Stuurt NL vandaag Rutte naar huis?

Laat je niet verleiden door TROLLEN, stem Rutte weg.

Den Haag – Om 7.30 uur gaan de stemlokalen open en kan de kiezer het PvdA/VVD kabinet verder regeren onmogelijk maken door hun positie in de Eerste Kamer nog meer te verzwakken. Rutte 2 heeft nu al een minderheid en daardoor voortdurend de steun nodig van andere partijen.

De huidige situatie is als volgt. Verdeling van de 75 Eerste Kamer-zetels is zodanig dat VVD/PvdA er samen 30 hebben dat betekent geen meerderheid, daarom kunnen ze ieder besluit van Rutte 2 tegenhouden, iedere keer gaan ze op zoek naar steun bij de andere partijen. D66, CU en SGP tonen zich vaak bereid mee te doen aan het conservatieve beleid van Rutte 2.

Wanneer VVD en PvdA nog meer zetels verliezen, en die kans is groot, dan zal dit kabinet niet meer door kunnen regeren. Als de gedogers D66, SGP en CU veel winst behalen dan kan Rutte, weliswaar nog meer verzwakt, nog steeds verder. Dit is de huidige zetelverdeling.

11 Comments

 1. beetje laat, maar voor de volgende ronde wellicht toch nog intressant:

  http://langleveeuropa.nl/2015/03/niet-stemmen-helpt-niet-ttip-overzicht-standpunten-politieke-partijen/

  een stukje eruit

  “U kunt Rutte en co wegstemmen, stem dan op partijen die geen onderdeel zijn van het corrupte CDA/VVD66/PvdA/GL/SGP/CU-blok. Dus partijen als SP, PiratenPartij, Partij voor de Dieren en de vele kleine lokale partijen met andere ideeën, etc, etc. Met de opmerking dat de PVV onlangs stemde voor TTIP in een kamermotie tegen TTIP!

  Laat je niet misleiden: Niet stemmen is niet “buitengewoon effectief”. Met niet stemmen geef je je over. Stem dus wel, anders stemt alleen het niet-bewuste stemvolk, en dat maakt het uiteraard niet beter. Stem alleen niet op het corrupte blok. We hoeven het de foute, corrupte politici niet gemakkelijker te maken door super-bewust thuis te blijven!

  Niet stemmen is niet beter dan wel stemmen: Stem beter, stem anders.”

 2. Mare jane, ik zie niet in waarom wie dan ook op de Libertarische Partij zou stemmen, tenzij je echt het sprookje gelooft dat niet het kapitalisme zelf maar “evil government” baanloosheid en inflatie veroorzaakt en de rijken rijker en de armen armer maakt.

 3. Ook SP natuurlijk. Er is eigenlijk maar 1 partij die anders is dan de rest. Dus de keuze is niet moeilijk. Inmiddels ben ik al weer 11 jaar lid en heb er nooit spijt van gehad. Goede en vooral eerlijke mensen in die partij! ! Het was best druk hier in Wageningen bij het stemlokaal, dus ik hoop dat het allemaal goed gaat komen met de rest van Nederland.

 4. Hoorde vandaag, woensdag 18 maart dat de ultra-rechtse Likoedparty in Israël toch gewonnen heeft, ondanks de verwachting dat er een meer gematigde partij aan de macht zou komen.
  Toen vroeg ik me af of er met de uitslag aldaar is gesjoemeld is, en of dat hier ook zal gebeuren, b.v. ten gunste van D666 !
  Hier is een m.i. interessant artikel over de Khazaarse, zionistische maffia, hun afkomst en hun politieke-, economische- en oorlogsmisdaden tot op heden, inclusief de reële mogelijkheid van een door hun georganiseerde aanslag op de Twintowers en ’t Pentagon, op 9/11 2001.

  http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/de-onbekende-geheime-maffia-uit-khazaria/

 5. Als het tellen net zo gaat als ten tijde van het referendum over de onafhankelijkheid van Schotland dan weet wel hoe de hazen lopen!

 6. In tegenstelling tot voorgaande jaren stem ik op de SP. En ik hoop dat Roemer woord houd. Heb ik vertrouwen in de uitslag? Vertrouwen in een Democratie Nederland? Europa? 100% vertrouwen in Roemer? Nee nee nee nee. 4 Nee. Maar niet stemmen is voor mij geen optie.

  • Niet stemmen lost helemaal niets op, ik ga ook en mijn stem gaat ook naar sp.
   En of ik de uitslag vertrouw idd net zo min als u. Echter niet stemmen is een wassen neus .

   Actief worden in de politiek en zaken niet laten begaan is alles wat we nog hebben. En eigenlijk al jaren niet hebben gedaan. Waardoor alles kon escaleren tijd om weer de mouwen op te stroken en te zeggen: niet verder!

   Oftewel BASTA!

   • Heb nu maar eens gekozen voor de Libertarische Partij. En maar hopen dat ze scoren. Heb op het stembureau het advies gegeven dat ze alles goed moeten natellen. Zouden ze doen. Ja, op de bureaus denk ik wel dat ze eerlijk tellen al waren er in voorgaande verkiezingen stemmen op de verkeerde stapel terecht gekomen. (Is door iemand die erbij was gezien en gemeld.)
    We wachten af.

 7. Men denkt toch niet echt dat in dit corrupte land de uitslag afhankelijk is van het stemmen? Het zijn de uiteindelijke tellers die de uitslag bepalen. Als je ziet hoe dat kleine EU-partijtje D66 overal gepromoot wordt en dat Pechtoldje, wetende van zijn triomf op voorhand, zijn tromf bijna niet kan maskeren, dan weet je ook bij voorbaat hoe de uitslag zal zijn. Het mannetje mocht ook opdraven bij de Bilderberggroep en dan weet je ook dat hij al ingefluisterd is dat hij gaat triomferen. Wacht maar af. De “uitslag” zal D66 aan een grote “winst” helpen. De man heeft niet voor niets al gezegd dat hij wel premier zou willen worden. Helaas. Ik ben van mening dat dat hele partijenstelsel met de daarbij behorende corruptie en macht weg moet en er een democratisch stelsel moet komen waar we op integere personen kunnen stemmen die het beste voorhebben met dit apathische volk en Nederland. Weg met die regentenkliek die in alle bestuurlijke en rechterlijke lagen de bevolking terroriseert.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.