Dankzij bezuinigingsakkoord NL nog braver Euro-lid

euVolgens PvdA-minister Dijsselbloem loopt Nederland dankzij het bezuinigingsakkoord met Christen Unie, D66 en SGP nog beter in de pas met de regels uit Brussel. De 6 miljard extra bezuinigingen staan nog steeds overeind, slechts in de verdeling van de lasten is wat geschoven.

Twee opvallende maatregelen uit het bezuinigingsakkoord zijn:
1. De maatregelen Flexibel werk en Ontslag worden een half jaar eerder ingevoerd. Het ontslagrecht wordt “gestroomlijnd”, dat wil zeggen de werknemer verliest meer rechten.
2. Al na 6 maanden (nu 12 maanden) wordt voor WW-ers alle arbeid als
‘passend’ aangemerkt. De invoering van dit onderdeel wordt met één jaar
vervroegd naar 1-1-2015. Ook worden de controles nog meer versterkt. Ook hiermee verliest de werknemer een deel van zijn rechten.

Commentaar:
Er is de afgelopen weken veel herrie gemaakt, maar het was niet meer dan show want er is niets veranderd, de sloop van ons land gaat door ten koste van de lagere inkomens, ondertussen verliezen werknemers meer rechten.

Rob Vellekoop, 12 oktober 2013, de langemars.nl

 

16 Comments

 1. @wilma ”want bij de armen (lees zeker 60%0 van de NLbevolking is niets meer te halen”‘ reken maar van wel zo lang je nog in huis woont eet en drinkt ben niet arm maar als je straks ergens in tent slaapt en op brand houd kookt zal je niet meer alleen zijn er zullen meer mensen jou volgen en dat is precies wat RUTTE wil

  • Stevan, die 60% staan op het punt om uit hun huis gezet te worden omdat ze niets meer hebben. Wij moeten het ook hebben van droog brood en water, maar dat is straks ook niet meer te betalen en ons huis hebben we ook al niets meer voor.

 2. Rutte met zijn companen rusten niet, voordat zeker 3/4 van de NL-bevolking onder de groene zoden ligt. Dit moet gestopt worden, voordat er een burgeroorlog uitbreekt, want dit gaat gebeuren als ook de mensen met een hoger inkomen geraakt worden en dat gebeurt, want bij de armen (lees zeker 60%0 van de NLbevolking is niets meer te halen

 3. Ze zijn knettergek geworden hier in Nederland. Dus ik zou wel wat willen fiksen aan die hersentjes van ze waha.

 4. Ja da’s wel een leuke van stevan50. Dan word ik hersenchirurg. Dat vind ik ook wel passend.

 5. nou ik heb akkoord tussen kabinet en oppositie gelezen als je leidingwater extra gaat belasten is al dom want geen enkele mens kan niet zonder schoon water, afschaffen van algemene heffingskorting in schijf 4 is alleen goed voor rijken nu vraag ik me af wat voor bijdragen hebben rijke afgelopen 6 jaar gedaan? behalve van belastingen geprofiteerd of belastingen ontdoken,Flexwerk is verslechtering voor werknemer want bijna niemand zal contract na 2 jaar krijgen miss,0,02 % en ook nog ik combinatie met ”passend werk”‘ nou dat wil ik wel zien
  en als je dan in bijstand zit en moet hamburgers bakken voor pineut dan wil ik wel zien hoe mensen redden over WW regeling hou ik mijn hard vast omdat mensen geen zekerheid hebben en om uit bijstand regime te blijven komen mensen op straat terecht incl hele gezinnen
  dan heb je uiteindelijk VOC mentaliteit van Bakelende naar boven
  ik verwijs hele Accord naar prulmand zal voor burgers alleen slechter uitpakken

 6. Ik las net dat er bijna 900.000 slaven in de EU zijn. Ik denk dat het er allang 9 miljoen zijn.
  Overigens heb ik weinig nieuws kunnen bedenken met het nieuwe akkoord.
  Als de 6 miljard blijven staan zullen er maar weinig mensen financieel op vooruit gaan.
  Asscher zou Pechtold er in hebben gehouden. Ja, natuurlijk. Anders was er geen breed akkoord.
  Dat heet gewoon slijmen.
  Bepaalde dingen worden gewoon versneld ingevoerd.
  Uiteindelijk vallen de meeste klappen toch wel na volgend jaar of 2015.
  Het IMF verwacht pas dat het na 2015 iets beter gaat, maar het te kort nog veels te hoog.

  M.a.w. ze verdoezelen de waarheid nog steeds.
  Ze stellen het mooier voor dan het is.
  En ze blijven er maar omheen draaien.

  De minima gaan er op vooruit ?
  Ammehoela.

 7. leuke ludieke actie stefan50!
  elke werkzoekende een open vacature waarom hij beter zou zijn in het burgermeesterschap dan de huidige.
  Of als premier met Rob zijn puinhopen van Rutte2als voorbeeld erbij hoe men het niet zou doen ;-P

 8. dan moeten maar paljassen van PVDA-VVD-CU-SGP-D66 voor 2 mnd Flexwerk doen om ervaring op te doen met salaris er bij natuurlijk en geld wat ze verdienen in 2de kamer afstaan aan voedselbanken dan kunnen we verder praten,ik was ook flexwerker nou jij kan bijna geen brood van kopen en reis kosten moest ik telkens zelf betalen
  2 uur hier 3 uur daar dan 3 dagen niets en dan weer zo iets ik ben mij gestopt want ik kon op laatst mijn resij kosten niet meer betalen

 9. Indedaad, Steven50! Voortaan allemaal solliciteren naar dit soort feestbanen!

 10. De nieuwe regels voor de flexwerker zetten geen zoden aan de dijk en dat weet Asscher. En door het verslechteren van het ontslagrecht e.d. word je automatisch flexwerker. Dit systeem heeft eigenlijk nog nooit gewerkt. Ook niet onder een andere naam.
  Een ZZP’er is natuurlijk ook een flexwerker.

 11. Fascisme en stalinisme zijn nog niets bij vergelijken met huidige maatwerk van kabinet

 12. wordt voor WW-ers alle arbeid als
  ‘passend’ aangemerkt.dus een WWer kan zich zelf melden als nieuwe burgemeester of wethouder dat is voor mij ook passend werk of is dan nu geen passend werk wie weet mag het zeggen

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.