Amerikaanse waarschuwing voor Nederlandse politiestaat

De Verenigde Staten ontwikkelt zich tot een politiestaat. Een groep actieve Amerikanen toont dit onophoudelijk aan door het in beeld te brengen. Hun verslagen zijn een waarschuwing voor onze maatschappij. In een vorig artikel meldde ik al dat Den Haag zich Amerikaanse politiemethoden eigen aan het maken is en dat raadsleden dit probleem erkennen!

bullhornlogored

De site bullhorn nation of change doet bijna dagelijks verslag van het verzet van talrijke Amerikanen tegen politiegeweld.

 

De site killedbypolice.net houdt sinds 1 mei 2013 nauwgezet dag na dag bij aan de hand van het main stream nieuws hoeveel slachtoffers er zijn van politiegeweld. In 2014 vielen er meer dan 1100 doden door optreden van de politie.

filmingcops

 

filmingcops.com

Als effectief wapen tegen het geweld worden burgers opgeroepen gewelddadig optreden van de politie te fotograferen en de foto’s te publiceren op het internet. Filming Cops startte in 2010 om politie misbruik te documenteren.

 

 

“De initiatiefnemers stellen dat “het doel is niet om het concept van het voorzien van veiligheid te demonizeren, maar om specifieke gevallen van gemonopoliseerd politie geweld te belichten die anders genegeerd worden door de traditionele media.

Door deze verhalen te delen moedigen we Amerikanen aan om een actieve rol te vervullen in het zeker stellen van de veiligheid van hun gemeenschappen en de veiligheid van individuen die hun plicht vervullen met eer en integriteit.”

Ontwikkelingen in de VS zijn vaak een voorloper van die in ons land. Door de situatie te volgen in de VS kan je voorspellen hoe deze zich in NL zal ontwikkelen, alleen de schaal waarop dit gebeurt laat zich moeilijker raden. In navolging van kritische Amerikaanse burgers zullen ook wij kritisch het optreden van de politie in ons openbare leven moeten volgen.

Rob Vellekoop, 6 september 2015

6 Comments

 1. IK BEN IN GEHOORZAAM ! MMM ! EN KLAAR VOOR HET SCHRIK-BEWIND : . . . BRING -THEM – ALL – ON . . . ! ! ! ! !

 2. Ik kom niet meer op deze site, cookies dwingen mij ertoe te accepteren, helaas is dat geen meuze rob vellekoop weet jij hier wel van??

   • Ik was vanochtend op de overheidswebsite ‘De Rechtspraak’.
    Er stond daar cookies accepteren ja of nee. Ik klikte ‘nee’ en dacht dat de site dan wel weg zou vallen. Maar nee hoor, ik kon gewoon alles lezen.
    Dit bewijst dat het verplicht cookies accepteren op andere websites illegaal is.
    Mogelijk heeft iemand de tijd om hier een ‘zaak’ van te maken.
    Overigens vermoed ik dat het zinnetje ‘cookies accepteren’ buiten Rob om gaat. (is toch zo?)

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.