Laat je niet verlinken door de slimme meter

Per 1 januari 2015 wordt gestart met het landelijk installeren van slimme gas- en electriciteitsmeters zodat eind 2020 aan alle huishoudens een meter is aangeboden. De site wijvertrouwenslimmemetersniet.nl levert voorbeeldbrieven op welke manier een meter geweigerd kan worden en dat is hard nodig want de slimme meter is de volgende volgende aanslag op onze privacy in een lange reeks. De slimme meter kan zonder meer geweigerd worden door de consument.

Volgens de initiatiefnemers is het doel van de slimme meter energiebesparing, maar wanneer we de voordelen op een rijtje zetten is het uitsluitend te doen om kostenbesparing en winstmaximalisatie.

De voordelen van de slimme meters voor energieleverancier/overheid & de nadelen voor de consument
– zo min mogelijk kosten maken om energie te leveren gebaseerd op het gedrag van de klanten (let op: minder kosten betekent meer winst en niet perse minder dure stroomrekening)
– de slimme meters bieden stille toegang tot huishoudens en daarmee is het zelfs mogelijk dat de energiemaatschappij niet levert op basis van de wensen van de consument, maar op basis van wat de leverancier wil leveren!
– de overheid krijgt de mogelijkheid de burger via de meter te observeren, er is immers heel wat af te leiden van het energieverbruik, bijvoorbeeld het aantal mensen dat aanwezig is of juist niet en vooral ook wanneer.
– op deze manier kan ook de energielevering gemakkelijk worden stopgezet door overheid of energiemaatschappij om het gedrag van de consument te beïnvloeden.

Lees ook Privacy Barometer

Rob Vellekoop, 23 februari 2015

 

11 Comments

  • In beide gevallen heb jij een contractuele relatie met de energieleverancier, dus kan je de meter weigeren!

 1. Hieronder een site, die goed uitlegt welke schadelijke werking uitgaat van apparaten met een zgn. laag stralingsniveau. Daaronder vallen WiFi, DECT telefoons en zeker ook sluwe verbruiksmeters ! Ik heb geen WiFi in huis, maar zal vermoedelijk toch besmet worden door die van de buren en van provider Ziggo Den Haag op straat, waar overal WiFi aanwezig is ! Ik heb weliswaar een draadloze telefoon, maar met één telefoon, die zwak uitzendt en wat veel belangrijker is, dat ie op de basis helemaal niet uitzendt.
  Ik heb een Profoon PDX-8000, die ecovriendelijk is en dus niet zendt, wanneer die op de basis staat. Met twee losse telefoons is de WiFi straling er wel 24 uur per dag, dus bij voorkeur maar één exemplaar kopen voor ’t hele huis. Ook andere types van Profoon kennen deze afscherming. Mijn exemplaar kostte iets van 35 euro, daar word je niet arm van !
  Maar zo’n sluwe meter komt niet in m’n huis en gelukkig dat je er (nog)niet toe gedwongen wordt. Daar moet je toch niet aan denken, dat ie verplicht wordt ?!

  http://www.gezondheidenvoeding.nl/elektromagnetische-straling/lage-niveaus-straling-wifi-mobiele-telefoons-slimme-meters-gevaarlijk/

 2. En vooral die domme gebruikers laten denken dat die meter er voor hun gemak is. Dat je meer stroom gaat verbruiken en dat pokke controleding op afstand uit te zetten is en men zo iedereen in de tang kan hebben hoor je ook niet over. Dan heb ik het ook nog niet eens over de straling. Bij mij komt er niets van dit soort shitmeters in.

  • Je kunt ook een opdracht tot verwijdering geven, zie de voorbeeldbrieven op de site wijvertrouwenslimmemetersniet.nl. Succes!

 3. Geachte redactie,Vorig jaar gleed de plaatselijke propagandakrant op de mat met de mededeling dat 2015 het jaar zou zijn dat alle meters zouden worden vervangen.
  De hoofdreden om iedereen over de streep te trekken: Al jaren hebben we teveel af moeten rekenen vanwege incorrecte meters!!!!
  Bullshit natuurlijk.
  Toe heb ik maar een tegenbericht geschreven.
  Werd natuurlijk niet geplaatst in het brave klote Gelderlandertje.

  Geachte redactie,

  Bij deze wil ik even reageren op een van de vetgedrukte artikelen van de Gelderlander van woensdag 12 november j.l., (2014) waarin de ‘nieuwe gasmeter’ wordt aangekondigd als stap naar rechtvaardiger afrekenen van het gasverbruik.
  Tot nu toe werden we kennelijk door de gasleveranciers willens en wetens belazerd door een te gepeperde rekening. Dit kon alleen maar zo bestaan omdat de aloude gasmeter te veel heeft aangegeven door de jaren heen sinds deze bestaat. Naar mijn inschatting is dit al heel lang. Dus hebben we al die jaren teveel betaald en daar komt men nu plotseling achter!
  In plaats van melding maken zou men ook een terugbetaling kunnen doen over al die bedrogen jaren.
  Nee, daar kiest men niet voor. In plaats daarvan wil men ons nu echt overtuigen van de eerlijkheid van de gasleverancier door de verbruiker een meter aan te bieden die wel goed zou zijn.
  Maar dan moet de consument wel even snappen dat het hierbij gaat om ‘het paard van Troje’.
  N.l. een spion in huis.
  ‘De nieuwe gasmeter is er voor ons’, net als het verplichte ‘ausweiss’ de legitimatie er is voor onze veiligheid!
  Samen met het voornemen de z.g.n. ‘slimme meter’ binnenkort uit te rollen voor ‘ons gemak’, als het gaat om stroomverbruik, zo zal de nieuwe gasmeter alles registreren wat we doen in huis van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Alles maar dan ook alles wat we doen moet worden gecontroleerd, bekeken, besnuffeld, en opgeslagen. Voor ons gemak en onze veiligheid.
  Terwijl de overheid moeite heeft met transparantie en wob (wet openbaarheid van bestuur) verzoeken in de toekomst steeds schaarser worden. Aan de andere kant heeft de overheid geen moeite met het doorsluizen van onze handel en wandel naar bijv. de NSA in de VS en het verkwanselen van onze burgerrechten en vrijheden naar de ondemocratische EU.
  De nieuwe gasmeter is met de smoes waarmee men begrip probeert te kweken, niets meer dan de volgende stap richting George Orwell-samenleving die niets dan onderdrukking in het verschiet heeft.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.