat blijft bedelen om de succesvolle nog verder kaal te plukken veranderd er niets ja OK de succesvolle ligt op een gegeven moment naast je in de goot en de staat heeft wat hij wil, allemaal arme zichzelf als loser betittelende slaven. De staat leeft van de afgunst van de mensen onderling, verdeel en heers heet dat.
  De staat creëert ook geen banen de staat creëert bureaucratie. En dat maakt het onmogelijk voor mensen om simpel iets te ondernemen en succesvol te zijn in hun levensonderhoud.

  De staat is het probleem, niet de succesvolle mensen. De staat zorgt er met zijn bureaucratie voor dat het heel moeilijk wordt om succes te hebben of te voorzien in je eigen levensbehoeften. De staat door creativiteit ondernemerschap ruilhandel.Helaas zijn velen afhankelijk van de staat, en gebruiken ze het geweld wat de staat is om hun medemens te bestelen en te beperken en te bestraffen, voor het succesvol zijn en daarmee zichzelf ook.

  Verbeter de wereld begin…..

  Quote//Dus let op, wanneer mensen praten over veranderingen of hervormingen dan zijn deze opnieuw gericht op SUCCES. // euhm ja moeten ze gericht zijn op mislukking?
  Het is heel natuurlijk om het beter te willen hebben, dat is leven. Je doet ALLES om gelukkig er te worden. Niet om ongelukkiger te worden. Iedereen doet dat. Het motief is altijd dat je denkt er zelf beter van te worden of zich beter te voelen. Altijd
  Wat dat beter is verschilt per persoon. En kan de meest rare, en vaak zelfdestructieve vormen aannemen.
  Altruïsme is ook een vorm van egoïsme men voelt zichzelf goed door altruïstisch te zijn. Alles gebeurt uit eigenbelang. Alles. En daar is niets mis mee

  Het gaat fout als men wil dat anderen altruistisch worden dit is in mijn ogen de hoogste vorm van egoïsme samen met het mensen helpen op een manier dat ze afhankelijk blijven zoals de staat doet.

  Nog een gedachte: De succesvolle houd de afhankelijke niet van het succesvol zijn af, de staat houdt de afhankelijke afhankelijk en verspert de weg naar het zelfredzaam zijn en dus succesvol in zijn eigen leven zijn.

  Perceptie perceptie

  Ik wens je heeeeeeel veel succes in al je ondernemingen om je eigen leven beter te maken.

  Leestip: How I found freedom in an unfree world van Harry Brown

  • Om met jouw woorden te spreken: alles is perceptie. Ik spreek liever over illusie. Ieder mag zoveel succes hebben als hij wil, of niet. Het punt is het obsessieve en de afgeleide voor mensen die geen succes hebben. Die ofwel het spel niet kunnen of willen meespelen. Dus het gaat niet zozeer om succes maar om de veroordeling van mensen die niet aan de succesformule voldoen. Zij worden behandeld als untermenschen, uitschot, sukkels. Mensen waarmee je niets te maken moet willen hebben. Daar hebben we een tweedeling in de maatschappij die in ieders ziel gekerfd is. Vandaar dat het ook zo moeilijk is om hiervan afstand te nemen en het fenomeen objectief te bekijken.

 3. Al die jaren die ik gewerkt heb, mogen niet voor niks zijn geweest?
  ‘Life is like a strugle, someone loose it at the begin, the other at the end!’
  Wat is strekking van deze moraal?
  Namelijk zo ; Dat leven, meaning of live belangrijker is dan werk!

 4. Als je erbij stil staat (en weet hoe dit systeem echt werkt) dan zou je je eigenlijk goed moeten voelen als dit systeem je neer zet als ‘loser’. Wie wil er nou een ‘winner’ zijn in dit systeem?!? Ben je niet populair, heb je weinig geld (omdat je geen baan hebt), hang je wat rond, ben je niet normaal. enz. Wees dan blij, je bent dan iemand die dit oppervlakkige/aardse systeem kan overstijgen of al overstijgd! Alles wat je nodig hebt zit in jezelf, niet erbuiten. Dus geniet van jezelf en iedereen die zich daarbij wil aansluiten. Maak gebruik van de ruimte die je krijgt (of al hebt) omdat je niet vast zit in de mangel molen. Het mooie zit ‘m in het kleine! En voor ons nederlanders… het kleine is vaak ook nog gratis/goedkoop.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.