Gevangen Ierse anti-waterbelasting demonstranten in hongerstaking

Dublin – The Irish Times meldt dat twee van de vijf anti-waterbelasting demonstranten die afgelopen week tot gevangenisstraffen zijn veroordeeld in hongerstaking zijn, dit kregen duizenden te horen die zaterdag een demonstratie hielden om hen te steunen.

De Ieren protesteren al maandenlang tegen de waterbelasting die begin 2015 is ingevoerd. Op zaterdag gingen duizenden de straten op van Dublin en marcheerden via het centrum naar de Mountjoy gevangenis.

Het gerechtshof veroordeelde drie protestanten tot 28 dagen en twee tot 56 dagen omdat zij zich niet aan bepalingen van het hof hadden gehouden om niet binnen een straal van 20 meter van water-installaties te komen.

Paul Murphy, parlementslid voor Socialist Party sprak de betogers toe en zei dat deze protestacties over meer gaan dan alleen de waterbelasting:
“Dit gaat over wie de baas is in onze maatschappij. Dit gaat over de mogelijkheid van een grote linkse beweging in dit land voor economische en politieke revolutie. Voor de eerste keer gaat het over de 99 procent regel in Ierland samen met onze broeders en zusters uit Europa. We kunnen het voor elkaar krijgen. Het begint nu met de vrijlating van onze vrienden, het laten sneuvelen van de waterbelasting en deze regering laten aftreden.”

Parlementslid van Sinn Féin, Dessie Ellis, vond:”“Corrupte politici, bankiers en onroerend goed ontwikkelaars die de Ierse economie sloopten hebben nog niet een dag in de gevangenis gezeten, maar Ierse burgers die zich verzetten tegen bezuinigingen worden opgesloten.”

De Right2Water organisatie meldde dat mensen al moeite genoeg hebben hun rekeningen te betalen: “37% van de kinderen leeft in armoede en 1,7 miljoen burgers hebben minder dan €100 per maand te besteden. Daarnaast zijn er 500,000 burgers die na betaling van de rekeningen helemaal niets overhouden.”

Rob Vellekoop, 23 februari 2015

6 Comments

 1. @Spring: helemaal juist en dat alles onder het schijnheilige mom van de fictieve global warming en milieu. Al die schijnheilige milieulobbies hier zijn nog te dom om voor de duvel te dansen aangezien ze die hele satanische Agenda 21 gewoonweg niet kennen. Dat ze zelf de dupe worden hebben die sufferds ook nog niet eens in de gaten. In Amerika is de land grab onder datzelfde mom ook begonnen alleen daar worden de corrupte gouverneurs rijk door het land aan de chinezen over te doen voor veel geld. Maar daar krijgen ze nog tegenstand van de boeren en dankzij het feit dat de mensen daar nog wapens hebben kunnen zij nog tegenstand bieden. Waarom denkt men dat de overheid hier in de EU het monopolie heeft op geweld.

  • Mare Jane,

   Aganda 21 is wereldwijd ingevoerd,en wordt eerlijk gezegd heel sneaky aan de man gebracht. Ook overigens een vorm van verdeel en heers : natuurliefhebber als je erin meegaat, en natuurverwoester (label) als je hun plan/ bubble /leugens doorprikt.

   De meeste die mee gaan in duurzaamheid/sustainability denken goed voor de aarde bezig te zijn, maar niets is minder waar. Indirect zijn ze cellen geworden die helpen de dictatuur te bouwen. Een waarin we niet meer mogen reizen en in megasteden met woontorens wonen. Waarin alle slimme techniek zit om u te bekijken en te begluren. Uw kinderen krijgen geen les meer om slim te worden echter om te gehoorzamen.

   De maffia weet dat een dictatuur het niet meer alleen lukt Top down opgelegd, en dus hebben zijn ze ons aan het enthousiameren, onder het mom van natuur. Maar de regels gaan TEGEN de mensenrechten in. Hier moeten we ook mensen gaan informeren en juist die lui die op duurzaamheids sites vertoeven.

   Ik wil alle lezers verzoeken zich te verdiepen in de materie, en het dan te verspreiden.

   Ga naar de lokale bijeenkomsten en stel die vragen. Praat erover bij de voedselbank, folderen, doe wat je kunt. Wordt een lokale held, helaas wel zonder roem maar met eeuwige dankbaarheid.

   We are the ones we are waiting for!
   <3

 2. Heel juist opgemerkt, Spring! Bravo!
  Het is niet zomaar een koerswijziging het is PUUR fascisme van het allerergste soort.
  Daar moet je tegen optreden. Doe je dat niet, krijg je net zoiets als de EU die sluipenderwijs de tent komt overnemen. We zien wat voor ’n ‘fijns’ dat brengt?!?!
  Wat er uiteindelijk achter zit is zo diep satanisch dat iedere ziel die bewust dit denkt te moeten propageren een trieste crimineel moet zijn.
  Let op wie er dadelijk de verkiezingen gaan winnen!
  Ik wed die herenkapper met z’n d66 en de neus van het CDA, die gaan die kar ook verder trekken, wedden? Want Peggie is bij de Bilderbergers geweest en bijna altijd levert die club de premier. Vanuit die schandhoek komen ook deze NWO routeopdrachten.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.