Winkelverkopen dalen, maar De Nederlandsche Bank verwacht groei

recessieHet Centraal Bureau voor Statistiek heeft bekend gemaakt dat de detailhandelomzet in de maanden juni, juli en augustus ruim 1 procent lager lag dan in dezelfde drie maanden in 2012.
De detailhandel zag de omzet in september licht dalen, met 0,7 procent. De prijzen stegen met 2,4 procent, maar het volume keldert met 3 procent.

Klaas Knot van De Nederlandsche Bank dacht vorige week nog dat Nederland uit de economische recessie was. En door de lichte stijging in de huizenverkoop verspreidde de media toen dagelijks het bericht dat het toch allemaal veel beter ging met ons land.

Commentaar
Het patroon is duidelijk. De burger wordt bij de kleinste aanleiding aangemoedigd toch vooral weer aan het consumeren te slaan. Dergelijke kleine oplevingen worden direct breed uitgemeten. Bijna smekend. Toch blijft het vertrouwen weg in de economie en in het afbraakkabinet Rutte 2. En hoe kan het ook anders. De burger doorziet de trucs en de misleiding. Er moet werkelijk iets veranderen in dit land, dan kruipt NL pas uit de recessie.

Rob Vellekoop, 16 oktober 2013, delangemars.nl

6 Comments

 1. Met afbraak van het milieu in de hele wereld (Google maar even, waar je ook kijkt, leefmilieu takelt af, diersoorten sterven bij de bosjes af, bijen in Noord Amerika bv met miljoenen), kunnen wij nog in herstel van het oude systeem geloven. De ontwikkelingen in de VS van de laatste dagen (gaat de VS nou failliet vanwege gekissebis in het Huis van Afgevaardigden?).
  De burgers, ook in Europa, kunnen weinig verwachten meer van de politici, zij zijn huichelaars die nog als concierges dienen van een verouderd en achterhaald systeem.
  De burgers moeten de macht grijpen, door de politiek te negeren, kleinschalig te gaan werken, distributief energie op te wekken, op termijn de bevolking van de aarde terug te laten lopen. Het huidige paradigma, financieel systeem waarbij oneindige groei verwacht wordt, kan niet meer werken in een eindige wereld. De groei komt niet meer, wij moeten leren leven met een bescheidener levensstandaard, in die zin heeft Rutte 2 gelijk, maar zij doen alsof het nog kan, en daarin schuilt het gevaar. Het is vijf voor middernacht, en dan bedoelen wij de nacht van een voor de mensheid onleefbare aarde. De aard gaat verder, maar de mogelijkheid is reeel dat de planeet verder zal moeten zonder mensheid als wij niet snel wakker worden.
  Profeet van doem? Je hoeft alleen maar te googlen, milieuwetenschappers, economen, die zeggen het allemaal. Mensen moeten wakker worden en leren hun leefwijze , hun hele instelling veranderen.

  Groetjes van Dave

 2. Ze blijven de bevolking beliegen,bedriegen en beroven.Het duurt niet meer lang dan kunnen ze gaan rennen voor hun leven.Het is een schandaal met zo een kabinet.Dat slijmende en kontelekkende zooi.En daar hoort ook die MIEZERIGE MANNETJES BIJ

 3. Er moet werkelijk iets veranderen in dit land ja moet wel maar zal niet gebeuren miss dat we nog eens EXTRA worden uitgeknepen dank zij CU,SGP,D66 want zij merken niets zij leveren geen cent in en volgende jaar gaan ze 10 miljard bezuinigen en ik ben echt voor om land echt plat te leggen A1 is een zeer geschikt project maar ja er zijn 1000 mensen welke zeggen ik wil mij doen en uiteindelijk komt geen kip

 4. Zolang de prijzen blijven stijgen, de mensen steeds meer moeten bijdragen aan het wanbeleid van Den Haag en Brussel en er dagelijks meer werkelozen en faillissementen bijkomen komen we nooit uit de recessie. Nog even en we staan op hetzelfde peil dan Griekenland

 5. Het gaat inderdaad helemaal niet goed. Is logisch dat de huizenmarkt even opveert. Huizen zijn spotgoedkoop geworden, maar niet de huurhuizen. Uiteraard werd de prijs decennialang opgedreven door gesjoemel. Mensen die puur en alleen een huis kochten om er aan te verdienen. Uiteraard ook de banken.
  Je kunt daar aan niet afleiden dat de het allemaal echt beter gaat.

  Zolang het werklozen blijft regenen is er totaal geen verbetering, want dat betekent dat o.a. de schatkist ‘leger’ raakt door uitkeringen e.d.
  Dus blijft staatsschuld oplopen.

  Ook de autobranche krijgt weer een enorme klap door dit kabinet.
  En dan de bezuinigingen die NIET gehaald kunnen worden door toezeggingen aan de kabinetsaanhangpartijen.

  En als lachtertje weer 175 miljoen naast de 375 miljoen naar de EU die ook al niet met geld om kan gaan.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.