Heksenjacht op uitkeringsgerechtigden steeds feller

heksenjachtHieronder een lijst van mensonterende (controle)praktijken van uitkeringsinstanties die beweren ´fraude´ te bestrijden.
Natuurlijk voelen ambtenaren de hete adem van de naderende nieuwe bezuinigingsrondes waarbij ook zij hun baan kunnen verliezen en worden zij opgezweept mogelijke fraudes op te sporen. De maatregelen worden echter steeds dwazer en buitenissiger.

– vakantiefoto´s op Facebook checken
– waterrekening controleren
– huiszoekingen doen
– posten voor deur uitkeringsgerechtigden
– bankrekeningen opvragen (en tegelijkertijd dezelfde afschriften ook opeisen van de gerechtigden)
– aanbieders Marktplaats.nl checken
– uitkeringsgerechtigden onvoldoende voorlichten
– ontmoedigen en angst aan jagen
– intimideren en kleineren

Voor meer info over de genoemde technieken, lees de artikelen van delangemars.nl.

Commentaar
Met ingang van 1 januari 2013 zijn de anti-fraude maatregelen aangescherpt. In de praktijk blijkt dit een miezerige poging van de regering Rutte 2 te zijn om uitkeringsgerechtigden angst aan te jagen en op voorhand te brandmerken als oplichters. Tot nu toe is de enige manier om hiertegen iets te doen, de betrokken gemeentes aan de schandpaal te nagelen door er over te publiceren. Ondertussen gaan de praktijken echter gewoon door, zij het meer verborgen. Ik roep iedere uitkeringsgerechtigde op zich niet langer als ongewenste burger te laten behandelen en misstanden aan de kaak te stellen. Volgende maand is er de Bijstandskas om hen daarbij financieel te ondersteunen.

Rob Vellekoop, 27 juli 213, delangemars.nl

 

9 Comments

 1. We hebben nu de OPPT, One People’s Public Trust, die ervoor gezorgd hebben dat de hele mensheid schulden-, en slavernij vrij is, sinds 25 decem
  er 2012.Officieel. Zie http: //oppt-nederland.info

 2. vraag me af wanneer gaat kabinet frauderende werkgevers aanpakken vooral mensen met BV welke bewust bedrijf laten vallen met enorm schuld

 3. Ach, is het eigenlijk al niet altijd zo gegaan. Alleen wordt het door Internet steeds meer en sneller bekend. Het enige dat ik iedereen kan aanraden is het weghalen van uw spaarcenten bij alle grote banken, en het om te zetten in goud of zilver. Dit behoudt altijd een zekere waarde, ook al schommelt het wat. Papieren geld is alleen maar veredelt behangpapier, en vooral de Euro is gebouwd op moeras. Voor mensen meteen bijstanduitkering is het inderdaad zeer triest, vooral als zij eerst een goede baan, koophuis etc etc hadden. Over een jaar of 5 max zitten zij tot over hun oren in de schulden. En geen politicus die het zich echt aantrekt. Ook de SP is machteloos. Wij zijn simpelweg onze souvereiniteit kwijt aan Brussel, met handen en voeten aan Europa vastgebonden. Daar zijn we de laatste 9 jaren schatrijk van geworden, maar krijgen er nu dubbel en dwars de rekening van gepresenteerd. Geen enkel kabinet kan meer beloven geen geld meer uit te geven aan de zwakke schakels in de ketting, dat staat nu eenmaal in de Europese wet. Nu weer een miljardeninjectie naar Griekenland, en mochten zij over een jaar weer om geld vragen, dan weer, en weer en weer. Over de rest nog maar te zwijgen. Straks worden alle schulden van Europa op een hoop gegooidt, en komen de Eurobonds uit. Ik geloof ook niet dat er een basisinkomen komt, eigenlijk is dat er al, en heet “minumumloon” Net genoeg om van te overleven, meer niet, vandaar het woord minimum. Er zal nog veel harder gaan worden getrokken aan bijstandsgerechtigden. Werken metbehoud van uitkering is al een veelvuldig toegepaste maatregel. 40 uur voor nog geen 1000 euro netto. Misschien zou een echte crisis hetantwoord zijn, met broodrellen, alhoewel iker geen seconde aan twijfel dat “onze” regering er een seconde over zou nadenken om de mensen van de straten te schieten, met scherp. Ik zie de toekomst somber in. De crisis begint net een beetje op gang te komen, en gaat nog veel meer schade aanrichten. Vooral aan de onderkant van de samenleving. Zeker tot 2020 zal er weinig tot niets verbeteren. Het enige wat wij Nederlanders kunnen doen wat nog wat impact zou hebben is een silent bankrun. De grootverdieners hebben dit reeds gedaan, hun centjes netjes weggesluisd via sluiproutes. Dat moet iedereen eigenlijk doen. een miljoen, of honderd euro op je spaarrekening? Haal het eraf. Als dit lang doorgaat komt er natuurlijk een bankholliday, en kun je niet meer bij je eigen geld, of hooguit 50 euro per week. Dus doe het nu, voor het dalijk te laat is.

  • Beste Dick,
   het minimumloon heeft niets met het onvoorwaardelijk basisinkomen te maken.
   Het minimumloon is namelijk een wettelijke minimale vergoedig die de werkgever aan de werknemer betaalt voor het werk dat de werknemer voor de werkgever verricht.
   Het onvoorwaardelijke basisinkomen is een persoonlijk levenslang recht voor iedere Nederlander vanaf 18 jaar, zonder dat hiervoor zoals bij het werken voor een minimumloon, een tegenprestatie geleverd moet worden.
   Ik vind dat je je wel erg makkelijk neerlegt bij het dictaat van de EU. Indien het merendeel van de Nederlanders geen lid meer wil zijn, dan stappen we uit de EU. Zo simpel is dat. Daarvoor moet je dan natuurlijk wel de juiste politieke partj kiezen.

 4. Ik snap echt niet waarom we dit nog pikken, mensen. Wat keert het tij? Moeten er doden gaan vallen ofzo? O…dat gebeurt al, da’s waar ook…. Of denken we nog steeds dat commentaar leveren zonder verzet loont?

 5. Veel over dit onderwerp te zeggen.

  -(Rotterdam) roept op in ‘Klantenkrant’, het plaatselijke propaganda vodje vol met blije mensen die een baan vonden… omdat ze zo hun best deden en positivo’s waren, dat dus, om mensen aan te geven die geld naar ’t buitenland overmaakten. Want dat zou wel eens op fraude kunnen wijzen. Uhhh je nichtje in Suri of Finland is jarig en je stuurt €10,= voor een kodeautje ? Fraude ?

  Maar erger is de Gestapo mentaliteit binnen de SD.
  Dat zit helaas heel diep. Ik heb lang binnen de directie en lagen daaronder mogen vertoeven, het is schandalig hoe men denkt over cliënten als; niet-willers, fraudeurs en ‘misfits’.

  -Werkenden frauderen vaker (procentueel) en voor grotere bedragen ! Maar ja zwakkeren pak je nu eenmaal makkelijker en het is tegenwoordig ‘Bon ton’, zoals men draagvlak nu noemt.

  -Voor de ‘handje ophouden’ mensen hiero…
  Ik zie mijn schamele uitkering als een premie van werkenden aan mij om van de arbeidsmarkt af te blijven. Immers ik zou jouw baantje wel willen, nietan ?
  Er zijn nu eenmaal minder banen dan werkwillenden.


  Om de Facebook/vakantievoto’s Gestapo te frustreren, roep ik iedereen op om massaal vakantievoto’s te plaatsen;
  *Oude
  *Gefotoshopte
  *Of b.v. van een grote groep met pijltje naar onherkenbaar piepeltje op de achtergrond met de tekst: “Kijk hier sta ik “;)

  Vooral luxe vakanties (dus ten zuiden van Limbo) doen het goed !
  We zetten de sukkels gewoon aan het werk !
  Levert xtra banen op, zo mot je dat zien 🙂

 6. Even voor Rob,sorry voor de vergissing,(1 July stuk) ik had niet gezien dat het op deze pagina al stond.

  Voor Carla,
  tja,
  meneer beetsma is’ econoom’ oftewel een capitalism supporter dus dat verbaast mij niets.

  Verder zie ik hier mensen uitbundig rechts reageren,die zelf blijkbaar niet weten waar de klepel werkelijk hangt,en hebben het inlevingsvermogen van een loden deur,met hun superieur materialistische instelling.

  Bovendien zijn er wel degelijk uitkeringsgerechtigden,die belastingen meebetalen.Daarnaast word word ook van uitkering net zo goed loonheffing ingehouden.

  Daarnaast is er geen normale werkgever,die dergelijke streken levert met zijn werknemers zoals de gemeente dat doet met uitkeringsgerechtigden.
  Dan kan hij waarschijnlijk wat rechtzaken verwachten.
  iets waar welke jurist dan ook zich al amper meer aan waagt als het om een uitkeringsgerechtigde gaat, met name wwb-ers.
  niet voor niets worden de regeltjes zo aangepast,dat zelfs een jurist het daardoor wel erg makkelijk krijgt om zo iemand af te poeieren,en klanten het daardoor wel erg moeilijk krijgen,om nog iets van recht te halen,aangezien dat steeds meer gekortwiekt word.

 7. Juist jullie breken het sociale systeem af door je totaal buiten de maatschappij te plaatsen!

  Doe eens even normaal, doe eens even normaal.

  De maatschappij wie is dat? Tegenwoordig wordt de maatschappij alleen nog maar vertegenwoordigd door de rijken, werkenden en mensen met een zogenaamd hoog iq.
  De rest, werklozen, gehandicapten, chronisch zieken en bejaarde mensen worden door bovengenoemde maatschappij uitgekotst. Het is die maatschappij die deze groep overal buiten plaatst en het is die maatschappij die het liefst het sociaal systeem zou willen afbreken van de allerzwaksten.

  Het aantal zelfdodingen is vorig jaar flink toegenomen. In 2012 maakten 1753 mensen een einde aan hun leven, het jaar daarvoor waren dat er 106 minder: 1647.
  Zowel een onderzoeksgroep van het VUmc als een Brits onderzoek zien een verband tussen de stijging van het aantal zelfdodingen en recessies, meldt Nieuwsuur
  http://nos.nl/artikel/521124-aantal-zelfdodingen-fors-gestegen.html

  Artsen: Vrees voor toename zelfdoding
  http://www.limburger.nl/article/20130305/REGIONIEUWS01/130309375/1056#Artsen:_Vrees_voor_toename_zelfdoding

  Maar intussen… wordt onderstaande oogluikend toegestaan.

  Het koninklijk paar heeft op advies van ABN Amro een aanzienlijk deel van het vermogen in een stichting ondergebracht. Op deze wijze wordt volgend de bank de winst geheel onttrokken aan belastingheffingen.
  http://www.blikopnieuws.nl/bericht/200218/prinses-margriet-en-pieter-van-vollenhove-omzeilen-erfbelasting

  Zalm van de ABN AMRO en Hommen van de ING STIMULEREN belastingontduiking.
  http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/04/zalm-abn-amro-en-hommen-ing-stimuleren-belastingontduiking/#.UWBDY0VibVw.nujij

  Als leden van het Koninklijk Huis constructies hanteren om belasting te ontwijken, is dat een ‘private afweging’. Tegen belastingontduiking wordt streng opgetreden, maar zolang iets niet wettelijk verboden is, mag er gebruik van gemaakt worden.
  Aldus Weekers.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3426303/2013/04/15/Weekers-Ontwijken-belasting-Oranjes-is-private-zaak.dhtml

  Prinses Margriet en haar echtgenoot Pieter van Vollenhoven maken sinds 2006 gebruik van een fiscale constructie om de erfbelasting voor hun kinderen en kleinkinderen te minimaliseren. Dat meldt De Telegraaf.
  Op advies van ABN Amro stopte het echtpaar een aanzienlijk deel van hun vermogen in een stichting, met trustmaatschappij TMF als uitvoerend bestuurder. De winst op dit vermogen wordt volgens de bank geheel onttrokken aan belastingheffing, wat een voordeel van miljoenen euro’s oplevert.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3425316/2013/04/13/Margriet-en-Pieter-omzeilen-belasting.dhtml

  Tot slot.
  Hoe vreemd is het dan, dat pensioenen in Nederland alsmaar omlaag gaan en AOW-leeftijd omhoog, de zorgpremie onbetaalbaar is geworden, de topverdieners met de bonussen smijten, bijna miljoen mensen geen huur meer kunnen betalen, ouderenzorg en zorg in het algemeen een ware ramp zijn geworden, multinationals van kleinbedrijf en MKB snoepen, en het geld op een bizarre manier uit de EU-fonds verdwijnt?

  Kortom, welkom in het concentratiekamp van 21ste eeuw! Gezien de omstandigheden, zult u nog heel lang op de herstel van de economie moeten wachten, en ondertussen kijk en lees even mee.
  http://nieuws.openhandel.nl/76380/132/Goldman_Sachs_nu_officieel_meesters_van_de_eurozone!/

  Ik geloof steeds meer dat men bezig is met de zwakkeren uit te roeien.
  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=P861

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.