Groeiend aantal 65-plussers in armoede door hoge huren

hurenSteeds meer 65-plussers, mensen met minimumloon en uitkeringsgerechtigden leven door stijgende huren in armoede.

Amsterdamse huurdersvereniging Oost luidt de noodklok over het groeiende aantal 65-plussers dat in armoede leeft, zo meldt AT5. De vereniging krijgt steeds meer telefoontjes van mensen die hun huur niet meer kunnen betalen. Huurverhoging, stijging van zorgkosten, de afschaffing van de stadspas, het is een opstapeling van maatregelen waardoor steeds meer ouderen niet meer rondkomen.

Zo ook de 67-jarige Haly Karioen, zij moet rondkomen van 884 euro per maand. Ze kreeg dit jaar na een medische indicatie een aangepaste woning toegewezen. Deze is alleen wel 100 euro duurder. Na aftrek van alle vaste lasten, heeft ze 200 euro per maand om van te leven. Dat was nog enigszins vol te houden maar na de vier procent huurstijging en de recente verhoging van het eigen zorgrisico, redt ze het niet meer.

Bron AT5

Commentaar:
De situatie voor veel mensen wordt door stijgende woonlasten steeds nijpender.  Ondertussen doet het Kabinet van de afbraak Rutte 2 er alles aan om de grens op te zoeken tot waar honderdduizenden hun al maar verslechterende leefomstandigheden accepteren.

Rob Vellekoop, 27 augustus 2013, delangemars.nl

21 Comments

 1. Ik heb al een paar keer geschreven dit loopt een dag uit de hand.Rutte en Samson denken wij kunnen doen wat we willen VERGEET HET.Ik ben aan het wachten.De armoede is niet van vandaag.En die twee maar lachen.Maar overal komt een einde aan ook aan die twee schurftzakken.

 2. Ik vrees dat er nog maar 1 manier werkt. En daar kunnen ze nooit om heen: stemmen. Anders is het geweld. Ze lachen om die (massa) demonstraties. In Griekenland draaien ze ook steeds verder de kraan dicht. Spanje enorme demonstraties. Tijdelijke een opleving vanwege het toerisme van de zomer. Het is zoals Rutte zei: “Je hebt je kans gehad. Niet genomen ? Dan is het over”. En hij voert het nog echt uit ook.

 3. De druk wordt steeds groter, wanneer gaan we met z’n allen laten zien dat het tot hier en niet verder is !
  Alsjeblieft mensen,we moeten verenigen,met niets doen verandert er ook niets.
  Ik verbaas me erover dat er op deze site zo weinig reacties worden gegeven op de misstanden in dit land.
  Ik heb gelezen dat er bijeenkomsten worden gehouden in september, maar waarom niet in elke gemeente ipv in een paar grote steden ?
  De mensen hebben toch geen geld om met de trein te gaan !
  Of is het gratis reizen die dag ? Nee toch ?!
  De opkomst moet toch zo groot mogelijk worden, maar op deze manier lukt dat niet.
  Zo bereik je niet de doelgroepen lijkt mij.
  Gratis, dichtbij huis en toegankelijk.
  Dat werkt.

  • Hoi Peggy, het staat je natuurlijk vrij ook in jouw woonplaats een demonstratie te organiseren. Wanneer je hulp nodig hebt, hoor ik het wel.

 4. Ja van mij mag die gauw oprutten,Die mafkees,als het hem en de rijken maar goed blijven gaan,vindt hij het wel in orde,Kom niet aan hem zn beurs,En laat ik hopen dat ik de 65 haal,Alleen met dit beleid lijkt me dat moeilijk,Want af en toe krijg ik een hart verlamming als hij weer met een nieuw idee komt,En nog wat anders,Hij haalt dubbel zoveel buitenlanders het land in,Omdat ze voor minder geld werken,Maar moet je maar eens een site open maken,over jongere moslims,Die maken ons kut hollanders voor alles uit,Maar als wij wat over hun zeggen,zijn wij discriminanten,Ze willen zeker de eerste 50jr zo goed hun best gaan doen,om ons te bekeren,Dan laat mij maar een discriminant zijn,als er ene bij mij aan de deur komt,Trap ik hem naar zn verlichting,En zijn ze met meerdere dan jaag ik me nog liever zelf een kogel door de kop,Dan dat ik hun moet volgen,Van mij mogen ze allemaal oprotten,vooral die al alleen illegaal hier zijn,Der uit met dat volk,maken we zelf ook meer kans en er blijft meer geld over voor ons eigen volk,Nee maar wat doen,ze sturen nog liever het geld daar heen,Wat een onbegonnen zaak is,Komen hier het geld verdienen en geven het in hun eigen land uit,Ik ben het niet helemaal met wilders eens,maar wat dat betreft,heeft hij toch groot gelijk,Er zal en moet een ander beleid komen,Blijft dit zo door gaan,Kunnen we binnen 2 jaar de spaarpot aanbreken,Of ik moet mijn zaak gaan uitbreiden,maar dat mag niet van de politie,haha,want met je gewone geld red je het niet meer,Doen we niks,,zullen we alleen nog armer worden en de rijken rijker,Maar eigenlijk is het nederlandse volk hun eigen schuld,Met de vekiezingen hebben ze toch op dat beleid gestemd,Dat kan maar een ding betekenen,Of we zijn harstikke dom,Of er zijn nou al meer rijken die gestemd hebben,Want van te voren is gezegd wat hij met zn kabinet zou ondernemen,Dus van mij mag die snel opflikkeren en iedereen gelijk maken,En niet zo,n groot verschil,Dat zelfs in dit land nog mensen onder de brug of een kraakpand moeten leven,Enzvrt enzvrt enzvrt,Je kan hier lang en breed over lullen,Maar als niemand wat doet,Zie ik het zwart in voor ons nederlanders,Als ik eraan denk,reeg ik me alleen maar op,Dus kap ik ermee,want ik kan nog zoveel klagen en zeggen,Maar het heeft toch geen zin,Grtjs Jos Bellefroid

 5. Het kabinet is incompetent ze blijven doorgaan met Nederland kapot te maken.Ze denken dat wat ze doen goed is maar ze weten helemaal niet wat ze doen.Maar dat de mensen eronder lijden dat intereseert ze niet als het zelf maar goed gaat.Als het volk met G.Wilders zich samen pakt dan word het de grootste? opstand sinds 1945 dus niet het beste kabinet.

  • Het volk met Wilders samenpakken? Ben jij de belofte even vergeten over de AOW op 65 jarige leeftijd van Wilders en hoe snel deze overboord ging na de verkiezingen? En wat denk je dus met Wilders te bereiken? Niets dus!!

 6. Niet alleen AOW. Ik ben chronisch ziek ben door de Agis aangemeld als wanbetaler omdat ik met mijn 831 euro in de maand mijn eigenbijdrage niet kon betalen dus halen ze 160 euro van mijn wia uitkering hou 634 over en daar moet ook alle vaste lasten vanaf ik heb al mijn medicijne gestopt wat ik dus merk ik ben enorm depressief heb heel veel lichamelijke pijn, ik kan het niet betalen en de huur is met 20 euro omhoog gegaan ik hou 125 euro over om van te leven ik ben 45 en kan niet leven. Ik hoop niet dat het nog meer omhoog gaat nog meer bezuinigingen dan maak ik er een eind aan ik wil niet zo leven.

 7. @ Arie Taal, die ouderen zijn de mensen die deze maatschappij opgebouwd hebben, zij hebben veel afgedragen en kregen allerlei beloftes te horen over mooi aow en mooi pensioen waar nu dus geen drol meer van over is dankzij alle onzin op de beurs en gegoochel en gegok met andermans geld door banken en verzekeraars en pensioenfondsen! Mijn pa spaart al sinds dag 1 voor aow, pensioen, vut regeling en pensioenspaarplan via werk en had nog als 5e optie een levensverzekering erbij en allemaal zijn die of opgedoekt of vrijwel in rook op gegaan of behoren tot zogeheten woekerpolissen! Dus leuk dat al die mensen gespaard en gespaard hebben en hard gewerkt, er is nu weinig of niks meer van over… denk daar maar eens over na!

 8. Zij is niet de enige. Ik moet met 2 personen rondkomen van een uitkering van € 850,– per maand. Als mijn man opdrachten krijgt , verdient hij hier amper € 200,– mee. De ouderen onder ons zijn gedoemd tot de hongerdood dood Rutte met zijn schijnheilige smoel

 9. Ze moeten de hoogsten pakken !…Daar zit het geld,zij kunnen het wel betalen !!..

 10. Er is een hele generatie die niets heeft kunnen opbouwen!
  Mijn moeder heeft gewerkt voor laag loon, waarvan heeft zij iets op moeten bouwen dan? Mensen die nog wel iets hadden zijn vaak opgelicht door hun woeker polis.
  Ik moet er niet aan denken dat er nog meer bij haar weggehaald wordt dat is niet meer humaan.

 11. En ik ben bang dat het nog veel erger wordt. Alle rechten worden gewoon van je afgepakt. Het is nu al erg, maar wat is er over tien jaar als we niks ondernemen? Beland je dan automatisch in het armenhuis als je stopt met werken? Of is dat dan ook al teveel luxe? Zijn je kinderen dan een soort overlevensverzekering geworden?

 12. Alie Rutte en zijn struikrovers weten ook absoluut niet hoe de samenleving ervoor staat. Zij zelf zitten aan, aan banketten, en met dat zeer irritante lachje van hem, lijkt het wel of hij de burgers gewoon uitlacht. Maar laten we hopen dat we snel van dit afbraak kabinet afkomen.

 13. “Het is een grote schande dat we de ouderen die alleen een kale AOW uitkering hebben nog meer belasten met bezuinigingen” => Onzin, dat zijn mensen die willens en wetens niets aan het pensioenstelsel hebben betaald en/of gespaard. Al sinds de jaren 70 is er verteld dat pensioen uit 3 delen bestaat, AOW, Pensioen en Eigen vermogen.

  • Arie, er zijn nog steeds bedrijven die geen pensioenregeling kennen en mensen met en laag inkomen kunnen nu eenmaal niet zelf sparen voor een pensioen omdat ze daarvoor gewoonweg geen geld hebben.

 14. Het is inderdaad diep triest. Als werken nog een optie was. Als 2-verdiener kun je het misschien nog redden. Is de norm tegenwoordig. Maar als alleen- en klein-verdiener met een chronisch zieke partner is het eigenlijk niet meer te doen. De vaste lasten zijn veel hoger. Zicht op verbetering is er niet, want ze gaan gewoon door. Het wordt wachten op prinsjesdag was ze nou weer in petto hebben. Ik geef geen gehoor op een oproep van Wilders. Hij is nog altijd een VVD’er en die is de aanzet tot dit armoedig beleid. Dat de PvdA nog erger is geworden verbaasd mij niks. die hebben de VVD bovenlangs ingehaald. Juist ja, met een supersonisch vliegtuig. Die Jette stelt zich ook maar aan. Die mankeert helemaal niks. Van haar had ik dit echt niet verwacht.

 15. En gisteren in de krant een foto met twee lachende en handen schuddende figuren met het bericht dat ze er zo goed als uit waren wat betreft de bezuinigingen voor 2014. Dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat de situatie voor veel mensen van nijpend naar compleet onhoudbaar gaat opschuiven.

  Ik vraag me steeds meer af wanneer de grens bereikt gaat worden, waar die grens overschreden wordt door die graaiende en liegende bestuurders die het nu voor het zeggen hebben. Ondanks dat uit diverse peilingen blijkt dat de overgrote meerderheid van de bevolking het totaal oneens is met de weg die zij ingeslagen hebben daveren ze gewoon door. Wanneer gaan wij die voortrazende trein van ellende laten ontsporen?

 16. Het is een grote schande dat we de ouderen die alleen een kale AOW uitkering hebben nog meer belasten met bezuinigingen, zoals huur verhogingen e.a. Het wordt tijd dat we inkomensafhankeljke huurverhogingen/verlagingen gaan toepassen.

  Waar blijven toch die overkoepelende organen zoals ANBO, PCOB enz.
  Het wordt tijd dat men hun leden oproept tot actie.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.