Meer dan 18 huisuitzettingen per dag vinden we prima

huisuitzettingIn ons rijke land staan we de schandalige praktijk van huisuitzettingen toe.
Gezinnen worden op straat gezet. Kinderen worden van hun ouders gescheiden en belanden in pleeggezinnen, ouders zoeken nachtopvang, caravan, tent of een ander soort dak boven hun hoofd en raken ook al bezittingen kwijt. Lees Imagine

Het merendeel van de bevolking vindt dit prima, anders zou het niet kunnen gebeuren Een VVD-coryfee blèrt dat NL een land van steuntrekkers is waaraan hij zich ergert. De PvdA doet gewoon niets en piekert slechts over nog meer bezuinigingen.

Vorig jaar melden de woningcorporaties meer dan 18 huisuitzettingen per dag. Let op dat zijn alleen de corporaties daarnaast zijn er hypotheekbanken, bedrijven en huisjesmelkers actief op de woningmarkt zodat het aantal ontruimingen veel groter is.

Commentaar
Het menselijke leed dat komt kijken bij uithuiszettingen is met geen pen te beschrijven. Het is hartverscheurend dat gezinnen uit elkaar getrokken worden. Ouders zijn tot de bedelstaf gebracht door de hebzucht van de maatschappij, die uitsluitend zich nog kan druk maken over zijn eigen hachje. Heel veel medelanders reageren hierop slechts met ´het is hun eigen schuld´. Totdat ze zelf in deze situatie komen te verkeren. Dan zien ze dat een huisuitzetting iedere Nederlander kan overkomen. Toch zal het nog erger moeten worden voordat de meerderheid zich tegen huisuitzettingen zal uitspreken. Voorlopig kan ik me hierover alleen maar schamen ook een Nederlander te zijn.

Rob Vellekoop, partijvoorzitter BIP, 9 december 2013, delangemars.nl

57 Comments

 1. situatie man full time baan al 16 jaar bij zelfde baas. door reorganisatie eruit gestuurd ww uitkering 2 jaar uitkering achteruit in Loon 350 euro Dan begint het solliciteren het beste is bedrijfen bij langs gaan, kosten: veel benzine, wordt niet meer vergoed door reiskosten vergoeding.alle dagen bij huis verwarming ook veel meer aan dan voorheen,dus hogere energie kosten.
  Ik heb een part-time baan . Het altijd goed gehad,en je gaat er van uit dat je binnen twee jaar wel weer een baan hebt Hyphoteek is afgestemd op twee inkomens huis te koop maar wordt ook niet verkocht in deze tijd. Nette auto bij de deur ongeveer 6000.00 euro en ik een oudje ongeveer 1500.00 euro. Altijd gewerkt dus lekker gespaard ongeveer 10.000. euro voor onvoorziene zaken.en voor aanschaf van vul maar in…
  Geen baan na 2 jaar dusss bijstand???? niet dus we hebben teveel spaargeld en een te dure auto moeten eerst ons eigen geld, maar op eten. Kan je vertellen als je 2 jaar intensief aan het zoeken bent naar werk ,en dat al niet lukt gaat het nu ook niet lukken wij hebben geen recht op bijstand en moeten dus maar rondkomen van wat ik verdien met mijn baantje (ben ook druk aan het solliciteren) en van wat we hebben. missen 1100.00 euro per maand, maar onze kosten zijn niet minder geworden jammer genoeg.
  Ik vraag je hoe snel kom je in de problemen??? nou zo duss!

 2. Mensen echt, weer zo’n mooi stukje met het idee mensen te beoordelen. Huisuitzetting, sloop je levens mee. Waarvoor? Voor die fucking euro extra.
  Waarom is het dan zo belangrijk om te zeggen “Eigen belang heeft voorrang?” Wat mij betrefd is dat juist wat mis gaat in de wereld. Als hadden we maar IETS minder om ons eigen belang gegeven, had de wereld er een heel stuk beter af geweest. Natuurlijk gaat mijn financiele verplichting (zoals huur) voor. Ik ben echter niet bang of een maandje langer in het donker te moeten vanwege een stukke lamp. Dat heb ik al te graag over, om iemand te helpen. (Bijvoorbeeld door een paar nachten crisiscentrum te betalen, of een tasje boodschappen voor hem/haar te geven.) Ik heb ook wel eens schulden gemaakt, omdat ik iemand in huis nam. Ik heb weleens een maand huurachterstand gehad, om een ander niet op straat te zien verschijnen. Ik ben benieuwd, hoeveel mensen rechten geschonden moeten worden, voordat mensen eindelijk beseffen, dat wij allemaal iets in gemeen hebben. Onze menselijkheid. We zijn allemaal anders, allemaal uniek en ik begrijp best dat, dat moeilijk kan zijn om te besturen als overheid. Maar jongens… echt… kap eens met vooroordelen. Kijk eens naar de mensen waar het om gaat. Kijk eens naar de gevolgen en hou alsjeblieft op met “Tja, dat is niet MIJN probleem, ik ga er tenslotte op vooruit.” Ik zou nog ff door kunnen gaan, maar ik stop maar voordat ik misselijk wordt.

 3. ook met werken en een mooi huis kan je kinderen kwijt raken je moet het maar eens meemaken dan praat jij ook anders

 4. mensen die dit nooit mee gemaakt hebben moeten dit eens onder vinden dan praten ze wel ander dan in plaats elkaar op tevangen ze heben wel een grote bek

 5. Ze zouden is moeten beginnen met het stopen van kindertoeslag te betalen aan kinderen die nog geen eens in dit land wonen en je kan een baan hebben maar wil zeer zeker niet zegen dat je het red dus grote onzin om dat te zegen derpina dat je dan maar moet gaan werken

 6. Beter gaan mensen gewoon werken voor hun geld, en als ze met moeite hun hypotheek rond krijgen, moeten ze misschien wat minder riant gaan wonen?!

   • Hier ben ik het wel met je eens Rob 🙂
    Werk is niet altijd even eenvoudig te vinden momenteel. Zeker een baan binnen je eigen vak gebied. Al vraag ik me af of als je bij een tuinder om een baan komt en te horen krijgt dat ze liever een pool hebben je een zaak op basis van discriminatie kan beginnen 😉 Al vrees ik ook wel wer dat een tuinder geen vacatures zal plaatsen bij een NL uitzend/arbeids buro.

  • Ga eerst maar eens je school afmaken derpina. Ik zie je klaagberichten wel verschijnen wanneer je afgestudeerd bent en maandenlang op zoekt bent naar een baan.

 7. Heb je een bedrijf ga je naar de bank voor een krediet krijg je nee als antwoord verdomt heb net voor 2 jaar werk binnen gehaald om wat werkloze jongeren aan een baan te helpen.
  Waar moet dit heen met ons land,de banken maken de bedrijven zo ook ja kapot,hier word je echt niet goed van .
  Woon in groningen ga mee doen met de opstand die hier gaande is gas en aardbeving daar doe ik aan mee ik hoop dat wij Groningers de voortouw nemen en dat er veel provencies volgen om eens goed te protesteren tegen deze kabinet Rutte weg met die plukkers.
  Wij hopen op jullie steun Nederlanders en steun jullie zelf

 8. vreselijk!! word eens wakker en.doebje ogen open voor je eigen mensen.

 9. Been there, done that. gewoon uitschrijven bij je gemeente,
  appartement (onder) gehuurd van mensen met dubbele hypo,
  ze waren heel blij, kunnen nu in hun huis blijven wonen.
  Werk nu zwart met veel polen. 475 pw. betaal geen belasting, en ben onvindbaar net als nog eens 75.000 nederlanders. Oja, paspoort en rijbewijs laatst gewoon verlengt in brussel, op de ned. ambbasade.
  Naar de tandarts in istanbul, Beter als in NL en veel goedkoper (retour E129, kosten tandarts, E215). Maak gebruik van dat 1 europa.

  • Goe zo!!!blijf vooral zwartwerken!!!!als niemand normaal de belasting betaalt zal dit land nooit meer uit de ellende komen .wij als bedrijf betalen veel belasting tuurlijk is dat balen maar dat hoort er bij

  • zwart werken tot daar aan toe, maar zwart werken én uitkering trekken is uit den boze…. Dát is de maatschappij en de economie kapot maken é asociaal.

  • hoe doe je dat met een gezien met 2 kids dan..ik bedoel maar je kids moeten naar school en je hebt leerplicht..daar n oplossing voor?..het makkelijk als man zonder kinderen om te doen wat jij doet..

 10. Als nou ongeveer 90 procent van het geld op aarde uit het niets is gecreerd, waarom maken wij dan die 90 procent niet zelf aan? Laten ze het vals geld noemen of illigaal gemaakt. So what. Het is er dan toch voor iedereen.

 11. ik wist vroeger niet hoe het kwam dat mensen op straat leven, maar ik krijg het steeds meer in de gaten dat ze daar niet zelf voor kiezen. . . . .

 12. Sorry wanneer worden wij mensen nou eens wakker ? Heeft er dan niemand door in wat voor een schijnheilig achterbaks misselijkmakend maatschappij we leven? Het maakt in Nederland niet meer uit of je keihard werkt netjes je rekeningen betaald ze vinden altijd wel een manier om je alles af te pakken is het de belasting niet dan is het Rutte wel ,in Nederland word tegenwoordig eerlijkheid en hard werkende mensen het meest gestraft terwel de criminelen van ons land worden beloond, en de grootse criminelen is de regering zelf altijd maar roepen we moeten bezuinigen we hebben geen geld meer de belasting moet omhoog , zodat ze zelf in hun dikke villa kunnen blijven wonen dikke auto’ ’s kunnen rondrijden en maar beslissen over onze gezinnen ‘ terwel ze ondertussen wel andere landen miljarden kunnen lenen en gevechtsvliegtuigen kunnen bestellen en zo gaat het lijstje nog even door , en dan wil ik nog niet eens beginnen over alle vluchtelingen in ons land die het 9 van de 10x beter voor elkaar hebben hier dan wijzelf , ik ben geen racist zeker niet ik gun mijn medemens een goed en gezond leven maar tegen deze oneerlijkheid en onrecht moet iets gedaan worden anders zijn wij diegene die over een paar jaar als vluchtelingen moeten leven omdat we onze rekeningen niet meer kunnen betalen onze gezinnen niet meer kunnen onderhouden , het leven is zelf al moeilijk genoeg .

  • Reyhan, ik denk dat je werkelijk géén idee hebt in wat voor rotzooi verreweg de meeste vluchtelingen in nederland door dit krankzinnige asielbeleid terecht komen. Anders zou je weten dat het echt niet klopt, wat je zegt. geloof me, wees blij dat je geen vluchteling bent en hier een veilig bestaan probeert op te bouwen.

 13. heb het ooit eens moeten doen, bij HOLWERDA verhuizingen, spullen van mensen meenemen terwijl een jong kind van nog geen 6 jaar huilend aan pappa en mamma vraagt: “Pap,Mam waar gaat die meneer met mn speelgoed heen” NOOIT weer…niemand had me ook verteld dat ik dat ineens moest gaan doen je reed ergens naar toe..verwacht een verhuizing en dan krijg je een uitzetting voor je kiezen..

 14. Rutte en het hele zooitje, die zich regering noemen moet oprotten!! Een normaal weldenkend mens, waartoe zij zich ongetwijfeld rekenen, zou dit zeker zelf inzien!!!!!!

 15. VASTE LASTEN ZIJN BIJNA NIET MEER OP TE BRENGEN AOW ER, de tijd zal aan breken dat we pc,tv,telefoon er uit gooien. En dan weet ik het ook niet meer,als verwarming niet meer aan,minder douche,niet meer naar de arts of je moet verrekken van de pijn.

 16. Word tijd dat we ophouden met die eindelange discussies.. Wanneer beseffen we eindelijk dat geld niet boven een mensen leven gesteld mag worden? En dan nog iets dat gelul steeds er is geen geld meer… Er is geld zat want laten we eerlijk zijn die criminele rutte geeft wel miljarden aan een gevechtsvliegtuig om in andere landen onschuldige mensen vooral kinderen dood te maken maar hulp voor de armen hier in Nederland is er niet.. Onwetendheid is mens grootste vijand kennis zal de mens verlichten!

 17. Vergeet niet dat er ook een tijd was waarin gezinnen die hartstikke asociaal waren doodleuk maar konden doen en laten wat ze wouden; niet meewerken, steeds weer in de schulden komen en steeds nieuwe kansen. Dat we dan op den duur dit soort praktijken zoals bovenstaande zien kan ik wel begrijpen; men wil wat doen tegen de mensen die de boel belazeren, alleen nemen ze de goede gezinnen, de goede mensen erin mee die werkelijk buiten hun schuld er niks aan kunnen doen dat ze in een vreselijke situatie zitten! Men dient èlk geval, èlke situatie apart te bekijken en dan te oordelen. Er moeten niet honderd duizend hulpverleners van grote instanties bij betrokken worden die allemaal de grote lijnen volgen….klein, betrokken en eerlijk werkt meestal wel het beste voor dergelijke situaties. Maar ja, waar vind je dat tegenwoordig nog? En het is onmogelijk om 16,7 miljoen Nederlanders individueel te benaderen met een op maat gesneden plan! En wie kan het kaf GOED van het koren scheiden?

  • Niemand wil ‘zo maar’ in de schulden komen en niemand vindt dit ‘doodleuk’.

   • Er zijn er zat die het niks boeit dat ze zich in de schulden steken. En eigenlijk niet eens de intentie hebben om het terug te betalen.-

    Huidige uitzettingen zijn vaak mensen die ontslagen zijn en de diverse vaste lasten niet kunnen opbrengen en te lang geen nieuw werk kunnen vinden. Zo zijn er lease wagens ‘van de baas’ waarbij het contract op jouw naam staat. wordt je ontslagen of stop je er mee blijft die wagen van jou en moet je zelf het lease bedrag elke maand ophoesten! doe daar je normale lasten van hypotheek/huur en verzekeringen gas-water-elektra bij en je WW is al rap op. en een staande voet, dus geen WW, ontslag ben je nog sneller de Sjaak. tel daarbij dat veel mensen toch voor een top hypotheek hebben gekozen om dat mooie huis te kopen. leuk op 2 salarissen en vervolgens stopt de nieuwe moeder en raakt pa later ontslagen en dan trek je het ook niet meer.

  • Lang leve de kort door de bocht mentaliteit. En het is wilden…wouden zijn bossen.

 18. kinderen in pleeggezin zijn nu duurder 500 euro per kind kan beter de ouder helpen

 19. Vergeet niet dat er een kwart van de huisuitzettingen hennep is en huizen waar de ongediertebestreiding aan te pas moet komen voor men het huis überhaupt in kan. Daarin tegen kan het in deze tijd helaas iedereen overkomen

  • Ik ben benieuwd waar je dat cijfer over die kwart van de huisuitzettingen vandaan hebt!

 20. eigen schuld? alsof je er voor kiest in de problemen te komen het is mij ook bijna gebeurd…aannemers die door de crisis zelf krap zitten en je gewerkte uren niet uit kunnen betalen..bedrijven die falliet gingen waardoor je naar je 6000€ fluiten kunt..door dit soort dingen kom je in de problemen..kan je rekeningen niet meer optijd betalen en krijg je de ene na de andere boete waardoor je het niet meer kunt opbrengen omdat de bedragen te hoog worden en je inkomen te laag..zelfs tweede baan erbij genomen maar nog lukte het niet meer waardoor we hypotheek achterstanden enz kregen en ze ons huis wilde gaan veilen…en dan durven mensen te zeggen eigen schuld???? ik had alles huis kids huwelijk eigen zaakje twee auto’s…door alle ellende ben ik gedwongen mn huis met schuld te verkopen..gescheiden door de problemen ging het niet meer…heb alleen mn fiets en kinderen nog…verder ben ik alles kwijt…wat nou eigen schuld…maar o wee als het buitenland in de problemen zit dan mogen we storten op giro 555 wie helpt ons???

  • Niet om u aan te vallen, maar juist algemeen bedoelt: maar trouwen doet men “in voor en tegenspoed”. Hhelaas is scheiden tegenwoordig welhaast modern en doet men het als of het niks is. Maar als je al diep in de problemen zit (tegenspoed) is scheiden nu niet bepaald iets dat het er makkelijker op maakt. Ben zelf al levenslang vrijgezel en weet dus niet hoe het gaat in een relatie. maar men moet er wel aan vasthouden, juist ook in tegenspoed. Een scheiding maakt het volgens mij alleen maar erger. Waarom je niet meer samen kan zijn zou ik niet weten, als vrijgezel totaal geen weet van. Maar ik kan niet anders dan aannemen dat je samen sterker staat en de problemen beter aan kan dan door het te verergeren met een scheiding.

 21. In Griekenland waar de primairy levensbehoeftes duurder zijn dan in NL, verdienen mensen DIE een baan hebben zelfs wel eens 400 euro per maand. Ik woon er, dus kan t weten.

 22. Kom eens voor elkaar op en laten wij de bom maar laten ploffen want wij arm of rijk we worden bestolen door de regering.
  Kijk nu naar ADEL Kamps doet er niets mee maar wel 800 werklozen er bij en de rest volgt nog gooi nederland voor`1 keer goed plat ze vragen erom
  Kom in opstand net zo als de fransen doen kijken of ze dan luisteren

 23. Hoe goedkoper de arbeidskracht, hoe groter de winst uiteindelijk is. En fuck de medemens. Maar € 500 zwart verdienen. Om niet verder weg te zakken met je gezin. Mag weer niet! Wil wie er nog een banaan? En probeer dit eens om te draaien gaat je niet lukken: EIGEN BELANG HEEFT ALTIJD VOORRANG! Werk of geen werk. Criminelen worden niet geboren, maar gemaakt door de rijken.
  Maak liever een strak en rechtvaardigbeleid voor schuldaflossing, en laat de mensen in hun woning zitten, is nog altijd goedkoper dan op straat flikkeren, met alle gevolgen vandien.

 24. Belastingrechercheur Suzanne G. in dienst van de VVD-Misdaadgroep op jacht naar centjes van de ‘Kleine Luiden’.

  Waarheidszoekers met VVD-blinddoek: Suzanne Giardina-van Kampen gaat undercover als BN-Hoertje bij de Groene Amsterdammer.

  Het Adagium van de ‘VVD-FIOD’: Lukas 23:34 ‘Vader, vergeef hun, want wij weten niet wat wij doen’.

  Suzane G. is bij het zoeken naar haar eigen (waarde) waarheid de weg kwijtgeraakt. En ‘denkt’ zich te moeten afficheren als de Boulevard OvJ. Susanne Terporten van het Amsterdamse-SBS-OM, zitten mijn tietjes wel goed?

  In ons Inktzwart Persjaar nummer serie over waarheid en leugen laten we verschillende ‘waarheidszoekers’ aan het woord. Hoe weten ze waar de waarheid eindigt en de leugen begint? Ze willen het niet weten of weten niet beter.

  Vandaag Suzanne Giardina-van Kampen, belastingrechercheur.

  (door Margreet Fogteloo en bewerk door de waarheidscommissie)

  Amsterdam-Noir‘-Nederland is een topplek voor belastingontwijking door Narco en Maffia misdaadgroepen. Wake Up Suzanne Giardina-van Kampen en De Groene Amsterdammer.
  Ik ben niet bang om aan tafel te zitten met mensen die het niet zo nauw nemen met de wet. Zo zit ik bijv. regelmatig met mijn (bazen) Fred Teeven en Herman Bolhaar aan de tafel als ik mijn orders krijg om bepaalde Top-VVD’ers niet te onderzoeken. Zo mogen wij uitdrukkelijk onze directe baas de VVD Staatssecretaris Frans Weekers niet onderzoeken, terwijl het bijna een feit van algemene bekendheid is dat hij zwaar corrupt is.

  Schermafbeelding 2013-12-30 om 10.41.45Het is natuurlijk niet voor niks dat Fred Teeven de Crimefighter Volksonderdrukker van de ‘VVD-Misdaadgroep’ recentelijk de Precieuze “Dr. Goebels Pers Prijs” heeft gewonnen, toch?
  En wat denkt u van bijv. Joris Demmink? Ook met deze top VVD-er (Pedofiel) hebben wij regelmatig aan een tafel gezeten , toen hij nog de hoogste baas van Justitie was. Ik zou toch echt niet mijn kinderen bij die man alleen laten. U wel?

  Als Starbucks geen belasting betaalt, draait Jan Modaal daar voor op in ‘Narco-Nederland’.
  Starbucks TaxHet ‘FIOD- proces van Franz Kafka’ drijft de gewone man tot waanzin.
  De FIOD onderzoekt onder andere ernstige belastingfraude is een grove SBS-misvatting: De echte drugsbazen staan boven elke wet. ( wilt u dat a.u.b. niet publiceren)

  Meer Lezen: Volksnieuws uit Amsterdam-Noir
  zie: http://stevenbrownsblog.wordpress.com/2013/12/31/belastingrechercheur-suzanne-g-in-dienst-van-de-vvd-misdaadgroep-op-jacht-naar-centjes-van-de-kleine-luiden/

 25. Jannes aan een kant heb je gelijk maar niet alle mensen doen dat aan andere kant zou ik je zelf voor vuur peloton zetten wegens aanzetten tot haat en neem van mij aan ik zou zelf trekker overhalen
  jou soort mensen zetten juist andere tot 2 strijd elkaar uitspelen dat is juist wat VVD wil

  • jeetje ben jij nou zo blind? Eigenlijk zouden ze jou af moeten slachten omdat jij het allemaal wel goed vindt wat er met je medemens gebeurt! Dieptriest dat mensen zoals jij zo kortzichtig kunnen zijn! De rijken worden rijker en de armen worden armer…. ergens moet het stoppen! Er kunnen wel miljoenen gegeven worden aan buitenlandse goede doelen waar ik me dit jaar verschrikkelijk aan erger want zolang er armoede is in eigen land zou dat een veel beter doel zijn! Eerst onze eigen maatschappij weer gezond maken daarna pas weer aan het buitenland geven. merde…pfff

 26. ik zou me niets verbazen als iemand iemand anders zo als deurwaarder of iemand van bijstand neer knalt want lang zal niet duren is miss niet goed te praten maar zij vragen er om en afkeuren zal ik zeker niet als ik kijk naar mijn eigen situatie
  voor volks opstand ben ik niet zo zeker zo snel zal niet gebeuren tenzij………….. boel ploft op een of andere manier

 27. ik vraag me af hoe u zou reageren als u zelf in financiele nood zou komen als u uw oude huis verhuurt en uw huurder bouwt een flkse huurachterstand bij u op. U kunt nu uw eigen hypotheek niet betalen en moet straks uw nieuwe huis gedwongen en met een dik verlies gaan verkopen omdat uw huurders de huur niet betalen. Wees eens eerlijk…

  • Eerlijk gezegd meneer/mevrouw Bakker, ik vind dit heel spijtig voor u. Zoals u in mijn artikel kan lezen gaat het over woningbouwcorporaties en banken die mensen met huurachterstand uitzetten. U bevindt zich blijkbaar in eenzelfde situatie, nu dreigt dat u uw hypotheek niet meer kan betalen.

   • Je draait er omheen Rob. Geef eens echt andwoord op de vraag. Schop je ze er uit om een nieuwe huurder te vinden die wel betaald of laat je hun zonder te betalen in je huis wonen terwijl je zelf je eigen huis uit moet (met verlies, of ook weer verhuren) en in je auto gaat wonen omdat de dubbele hypotheek niet te betalen is?

    • Nee, Niels het is een van de rechten van de mens dat je iemand NIET dakloos maakt. Met andere woorden dan ga je iets regelen met de schuldeisers, maar je gooit niet iemand op straat.

     • Nee Rob. Weer geen antwoord. en je bent zelf de schuldeiser (verhuurder) in dit verhaal. Waarom heeft de huurder nog geen andere goedkopere huisvesting geregeld en laat hij jou verder en verder in de problemen geraken? Eens is de koek echt op en moet je zelf je huis uit of moet je de veroorzaker op straat zetten. en als de veroorzaker zelf zijn plichten niet uitvoerd is het da naa njou om maar in je auto te gaan wonen?
      Of ga jij met de banken praten die de hypotheken hebben op je 2 huizen om om uitstel te vragen? ook zij zullen vroeg of laat echt hun geld op gaan eisen. en moet jij en je huurder het huis uit. Ook de banken zullen zeggen dat je je huurder het huis uit moet zetten. en dat die huurder zelf de plicht heeft andere huisvesting te zoeken, geholpen door instanties.

      Overigens is het geen recht om een ander niet dakloos te maken. Het kan een plicht zijn als in wetterlijk verplicht. Maar die wet is er bij mijn weten niet.
      Het is wel je recht om onderdak te hebben. Dat recht moet je echter nemen en niet krijgen. Het is je plicht dat recht te nemen. En onderdak is een ruim begrip. een weekje hier een weekje daar bij familie en kennisen is ook onderdak. een tent op een camping of in de achtertuin van iemand die dat toestaat is ook onderdak. Het is aan je zelf om dat te regelen, niet de wetgever of de persoon/instantie die je huidige woonruimte mogelijk maakt. En als je iemand een paar maanden de tijd hebt gegeven wat te regelen en hij/zij dat niet doet is het niet jouw probleem dat ze zonder onderdak komen te zitten. het leven is hard.
      Geven ze netjes door wat ze allemaal geprobeerd hebben, wie ze allemaal hebben benaderd voor onderdak enz enz zal je vast nog wel uitstel van weer een paar maanden kunnen krijgen maar ook dat houd op. Als de bank of verhuurder geen geld nodig had hadden ze ook wel geen geld gevraagd. Maar zonder dat geld (inkomsten) kunnen ook zij zich niet aan hun verplichtingen voldoen.

     • Beste Niels, ik waardeer het dat je je in deze materie zo verdiept. Echter je vergeet keer op keer dat we hier praten over mensen zoals jij en ik, van vlees en bloed, die op straat gegooid worden. Beste Niels, in welke bocht je ook kruipt om het goed te praten, iedere huisuitzetting is een MISDAAD. Het is een schending van een van de mensenrechten. Probeer eens te redeneren als mens, te voelen als mens.

 28. 7 maanden huurachterstand. Geluidsoverlast. Asociale kinderen (al kunnen deze kinderen dat niet helpen, zo worden ze opgevoed). Wel een Mercedes voor de deur. Een platte TV, elk jaar een nieuwe tuinset, ipad, iphone etc. etc. Ze werken zwart. Ze zijn er vorige maand na bijna twee jaar structurele huurachterstand eindelijk uitgezet. Ik kan er geen medelijden mee hebben, en het toont maar eens aan wat er allemaal aan zo’n uitzetting voor af gaat. Je wordt niet zomaar uit je huis gezet, je huurbescherming is ijzersterk (maar niet roestvrij…).

  En zolang wij de aspergestekers nog uit Oost-Europa moeten blijven halen en de eigenaars van kassen in het Westland juist liever hun werkmentaliteit verkiezen boven die van “ons”, kan ik mij het standpunt van die “VVD’er” goed indenken.

  • Beste Jannes, hou toch eens op met het verdedigen van de VOC mentaliteit van de wekgevers in het Westland, natuurlijk verkiezen ze Oost/Europeanen boven Nederlanders, want Oost/Europeanen geven ze gewoon minder loon. En daar draait het uitsluitend om. Minder loon is meer winst voor de werkgever.

   • Beste Rob, hou toch eens op te denken dat deze werkgevers een keuze hebben want onlangs verscheen in de media nog de resultaten van een project waarbij werklozen aan een baan geholpen werden in de kassen. Het overgrote deel komt gewoon niet opdagen. In de jaren dat ik bij het (toenmalige) GAK werkte was dat niet anders; ronduit triest. So, been there, done that. De geschiedenis van een paar decennia geleden herhaalt zich gewoon. Dat je als uitkeringsgerechtigde niet voor 100 euro extra gaat werken, maar wel voor 500 euro zwart erbij wilt klussen, dat noem ik nou een VOC-mentaliteit die u niet zou moeten verdedigen. Enne…”minder loon is meer winst voor de werkgever”? Was het maar zo’n feest. Met zo’n eenvoudige denkwijze kan ik u enkel adviseren nimmer als ondernemer aan de slag te gaan. Als u moet gaan concurreren met uw bedrijf waar u een hoop eigen centjes in gestoken hebt, gaat u vanzelf anders denken. Dan gaat u echt het licht zien en beseffen dat gratis geld niet bestaat.

    • Vecco word jij betaald om die onzin uit te kramen. Dus jij wilt zeggen dat je geen verdringing ziet in de arbeidsmarkt als de particuliere werkgever goedkope uitkeringsgerechtigde krijgt plus subsidie. Het kost de belastingbetaler meer dan een uitkering alleen. Het feit dat er maar ongeveer 90.000 vacatures zijn op 800.000 werklozen doet er niet toe. Als ik bij mij naar de supermarkt ga kan ik niet eens meer in het Nederlands iets vragen, omdat er polen werken die geen Nederlands noch Engels kunnen. Doordat er zoveel werklozen zijn kunnen werkgevers veel minder betalen voor het werk omdat je weg geconcurreert wordt door buitenlandse mensen. En hierbij geen blaam voor die buitenlandse mensen, maar de regering. De wet schrijft voor dat men gelijke lonen moeten krijgen voor gelijk werk. Dit gebeurt nu niet. De regering overtreedt moedwillig de wet continue. Niet alleen met betalingen maar ook op andere vlakken. Dit moet allemaal stoppen. En je kop in het zand steken helpt niet. Mensen moeten eerst zelf goed geraakt worden willen ze het een keer gaan snappen. Het wordt van kwaad tot erger. Kijk bijvoorbeeld naar ons geldsysteem, waar je beroofd wordt waar je bij staat. Rechters die verdragen aan hun laars lappen omdat de regering dat zegt. http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=5826%3Aontmaskering-ex-minister-hirsch-ballin&catid=9%3Abinnenland&Itemid=22 . Dit zijn geen grappen meer. Privacy die geschonden wordt tegen de wet in. http://zaplog.nl/zaplog/article/zorgcontroleurs_komen_straks_ongevraagd_bij_de_mensen_binnenvallen . We proberen altijd maar de symptomen te bestrijden maar de kern van het probleem blijft bestaan. Dit kan en moet anders. Daarom deze partij. Nederland is zo corrupt dat je dadelijk helemaal niets te vertellen hebt. Ook jij niet. Altijd moeten de goede onder de slechte lijden en dat is niet de bedoeling. Probeer wat meer open te staan voor andere en nieuwe ideeën om zo de mensen sociale zekerheid te geven. Valt het jou niet op dat de regering er alleen maar is om de rijkste te dienen en niet het volk. Je zou eens wat verder moeten kijken als je neus lang is. De wereld draait helemaal niet hoe denkt dat het draait. Word eens wakker man.

    • Zou jij dan wel 40 uur in de kassen willen werken voor nog minder dan wat een pool verdiend. Iedereen weet wat een uitkerings gerechtigde verdient en polen verdien iets meer dan 300 euro per week. Als eigenaar van een bedrijf is het WEL zo, hoe goedkoper de arbeidskracht, hoe groter de winst uiteindelijk is. Ik kan niet begrijpen hoe een ex werknemer van het GAK dat kan bestrijden. Het is een kwestie van logisch nadenken

  • Deze mensen ken ik persoonlijk..meerderen die zo leven… idd medelij met de kinderen, maar bij sommigen gaat het idd zo… weer even in de schuldsandering en er weer uit geflikkerd worden omdat ze zich niet aan de regels houden… maar dit geld natuurlijk niet voor alle gezinnen die een huisuitzetting overkomt, of schulden hebben…

1 Trackback / Pingback

 1. Nederland, sta op! |

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.