Begin Europese lente: massale betogingen voor Griekenland tegen EU-beleid

Amsterdam – In Rome (gisteren), Londen, Parijs, Kopenhagen, Amsterdam en in België gingen mensen massaal de straat op uit solidariteit met Griekenland in hun strijd tegen de opgelegde bezuinigingsmaatregelen door de Troika (EU-commissie, IMF en de Europese Centrale Bank). Enkele duizenden mensen verzamelden zich vandaag op de dam voor een demonstratie in het centrum.

londen1502
Londen, 15 februari 2015

Het is misschien wat vroeg om deze massale steun voor Griekenland tegen het draconische Europese bezuinigingsbeleid en voor een faire afwikkeling van de door de EU veroorzaakte schulden als Europese lente te beschouwen. Zeker is een ding dat Europa wakker is geworden dankzij de overwinning van het Griekse Syriza.

parijs1502
Parijs, 15 februari 2015
edinburgh
Edinburgh, 14 februari 2015

Veel mensen in Europa lijken hoop te putten uit de eerste forse overwinning van de menselijkheid op de dictatuur van het geld en de rechtse macht die het op het ogenblik overal in Europa met uitzondering van Griekenland nog voor het zeggen heeft. Blijkbaar zijn er ook democratisch gekozen regeringen mogelijk die tegen bezuinigingen zijn en wel oog hebben voor de kommer en kwel van de bevolking. Het begin van de victorie is gelegd in Griekenland net zoals de democratie daar zijn bakermat heeft.

Niet alleen de massale overwinning van Syriza heeft indruk gemaakt, maar ook de menselijkheid die spreekt uit hun verkiezingsprogramma die kiest voor de mens boven de winst en dat zelfs allerlei oude bezuinigingsmaatregelen die de vorige Griekse regering door de strot zijn geduwd teruggedraaid gaan worden.

brussel
Brussel, 15 februari 2015

De Europeaan begint wakker te worden en te beseffen dat bezuinigingen niet noodzakelijk zijn. Het is een kwestie van keuzes maken en niet voor het bankwezen en de multinationals kiezen maar voor de burger en voor waardigheid en respect voor elk.

Support in Europa

Rob Vellekoop, 15 februari 2015

 

 

 

 

 

 

5 Comments

 1. zie site http://www.peuro.nl
  begin burgerintiatief van diverse mensen
  waarom is de euro er toch gekomen
  op deze manier kan met 40.000 stemmen
  e.e.a. veranderen….
  citaat
  de ned bevolking heeft het recht -via haar parlementaire vertegenwoordigers-beleidsmakers en beslissers onder ede te horen, zodat duidelijk wordthoe degelijk de besluitvorming rondom de euro is geweest.
  teken daarom burgerinitiatief voor een parlementaire enquete over de invoering van de euro op
  http://www.peuro.nl

 2. Wat je in Griekenland ziet, dat is hoe onze toekomst er uit ziet als we niet nu iets doen aan de neoliberale bezuinigingsdrang en het eindeloos laten doorgaan van privatiseringen, verhogen van de lasten, verhogen van de plichten, verlagen van de rechten en het ophogen van de staatsschuld ten faveure van de banken, die ons leegzuigen.

 3. “De Europeaan begint wakker te worden en te beseffen dat bezuinigingen niet noodzakelijk zijn.”
  Als de bezuinigingen niet of in mindere mate doorgaan, zou dit dan betekenen dat het vigerende systeem meer kans maakt op een “doorstart”?

  “Blijkbaar zijn er ook democratisch gekozen regeringen mogelijk die tegen bezuinigingen zijn en wel oog hebben voor de kommer en kwel van de bevolking.”
  Het is de allerhoogste tijd dat regeringen niet alleen oog hebben voor de maláise van de burgers, maar absoluut ook voor de óórzaak van de voortrazende malaise!
  Ik verwacht echter dat er nauwelijks of zelfs niet één politicus bereid is om het neo liberalisme te willen vervangen door een menswaardigere, een harmonieuzere maatschappij-organisatie, waarin van uitbuiting geen sprake meer is.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.