Ieren weigeren massaal waterbelasting te betalen

Sinds begin januari 2015 moeten de Ieren 240 euro per jaar per huishouding waterbelasting betalen. Tot nu toe heeft slechts de helft van de Ieren deze waterbelasting daadwerkelijk betaald. Tweeëntwintig procent van gepeilde Ieren heeft aangegeven er niet over te piekeren ook maar een cent te betalen.

Sinds de aankondiging door de Ierse regering is er heftig verzet van de bevolking, die dit beschouwt als een manier voor de trojka en de Ierse overheid begrotingstekorten door de bevolking laat betalen.

Massale demonstraties in de laatste drie maanden van 2014 brachten honderdduizenden Ieren op de been uit protest tegen de waterbelasting die per begin 2015 is ingevoerd. Als onderdeel van het 7 jaar durende bezuinigingsprogramma van 30 miljard euro wordt een belasting geheven op drinkwater gebruik.

De Ieren moeten per saldo 4 maal meer voor leidingwater gaan betalen dan wij. In 2012 eiste de trojka van EU-commissie, Europese Centrale Bank en het IMF dat in ruil voor een lening van 85 miljard (steevast in de pers ‘steunmaatregelen’ genoemd) bezuinigd zou gaan worden op de openbare voorzieningen en dat daarna privatiseringen zouden worden doorgevoerd.

In 2013 werd Irish Water door de Ierse overheid opgericht. Dit waterbedrijf moet een miljard opleveren om de Ierse schuld te beperken door  de bevolking via watermeters voor de watervoorziening te laten betalen. Voor de Ieren zijn watermeters het symbool van de manier waarop de trojka en de Ierse overheid begrotingstekorten door de bevolking laat betalen.right2water

De beweging right2water:

Duizenden inwoners van Detroit in de VS zijn afgesloten van de waterleiding – de meeste mensen wonen in armere delen – eenvoudigweg omdat zij hun rekeningen niet kunnen betalen. Is dat wat de mensen van Ierland te wachten staat? Wij geloven dat dit de eerste stap is naar gedwongen worden om de vreselijke keuze te maken tussen het betalen van je hypotheek of huur, je elektriciteit, gas rekening of water belasting. Dit zal enorme angst veroorzaken bij de armsten en de meest kwetsbaren in onze samenleving.

In tijden dat de armoede een record hoogte bereikt, en Ierland een woningnood crisis heeft, als tienduizenden huishoudingen problemen met hun hypotheek hebben en als gebrek aan beschikbaar inkomen bijdraagt aan een werkloosheidscrisis, de invoering van een water belasting zal alleen de problemen versterken door geld uit de zakken van gewone mensen te kloppen.

Ook hier is het een vreemde zaak dat ondanks zoveel verzet bij de bevolking het mogelijk blijkt toch een omstreden maatregel in te voeren waar het grootste deel van de bevolking tegen is. Is dit nu de westerse vorm van democratie waar zo hoog over wordt opgegeven door de machthebbers?

Rob Vellekoop, 30 september 2015

28 Comments

 1. Ik weet dat dit over een ander onderwerp gaat, maar omdat het ‘oude’ onderwerp inmiddels ver in het verleden ligt en er geen kip meer naar kijkt, lijkt het me toch nuttig om een van de grootste hete hangijzers dan maar via een ander onderwerp verder uit te discussieren. Een idee is misschien om verschillende onderwerpen in blokken te plaatsen, zodat het altijd actueel blijft? Het is zeker niet zo, zoals Rob beweerd dat ik ieder onderwerp aangrijp om hier op terug te komen, ik schrijf alleen als ik iets te melden heb. (Beste Gerrit, ik begrijp dat je iedere aanleiding te baat neemt om te waarschuwen tegen het gevaar van instroom van vluchtelingen.)

  Ik weet ook dat Rob en enkele anderen de waarheid niet onder ogen willen zien. En nog erger, omdat ik de mening van Rob hier niet ben toegedaan (wat overigens een zeldzaamheid is) wordt ik er zelfs direct en indirect van beschuldigd een Trol te zijn. Die personen moeten eerst maar eens naar hun eigen bevattingsvermogen kijken.

  De werkelijk in deze kwestie is echter dat de zogenaamde vluchtelingen zich overal misdragen. Ze vechten met iedereen en zelfs met elkaar. De Duitse politie heeft al gezegd dat als ze geen versterking krijgen, ze de boel niet meer de baas kunnen.

  Rob geloofde mij niet toen ik zei dat ‘ze’ hele gebieden annexeren. Nou, lees onderstaande dan maar eens. Ik denk dat ik toch wel het recht heb om de lezers op feiten en nieuwe onthullingen te wijzen.

  Duitse politie waarschuwt voor no-go gebieden met immigrantenbendes
  08aug
  In steeds meer gebieden in Duitsland durft de politie niet meer te komen. Het geweld is er te heftig. Het betreft vooral gebieden met grote aantallen immigranten uit het Midden-Oosten en van de Balkan. In delen van de industriestad Duisburg bijvoorbeeld heerst totale wetteloosheid.
  Volgens een vertrouwelijk rapport van de Duitse politie in Noordrijn-Westfalen, dat gelekt is naar het Duitse blad Der Spiegel, zijn delen van de stad voor de politie geworden tot zogenaamde ‘no-go area’s’, gebieden die de politie niet meer binnengaat.

  ‘Er zijn gebieden waar immigrantenbendes hele metro’s opeisen voor zichzelf. Autochtone bewoners en zakenmensen worden geïntimideerd en tot zwijgen gedwongen. De reden: grote werkeloosheid, nauwelijks vooruitzichten op een baan en etnische spanningen onder immigranten’. Aldus het Duitse blad Der Spiegel.
  (De laatste ‘politiek correcte’ zin neem ik met een berg zout)

 2. Komt er dan toch wind in de zeilen?

  Ik ben al 8 jaar bezig mijzelf te verdiepen in de z.g.n. Aetherkracht. Anderen noemen dit nul-punt energie of vrije energie. Op veel fronten zijn er doorbraken op komst op kort termijn waarbij er een dikke streep gezet zal worden door de rekeningen van oliemagnaten zoals Rockefeller en consorten. De petrodollar zakt in elkaar.
  Macht over energie komt terug bij het volk.
  Rossi en Forcetti zijn met succes bezig met de koude fusie reactor en hebben ondanks jaren lange tegenwerking nu de techniek gereed voor productie en zal na de nodige tegenwerking in de markt worden gebracht.
  Nu kwam mij weer Mehran Keshe onder de ogen. Nu heb ik deze man een tijdje gevolgd en zijn boek gelezen.
  Ik kan van zijn verhalen geen ballen draaien en zijn boek is net zo leesbaar als het telefoonboek van Tokyo maar hij krijgt het voordeel van de twijfel. Ik weet dat Iran over technologie beschikt wat mede de reden is waarom Israel wil aanvallen.
  Hij spreekt over de 16 okt. a.s.
  Ik ben zeer benieuwd.

  https://www.youtube.com/watch?v=3MzCHSCzOG4

  • Grappig dat de discussie over vluchtelingen doorgaat op een onderwerp wat eigenlijk over water gaat maar water is leven nietwaar?
   Ik woon in buurt van Arnhem en sinds kort is de eigevangenis de Koepel (gevangenis) een opvangcentrum.
   Natuurlijk zijn er geen gesloten deuren en strenge bewaking maar het schijnt er volgens werknemers een zooitje va jawelste te zijn. Het zijn dus geen geruchten. Mensen zitten letterlijk overal te schijten en slopen de boel. Natuurlijk doen ze dit niet allemaal maar het is geen teken van enige dankbaarheid opgevangen te zijn ook al is het dan een ex gevangenis.
   Het zou mij geen zak uitmaken als ik het vege lijf moest redden. Als ik maar droog zit en af en toe een bord eten krijg.
   Gisterenavond ook weer bekvechter gehad met een buurman over dit onderwerp. (trouwens de Freudiaanse angstbenadering die de laatste tijd de ronde doet om bepaalde discussies af te blokken hoeft hier niet van toepassing te zijn) Het onderwerp is een hele sluwe in en in gemene truc om de bevolking tegen elkaar uit te spelen en de domheid gereedschap in de handen te duwen.

   Nederland kent sinds jaar en dag structurele woning tekorten waarbij anti-kraak (raar woord want kraken is passe)
   En andere constructies waardoor studenten en andere gebruikers betaalbare woningen kunnen betrekken.
   Nu is het praktijk dat deze mensen per direct uit hun woningen moeten om plaats te maken voor vl.t.l.gn.
   Waar moeten die mensen dan ineens heen? Wat komt er dan nog van de studie terecht?
   Dit alles schijnt de overheid niet te deren en stookt daarmee het vuur op waar Wilders zich aan warmt!
   Hiermee zien we het merkwaardige verschijnsel dat in de kamer men moord en brand schreeuwt als Wilders zijn haat predikt maar wel een bal voor open doel legt door zeer bewust al jaren leegstand van duizenden kantoorgebouwen te tolereren en de huurprijzen van woningen op een vieze manier te liberaliseren zodat er grote verontwaardiging groeit nu blijkt dat er opeens alles kan!!!!!!!
   Weer zijn we genaaid door tuig waar mensen kennelijk op moesten stemmen…..

   Wat mij betreft is het zo klaar als een klontje.
   Mensen waarvan blijkt dat ze echt hulp nodig hebben kunnen van mij altijd een boterham krijge en zal ze helpen voor zover dit binnen mijn mogelijkheid ligt. Zolang dat nodig is voor zover dit kan.
   Maar misdragingen doen bij mij de stemming omslaan van empathie naar afkeer.
   Dus ik zou zeggen pak de treinen maar weer vol, retour Syrie is de VS met lui die zich niet in de hand hebben.
   Dus ieder gebaar of uiting van antigedrag jegens de gastlanden is einde oefening en oprotten.
   In begin jaren 80’tig kwamen de bootvluchteling uit Zuid-Vietnam. Moord en brand werd er geschreeuwd door de xenofoben. Nu jaren later blijkt dat we met mensen te maken hebben die zich voorbeeldig hebben gemengd met de samenleving. Het hoeft dus niet altijd rampzalig te zijn.
   Maar wanneer regeringen niet in staat blijken omdat ze een agenda dienen die in chaos moet voorzien, zien we de verborgen hand van de ploerten waarvan we al meer ellende hebben gezien en zeker van plan zijn deze door te zetten. De bevolking is traditioneel niet slim genoeg om deze vuile streken te doorzien en dus reageren zoals dat van hen verwacht wordt tot grote tevredenheid.
   Ik lijd niet onder het links intellectualistische politiek correcte joden tijdens de oorlog afvoertrauma-compensatie gedrag.

   Dus heb ik maar een plakkaat gemaakt voor achter het raam met:

   Echte vluchtelingen welkom jihadisten akbarschreeuwers en rondpoepers; doorlopen

 3. Kijk maar eens wat deze enge vent zegt! CEO van corporatie Neslé! Dus koop niets van deze club die meent dat drinkwater geen recht is maar er duur voor betaald dient te worden. Zij willen het recht van drinkwaterverkoop hebben en er allerlei toevoegingen aan doen zodat de mensheid nog meer chronische ziekten krijgt waar dan ook weer lekker aan verdient kan worden door de petrochemische farmaceuten maffia! https://www.youtube.com/watch?v=4C29_U0Ksao

 4. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/09/30/innenminister-saarland-ungeordnete-wilde-asyl-stroeme-durch-deutschland/

  Misschien is Gerrit niet bang maar op zijn hoede en DAT vind ik heel terecht…. hoe naïef kan men zijn om blind alles binnen te laten komen zonder onderzoek naar achtergronden… Ja natuurlijk hulp verlenen is nodig maar dat is heel wat anders dan een vrije ongelimiteerde instroom .
  Uit bovengenoemde link blijkt dat er heel wat achter de schermen gaande is wat niet te tolereren valt een duidelijk probleem met mentaliteit en verwachtingspatronen.
  We moeten ze al gaan scheiden op ras en geloofsovertuiging omdat ze elkaar te lijf gaan …. bij boot vluchtelingen zijn al Christenen overboord gegooid… volgens mij zijn de overlevende van zo een boot dan medeplichtig aan moord en zou hun een enkeltje terug of een gevangenis moeten wachten.
  Echte nood ja maar vooral meer gaan kijken naar terplekke iets doen.
  Ongelimiteerd binnen laten wordt een ramp voor alle betrokkenen…. er is per land maar een X bedrag voor levensonderhoud beschikbaar voor een X aantal mensen wie dit eenvoudige rekenwerk over het hoofd ziet is verantwoordelijk voor het dram dat hier onherroepelijk op volgt… dat heef niets met angst of ras te maken maar is gewoon een rekenkundig sommetje.

  Duitsland flirt al met afschaffen minimumloon…. dus arbeidsplaats verdringing ten gunste van vluchtelingen…woningbouw verenigen hier schudden ineens woningen uit de hoge hoed terwijl mensen hier al JAREN op de wachtlijst staan… hoeveel onrust wil je creëren en waarom want dit gaat gegarandeerd mis.
  Bejaarden huizen willen bijvullen met vluchtelingen terwijl de bejaarden eruit gewerkt worden of veel langer thuis moeten blijven zonder passende hulp. Dit hele verhaal stinkt naar een bizarre opzet.

  Overigens on topic…. water privatisering is agenda 21 eerst wordt het te duur en dan wordt het gebruik totaal beperkt…..maar JA WE VERPAKKEN HET NATUURLIJK OMWILLE VAN HET MILIEUBELANG…. HET TOVERWOORD IS DUURZAAMHEID.

 5. Een overheid die de controle over het drinkwater op eist, maakt de eerste stap naar volkerenmoord. Ik hoop dat het niet bij woorden blijft. Als de fascisten hun wil door willen drukken, dan zullen we ons moeten verdedigen tegen de agressie van een ander. Zij zijn de agressor. Wij niet. Ik ga volgend jaar mijn waterschapsbelasting ook niet betalen. Drinkwater moet ook in ons land een recht zijn. Zoals bekend treft het altijd de armen het hardst die van hun magere uitkering dan ook nog hoge kosten moeten betalen. Een waterschapsbelasting van straks tweehonderd euro is burgertje pesten. Pas op voor de slimme watermeters die ze gaan plaatsen, want de controlefreaks hebben hun pennen en papier al klaar.

 6. Denk dat Gerrit eerder bang kan zijn voor invloeden die de grootmachten op de mens heeft en steeds duidelijkere vormen van agressie in zich heeft en min of meer uitlokt !
  Datgene waarvoor deze mensen in feite ook voor gevlucht zijn

  • Jodokus, ik vecht al mijn hele leven tegen de Ruttes en de grootmachten. Zoek even in de oude geschiedenisboekjes. Ik was in de organisatie van de Volkel tochten, de strijd tegen atoomopslag in Nederland. http://www.inlichtingendiensten.nl/ambtsberichten/743764.pdf

   Lees eens over de stakingen in de bouw, waar ene Jan Weggelaar door de politie is vermoord. http://www.onvoltooidverleden.nl/index.php?id=304

   Ik was lid van de enige politieke partij die het opnam tegen de Ruttes en de grootmachten. Later werd ik actief in de SP tot die geinfiltreerd werd door de CIA o.l,v. Hans van Heijningen.

   En nee Jodokus, als je zegt dat deze mensen op de vlucht zijn voor hun lokale Ruttes, zit je er helemaal naast. Ten tijde van Khadaffi, Houssein en (gelukkig nog steeds) Assad, was er geen massale vluchtelingenstroom.
   Als je bedoeld dat het veroorzaakt is door de Ruttes, de Imams en de grootmachten, dan heb je gelijk.
   Weet je, het zijn juist de christenen daar die bescherming nodig hebben, Dat zijn momenteel de (meeste) echte vluchtelingen maar blijkbaar willen sommigen dat niet inzien.

 7. Nu de discussie over het monetaire stelsel tot een koffiepraatje is verlaagd, kunnen we met z’n allen vierkant gaan staan achter Ad Broere. Wij hebben dan misschien geen conflict over water (het machtsmiddel van de toekomst) zoals in Ierland, overal in Europa loert de dictatuur van het geldgraaiende canaille.
  Het GeenPeil referendum was een succes en zo moeten we doorgaan.
  De heren van Ons Geld zijn gecorrumpeerd maar daarom hoeven we ons niet gemuilkorfd te voelen en de schouders te laten hangen.
  Ik ga een brief sturen naar Ad of hij ervoor voelt een aan een nieuwe actie mee te werken.
  Wanneer we niet die ploerten aan de tand blijven voelen geven we ze de illusie dat het pleit gewonnen is. Niet dus!
  Wat de heren van Ons Geld wel hebben bewerkstelligd is het ontwaken dat er echt heel veel goed verrot is.
  In de rest van Eurpa komt de water discussie ook nog wel aan de beurt want als ik dat reptiel van Nestle mag geloven hebben we helemaal geen natuurlijk recht op goed drinkwater en moeten we als het aan hem ligt en zijn soortgenoten drinkbaar water bij hen gaan kopen. Alle water voorraden op de wereld worden op dit moment al opgekocht door dat soort duivelaanbidders.

  • En dan te bedenken dat ze mij een half jaar geleden voor gek verklaarden toen ik waarschuwde voor aankomende privatisering van water, hoelang zal het duren voor de overheid naast al de rechten die ze dagelijks schenden ook een basisbehoefte gaan ontnemen dmv. privatisering? Vooral blijven stemmen jongens, de keuze is of je via de linkerbil of via de rechterbil genaaid gaat worden maar genaaid zal je worden.

   • Komt uit agenda 21. We mogen straks maar 40 liter per dag pp.
    http://www.thegoodmanchronicle.com/2013/11/a-critical-analysis-of-agenda-21-united.html

    het kopje rational water use
    Rational Water Use

    Propaganda, in the form of “public awareness” campaigns, and “educational programmes”, will be used to persuade people that having access to less of a resource, that they are normally used to having in abundance, like water, is good for the Earth. The planners believe that industrialized nations use too much water, and want government to work out “schemes” that will force people to use less water, like an increase in the cost of water use:

    “Promotion of schemes for rational water use through public awareness-raising,
    educational programmes and levying of water tariffs and other economic instruments” (Ch. 18, Sec. 12-g)

    The endorsers of this plan believe that water should only be used in the “satisfaction of basic needs”, and “beyond these requirements…water users should be charged appropriately.” (Ch. 18, Sec. 8)

    What does Agenda 21 consider to be the “satisfaction of basic needs”?

    It is difficult to really understand, because, as typical with this document, specific details are not included. However, we may draw a conclusion about how much water the United Nations believes is adequate for a person to live on, by a goal that is detailed in Chapter 18, Section 58-a, that would ensure that “all urban residents have access to at least 40 litres per capita per day of safe water…”

    40 Liters of water is equal to about 10.5 gallons. The average American uses more than this in a quick shower, never mind the water to run the toilet, to cook, to drink, wash clothes, etc. This type of thing is important to remember, when the United Nations throws around nice phrases like the “satisfaction of basic needs.”

    For this plan of water regulation to be effective, there must be complete control over the world’s water supply. This is why the Agenda looks to “identify all potential sources of water-supply and prepared outlines for their…rational use.” (Ch. 18, Sec. 39-b) Exactly what “rational use”, in regards to water, is, of course, in true Agenda 21 fashion, unclear.

    This “inventorying of water resources” will “effectively plan and manage water-supply” at every level, including “national, provincial, district, and community”. (Ch 18, Sec. 53)

    google world bank IMF pushes water privatisation

    elk land wat in de schulden ( geduwd wordt ) krijgt hiermee te maken.En nu snapt u waarom.
    We zullen een boliviaatje moeten toepassen mits we dit kunnen voorkomen.

    http://www.pbs.org/frontlineworld/stories/bolivia/thestory.html

    Echter zie ik liever dat men zich verdiept in deze achterliggende agenda 21 en het in zijn geheel stopt omdat het waanzin betreft.
    Websites ( OOK DEZE , heel jammer..) laat het erbij hangen.
    Zelfs de massa immigratie hoort in deze agenda thuis.

    U weet ondertussen dat links en rechts een pot nat zijn mag ik hopen? Zo niet onderzoek hegelian dialectics.
    Hier meer over agenda 21
    https://www.youtube.com/watch?v=GZDhy0n3wWE

    alaska killed agenda 21
    http://freedomoutpost.com/2015/05/grassroots-movement-in-alaska-kills-agenda-21/

    het kan dus.

 8. Zo wordt water duurder, hebben mensen minder te besteden, komt er geld bij de overheid en wat krijgen zij er voor terug? Anders gezegd: wat haalt deze ‘move’ uit? (Goede antwoorden welkom).

  • Voorbereiding voor privatisering van het waterbedrijf. Ieren rijp maken voor de ‘wonderen’ van de marktwerking voor wat betreft de watervoorziening.

 9. Hopelijk weet dit moedige volk, dat zich met een lange vrijheidsstrijd aan de Engelse onderdrukkers heeft weten te ontworstelen, nu weer de kracht om ook het IMF het land uit te schoppen.

  Maar toch nog even terugkomend op een ander heet hangijzer, is er nog steeds iemand die geloofd dat we met deze massale instroom te maken hebben met zielige oorlogsvluchtelingen?

  http://www.infowars.com/video-muslim-refugee-arriving-in-europe-makes-beheading-gesture-to-tv-camera/

  https://www.youtube.com/watch?v=FULPGw3maFs

  https://www.youtube.com/watch?v=qu-iCNuaMO0

  https://www.youtube.com/watch?v=TILmsHQ6DYw

  • Beste Gerrit, ik begrijp dat je iedere aanleiding te baat neemt om te waarschuwen tegen het gevaar van instroom van vluchtelingen. Vertel me eens waar je nu echt bang voor bent.

   • Beste Rob,
    In jouw opinie gaat alles uit van de angst in de mens. Ik geef je gelijk dat er veel angst wordt gekweekt, maar mensen kunnen ook zelfstandig nadenken en tot de conclusie komen dat er gewaarschuwd moet worden voor een reeel gevaar. Dat heeft NIETS met angst te maken. En de import van honderdduizenden geloofsfanaten waaronder duizenden koppensnellers is een reeel gevaar, of jij dat nou wilt inzien of niet. Steeds meer mensen zien het gelukkig wel in.
    De eerste rellen in Nederland zijn er al geweest, dat kun je toch echt niet ontkennen. Hele buurten in grote steden en inmiddels zelfs in dorpen zijn al geislamiseerd. Als je het niet geloofd moet je maar eens een half jaar in een buurt gaan wonen dat voor 60% of meer uit moslims bestaat.
    We mogen niet blind blijven voor de werkelijkheid en lijdzaam toezien tot het te laat is.
    Ook nu gebruik je weer het woord ‘vluchtelingen’. Slechts een deel is echte vluchteling, de rest voert de opdracht uit om in Europa te gaan wonen. Oproepen van Imams en de ISIS zijn te vinden op internet.
    Sorry hoor, maar hier verschillen we echt van mening. En als jij dat angst wilt noemen is dat je goed recht. Ik noem het waarschuwen.

    • Ik kijk eerst naar de feiten en kan dat omdat ik er objectief naar kijk. Ik heb geen angst voor vluchtelingen en ben ook niet boos op hen. Het zijn immers de Ruttes die onze samenleving verzieken en die nu prachtig de aandacht voor hun falen weten af te leiden.

     Je spreekt over honderdduizenden geloofsfanaten en duizenden koppensnellers. Dat zijn geen feiten, dat is jouw angst die dit roept gebaseerd op een paar video’s, die jou moeten suggereren dat onze kop er ook af gaat straks.

     Je krijst door: “Hele buurten in grote steden en inmiddels zelfs in dorpen zijn al geïslamiseerd”. Feiten of jouw bangmakerij?

     Je gooit er wanhopig nog een schepje bovenop:”Slechts een deel is echte vluchteling, de rest voert de opdracht uit om in Europa te gaan wonen.” Ja, hoor ze zijn met zijn allen bezig aan een heilige oorlog. Stap uit je illusie en laat je niet gek maken door Wilders. Feit: een groot deel van de vluchtelingen komt niet eens uit Syrië.

     • Rob, hoeveel feiten moet ik en anderen nog aandragen voor je wakker wordt?
      a. Ik laat me niet gek maken door Wilders want ik lees hier geen Nederlandse kranten en ik kijk geen Nederlandse TV.
      b. Ik heb nooit beweerd dat ze allemaal uit Syrie komen. Ik kan nog wel een rits landen opnoemen.
      c. je praat constant over mijn angst blijkbaar zonder het tot je door te laten dringen dat ik het niet over een angst heb maar een realiteit. Angst (de invloed van reclame boodschappen, educatie, oorlogs propaganda en angst hetzes, waar je je tegen kan wapenen zoals je zegt) heeft niets met deze realiteit te maken. Verdiep je eens meer in de situatie op Lesbos bijv. DAT is realiteit.
      d. ”Je krijst door: “Hele buurten in grote steden en inmiddels zelfs in dorpen zijn al geïslamiseerd”. Feiten of jouw bangmakerij?” Kom nog maar eens terug als je in zo’n buurt een paar maanden hebt gewoond. liefst met een blonde vtouw en een dochter. Jij ben juist degene die krijst. Blijkbaar vind je het nodog om nu op deze toon verder te gaan.
      e. ”Het zijn immers de Ruttes die onze samenleving verzieken”. Lees mijn antwoord op Jodokus

    • Nee, Gerrit dat is het zoveelste filmpje, ik vroeg je naar jouw gevoel. Wat drijft je om je zo te fixeren op vluchtelingen?

     • @Rob.
      Ik denk dat gerrit gelijk heeft wat de feiten betreft die nu boven water komen rob.

      Merkel heeft nu onbeperkt toegang gegeven tot nog meer toestroom waarvan een enkeling vluchteling is en de rest op uitnodiging.
      Feit? het minimumloon wordt gehalveerd zelfs, nu blijkt zijn ze onderhandelen om ze De vluchtelingen) voor een appel en een ei te laten werken duitsland wat betekend dat denk je voor de werkende duitser? Wie nemen ze dan nog aan als men er een voor nop gaat krijgen??
      Dat alleen al, en de geweldsdelicten zijn er , schuif dat niet onder het tapijt daar doen we de slachtoffers mee tekort. Er zijn meisjes verkracht, christenen bedreigd, en gaan met elkaar in de kampen op de vuist.

      En wat doet merkel facebook moet de commentaren maar deleten???

      Wat mis is mag (en moet zelfs) gezegd worden zonder Ad Honihem.

     • ”ik vroeg je naar jouw gevoel. Wat drijft je om je zo te fixeren op vluchtelingen?” ????
      Lees je eigenlijk wel wat ik schrijf? Ik maak onderscheid tussen oorlogsvluchtelingen, economische vluchtelingen, degenen die naar Europa komen in opdracht van de Imams en dekoppensnellers die met een vals paspoort hier binnen komen. Duidelijk nu?

      Weet je wat ik denk, na veel van jou over dit onderwerp gelezen te hebben? Jij hebt je gespecialiseerd in het bedwingen van angsten die geen werkelijkheid zijn maar opgedrongen worden. Je gaat hierbij echter zo ver dat je de realiteit uit het oog verliest en je kop in het zand voor dit enorme probleem.
      Trouwens, vannacht weer een keer hommeles geweest in zo’n vluchtelingen opvang.

     • Is die blonde drol per abuis onder een pseudoniem aan het posten op DLM? Nog even en ieder draadje wordt gekaapt om terug te komen op de instroom van fanatieke moslims die het westen gaan overnemen. Terwijl de schaapjes zich daar druk om maken en met elkaar over die bullshit bakkeleien heeft de ECB / IMF of welke internationale bank in samenwerking met andere multinationals weer een stukje veroverd van de vrijheid. Over een wezenlijk gevaar gesproken. Tot op heden wordt ik afgeperst (belasting), opgelicht (bekeuring) en gedwongen om woekerpolissen (verplichte ziekenfonds wat dus gewoon nooit goedkoper kan worden omdat iedereen het toch wel moet) af te sluiten. De moslims doen dat niet maar de banken, multinationals en in samenwerking met overheden.

     • ”Is die blonde drol per abuis onder een pseudoniem aan het posten op DLM?”

      Wordt het niet eens tijd dat jij op zoek gaat naar een zieleknijper, Nico? Heb je nou zelf niet in de gaten dat je volkomen gestoord bent? Wat een opmerking zeg!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.