Dag van de armoede: Rutte 2 stimuleert armoede

armoededagIeder jaar wordt op 17 oktober tijdens de Dag van de Armoede stil gestaan bij onnodig onrecht. Nederlanders behoren tot de twaalf rijkste volken ter wereld wanneer je kijkt naar koopkracht. We zijn rijker dan Zweden, Denen, Belgen en Duitsers. Toch leven 1,1 miljoen medelanders onder de armoedegrens (laatste cijfers Centraal Planbureau)? Enkele oorzaken: ziekte, scheiding, werkloosheid, economische crisis, hypotheekschuld, geen netwerk.

Volgens staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken in de Volkskrant van 14 september kan dit niet anders, ze zou namelijk niet willen zeggen dat niemand arm hoeft te zijn. Welnu mevrouw Klijnsma armoede is niet nodig en zelfs een opzettelijk middel is om grote bevolkingsgroepen (uitkeringsgerechtigden en werknemers) te degraderen tot goedkope arbeidskrachten. Met het huidige afbraakbeleid van dit kabinet wordt de armoede gestimuleerd doordat de bezuinigingen steeds meer werklozen veroorzaken.

Want het is namelijk ongelooflijk simpel armoede als volksziekte uit te roeien. De remedie is het invoeren van het onvoorwaardelijke basisinkomen voor iedere Nederlander vanaf 18 jaar, waarbij de hoogte van het inkomen is gekoppeld aan de hoogte van de woonlasten en de maximale kredietverlening. Financiering vindt plaats door gelijkmatige verdeling van het verdiende inkomen over de gehele bevolking eniet over een klein groepje. Hierdoor kunnen de gevolgen van ziekte, scheiding, werkloosheid, economische crisis, hypotheekschuld en geen netwerk opgevangen worden doordat iedere Nederlander steeds kan terugvallen op de parachute van dit basisinkomen.

Ja, zo simpel kan het zijn. Vandaar dat zich de vraag opdringt hoe komt het dat dit nog niet is ingevoerd. Het antwoord is schokkend: uit puur egoïsme en hebzucht van degenen die bezitten en heersen. Aan de andere kant heeft het grootste deel van de bevolking dit natuurlijk geaccepteerd, want wanneer miljoenen burgers het onvoorwaardelijk basisinkomen opeisen kan niemand dit langer tegenhouden.

Rob Vellekoop, 15/9 en 17/10, delangemars.nl

7 Comments

 1. Mijn oma hielp mij ook altijd. Maar ze is nu dood door een medische misser. Enkele maanden voor haar dood door de politie zelfs gedwongen, zonder gerechtelijke machtiging, in een verpleeghuis gegooid. Hoezo politiestaat? En ik ben nog steeds de bijstand niet uit. Geweldig land dit. Echt waar!

 2. Jette, komt aankomende zaterdag naar Arnhem i.v.m. het armoedebeleid al hier.Zo ver ik weer niet publiekelijk, jammer genoeg. Ik had haar graag even uitgenodigd binnen mijn situatie, wonende in een klein slaapkamertje bij oma. Aan de bak komen kan ik wel vergeten door mijn hartconditie, komt de WIA eraan en als ik de keuring niet haal, kunnen we de bijstand in. Nou niet een bepaald een leuk toekomstperspectief. en dat ook nog eens zonder huis of verder iets. We lijken bijna uitgespeeld te zijn, mogelijk vanuit beleid wat bij mensen de armoede alleen maar vergroot, niet oplost!

 3. 1.1 miljoen, volgens mij kloppen de cijfers niet echt en moeten het er veel meer zijn.. Alleen dit wordt niet door de media opgepakt natuurlijk, want de media gaat lekker z’n eigen gang om “Rusland vs. Nederland” in beeld te brengen..

  Vindt Powned news af en toe wel leuk, omdat ze lekker hard zijn tegen de politiek. Alleen jammer dat ze de verkeerde mensen interviewen bij de beweging van Occupy, verkeerde mensen in beeld, media zendt het uit en mensen die dagelijks het nieuws kijken zien dat of merken op dat het domme kansloze mensen zijn. Terwijl zij wel degene zijn die voor ons mensen opstaan en dat er helder denkende mensen daar aanwezig zijn..

  Verkeerde mensen belichten, waardoor alles dom lijkt en terwijl er andere mensen zijn die het duidelijk uit kunnen leggen (media bang voor deze mensen?)..
  Politie durft geen boeven aan te pakken, alleen mensen die zwakker zijn pakken ze wel aan, politie helpt je niet, lopen alleen maar in de weg, nog even en hier wordt een politie staat opgericht.

  Omgekeerde wereld ja en nog steeds.

 4. ikheb gehoord dat in zweden iedereen een basisinkomen heeft .iets van 2200 . als iedereen een basisinkomen had waar niemand arm hoeft te lijden was er ook geen criminaliteit en discriminatie. want iedereen is dan gelijk. maar dat hebben die koppen in den haag niet door. verkeerde mensen aan de macht . ja zijn gewoon mensen!!! ner als wij die zich meer voelen omdat ze zo goed gestudeerd hebben maar er een rotzooi van maken in dit land hier. vooral rutte. voedselvergiftiging omdat er bezuinigt is door de voedsel keuring. geen wonder dat rusland het weigerde ze hebben het daar gecontroleerd daarom is nederland ziek door dat voedsel zeker. willem allexander mag nu niet op bezoek komen bij poetin. ik kan die koppen in den haag niet meer zien!!!!

 5. Protestreren waarvoor? het helpt allemaal niets want de regering heeft een zeer dikke eikenplank voor hun kop “ze hebben geen hoofd” en Rutte al helemaal niet hij en zijn aanhangers willen hun zakken alleen maar beter vullen en leveren niks in.
  Staatsschuld ??? waarom moeten die vliegtuigen dan gekocht worden als de staatsschuld zo hoog is! hoeven die dan niet te bezuinigen.
  Roep op voor een staking en ze melden zich massaal aan maar als het uur van de waarheid er is staan er van de 20.000 aanmeldingen er nog maar 15 personen.
  Slappe hoogschreeuwende Nederlanders.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.