Tegenstander financiele systeem monddood gemaakt door NL media

Amsterdam – Het is al enige tijd stil rond een van de smaakmakers van het debat over het reilen en zeilen van de financiële wereld, Ewald Engelen. Sinds de verschijning van zijn boek De Schaduwelite is er een doelbewuste poging ondernomen om hem te elimineren uit het publieke debat. In bijgaand vraaggesprek dat WeAreChangeRotterdam met Engelen voerde doet hij verslag.

Volgens Engelen is er in zijn boek een lijst van hoofdrolspelers opgenomen met zowel voor- als tegenstanders van de bancaire sector. Deze lijst noemde hij de ‘ledenlijst’. De mainstream media suggereerde dat ik het over een ‘conspiracy’ had en op basis daarvan werd ik ‘gek verklaard’. Daardoor konden zij het boek volledig doodzwijgen en is alle aandacht van de inhoud van zijn boek verschoven naar deze lijst.

Hij vertelt:”Ik was verbijsterd,  dat het enige wat de media gedaan heeft, is mij, de boodschapper bij de knieën afzagen zonder ook maar een moment op de bewijzen die ik in het tweede deel van het boek geef in te gaan. Sindsdien ben ik Nederlandse journalisten gaan wantrouwen.”

“Ik dacht dat de pers net als ik een soort publieke functie had. Wij zijn een tegenmacht om een democratie vitaal te laten zijn.”

Engelen beschrijft in zijn boek “De schaduwelite voor en na de crisis” met naam en toenaam de groep van toezichthouders, politici en mensen werkzaam in de financiële sector, die de winstmachine van de bancaire wereld zo veel mogelijk probeert overeind te houden, zelfs na de crisis van 2008.

2 Comments

  1. Vergeet ook Daniel Estulín niet. Hij heeft het spel ook door en goeie boeken daarover geschreven.

  2. Ewald, jongen maak je niet druk, je bent de brenger van slecht nieuws deze vergaat het meestal slecht in het land van de zwarte koning.
    Als je weet wie en wat de absolute macht heeft en dus de media controleert, weet je dat dit soort dingen onderdeel zijn van de uitroeing van alles wat nog wel klopt.
    Op Want to Know staat deze keer een goed artikel over de Rothschild Zionisten.
    Verklaard ook dit echeque.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.