Europese politieke elite is de grip op economie volledig kwijt

In een vraaggesprek met WeAreChangeRotterdam heeft Ewald Engelen in een korte analyse van de economische situatie in Europa aangegeven dat Europese politici de zaak niet meer in de hand hebben en de Europese Centrale Bank (ECB) afgelopen maandag door de geldpers aan te zetten de laatst mogelijke noodmaatregel heeft genomen. Dit tegen de achtergrond van het hysterische geschreeuw van Rutte dat onze economie er rooskleurig voorstaat.

Meer van Ewald Engelen, lees zijn laatste boek

5 Comments

  1. Golman Sachs is dezelfde schurk die in 2001 de begrotingscijfers van Griekenland net zo lang flatteerde totdat iedereen in Europa in deze onzin geloofde. We zitten nu met z’n allen met de gebakken peren en de VS lacht in z’n vuistje…..

  2. Het is maar dat u het weet. De bezuiniging drift van rechtse politici met de ECB voorop laat de EU naar de afgrond drijven.

  3. Wonderlijk hoe een land als de V.S. met zijn min of meer oneindig hoge staatsschuld overal mee wegkomt, nu die economie daar weer aardig opbloeit.
    ’t Land waar de economische wereldcrisis in 2008 geïnitieerd is en vervolgens o.a. de EU in de zeik heeft geduwd en waar de EU burgers nog steeds feitelijk de rekening voor betalen, zoals gewoonlijk.
    Bancaire misdaad loont kennelijk tòch !

  4. Door het bijdraaien van 1300 miljard euro krijg je een enorme waardedaling (verwatering) van de euro waardoor Europa w.o. Nederland een prooi wordt voor Chinese en Amerikaanse investeerders die maling hebben aan de belangen van onze burgers. De toekomst zal uitwijzen dat het paardemiddel van Draghi een contraproduktief middel zal blijken te zijn. Iets waar Klaas Knot ook al voor waarschuwde !

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.