Wij eisen miljarden aan te veel betaalde zorgpremie terug

De Lange Mars voert tot en met december actie voor teruggave van door de zorgverzekerden te veel betaalde premie. De zorgverzekeraars maken al jaren op rij miljardenwinst waarvan de verzekerde geen cent terug ziet. De actie valt samen met de geldverslindende reclamecampagnetijd van de zorgverzekeraars waarin zij met ons geld verzekerden van elkaar proberen af te snoepen.

Het doel van de actie is dat iedere verzekerde weet dat hij of zij al jaren te veel premie betaalt. Het tweede doel is druk uitoefenen op de verantwoordelijken voor deze verkapte belastingheffing; Rutte en zijn zorgverzekeraars. En er voor zorgen dat de premie drastisch verlaagd wordt om de gemaakte winsten terug te geven aan de rechtmatige eigenaren, de burger.

Zorgverzekeraarswinsten:
2012 – 1,3 miljard euro winst
2013 – 1,4 miljard euro winst
2014 – 1,4 miljard euro winst

eigen-risico-2015

De winst lijkt mee te stijgen met het eigen risico van de verzekerden.

Door toedoen van de overheid wordt jaarlijks meer dan 40 miljard euro door de burger bij elkaar gebracht en als verplichte zorgverzekeringspremie aan de zorgverzekeraar betaald. De zorgverzekeraar betaalt hieruit de ziektekosten en het management keert zichzelf enorme bedragen aan salarissen uit. Daarnaast vormen zij iedere jaar reserves om nog niet gedeclareerde risico’s van voorbije jaren op te vangen. Ook daarmee kan je boekhoudkundig naar hartenlust de winst drukken. De zorgverzekeraars hebben een monopoliepositie gekregen die zij naar believen kunnen uitspelen. Zij kunnen de premies verhogen, huisartsen en ziekenhuizen allerlei willekeurige eisen opleggen en prijsafspraken met de farmaceutische industrie maken.

Vul aub onderstaande peiling in en steun de actie.

[polldaddy poll=9051686]

 

Rob Vellekoop, 7 september 2015

17 Comments

 1. Krijgen we toch niet terug ligt bijna allemaal in griekenland en een paar andere landen

 2. Wie weet waarvoor het geld gebruikt wordt, dat aan de strijkstok blijft hangen?

 3. ! GROOT KAPITAAL WORDT “LETTERLIJK” WEG – GEKAAPT : BRUTAAL HELEMAAL VERKRUIMELD, GEKLEINEERD !

 4. Loop al jaren te jerimieren, dat de simulanten, die de gezondheidszorg mede uithollen, en de grote zorginstellingen, die alleen duur opsporingspersoneel bekostigt om de zorg nog verder op zijn zgn. doelmatigheid controleert, minder macht te geven!
  Dan is Edith toch aan het verkeerde adres(lobbyiste, VAN DE 1STE GRAAD) aan het bezuinigen!

 5. Komt deze uitslag dan ook ‘echt’ op deze site van de ‘lange mars’ als bemoedigende prikkel?

 6. De voedsel banken schieten in Nederland als paddelstoelen uit de grond Het is verschrikkelijk wat er hier in ons land gebeurd Wat mij vooral stoort is dat men zich over het algemeen drukker maakt wat er in het buiten land gebeurd dan in ons eigen land . Het ontkennen van de problemen

 7. Wanneer en op welke manier wordt deze uitslag effectief aan ons allen bekend gemaakt?

  • Loopt voorlopig door hopelijk totdat er genoeg mensen zich hiervan bewustzijn

 8. Zorgverzekeraars en farmaceutische industrie zijn twee handen op één buik!
  Maak de mensen ziek en hou ze ziek!

 9. En nu komen er nóg meer inwoners bij die zomaar uit t niets van alles krijgen omdat ze vluchtelingen zijn. Ik gun het ze van harte, maar hoe dan met de oudste generatie? Het beetje geld wat ze krijgen wordt ws minder omdat we veel meer mensen moeten helpen??? Zij staan in de kou en in de toekomst de hele autochtone bevolking.

 10. Betalen,betalen,betalen! En als je zorg nodig hebt dan moet je….eerst zelf betalen! Ze zeggen dat dit komt omdat de zorg te duur wordt. Dat is natuurlijk ook niet gek als de zorgverzekeraars zoveel winsten maken, we bestookt worden met onnodige en dure (gevaarlijke?) vaccinaties, massa’s mensen aan de anti-depressa zitten en iedereen voor de rest van zijn leven dure medicijnen moet nemen omdat ze willen behandelen ipv genezen. Om maar niet te spreken over het 1 tweetje met de kankerverwekkende voedingsindustrie!
  Ziekte en ziek zijn is een product. Ah neo-liberaal kapitalisme, isn’t it wonderful!
  Maar aan de andere kant, niemand is overgestapt naar Anno12 dus ook hier moeten we onze eigen verantwoordelijkheid nemen.

  • Nog nooit eerder over anno12 gehoord, dus even opgezocht. Te weinig onder de aandacht gebracht, denk ik.

 11. Het beroven van burgers is steeds meer standaard geworden door allerlei figuren die op posities zitten waar het morele, amoreel schijnt te moeten zijn. Het kwalijke is dat de overheid het vaak legaliseert en daardoor medeplichtig is. Dus teken.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.