Griekenland eerste land dat zich bevrijdt van euro dictatuur?

Athene – Het Griekse Parlement heeft zich met 178 stemmen van de 300 uitgesproken voor een referendum op 5 juli waarbij voor of tegen het Programma van de schuldeisers kan worden gestemd. Op 30 juni moet 1,8 miljard aan het IMF worden terugbetaald. Volgens het IMF komt het referendum te laat. In feite zou Griekenland zijn onafhankelijkheid opgeven door in zee te gaan met de Trojka van de ECB, het IMF en de Europese Commissie en feitelijk de dictatuur van dit driekoppige monster accepteren.

De Griekse regering vraagt aan het Griekse volk zich uit te spreken voor of tegen het Programma van schuldeisers. Tsipras adviseert dat de Grieken NEE tegen de schuldeisers zeggen.

“Er is een keuze voor waardigheid, hoop en democratie,” zei premier Tsipras gisteravond in het parlement. “We zijn het verschuldigd aan onze kinderen, we zijn het verplicht aan het offer van het Griekse volk, zodat wij ONAFHANKELIJK blijven.”

Het Programma van de trojka van IMF, ECB en Europese Commissie in ruil voor nieuwe leningen bevat tal van verregaande eisen en betekent in feite opheffing van de onafhankelijkheid van Griekenland:
– het verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd naar 67 jaar,
– tal van hervormingen op gebied van Inkomstenbelasting
– verhoging van BTW naar standaardtarief van 23%, met 13% voor voedsel en 6% voor medicatie, boeken en theater! – gepensioneerden moeten een hogere ziektekostenbijdrage gaan betalen,
– hoogte van het minimumloon moet afgestemd worden op EU
– privatisering van onder andere het ferry verkeer, gasmarkt, elektriciteitsnet en luchthavens

Het is absurd dat onder het voorwendsel van het helpen van een land, dit land geprivatiseerd wordt en de sociale verzorgingsstaat volledig wordt afgebroken.

“In het land waar de democratie geboren werd zullen we geen toestemming vragen aan Dijsselbloem en Schäuble om de mening van het Griekse volk te vragen,” zei Tsipras in een verwijzing naar de verklaring van Dijsselbloem als voorzitter Eurogroep die zei dat het referendum een vergissing van Griekenland is.

De Griekse premier raadde de Griekse kiezers aan NEE te stemmen als “een antwoord op Europa’s aan de financiële elite die de EU vandaag bestuurt.”

“Nee betekent een Ja voor de waarden waarop Europa gebaseerd is: democratie, waardigheid, gelijkwaardigheid en het recht van het volk om voor hun toekomst te kiezen,” zei Tsipras.

Tsipras zei dat het referendum niet de intentie heeft of Griekenland in de EU wil blijven, maar eerder om wel of niet “een vernederende overeenkomst door de schuldeisers aan Griekenland aangeboden, te accepteren.”

De Griekse premier: “Niemand kan ons vertellen ons huis, de Europese Unie te verlaten. Niemand heeft daartoe het recht.”

Het vertrek van Griekenland uit de eurozone, lijkt dichterbij dan ooit. De ministers van Financiën van de negentien eurolanden (de eurogroep) hebben zaterdagmiddag geen gezamenlijk akkoord kunnen bereiken over de aanpak van de Griekse schuldenkwestie. Het restant van de eurogroep zal proberen de schade te beperken voor de andere landen als Griekenland geen financiële steun meer krijgt. Het is niet ondenkbaar dat andere landen het Griekse voorbeeld zullen volgen.

grexit

Griekenland wilde dat de eurolanden het steunpakket voor een korte tijd zouden verlengen, totdat het referendum plaats had gehad. Voorafgaand aan het overleg zeiden meerdere ministers ook dat ‘de deadline de deadline is’.

‘Het hulpprogramma loopt dinsdagavond 30 juni af, daar kunnen we niets aan veranderen’, zei Dijsselbloem tijdens een persconferentie tussen de eurogroepvergaderingen door. Volgens hem heeft Griekenland de onderhandelingen eenzijdig afgebroken.

Griekenland is misschien het eerste land dat zich verzet tegen de financiële elite door hun eisen niet uit te voeren en dat zich op deze manier bevrijdt van het juk van bezuinigingen en privatiseringen. Dit geeft hoop en moed aan andere landen die eveneens op deze koers afstevenen: Spanje, Portugal en Ierland. In ons land is de brainwash zo compleet dat de Hollander het doodnormaal vindt dat het sociale systeem gesloopt wordt met de jaarlijkse kaasschaaf. Ons land is een volgzaam wingewest van de bancaire elite die het zelfs aanvoert!
Meer over Griekenland:
Griekse volk heeft geen schuld en geen cent van leningen gekregen
Betekent Griekse bankrun einde van de euro?
Rob Vellekoop, 28 juni 2015

25 Comments

 1. Aan de bankrun in Griekenland kun je wel zien dat de Grieken een idee hebben over de waarde van die komende drachme t.o.v. de euro.

 2. pseudo socialisten

  .”….This perspective, which reflected the direct economic interests of sections of the Greek bourgeoisie and the petty-bourgeoisie represented in the leadership of Syriza, was based on two false premises.

  The first was that any Greek exit from the euro zone would cause such a degree of financial turmoil, directly hitting German and other financial interests, that the troika would be forced to pull back from the brink. This completely ignored the fact that the bailout operations had largely extricated the privately-owned banks and finance houses from the immediate impact of a Grexit.

  The second was that the government would be able to play off different sections of the European bourgeoisie against each other and that pressure from the Obama administration, anxious not to see a collapse in Greece and its potential adverse effects for American financial interests, would force the European bourgeoisie to change course.

  However, this assessment ignored one elemental fact of politics, long established by Marxist political economy. While various sections of the bourgeoisie may have differences with each other at certain times, reflecting the interests of the different sections of capital they represent, when it comes to confronting the working class, they join forces to fight for the interests of capital as a whole. So it has turned out….”

  http://www.wsws.org/en/articles/2015/06/30/cont-j30.html

  • Zeer merkwaardig bericht. Bijna hysterische reactie op mogelijke Grexit.

  • Waar kun je vinden dat deze bankbiljetten onbruikbaar zijn in dat geval?
   Ten tweede , ik vind het niet aardig als het zo blijkt te zijn een ander dan met waardeloos geld op te zadelen ruil het dan bij de bank ( storten en opnieuw opnenem)of een grens wisselkantoor?
   Wat ik wel interessant vond is DIT en bevestigd wel mijn vermoedens, vroeger verstopte men geld in geval van oorlog en in een bos of onder de grond, is nu dus zo gevonden door de bank wereld:

   RFID chip in het geld

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Eurobankbiljetten#Drukkeridentificatiecodes

   RFID-tags

   In 2001 zei de Europese Bank met partners in gesprek te zijn over de toepassing van RFID-tags in bankbiljetten. De planning was destijds het gebruik van RFID-tags in bankbiljetten in 2005. Al sinds begin maart 2004 zijn er mensen die beweren dat euro- en dollarbankbiljetten RFID-tags bevatten.[16]

   Een loden kistje of zo lijkt me een goed plan. 😉

   Ps bij een grexit kunnen ze gewoon over op de Drachme en wij krijgen gewoon “wat begrotings tekort heffinkjes” …
   :Z
   overigens liggen onze guldens ook nog ergens hoor we kunnen dr gewoon uit.

   • Hou er rekening mee dat het niet uitmaakt of dat we ineens weer de gulden in de oude vorm terug hebben.
    Wanneer hetzelve tuig wat nu het volume van de euri bepaald, de gulden weer gaat drukken, hebben we nieuwe/ oude wijn in nieuwe zakken. De rente daar gaat het om. Dat mot eraf!

 3. De Duitse onderzoeker Matthias Rath, promotor van giga inname van vitamine C als effectief middel tegen o.a. kanker en voor schone bloedvaten, heeft een paar jaar geleden een boek geschreven over de nazistische roots van huidig Europa, die je gratis kunt downloaden, maar die ik vreemd genoeg niet via partijdige Google terug kan vinden, maar wel bestaat. Hier onder een documentaire van Rath over Europa, die ik zelf net gevonden heb en nog niet heb kunnen bekijken. Ook David Icke schrijft over de naziroots van ’t huidige Europa op z’n site, http://www.davidicke.com en in de vele boeken die hij inmiddels heeft gepubliceerd.
  Overigens heb ik al jaren geleden zelf ontdekt dat ’t Navo logo een verkapte swastikasymbool verbergt.
  Kijk maar naar de onjuiste schaduwverdeling van ’t logo.

  http://langleveeuropa.nl/2015/04/eu-politiek-perspectief-dr-rath-video/

  • Ik mag het hopen , maar heb er nog niets over gevonden.
   Soros heeft idd een vinger in de pap bij ze.

 4. Geld maak je uit het niets. Waarom zouden de Grieken zich met de tovenarij van de ECB, IMF en anderen inlaten en allerlei dwangmaatregelen moeten toepassen waardoor hun statuur zeker niet stijgt en stellig ook hun welvaart niet. Zelf geld maken – zonder rente zoals door ondermeer OnsGeld.nu bepleit – is voor de Grieken wellicht een goede ontsnapping.

 5. Concept van de Europese Unie ( en de ondergang van Griekenland ) is in 1942 al uitgedacht door de Nazi’s !!!!

  De huidige Europese Unie komt overeen met de plannen en het ontwerp voor een Europese Economische Gemeenschap, zoals die destijds ontwikkeld is door leidende nationaalsocialisten onder voorzitterschap van Dr. Walter Funk , deze was Naziminister voor economie en president van de Duitse Reichsbank.

  In de zomer van 1942, toen de nazi-legers geheel Europa , en een groot deel van de Sovjet Unie onder de voet hadden gelopen .
  Kwam de Reichsbank al met plannen voor een na oorlogse monetaire unie.
  De centrale Reichsbank, in samenwerking met het Ministerie van Economie, ontvouwde een plan voor een monetaire unie voor een groot deel van Europa met de Deutsche Reichsmark als dominerende valuta.

  Het Duitse Nazi plan voor de Europese economische en monetaire eenwording is beschreven in een boek , dat in hetzelfde jaar in Berlijn werd gepubliceerd onder de titel ; “Europäische Wirtschaftsgemeinschaft”.

  Het boek bevat essays, geschreven door belangrijke industriëlen , bankiers en economen van het Derde Rijk en is uitgegeven door de Berlijnse Industrie und Handelskammer in samenwerking met de Economische Hogeschool in Berlijn (Wirtschafts-Hochschule).

  “De Nazi blauwdruk voor een verenigd Europa komt verbluffend veel overeen met de structuur van de huidige Europese Unie , zoals wij die nu kennen.”
  Mogelijk is slechts het enige verschil dat de Nazi’s “de Reichsmark” wilden als europees betaalmiddel , omdat ze zelf niet op het woordje “EURO” kwamen .
  En er vanwege hun militaire ( over ) macht ook weinig met andere machtshebbers / hoogwaardigheidsbekleders te onderhandelen viel .
  Duits befehl uit Berlijn , was immers befehl !
  Zou om een dwaalspoor aan te leggen Berlijn nu vervangen zijn door “Brussel / Strassbourg” ? Dat is de conclusie van een artikel, verschenen in de International Currency Review , een specialistisch blad dat vrijwel alleen binnen de bankwereld wordt gelezen.

  Aan het boek hebben onder andere meegewerkt de eerder genoemde Walter Funk , die een beschrijving gaf van het economische karakter van het nieuwe Europa ;

  Dr. Emil Woermann , professor aan de Universiteit van Halle , die het toekomstige landbouwbeleid beschreef.
  Dr. Anton Reithinger , werkzaam bij IG Farben, hij gaf een exposé van het nieuwe industriële Europa .
  Staatssecretaris Gustav Koenings , die een beschrijving van een Europees verkeersbeleid gaf.
  Dr. Bernhard Benning, directeur van de Reichs-Kreditanstalt A.G. , hij werkte de economische politiek van de Nazi’s uit : het vraagstuk van de Europese wisselkoersen en het komen tot één Europese munt .

  Verder bevat het boek essays over een verenigde arbeidsmarkt , een verenigde agrarische markt en algemene principes van Europese samenwerking.
  Opvallend is ook dat de auteurs Groot-Brittannië liever buiten het verenigde Europa wilden houden , en ook plannen hadden voor een Europese Centrale Bank. Die dan door Duitsland gedomineerd zou worden .
  De EU is het soms een hersenspinsel, een kreet van de huidige van de huidige machthebbers?
  Of zijn de huidige machthebbers gewoon heel simpel “verkapte NAZI’s “?

  Nog een opvallend feit van overeenkomsten in het boek is dat concurrentie moet worden tegengegaan , het is vrij baan voor de grote industrieën .

  Die het voor het zeggen krijgen in de Nazi visie op het Verenigde Europa .

  Alle betalingen tussen de lidstaten zouden verlopen via deze Europese Bank, die ook garant zou staan voor grote exportkredieten. Ook zou deze bank bepaalde rechten hebben over het financieel beheer van de afzonderlijke centrale banken, van de lidstaten .
  Kortom, wilden ze toen ook al van Europa een federale superstaat creëren waarin de soevereiniteit van de afzonderlijke lidstaten praktisch zou zijn afgeschaft .

  Het Verdrag van Maastricht doet denken aan het Duitse denken van de vorige eeuw; waar nationale belangen dienen voor te gaan voor de belangen van grotere en dus boven de staten agerende politieke eenheden .

  Er zijn sterke vermoedens dat men heeft geprobeerd het in 1942 uitgegeven boek van de aardbodem te doen laten verdwijnen .

  Van de massale uitgave tijdens de Nazi periode zijn er nu nog voor zover bekend slechts 7 á 8 edities over , en dan ook nog veelal alleen nog maar in een kopievorm .
  Waar zijn de vele originele exemplaren van waar uit gekopieerd is dan gebleven ?
  Immers net na de tweede wereldoorlog had men nog geen eens kopieermachines !
  Eén van de kopieën bevindt zich in het British Museum .
  En één in de Staatsbibliotheek te Berlin .
  Wij vonden na enig speuren voor u de volgende aanvullende informatie ;
   
  Het boek ; Das wirtschaftliche Gesicht des neuen Europa : Vortrag zur Eröffnung der vom Verein Berliner Kaufleute und Industrieller … veranstalteten Vortragsreihe “Europäische Wirtschaftsgemeinschaft” am 15. Januar 1942
   
  In de Duitse taal geschreven door ; door Walther Funk
  Uitgever ; Otto von Holten te berlijn 1942 .
  Schijnt op meerdere  plaatsen in Europese bibliotheken voorhanden te zijn .
   
  Bron van deze wijsheid is ;
  http://www.worldcat.org/title/wirtschaftliche-gesicht-des-neuen-europa-vortrag-zur-eroffnung-der-vom-verein-berliner-kaufleute-und-industrieller-veranstalteten-vortragsreihe-europaische-wirtschaftsgemeinschaft-am-15-januar-1942/oclc/247006514&referer=brief_results#borrow
   
  1 ) International Institute of Social History (IISG) te Amsterdam, 1019 AT Netherlands
  2 ) NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies te Amsterdam, 1016 CJ Netherlands
  3 ) Erasmus University Rotterdam – Universiteitsbibliotheek te Rotterdam, 3062 PA Netherlands
  4 ) Staats- und Universitätsbibliothek Bremen SuUB Bremen te Bremen, 28359 Germany
  5 ) Deutsche Nationalbibliothek te Frankfurt am Main, D-60322 Germany
  6 ) Deutsche Zentralbibliothek für Wirtschaftswissenschaften (ZBW), Leibniz-Informationszentrum Wirtschaft, Standort Kiel te Kiel, D-24105 Germany
  Recentelijk is er ook een boek verschenen , het heet de Nazi achtergronden van Brussel / de EU .
  U kunt dat boek gratis online bekijken d.m.v. de onderstaande 10 links ;
   
  De naziachtergronden van Brussel.
   
  Introductie ; http://www.relay-of-life.org/nl/pdf-files/eu_book_nl_chap00.pdf
  Hoofdstuk 1 ; http://www.relay-of-life.org/nl/pdf-files/eu_book_nl_chap01.pdf
  Hoofdstuk 2; http://www.relay-of-life.org/nl/pdf-files/eu_book_nl_chap02.pdf
  Hoofdstuk 3; http://www.relay-of-life.org/nl/pdf-files/eu_book_nl_chap03.pdf
  Hoofdstuk 4 ; http://www.relay-of-life.org/nl/pdf-files/eu_book_nl_chap04.pdf
  Hoofdstuk 5 ; http://www.relay-of-life.org/nl/pdf-files/eu_book_nl_chap05.pdf
  Hoofdstuk 6 ; http://www.relay-of-life.org/nl/pdf-files/eu_book_nl_chap06.pdf
  Hoofdstuk 7 ; http://www.relay-of-life.org/nl/pdf-files/eu_book_nl_chap07.pdf
  Hoofdstuk 8 ; http://www.relay-of-life.org/nl/pdf-files/eu_book_nl_chap08.pdf
  Aanhangsel ; http://www.relay-of-life.org/nl/pdf-files/eu_book_nl_aanhangsel.pdf

  • Quote:[“Dr. Anton Reithinger , werkzaam bij IG Farben,”].
   Het is deze Poolse meneer die samen met Bernhard de oprichter is geweest van de Bilderbergers.
   De Bilderbergers zijn een initiatief vanuit de naoorlogse Nazi sympathisanten en delen van de Amerikaanse veiligheidsdienst de OSS (nu CIA).
   Een ander persoon die aan het hoofd gezet werd door Bernhard was Gerhard Frische een andere kennis van de prins uit de IG Farben tijd die directeur werd van de Amsterdamse bank van koophandel.
   Via deze bank werden vanuit de VS, de Warburg bank miljoenen dollars getransporteerd naar de rekening van van de Nazi’s, de Nurburgbank. Het dezelfde bernhard die vrijwel in de beginperiode van de bezetting het waagde een brief te schrijven naar Hitler met het verzoek om de taak van Seiss Inquart over te mogen nemen voor het bezette Nederlandse gebied. Hetgeen hij kon staven door zijn vroege lidmaatschap van de NSDAP.
   Dit werd door de Duitse staf afgewezen. Toch kreeg bernhard na de oorlog een herkansing om een alternatief beheersplan voor Europa op te zetten volgens in het hierboven zo mooi beschreven fascistische model.
   Dat Engeland niet is meegenomen in het EU model komt naar mijn idee vanuit de oorzaak van de eerste wereldoorlog i.v.m, ‘Ein Platz in der Sonne” waarbij Duitsland werd afgehouden van de koloniën die door Engeland al waren toegevoegd tot ‘The Empire’.
   Engeland was wel zo goed om de menselijke bloedoffers te leveren voor de rituele initiatie van de ‘heilige Babylonische bodem’ van de Bilderbergers te Oosterbeek.

 6. Ich ‘ bin ‘ , …..und darum, sage ich, ….’ Ich bin ein Athener ‘
  Und weil ich bin, gerade ein Europeer, weil ich ein Athener bin. Denn , die andern verstehen sichselbst nicht. Nur verkauft sind diese Nepp Europeer.

  Europa hat Seine ‘ Roots ‘ ( Wurzeln ) nur in Athene.
  Europa is Athene.

  Robert Verhoeven B. I. P.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.