Meer dan 18 huisuitzettingen per dag vinden we prima

huisuitzettingIn ons rijke land staan we de schandalige praktijk van huisuitzettingen toe.
Gezinnen worden op straat gezet. Kinderen worden van hun ouders gescheiden en belanden in pleeggezinnen, ouders zoeken nachtopvang, caravan, tent of een ander soort dak boven hun hoofd en raken ook al bezittingen kwijt. Lees Imagine

Het merendeel van de bevolking vindt dit prima, anders zou het niet kunnen gebeuren Een VVD-coryfee blèrt dat NL een land van steuntrekkers is waaraan hij zich ergert. De PvdA doet gewoon niets en piekert slechts over nog meer bezuinigingen.

Vorig jaar melden de woningcorporaties meer dan 18 huisuitzettingen per dag. Let op dat zijn alleen de corporaties daarnaast zijn er hypotheekbanken, bedrijven en huisjesmelkers actief op de woningmarkt zodat het aantal ontruimingen veel groter is.

Commentaar
Het menselijke leed dat komt kijken bij uithuiszettingen is met geen pen te beschrijven. Het is hartverscheurend dat gezinnen uit elkaar getrokken worden. Ouders zijn tot de bedelstaf gebracht door de hebzucht van de maatschappij, die uitsluitend zich nog kan druk maken over zijn eigen hachje. Heel veel medelanders reageren hierop slechts met ´het is hun eigen schuld´. Totdat ze zelf in deze situatie komen te verkeren. Dan zien ze dat een huisuitzetting iedere Nederlander kan overkomen. Toch zal het nog erger moeten worden voordat de meerderheid zich tegen huisuitzettingen zal uitspreken. Voorlopig kan ik me hierover alleen maar schamen ook een Nederlander te zijn.

Rob Vellekoop, partijvoorzitter BIP, 9 december 2013, delangemars.nl

87 Comments

  1. Beste mensen, na alles hier zo een beetje doorgelezen te hebben, denk ik dat er een alternatief is voor ons allen om bij aan te sluiten en dat is het BurgerSamenWerkingsVerband voor Identiteit, Vrijheid en Soevereiniteit. Zwaan Kleef Maar Aan, een stichting in oprichting door en voor de Burgers van Nederland.

    Er is een FaceBookpagina Zwaan Kleef Maar Aan Kweekvijver waar je je kunt aanmelden https://www.facebook.com/zwaan.kleefaankweekvijver en daar worden ‘projecten’ aangemeld die om een OPLOSSING vragen.

    Grtz
    Scar

  2. UNIVERSELE VERKLARING VAN DE RECHTEN VAN DE MENS

    Artikel 25
    1. Een ieder heeft recht op een levensstandaard, die hoog genoeg is voor de gezondheid en het welzijn van zichzelf en zijn gezin, waaronder inbegrepen voeding, kleding, huisvesting en geneeskundige verzorging en de noodzakelijke sociale diensten, alsmede het recht op voorziening in geval van werkloosheid, ziekte, invaliditeit, overlijden van de echtgenoot, ouderdom of een ander gemis aan bestaansmiddelen, ontstaan ten gevolge van omstandigheden onafhankelijk van zijn wil.

    2. Moeder en kind hebben recht op bijzondere zorg en bijstand. Alle kinderen, al dan niet wettig, zullen dezelfde sociale bescherming genieten.

    Volgens mij zegt dit genoeg.
    Het is onwettig om iemand uit zijn huis te zetten, zonder dat daar een alternatief voor is gevonden, zoals een huurhuis.

    • Vergeet je niet dat je zelf ook plichten hebt? Voor je je huis uit wordt gezet heb je al diverse keren te horen gehad dat je niet kan blijven waar je nu woont en ook een deadline waarop je het huis uit wordt gezet. Je hebt dan zelf de plicht ander onderdak te vinden. Diverse instanties willen je hier bij helpen. Het recht op woonruimte betekent niet dat je daar zelf niet voor dient te zorgen. En woonruimte kan ook een tent op een camping of ergens in het bos zijn hoor. Is niet leuk maar als je ziet hoe zommige medemensen wonen in het buitenland moet je niet te snel klagen over het type woonruimte dat hier wordt aangeboden.

  3. We heten niet allemaal Tedje,.(gelukkig)….lees wat hij schrijft.

    Tedje van Es | 09/08/2013 at 10:39 | Reply
    ‘De 9% is dus de rijkste’

    Ik verdien modaal, en maak, helaas, van 1 regeling van geldrondpompen: HRA. Geen rijkste, wel binding, geen verongelijkte illusie werldje waar ik meer moet krijgen. Ik heb gewoon mijn school afgemaakt, bijgeleerd, in mezelf geiinvesteerd, geen kudde grut gefokt, en geen enkele schuld naast de hypotheek: eerst sparen dan kopen. Dat is de klasse waarover hier ‘gekrijst’ wordt, athans, dat hoop ik dan maar. Ik wil niet zeggen dat dit de oplossing voor het probleem is hier, maar het enige wat ik proef op deze website is zielig doenerij en te weinig eigen initiatief.

    Veel genoegdoening gewenst met het verwijderen van dit entented postje.

    • Beste Rene,
      gefeliciteerd met je succes.

      Zieligdoenerij betekent zoiets als de behoefte om medelijden op te wekken. Deze site klaagt wantoestanden aan in NL en roept op om kritisch de regering te volgen en actie te ondernemen. Met medelijden komt niemand verder.

      En ik kan je een hand geven, ik ben ook schuldenvrij en heb er voor gekozen om een klein loon te verdienen.

      Maar jouw en mijn situatie doen er niet toe. Het gaat over de honderdduizenden die de pech hebben ontslagen of arbeidsongeschikt te zijn of te scheiden. Het zijn de pechvogels die een aalmoes (dat noemen we tegenwoordig uitkering) krijgen van onze overheid waarvan zij niet kunnen rondkomen en een armoedig bestaan leiden. Terwijl tegelijkertijd NL een van de rijkste landen van de wereld is.
      Met andere woorden de welvaart is niet gelijkwaardig verdeeld. En dat moet stoppen en daar ga ik voor, door te knokken voor een basisinkomen. Want het gaat niet om jou of om mij, maar om miljoenen landgenoten.

  4. Snapt iemand hier wel wanneer het PAS tot een huisuitzetting komt??? Alle gevallen waar mensen obv extreme hypotheken en belachelijke rentepercentages (vooral in stand gehouden door die middeleeuwse hypotheekrente aftrek!!), zou inderdaad een regeling voor moeten komen dat die mensen GELIJK in een sociale huurwoning kunnen met voorrang. ALLE andere gevallen waarbij, uit onderzoek blijkt, dat mensen vooral ZELF oorzaak zijn van alle achterstanden, hoeven we totaal geen medelijden mee te hebben. Relatieproblemen, verkeerde uitgaves in privesfeer en peperdure verslavingen, het niet willen werken voor “iets boven de ww uitkering” en al dat soort redenen gewoon PER DIRECT UITZETTEN!! Zielig voor evt kindjes, maar ouders hebben die verantwoordelijkheid en kunnen niet alleen maar met het vingertje wijzen. Daar komt bovendien bij dat familie en zogenaamde FaceBookvriendjes ook DIRECT klaar zouden moeten staan om die mensjes op te vangen. Die plicht heb je als maatschappij!! Helaas merk je ook in dit forum dat t gros van de verziekte Nederlander eerst maar s gaat blaten en vloeken en dan pas, als t al te laat is, bij zichzelf te rade gaat……..

  5. Dit zat er al jaren geleden aan te komen; naast dat er in nederland geestelijke armoede heerst (o.a. egoisme en agressiviteit = andere kant van de economische medaille) komt er nu ook nog materiële armoede bij.
    Ego en macht heersen en helaas alleen rekenmeesters regeren over europa

    Misschien moet dit wel gebeuren voordat er weer echte eenheid komt en men gaat beseffen waar het alleemaal daadwerkelijk om gaat

  6. Beste Mensen,

    Er ontbreekt ons hier in Nederland aan sociale intelligentie, u hoeft helemaal niet van mening te zijn wat ik van mening ben.
    Nederland kent namelijk geen vertegenwoordiging van de nederlandse samenleving binnen “B.V. Nederland”.
    Mensen doe uw onderzoek en zie in hoe nederland werkelijk geregeerd wordt en u zult zien dat politici alleen maar marionetten zijn of idealisten zijn die uiteindelijk eindigen als marionetten en bezwijken onder de corruptie.
    B.V. Nederland ziet u als slaaf van B.V. Nederland.
    Zolang B.V. Nederland geen Jury heeft uit alle lagen van de bevolking en politiek en beleidsvoerders zich niet hoeven te toetsen aan deze Jury, een Jury die hetzelfde Veto recht heeft als B.V. nederland, dan kunnen wij wel blijven klagen maar zal er nooit wat veranderen.

    Mensen ga voor een volksreferendum welke Jureert en Veto recht heeft, alleen dan heeft democratie een kans.
    Dit zal grondwettelijk bewerkstelligd moeten worden.

    Met de huidige technische mogelijkheden is dit zeer goed te bewerkstelligen.

  7. ik vind de reacties van eigen schuld niet altijd passen!
    ik had de zaakjes altijd goed op orde, (huur )
    totdat mn werkgever de grootste fout maakt die je maar kan overkomen.. tot 2x toe!
    geen geld! reden doet er niet toe en hou ik liever prive.
    maar ik kon kiezen het gevecht winnen via een advocaat maar dan zonder baan, of accepteren met baan. ik ben oproepkracht en heb dus weinig keus.
    ook ik kwam hierdoor in de problemen met de huur (1 maand gelukkig)
    deze kan ik netjes in 10 termijnen betalen, 50euro.
    maar eigenlijks kan ik die 50 haast niet missen…en is dit voor mij een hoop geld.

    maar zo wil ik duidelijk maken dat de reacties van eigen schuld niet altijd klopt! en je zo makkelijk in de problemen kunt komen. en moeilijk weer uit komt. vooral als je al geen spaarpotje hebt, of simpelweg blij bent met dat beetje loon wat je krijgt…en net van rond kan komen, zonder dat je grote uitgaven doet.

  8. Je hebt volkomen gelijk. Bijna iedereen is verantwoordelijk voor zichzelf, dat vind ik ook. Er blijft ook een kleine groep mensen die dat niet kan. Maar dan moet je degene niet de middelen en de mogelijkheden afpakken om die verantwoordelijkheid ook te nemen. En dat is wat er steeds meer gebeurd. Of ken jij iemand die er naar streeft een dakloze te worden? Zo van: Wat zijn uw toekomstplannen? Ik wil in de toekomst nog een keer m’n dak boven mijn hoofd verliezen, vind ik leuk.

  9. Ze geven liever het geld aan anderen landen zoals griekeland in plaats dat ze er de nederlandse bevolking er me helpen

  10. Ik heb momenteel een uitkering, ben ik niet blij mee. Ze wilden mij verplichten een contract te tekenen waarbij ik mij 36 uur beschikbaar moet stellen voor de gemeente. Je wordt dan verplicht 5 sollicitaties per dag te maken. Alsof er in mijn regio per maand 100 banen aangeboden wordt in mijn richting of lager. Aangezien ik boven de 40 ben, heb ik minder kans om een baan te krijgen als iemand die net van school komt of die vanuit een andere baan solliciteert. Ook willen ze je laten werken voor een uitkering. Dus er is wel werk maar dan alleen voor een uitkering. Dit zou minimaal het minimum loon moeten opleveren, met pensioen, verzekering etc. Nu zie je dat er mensen hier heen komen zoals spaanse, poolse, etc.
    Die werken onder het minimum en dus worden die eerder aangenomen dan de Nederlander. Daardoor worden mensen werkloos en kunnen moeilijk aan een modaal inkomen komen. Vervolgens moet je dan werken voor minder dan het minimum. Dit geldt voor bepaalde banen zoals hovenieren, sneeuwschuiven, papier prikken, plantjes stekken etc. Dit zijn banen die gewoon gedaan kunnen worden door iemand voor een modaal loon onder contract. Omdat de regering dit toelaat zie je een neerwaarts spiraal vormen die op den duur ook de middenklasse raakt en moet gaan werken voor de helft of nog minder. Aangezien de levensstandaard lager is in die landen zoals spanje, polen, etc, kunnen deze mensen zich dit veroorloven. Maar waar wij uiteindelijk de dupe van zijn. Hierbij wil ik absoluut geen schuld aan die buitenlandse mensen geven. Ik zou ook verhuizen of in duitsland b.v. werken omdat ik daar het dubbele verdien dan in mijn eigen land. De regering is hiervan de blaam samen met het bankwezen, grote corporaties en energie bedrijven, die onze regering manipuleert. We gaan allemaal langzaam achteruit in levensonderhoud totdat ze totale wereld controle kunnen hebben. Je recht halen lukt vaak ook niet omdat die in dat zelfde systeem zitten en ook gemanipuleerd worden. Want wij hebben het recht op een menswaardig bestaan. Daaronder valt huisvesing, kleding, eten, etc, dus de basisbehoefte van ieder mens.

    Zie link: http://www.ohchr.org/EN/UDHR/Documents/UDHR_Translations/dut.pdf

    Dus is het dubbel schandalig dat dit toch gebeurd, terwijl de wet anders voorschrijft.
    En dat stemmen schrijf dat maar op je buik. Waarom? Nou ze proberen het al decenia en het is nog nooit gelukt. Valt het nooit op dan dat de regerende partijen altijd dezelfde zijn? En ook al heb je een nieuwe partij die wel alles wil omgooien krijgen ze geen publiciteit. Omdat ook de media wordt gemanipuleerd. Dus de meeste mensen weten niet dat die partij bestaat. En verder stemmen ze dus maar op de standaard partijen. En vaak weten ze niet eens waar ze voor staan. En als er per ongeluk een doorheen glipt, (pim fortuin), dan leg je het loodje.
    Het is een grote corruptie tot op het bot. En zolang de meerderheid niet wakker word en iets organiseerd om dit acuut te stoppen, krijgen we alles wat we niet willen of er breekt op een gegeven moment een chaos uit waar niemand bij gebaat is. Protesteren is ook geen optie, ik begrijp dat het allemaal heeeeel goed bedoeld is maar dit heeft nog nooit wat opgeleverd en zal ook nooit iets opleveren.

    Helaas zal het anders moeten……

    • Beste Martin, protesteren helpt wel degelijk. Zwijgen niet. Zie artikel over Portugal. Dat is natuurlijk niet genoeg daarom richten we een nieuwe politieke partij(BIP) op en zijn begonnen met de Bijstandskas. En blijven vooral herhalen wat er mis is in ons land.

      • Er zijn momenteel 50+ partijen in nederland. En mensen kijken tegenwoordig te weinig waar een partij nu echt voor staat. In mijn kringen hoor ik alleen ” ik stem gewoon pvda of sp dat doen we namelijk al jaren “. En als ik dan vraag waar ze voor staan, dan weten ze het niet.
        Dus de kans dat je het via die weg gaat redden is bijna nihil.

        • Hoi Martin, we zullen zien. Als ik er van uit ga dat het toch niet lukt, begin ik er niet aan. Ik ga er van uit dat het zal gaan lukken.

          • Ja, ik kan je daar alleen maar gelijk in geven. Niet geschoten is altijd mis. Ik wil je dan ook heel veel succes toewensen. Ik zou dan ook graag je programma willen lezen waar je dan precies voor staat. Is er al een website waar ik dit kan lezen?

  11. Ik Protesteer tegen al die rijke klootzakken in de regering die niets doen aan dingen verzachten maar eerder harder maken en mensen de criminaliteit injagen , moordenaars kweken en rovers , want mensen moeten toch ergens van leven , anderen goede harten plegen zelfmorrd en nemen de kinderen mee en Nederland rouwt 1 dag en dan is het next case.

    Ja ook ik baal van de huurverhoging elk jaar en waarom eigenlijk ..waarom is huurverhoging niet gebonden aan de economische situatie en de groei van het land , dus gaat het slecht ..huurverlaging ..maar nee mensen moeten maar door bloeden omdat de rijken dat zo graag hebben..

    Vervloekt zijt gij..

  12. Ik ben wel nieuwsgierig hoeveel mensen er via een uitzendbureau aan het werk zijn. Heb nml. ontdekt dat een werkgever rond de € 23,- per uur betaald aan het uitzendbureau, terwijl de uitzendkracht meestal iets van € 8,35 bruto per uur krijgt uitbetaald. Of je nu een van 20 jaar of 48 inhuurt dit bedrag is gelijk voor iedere arbeider…… Naar wie gaan die winsten??
    En… waarom krijgen bijv. afgetreden ministers/wethouders enzo geen uwv uitkering gelijk aan de gewone arbeider?? Gewoon 70% van je kale Bruto uurloon? Dat zou een giga besparing opleveren??
    Hoe is het mogelijk dat wij als gezin meer betalen aan ziekenfondspremie dan aan huur of hypotheek??? Nog los van eigen risico én eigen bijdrage’s…..
    Is er geen meldpunt van verkwistende, ongelijke behandeling mbt regelingen? En zo ja waarom wordt hier dan niks aan gedaan?? ik hoor daar nooit iets over… ja wanneer wordt ontdekt hoeveel winst deze ‘ bedrijven’ maken, en wat de lonen van de hoge heren daar zijn…… en dat is het dan ook…..

  13. Ik weet niet wie hier onderzoek naar heeft gedaan maar 18 ontruimingen per dag (landelijk) klopt bij verre na niet naar mijn weten, het zijn er veel meer. En mijn mening is de verantwoordelijkheid blijft bij de mensen/ debiteuren zelf, zij moeten OP tijd de juiste wegen bewandelen om hulp te zoeken en hun levensstijl aanpassen als bijv inkomsten weg vallen en niet op het laatste moment hulp gaan zoeken dus meteen actie ondernemen. Maarrr er zijn zeker uitzonderlijke gevallen bij.

    • Beste, dat cijfer is afkomstig van woningcorporaties. Het zijn er zeker meer omdat hypotheekbanken en verhuurders natuurlijk ook mensen uit hun huizen laten zetten. Daar worden echter geen cijfers van bekend gemaakt.
      Helaas kunnen niet altijd de mensen op tijd in actie komen of kunnen zij eenvoudigweg een uithuiszetting niet meer voorkomen. Dat komt omdat de schuldeiser (bank, woningcorporatie, e.d.) de machtigste partij is, wiens rechten meer beschermd worden dan van de persoon die zijn dak boven zijn hoofd dreigt te verliezen.

    • In de praktijk dat gaat heel anders…. Zelf vind ik raar dat iemand kiest om in zijn/haar in incassobureau gaan werken, terwijl dat die bedrijven voor de belang van grote bedrijven en andere machtige partijen opkomen en het mens zelf worden de dupper ervan….Ik vraag me af, of mensen er normaal vinden dat een hele gezin moet op straat beland omdat het een schulden opstaan heeft… Ieder geval, ik vind het niet normaal….

  14. Allemaal goed om te lezen en inderdaad gebeuren er in ons land dingen welke ik liever niet ziet. Huisuitzettingen zijn verschrikkelijk, maar zijn ze altijd onoverkomelijk. Wat als er naast jouw een gezin woont welke na diverse waarschuwingen toch nog op zolder een hennepplantage heeft met afgetapt stroom (mogelijk via jouw meter). Is dat fijn wonen, wetend dat je naast een brandbom woont? Want van de 18 door de rechtbank goed gekeurde uitzettingen, zitten er diverse bij welke door gedrag is voortgekomen. Betreft het een uitzetting van uit armoede moet direct hulp worden geboden. Maar een uitzetting vanwege wangedrag heb ik persoonlijk geen moeite mee en kan men ZEKER niet afschuiven op de overheid. Ook lees ik veel over dat e.e.a. onze eigen schuld is omdat we de verkeerde partijen zouden stemmen. We worden als zolang we een coalitie stelsel hebben belazerd als het om stem beloftes gaat. De VVD en de PvdA welke nu in de regering zitten zijn nu een maal tegen polen en zullen dat altijd blijven. We zullen dus altijd met compromis worden geregeerd. Wat we in ieder geval NIET moeten doen is deze gebeurtenissen als een Nederlands probleem gaan zien, want in ieder land zitten ze met de zelfde problemen en ieder land is afhankelijk van elkaar om de maatschappij draaiende te houden. Dus uit Europa stappen is echt niet de oplossing.
    Ik denk dat e.e.a. beter kan gaan wanneer we met zijn allen meer solidair zijn met elkaar. Inderdaad een betere verdeling van inkomsten etc. Maar ja gaat dat maar eens realiseren in individualistische maatschappij. Bijna ieder een doet zijn voordeur n.l. HEEL snel dicht als hij/zij thuis kom. Wat mij in ieder geval wel duidelijk wordt bij het lezen van deze gehele pagina is: Het is niet de schuld van onze gastarbeiders, niet de schuld van de beroeps werkloze, niet de schuld van de vergijzing. Deze hebben allemaal al de beurt gehad. Telkens grijpen we er weer een groep bij, dadelijk de bijstandsuitkering gerechtigde etc. Of moeten we toch maar gaan naar het hebben van blauwe ogen en blond haar. Die gedachte heeft het verleden ook geen gelijk en geluk gebracht. Nee ik mis heel veel solidariteit voor elkaar en met elkaar. En niet alleen in Nederland.

  15. “Zelf schuld” jaja, ik ben 7 jaar geleden met veel pijn en moeite uit de bijstand gekomen ben zelfs met 38 jaar nog in de schoolbanken gaan zitten en een opleiding gedaan hier ook werk in gekregen wat mij zeer beviel en vorig jaar oktober kreeg ik te horen dat ik per 1 januari op straat stond, nou heren ministers is dit ook mijn eigen schuld? Denk eerst eens na voordat je iets uit je nek zwamt, want dat is het enige waar jullie goed in zijn enne…. bedankt dat ik over 2 jaar misschien weer de bijstand kan aanvragen maarja dat is ook mijn eigen schuld zeker, want op mijn leeftijd nog iets vinden tegenwoordig nou dat kun je vergeten.

  16. Natuurlijk is het afschuwelijk dat dit soort dingen gebeuren in Nederland. Maar mag ik jullie er aan herinneren dat Nederland een land is waar iedereen van 18 jaar en ouder mag stemmen? Wanneer iedereen dit ook daadwerkelijk gaat doen en goed (lees: GOED) nadenkt waarop men gaat stemmen dan krijgen we een kabinet dat het WEL goed voor heeft met de bevolking. Voor het huidige kabinet heeft Nederland (ik noem bewust geen personen, dus daarover graag geen opmerkingen) zelf gekozen door massaal op de vvd en de pvda te stemmen. Wellicht moet men toch nog beter opletten wat een politicus zegt wanneer er weer gestemd mag worden. Rutte en Samson beloofden destijds van alles maar wanneer je goed had opgelet had je ook kunnen horen dat ze nogal eens veranderden van beloftes… Dus opletten is de boodschap!
    .

  17. het is triest dat dit zomaar allemaal kan in ons zo rijke en vrije nederland, ik vraag me vaak af wat doen ze met al at geld wat ze binnen krijgen van al die bezuinigingen, je ziet er nooit wat van, nee schandalig bezuinig nog maar meer, en schuif die dikkoppen nog maar wat meer toe met hun 3 baantjes, moesten wij eens doen. afschaffen die hele … regering.

  18. Iedereen op dit draadje klaagt en verwenst de huidige regering maar hebt u daar dan zelf niet op gestemd?? Wie van de politieke partijen hoor ik roepen om in opstand te komen tegen deze regering??? NIEMAND!!!!
    Allemaal bang om hun positie op te moeten geven.

    • IK heb hier niet voor gestemd en nooit niet en de PVV is de enige die in opstand komt tegen deze maffiosi

      • De PVV heeft alleen kritiek, zonder met alternatieven te komen.
        De SP protesteert ook, maar minder hard.

        • En Rob, jij en je BIP geven kritiek en een alternatief, zonder het alternatief degelijk te onderbouwen of ook maar waardes aan te hangen. Vervolgens ook nog een “one-issue” partijtje proberen te starten. Met alleen een uitkerings concept, waarvoor je het geld wil plukken (beroven) van de midden en boven klasse verdieners gaat slecht werken. Wat zijn je andere standpunten? zorg, scholing, defensie, vluchtelingen politiek, enz enz enz?

          • Beste Niels, je vindt het leuk een beetje stennis te lopen trappen. Ik heb daar geen zin in noch tijd voor.
            Ik verwijs je naar de website van de basisinkomenpartij.nl voor nadere info. Wanneer je werkelijk geinteresseerd bent kan je me emailen voor een afspraak.

  19. Er is helemaal geen crisis dat laten ze ons gewoon geloven alleen maar om de rijke nog rijker temaken
    Wij worden gewoon in de strop gehangen die langsaam dicht wort getrokken
    Nederland gaat dus gewoon naar de kloten klaar
    Bedankt rutten en j evolgelingen,

  20. snap niet waarom mensen hier voor de tweede keer voor gekozen heeft.
    en we laten het zelf toe..rutte en samson hebben geld geneg dus waarom zorgen maken…

  21. Helaas is het de Nederlandse mentaliteit om je ogen hiervoor te sluiten en om naar een ander te wijzen en te veroordelen door te zeggen zie je wel eigen schuld hadden ze maar niet zo luxe moeten leven. Al die t.v programma’s die er zijn over schulden van mensen en dreigende huisuitzettingen, dat wordt als een soort amusement op de t.v ten toon gespreid. En wij smullen daar met zijn allen van want dan vergeten we even onze eigen ellende want er zijn mensen die het nog veel slechter hebben.
    wij zijn helaas geen volk wat de handen ineen slaat om dit soort dingen te voorkomen, meer zo van ieder voor zich en god voor allen.

  22. Leven beetje te duur? Weg die te dure huurwoning en kraak ’n aantal van die enige tiental miljoenen leegstaande vierkante metertjes, gebruik ’n houtkachel en struin wat containers af voor koken en stoken, ga eten skippen, deel basisvoorzieningen zoals wasmachine en internetaansluiting. En flikker in godsnaam die TV eruit…

    We waren toch zo’n redzaam volkje?

  23. Ik zeg het al zo lang.werk zelf met mijn vrouw samen in een winkel.en ben blij dat we geen kinderen hebben.en dan nog kunnen we niet fatsoenlijk rondkomen lonen van minima en modaal verdieners slaan nergens op in dit kut land.ik schaam me voor mijn land.ik haat mijn land zal volgend jaar ook wel in de schuldsanering komen en waarom.omdat wij ons kapot werken voor niets.elke maand komen we te kort door die kut regering hier en alle betalingen.heel dit land gaat kapot aan het inkomensverschil.waarom verdiend iemand die vanaf 7 uur tot 22.00 uur beschikbaar moet zijn 7 dgn in de week.de helft minder dan een kantoorpik die van 9 tot 5 werkt.belachelijk vies vuil kloteland.mag hopen dat het licht uitgaat bij deze regering en de lidstaat EU.vieze vuile rot ratten.volgend jaar is dit land kapot.en zal er worden ingebroken.gestolen geweldadigheden aan de orde van de dag zijn.familiedrama’s.zelfmoorden en niets dan slechts.en waarom omdat er niets meer kan en wij wij zijn schapen die volgzaam on slaap vallen.Nederland is gewoon een vies vuil oneerlijk egoistisch kutland

  24. niet normaal meer he we moeten eigelijk wat gaan doen de PVV doet er wat aan maar ik lees meer mensen die dat onzin vinden dan dat er mensen er zeker heen gaan voor mij is het 50 50 maar we laten het maar gebeuren lijkt we zijn te tolarant en ik zelf ook moet ik toegeven ,,het kan mij ook gebeuren zo moet je denken de politiek zijn klootzakken en trutten en die het wel goed doen in de politiek die worden weg gepest !!!

  25. democratie laat me niet lachen . die bestaat al lang niet meer . we hebben NIETS meer te vertellen . alles wordt of is al lang beslist door de hoge heren . ook die hele euro is ons door de strot geduwd omdat de heren dat zo belangrijk vinden . een griekenland die geen eerlijke gegevens had op gegeven om tot de eu te horen en een bodemloze put is en zich niet houdt aan afgesproken afspraken , moet blijven gesteund worden met miljoenen . terwijl daar miljonairs rond lopen die zich rot lachen en nog nooit een cent belasting hebben betaald . en maar blijven geld sturen hoor . en nederland heeft geen hulp nodig met zo veel werkelozen en div. buitenlanders die goedkoop de banen afnemen . waar is het nederland van vroeger die een vuist maakte , in opstand kwam . demonstratiue s , stakingen . nu klaagt iedereen maar niemand doet er wat aan . wordt tijd ( net als in spanje ) dat we weer van ons laten horen

  26. Ik heb gestudeerd, HBO opleiding gevolgd…werk op een IC, met een aardig salaris. Vanwege mijn leeftijdkrijg ik geen hypotheek en woon in een huurhuis. Omdat ik voor die woning teveel verdien (vind men) moet ik meer gaan betalen. Men kijkt dan niet naar wat je andere lasten zijn. Heb bezwaar aangetekend op grond van de privacy (de belastingdienst verstrekt mijn inkomen aan een derde partij; de woningbouwvereniging) en discriminatie. Omdat ik een goede baan heb moet ik meer betalen, is hetzelfde als ik bij de AH 2euro voor mijn brood moet betalen en de buurman 1.50.

    Rutte en zijn maffia roepen op om meer te besteden; maar hoe kun je meer besteden als je aan alle kanten wordt gepakt.

  27. Beste Ben (en Bas), mensen kunnen niet ZONDER internet! Je moet er mee bankieren, solliciteren, je kinderen moeten er huiswerk op maken enz enz Je kan dus ook niet zonder computer. Zonder mobiel is tegenwoordig ook niet verstandig .
    Al die verhalen van mensen in de bijstand die meer hebben als een werkend iemand is gewoon onzin. Ja er zitten nu steeds meer mensen in de bijstand die voorheen een baan hadden. Betekent dat ze al die dingen vroeger al hadden en vergis je niet wat je allemaal bij de kringloop kan krijgen! 1 ding …………. de bijstand is een HEL waar niemand vrijwillig in blijft zitten!

  28. Begrijp me goed ,ook ik zat in de pijnbank en ben het meeste kwijtgeraakt wat we hadden ,heb met me neus overal bovenop gezeten betreft ww en werkzoekende heb een gezin en ben ook tegen muren aangezet.
    Toch zijn er nog wegen zat die je kan bewandelen zodat je door instanties geholpen kan worden.
    En Bas heeft deels wel gelijk ,mensen blijven wegen ingaan om internet te hebben een mobile telefoon en ga maar door.
    Ik snap Nederlanders niet we hebben allemaal een grote bek maar met zn allen staken en opstaan tegen de regering hmmm dat gaat te ver stel je voor dat me buurman weet hoe slecht het met ons gaat.
    We moeten eens stoppen met het verbeteren van onze imago want die hebben we al lang niet meer.
    In Frankrijk kunnen ze ook het halve land plat gooien als iets niet door de beugel kan waarom kunnen wij dat niet , wij gaan pas aan de bel trekken als het te laat is dat is de Nederlander ,het gaat nog goed met mij dus er is niks aan de hand de mensen waar het slecht meegaat die zoeken het maar uit die hebben het zelf veroorzaakt dus niet mijn probleem dat is de Nederlander.
    Begrijp me goed als Nederland nu opstaat en zn shirt recht trekt en zegt nu is het klaar ben ik degene die voor in de rij staat en Rutte midden in zn bek spuugt.

  29. Vind het zeker niet ‘prima’. Maar een ‘andere regering’ gaat dit ook niet verhelpen, lijkt me. Solidariteit; saamhorigheid en eigen verantwoordelijkheid nemen wellicht wel. Een idee om de welvaart te herverdelen (ben natuurlijk geen econoom), is het stoppen met kopen bij multinationals. Deze roofdieren drukken iedere kleinere ondernemer verder de hoek in en betalen met behulp van onze regering ook nog eens geen belasting hier. En ze zijn in de handen van rijken die steeds rijker worden. Terwijl de kleine en middelgrote ondernemers de banenmotoren zijn van ons land; het meeste belasting betalen en ook oog hebben voor- en gebaat zijn bij- hun directe omgeving!

    Dus; wat mij betreft; koop zoveel mogelijk lokaal! En kijk waar je je buren kan helpen. Organiseer zoveel mogelijk zelf. Moestuinen, gezamenlijk energie inkopen; auto’s en andere gebruiksvoorwerpen delen. Wacht niet op ‘de overheid’, want na deze bende komt er gewoon weer een nieuwe bende die ons kaal plukt…

    En kijk vooral ook naar wat er allemaal wel goed gaat. Naar mensen die wel kunnen delen en elkaar ondersteunen. Want er gebeurt ook ongelofelijk veel moois en van doemdenken is nog nooit een land/iemand beter geworden

  30. ik ken het maar al te goed!!!
    ik raakte mn gas en licht kwijt in mn vorige woning…( voor de huur had ik een deal gemaakt met de woningbouw)
    dat is nu bijna 7 jaar geleden en heeft anderhalf jaar geduurd
    omdat ik geen gas had had ik ook geen verwarming en warm water, waardoor mn zoon van toen 8 uit huis werd geplaatst omdat ik m voor t naar school gaan geen warme douche kon geven
    1 1/2 jaar heb ik zonder gezeten koude winters moeten doorstaan met dikke truien drie paar sokken en een dekbed om me heen op de bank… en natuurlijk vroeg naar bed omdat ik niks kon doen
    ik heb nu een ander huis waar het gas bij de huur inzit en dus altijd warm water en verwarming is en (nog) geen schuld bij de woningbouw, maar door alle rekeningen die er betaald moeten worden heb ik 20 euro per week over om te leven
    Ik wens niemand toe dat ze in mijn situatie terecht komen want dat is verschrikkelijk, ook het feit dat je binnen no time op straat gezet wordt ivm huur achterstand
    dit moet niet mogen!!!
    laten we krom gezegd EERST eens naar ONS EIGEN VOLK kijken en die helpen waar het maar kan en de asielzoekers terug sturen naar hun land, dat scheelt een hoop geld

    RUTTE IK WIL OOK GELD OM TE LEVEN!!!!!!!!

    • Beste Patricia, asielzoekers hebben niets met onze ellende te maken. De kosten die zij maken vallen in het niet bij de bezuinigingen die Rutte 2 iedere keer weer ons door de strot duwt.

  31. Hey Rob,en John, Denk aub eerst even rustig na , voordat je begint te spuien, probeer nu eens van uit een neutraal standpunt te denken en een oordeel te vormen, lekker om je heen schoppen voelt lekker, daarmee kan je verantwoordelijkheden buiten jezelf plaatsen, maar uiteindelijk zijn we toch allemaal een , en allemaal verantwoordelijk voor elkaar, en vooral ook voor onszelf,…

    • Beste Eric, ik plaats geen verantwoordelijkheid buiten mezelf. Ik ageer tegen deze wantoestanden omdat ik me juist medeverantwoordelijk voel. Echter protesteer ik niet alleen, ik organiseer ook een alternatief. Een oplossing. Zie BIP en Bijstandskas.

  32. Helemaal mee eens met mijn voorgangers heb het helemaal gehad hier in EU met al onze zuur verdiende geld te storten in Brussel die er de sinterklaas mee speelt wat als wij hier over een jaar of 10 niets meer hebben kunnen wij dan ook aankloppen oprotten met die EU!!!!!!

  33. EU über Alles, daar brengen we een miljard of 6 netto naar toe !

    Hoe was het ook alweer Samsom?
    Sterker en socialer uit de crisis??
    Flikker toch op man, ga ergens anders voor veel geld je leugens ophangen…..

  34. Je mag niet alles over een kam scheren . Maar hierboven stond 1 comment : “ik heb mn school afgemaakt , bijgeleerd , werk en geen enkele schuld aangegaan behalve een hypotheek” . Diegene die ik ken , ook huisuitzetting , nou , die gast had dus helemaal geen huur betaald . In deze maatschappij merk ik dat velen lopen te schreeuwen wat ze allemaal niet MOETEN hebben . Armoedige gezinnen zijn er ook , met nijpende tekorten , maar ik was laatst eens op zo’n adres en jawel hoor : 4 mobieltjes op tafel en natuurlijk breedbandinternet met tv en alles . Moet toch ? Mensen moeten eens nadenken over wat echt belangrijk is . Als je niet werkt om welke reden ook ( ben zelf ook ooit eens bijstandstrekker geweest ), dan zul je de bakens moeten verzetten maar dat wil niemand meer . Eigen verantwoording en normaal nadenken over wat je wel en niet kan ( of mag) uitgeven .
    Ik zie het al bij veel jongeren waar alles “vanzelfsprekend” is . Welnu , wat ik heb , daar heb ik nu ook 40 jaar onafgebroken voor gewerkt , niet zeiken , maar je verantwoording nemen en je niet afhankelijkk opstellen van anderen , dan ben je verkeerd bezig . Of je een tophypotheek laten aansmeren onder het motto : dan kan ik die auto en vakantie ook betalen . Zielig . En zo ga help je jezelf de afgrond in .

    Velen die in de problemen komen , zijn daar zelf ook schuldig aan . Niet iedereen , maar wel een hoop , en die zullen eens naar zichzelf moeten kijken en niet denken dat die paar werkenden alles financieren voor hun dagelijkse uitslaapdagje .

    • Beste Bas,
      dank je voor je commnentaar, daar komen we een stuk verder mee.
      Dus door je verantwoording te nemen en je niet afhankelijk op te stellen kan je er voor zorgen dat je niet tot de 695.000 werklozen gaat behoren?
      Door je verantwoording te nemen kom je niet in de bijsand terecht?
      Geloof deze onzin nu zelf of denk je dat de lezer hier een gaatje in zijn hoofd heeft?

      • Je hebt tegenwoordig wel internet en telefoon nodig als werkzoekende.
        Maar je internet kan je ook halen bij de computers bij de gemeente, bibliotheek e.d. en anders ga je naar het UWV oid e vraag je daar netjes (met voice recorder op je telefoon aan) of je bij hun op een computer je solicitaties mag uitwerken, je overige digitaale formulieren in te vullen, je mail te controleren of er wat uit je solicitaties is gekomen e.d.
        Je mobile telefoon is wat anders. die moet je idd zelf behouden. maar neem dan wel een goed koop abbo en gebruik je bel minuten niet om uren te ouwehoeren met familie en kennisen… Laat hun jouw maar bellen.

        Ik vind dat als de overheid (lokaal/landelijk) en aanverwante overheids diensten als het UVW vereisen dat je via internet je zaken afhandeld ze juist voor de werkelozen en steun trekkers computers met internet ter beschikking moeten stellen (in het gemeente huis bv) ipv de armen ook nog eens te dwingen het beetje geld dat ze onvangen te gebruiken voor dit soort diensten en hardware.

  35. Maar misschien is het een idee de koppen eens bij elkaar te steken en te bekijken hoe we elkaar kunnen seunen.

  36. Is toch ook niet zo gek allemaal!!
    Nederland zit overvol (illegale) buitenlanders die hier meer rechten hebben dan het eigen volk.
    Vol = vol, maar er komen er steeds meer bij DAGELIJKS!!!
    Met als gevolg dat wij hier met huizen tekort, banen tekort en volle gevangenissen zitten die ons ook nog eens handen vol geld kosten.
    Als Nederland nu gewoon weer eens van en voor de nederlander werd, ging het al een stuk beter met de crisis en hadden we hier geen steuntrekkers en voedselbanken meer nodig.

    • Beste, was dat maar waar. Maar nogmaals zoals al zo vaak aangehaald laat je niet voor de gek houden door Wilders of z´n vriendje Rutte. Problemen in ons lland worden veroorzaakt door Rutte en niet door buitenlanders of welke minderheidsgroep dan ook.
      Het probleem ligt bij Rutte 2 die NL kapot bezuinigt en geld verspilt aan de verkeerde zaken.

    • Dat is een zeer domme commentaar vriend…. Hoe durf je te beweren dat in NL zit steeds voller met illegale immigraten??? Dankzij de immigranten worden jullie vuilnis opgehaald, gebouwen schoongemaakt en zware (zure) klussen gedaan… Ik ben ook zelf een immigranten die weinig kans krijgt om te kunnen integreren waardoor ik extra moet gaan mijn best doen om een baan te vinden, een goede opleding te volgen enz…. Ten minsten heb ik al gemerkt dat ik wijzer en volhouder ben dan mijn nederlandse vrienden… Het probleem ligt absoluut niet aan de immigraten, het ligt aan de Nederlandse overheid en aan jullie als volk (want nederlanders durfen echt niet om op straat te gaan en hun rechten eisen van de overheid, bovenden als er een verkiezing is, dan kiezen jullie van de meeste raarste partijen die eigenlijk niets voor het land kunnen betekenen, behalve voor hunzelf, voorbeeld hiervoor is de VVD)…
      Gast, wees ietsje meer open-minded en denk 3x na voordat je een commentaar op internet post die over een onschuldige groep gaat…

  37. Het mooie is Nederland laat graag wel aan andere landen zien hoe goed ze zijn in het financieel hulp schieten bij rampen enz. Daar trekken ze gewoon miljoenen voor uit. Maar eigen volk als eerste helpen Nee hoor ho maar, want er is geen geld voor! Raar hoor wel geld voor andere landen maar je eigen land je EIGEN MENSEN kunnen LETTERLIJK DOOD VALLEN.

    • Die miljoenen stellen echt niks voor hoor.
      Denk eens na.. 10 miljoen aan hulp… 650.000 werkelozen in NL. dat is iets meer dan 15 euro per werkeloze. Dus iets meer dan een €1,25 per maand dat je uitkering dan om hoog had gegaan als het naar de werkelozen ging ipv naar een land met een overstroming oid. WAUW! tuurlijk helpt elk beetje. maar het is toch maar een druppel op een gloeiende plaat? Zowel voor de mensen getroffen door de overstroming (als voorbeeld) als voor onze eigen werkelozen.
      650.000 werkelozen 1200euro netto/maand kost 9,36 miljard per jaar. om ze 100euro per maand meer te geven ben je 780miljoen extra kwijt. Gaat echt om grof veel geld hoor.
      En zo’n eikel als Travie McCoy met z’n liedje Billionaire (miljardair in het nederlands) wat een gelul. om de bv de 1miljoen mensen in new orleanse te helpen na Katrina, waar het over gaat in het liedje) met een nieuw huis van 1ton ben je 100 miljard kwijt. En dan ben je erg snel door je miljarden heen als filantroop. Een eenmalige aktie dus zeg maar. tenzij het een iverstering is en dat je wil dat ze je het geld ook weer gaan terug betalen. Maar wat als ze dat niet willen of kunnen terug betalen? wat wil je dan? maar goed. is een ander verhaal.

  38. door de schulden omdat alles zo duur is en het leven duurder wordt meneer rutte of ontslag of wiet maar je staat wel mooi op straat en als je kinderen heb of niet kijken ze niet naar

  39. Leiders die niet staan en de basisbehoeften voor alle burgers niet leveren en die de rechten van de burger als mensen niet beschermen behoren NIET gekozen te worden – dat is het voordeel dat we hebben met de democratie. Democratie zou geen ‘aanfluiting’ moeten zijn zoals het nu is, het behoort een instrument te zijn waarmee men ervoor zorgt dat je vertegenwoordiging in feite je basismensenrechten vertegenwoordigt, niet alleen van jou individueel, maar alle burgers van een land – dat is patriotisme / vaderlandsliefde. Een patriot zal alle mensen behartigen in het land, niet alleen hun eigen zakken.

    Er zijn simpele oplossingen voor deze problemen en er zijn gemakkelijke en effectieve manieren met welke alle mensen in de wereld op een zeer snelle wijze ondersteund kunnen worden. De situatie in de wereld is extensief aan het groeien waar bedrijven veel sneller in problemen raken; er tekenen zich grote problemen af aan de horizon en velen kunnen ‘de kneep voelen’ – de wereldwijde recessie zal zich verdiepen en veel erger worden, dus actie dient Nu ondernomen te worden. En binnen een kleine paar jaar kan men een nieuw systeem op zijn plaats hebben dat van elk mens alleen maar één ding vereist: een verandering van geest, een verandering van hart, om je hart te openen om ook rekening te houden met andere mensen en niet alleen jezelf.

    Leef vanuit het Hart, Dierbaren!

  40. Laat het wel duidelijk zijn van de politiek en van de reguliere media hebben we helemaal niets maar dan ook niets te verwachten.
    de verandering moet uit de bevolking zelf komen helaas is er wel een hoop gaande maar te verspreidt er moeten meer initiatieven gekoppeld worden vandaar dat doorsturen belangrijk is hoe meer mensen dit weten hoe groter de kans om iets grootschaligs te organiseren.
    Probeer ook in gesprekken mensen meer te motiveren te veel mensen denken nog dat het hun wel niet zal raken een soort ver van mijn bed show. We leven nu echter in een wereld waar niets meer veilig of zeker is en helaas is een te groot deel van de bevolking nog steeds niet wakker…dus doorsturen gesprekken aan gaan blijven motiveren en uitleggen al hangt je tong af en toe wel op de schoenen ..We vergeten te vaak dat wij het zijn die dit stelletje halzen in het zadel geholpen hebben en dat het een groot kiezers bedrog is maar wij zijn het ook die dit weer kunnen veranderen als we de dagelijkse directie van de BV Nederland naar huis sturen .wie betaald ze uiteindelijk.. juist wij de bevolking… dus op weg van een democratisch gekozen dictatuur naar echte democratie waar sociale recht vaardigheid en empathie de leidraad kunnen zijn niks rassenhaat maar met elkaar voor elkaar.
    \misschien kan het helpen als we allemaal de vakbonden en de oppositie partijen gaan vragen om een duidelijk standpunt tegen de armoede in te nemen en ook eens wat actie te gaan voeren.. zou toch mooi kunnen zijn vakbonden politiek en burgers in een grote manifestatie VOOR eerlijk delen en respect voor mensen!
    DUS SPers FNV ers… progressief links waar blijven jullie nou met open acties, grote demonstraties ???Laat zien dat jullie de burgers serieus nemen laat zien op wie we nog een beetje kunnen rekenen voordat de totale afbraak uitgevoerd wordt. Vakbonden zouden toch helemaal alert moeten zijn we hebben alweer een moderne vorm van sluip slavernij moeten we toch niet willen.
    Oh en HUMAAN rechts kan ook meedoen natuurlijk als het maar vanuit respect voor de medemens komt en niet om politieke propaganda en gewin gaat,

  41. ‘De 9% is dus de rijkste’

    Ik verdien modaal, en maak, helaas, van 1 regeling van geldrondpompen: HRA. Geen rijkste, wel binding, geen verongelijkte illusie werldje waar ik meer moet krijgen. Ik heb gewoon mijn school afgemaakt, bijgeleerd, in mezelf geiinvesteerd, geen kudde grut gefokt, en geen enkele schuld naast de hypotheek: eerst sparen dan kopen. Dat is de klasse waarover hier ‘gekrijst’ wordt, athans, dat hoop ik dan maar. Ik wil niet zeggen dat dit de oplossing voor het probleem is hier, maar het enige wat ik proef op deze website is zielig doenerij en te weinig eigen initiatief.

    Veel genoegdoening gewenst met het verwijderen van dit entented postje.

    • Beste Tedje.
      Was ook modaal, ook school en meerdere studies gedaan naast mijn werk (velen van onze generatie begonnen op 15 jarige leeftijd te werken) 1 kind op de wereld gezet en die normen en waarden bijgebracht. Na 46 jaar werken op mijn 61e ontslagen…..3 jaar WW en daarna nog ruim een jaar bijstand……. zuur hoor te lezen dat uitkeringstrekkers zielig doen en te weinig initiatief nemen.

    • Tedje, ik vraag me af op welke planeet jij woont. Hoe durf jij te beweren, dat de mensen, die onder de bestaansnormgrens leven, zielig doen. Zowiezo je opmerking “een kudde grut fokt” vindt ik te asociaal voor woorden. Ik heb 2 kinderen, mijn leven lang gewerkt en geleerd, evenals mijn man, en nu moeten we rondkomen met € 850,– p/m, wat nog niet een genoeg is voor de vaste lasten. Dit gebeurt alleen, en niet alleen voor ons maar voor 3/4 van de Nederlanders, door het afbraakbeleid van RUTTE I en II. Jij behoort inderdaad tot de bevoorrechtte (VVD) Nederlanders. Succes verder met je verwerpelijke commentaren

    • JIJ MOET JE DOODSCHAMEN !! ook wij hebben geen schulden onze opleiding afgemaakt geen “kudde” gefokt en hebben het beter dan menig ander maar kijken desondanks met OPEN ogen om ons heen en zien wat er gebeurd en proberen op zijn minst te begrijpen en helpen
      wij beschouwen ons niet als de betere klasse maar als mens die indien nodig en als het kan een medemens probeert te helpen .wij hopen dat het jou niet gebeurd want iedereen kan in deze situatie terecht komen en daar hoef je niet sarcastisch over te doen of erover gaan krijsen

    • Beste Ed, dat klinkt allemaal heel degelijk.
      Alleen…als jij je baan kwijt mocht raken en je vind niets anders (er zijn nogal wat werkelozen die solliciteren) dan gaat jouw inkomen ook omlaag. En aan het einde van de ww wacht daar dan de bijstand.. Opleiding en braaf gespaard of niet. Mocht je teveel hebben gespaard, dan mag je dat trouwens eerst opeten.

      • Maar dat zie je ook weer aankomen. als je lange tijd geen werk vind weet je dat je moet kijken naar goed koper te leven en dus je dure koop/huur woning op te geven en goedkopere huisvesting te zoeken. is ongetwijveld erg moeilijk om dit tegen die tijd aan je zelf toe te geven maar zal je toch moeten doen. De gene die hun kop in het zand steken voor deze aankomende problemen zijn de gene die echt in de problemen komen en toch echt een groot deel eigenhandig de problemen (uit huis zetting bv) hebben veroorzaakt. En ligt het niet aan de baas die je ontslagen heeft. Niet tijdig de gevolgen van het ontslag erkennen en aktie ondernemen is wel het probleem, en is aan je zelf.

        • Niels, je weet werkelijk niet waarover je het hebt. Praat eens met mensen die hun huis zijn uitgezet. Denk je nu werkelijk dat deze mensen niet van alles hebben geprobeerd om uitzetting te voorkomen? Denk je nu werkelijk dat ze rustig hebben zitten afwachten hoe ze alles kwijt gingen raken. Want een huisuitzetting betekent niet alleen je huis verliezen maar ook al je spullen, die worden opgeslagen, maar waarvoor je geen geld hebt om de opslag te betalen.

          • Vrij zeker dat ze niet alles hebben geprobeerd ja.
            Zijn ze al kleiner gaan wonen? als ww/bijstand zit je al snel in de sociale huur sector. Hebben ze hun huis verkocht om daar heen te verhuizen? of stellen ze te hoge eisen aan de aangeboden woonruimte? te hoge eisen, dus niet kleiner/goedkoper gaan wonen en de schulden op te laten lopen? Dan heb je er niet genoeg aan gedaan: eisen verlagen, met (veel) minder genoeg nemen.
            Ik heb het hier over de uitzettingen van de koop woningen en vrije huur.
            Velen hebben hun kop in het zand gestoken. hopen tegen beter weten in dat hij tij zal keren voor het te laat is. En dan is het op eens te laat.
            Ja het zal erg zuur zijn als je 2 maanden na het verkopen van je huis en goedkope huizvesting te hebben gevonden wel weer een goede baan hebt gevonden en weer een inkomen hebt als dat je daar voor hebt gehad. Kan je weer overnieuw je ‘luxe’ bestaan opbouwen.

          • Beste Niels, ik waardeer het dat je je in deze materie zo verdiept. Echter je vergeet keer op keer dat we hier praten over mensen zoals jij en ik, van vlees en bloed, die op straat gegooid worden. Beste Niels, in welke bocht je ook kruipt om het goed te praten, iedere huisuitzetting is een MISDAAD. Het is een schending van een van de mensenrechten. Probeer eens te redeneren als mens, te voelen als mens.

  42. Wat schrijft hij zoal nog meer op persoonlijke titel?

    “Ooit zijn sociale voorzieningen in het leven geroepen voor mensen die echt niet voor zichzelf kunnen zorgen, na bijvoorbeeld een ernstig ongeval of omdat zij in een laagconjunctuur ondanks verwoede pogingen een baan te vinden daarin niet slagen wegens een tijdelijk gebrek aan voldoende betaalde banen”.
    “Nederland behoort bovendien tot de landen met een relatief geringe inkomensongelijkheid. Ondanks de crisis zitten de terrasjes vol en gaat het grootste deel van de huishoudens op (buitenlandse) vakantie, in de meeste gevallen meer dan één keer per jaar”.
    “Bijna iedereen wordt blijkbaar tot de ‘zwakkeren’ gerekend, terwijl Nederland ondanks de crisis ongekend rijk is”.

    Wegens een tijdelijk gebrek aan voldoende betaalde banen? Gaat u even googlen naar het beschikbare aantal banen en daarna na het aantal werklozen in Nederland. En tijdelijk? De werkloosheid loopt nog steeds op, wacht de klap in de thuiszorg maar eens af. En dan de volle terrasjes, alsof die bevolkt worden door mensen met een bijstandsuitkering. Kent u de prijzen van een drankje op de Nederlandse terrassen?

    En dan als laatste de constatering dat het grootste deel van de huishoudens op vakantie gaat en in de meeste gevallen meer dan een keer per jaar. Mensen met een uitkering die hun kinderen geen nieuwe kleding kunnen geven of zelfs te weinig eten gaan echt niet op vakantie en zeker niet naar het buitenland.

    Natuurlijk geweldig van de pot gerukt als je ook nog beweert dat Nederland ongekend rijk is, Nederland is niet ongekend rijk maar een beperkt aantal mensen in Nederland is ongekend rijk en willen dat ten koste van de zwakste in de samenleving vooral in stand houden. Ik wil u een reactie op dit artikel van die historicus en directeur van de Teldersstichting, het onafhankelijk wetenschappelijk bureau ten behoeve van het liberalisme gelieerd aan de VVD niet onthouden:

    “Een topper, dit artikel. Blij dat het zo leeft! . . Wat wel duidelijk wordt, de meeste reaguurders hebben belang bij het in stand houden van het rondpompen van geld en zijn dus tegen. . . Het zijn deze mensen die ervoor zorgen dat de problemen van vandaag de dag niet kunnen worden aangepakt” .

    Zolang dit gewazel nog door mensen geproduceerd wordt en de zwakste aangewezen worden als de schuldigen aan het feit dat de problemen vandaag de dag niet kunnen worden aangepakt schaam ik me ook om Nederlander te zijn.

  43. Wat krijst die VVD coryfee eigenlijk? Nou het volgende:

    “De amper 9% van de huishoudens die van geen enkele regeling gebruik maakt, kan worden gezien als de ‘uitgebuite’ klasse van de 21e eeuw. De overigen teren deels op hún zakken”.
    “Als het rondpompen van belastingen richting uitkeringen mindert ontstaat ruimte voor reële bestedingen door burgers en investeringen door ondernemers”.
    “De Nederlandse bevolking staat qua koopkracht in de top-15 van de wereld, boven welvarende landen als Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Zweden en Canada, om maar te zwijgen van landen als Italië en Spanje, waar de burgers overigens ook bepaald niet creperen”.

    Die 9% die wordt genoemd door hem als uitgebuite klasse van de 21e eeuw is dus die 9% van de rijkste in Nederland die totaal geen binding hebben met hun landgenoten die buiten hun schuld in de problemen zijn gekomen mede dankzij de politiek die zij zo graag ondersteunen. Natuurlijk zegt zo’n VVD’er dat er minder geld naar de uitkeringen moet gaan, hij staat aan de kant van de rijken en welvarende burgers in dit land en heeft geen boodschap aan de groep mensen die in armoede leven.

    En dan als laatste dat gewauwel over de top 15 betreffende de koopkracht in de wereld waar hij ook maar even landen als Spanje en Italië laat passeren, ik doe daar ook even Griekenland en Cyprus bij. Want volgens hem creperen de burgers daar ook niet bepaald. Met deze uitspraak maak je jezelf compleet belachelijk, ga je voorbij aan het oplopend aantal daklozen in Athene en de werkloosheid in de Zuidelijke landen.

    Zie je dus niets van de protestmarsen die er waren en zijn tegen de steeds maar misselijker makende bezuinigingen ten koste van de gewone bevolking, ga je voorbij aan je frauderende en liegende partijgenoten die hun zakken vullen zonder schaamte, doe je niets aan de bonussen die nog steeds links en rechts over de toonbank vliegen en ren je weg voor de meer dan 300.000 kinderen die in armoede in Nederland opgroeien.

    Maar laat dit soort figuren vooral niet ophouden met dergelijke stukken te publiceren, de verontwaardiging en boosheid van dat gedeelte van de bevolking dat getroffen wordt door hun politiek zal alleen maar oplopen. Op enig moment zal deze boosheid en machteloosheid zich ontwikkelen tot een opstand, een opstand tegen de gang van zaken in dit land.

  44. Waarom hebben wij dit niet eerder gelezen? En waarom wordt hier niet meer ruchtbaarheid aan gegeven? In Spanje maken buren een cordon, maar dan moet het wel bekend zijn. Waar, wanneer enzovoort dit gebeurt.
    Is daar niets aan te doen in Nederland of is er sinds de jaren tachtig zoveel gebeurd dat het echt niemand meer interesseert. Zou daar graag een antwoord op willen krijgen.

    • Dit wordt door de traditionele media verdoezeld en weggemoffeld! Daarom vragen we iedere lezer dit naar buiten te brengen.

      • Totaal mee eens met u… Nadat ik deze artikel heb gelezen liet me nog een keer na gaan denken.. ”…Als Nederland staat bekend om zogenaamde eerlijke rijkdom verdeling en ook haar sociale voorzieningen, waarom gebuert het nog?” Ikzelf woon in NL 4 jaar en mijn afkomst is Braziliaanse, als een gezin wordt van en woning uitgezet dan kan je zeker ervan zijn dat familie, vrienden, buren en zelfs onbekende zullen het gezin helpen om niet van het huis uitgezet worden, desnoods gebruiken ze ook geweld tegen het uitzetteam, deurwaarders of wie dan ook, bovendien de familie en vrienden zullen ook een boven dak aanbieden…
        Er valt voor het Nederlandse volk nog een heleboel te leren qua soldariteit tegen de anderen….

        • Ohw wow ! Dat moeten wij Nederlanders ook gaan doen , alle buren inlichten en een blokkade maken voor de mensen die eruit gezet worden! Ik stem voor !!!!

        • Groot gelijk, zoveel mensen zijn enkel met zichzelf bezig! Vooral als je in nood zit

    • Het is inderdaad schandalig, dat dit in ons “rijke “Nederland mogelijk is. VVD en PVDA gaan alleen voor hun eigen inkomen en voor hun eigen toekomst, maar ze beseffen niet, dat dit gedrag voor de Nederlander GEEN toekomst meer inhoud. Verscheurde gezinnen, armoede op en top, moorden en zelfmoorden aan de orde van de dag, omdat de mensen het niet meer zien zitten. Inderdaad kan dit iedereen overkomen en daar ben je echt niet zelf schuld aan, dit is de schuld van de graaierspolitiek van RUTTE II. Wij staan nu zelf ook aan de rand van de afgrond en daar is het huidige kabinetsbeleid debet aan. Ik hoop inderdaad, dat huisuitzettingen openbaar gaan worden, zodat de burgers een cordon kunnen leggen. Ik zal de eerste zijn, die met krukken de barricades opgaat om dit soort wantoestanden aan de kaak te stellen

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.